donderdag, december 7, 2023
HomeOnderwerpenJustitie en politie'Kennis' van Bouterse aangehouden op Schiphol

‘Kennis’ van Bouterse aangehouden op Schiphol

-

Does Travel & Cadushi Tours

Afgelopen weekend is op Schiphol Luz Mejia C., na een vlucht uit Suriname, aangehouden. De Colombiaanse, ook bekend als Mammie, is een belangrijke verdachte in een internationaal witwasonderzoek, schrijft De Telegraaf. Volgens de krant behoren zij en haar man Dirk S. tot de intimi van de Surinaamse president Desi Bouterse, getuige ook bovenstaande foto waar Bouterse op hun huwelijk te zien is.

De vrouw die lange tijd in Suriname verbleef is volgens justitie sinds 2012 betrokken geweest bij verdachte money-transfers. Daarbij werden er grote bedragen overgemaakt van Nederland naar Colombia en van Suriname naar Nederland. Volgens De Telegraaf zou de vrouw recent een enorm bedrag cash hebben overhandigd in Nederland aan twee schroothandelaren.

Haar man Dirk, alias ’Paultje’, ’Diego’ of ’Stapie’ is de zoon van een in Suriname zeer bekende oud-officier met dezelfde naam. Hij is van jongs af aan goed bevriend met Bouterse. ’Paultje’ is eerder gepakt voor wapenbezit, gijzeling, ernstige bedreigingen en het bezit van harddrugs. Ook hij staat internationaal gesignaleerd, aldus de krant.

Meer over deze zaak hier…

opening
Fernandes Express
Caribbean Christmas Party

70 REACTIES
 1. Beneden alle peil van de telegraaf.
  Los van de verschillende meningen of Bouterse nu wel of niet een drugshandelaar is en dat hij bij verstek veroordeelt is,waarom hem hierbij betrekken?
  Er zijn wel meer kennissen van deze mevrouw of van Bouterse of van haar man.
  Bovendien waarom zijn er balken op de ogen van drie van de vier aangebracht.?
  Telegraaf hiermee zak je nog verder in mijn achting


  Maak melding

 2. Je bent onschuldig tot het tegendeel bewezen is. Dus!!!
  wij gaan er vooralsnog vanuit dat wij een zeer integere president hebben die de intentie heeft ons land tot grote hoogte te brengen.


  Maak melding

 3. interege president…?? er is ligt al een eis van t o.m. van 20 jaar…hij is in nederland al veroordeeld voor drugs smokkel….wake up my son ‘Na Mi”..hahaha


  Maak melding

 4. Mammie van de Farc familie te zien op de foto. met neef bouta en echtgenoot,allen familie Farc van Columbia.Straks gaat de bejaarde bouta ons vertellen dat hij geen idee heeft van dit alles.


  Maak melding

 5. No mang

  Dit is alleen politiek van Nederland.
  Bouterse treed juist heel hard tegen dit soort gasten. Zelf zijn eigen zoon laat hij opsluiten in de VS. Dit zou dan Dew Baboeram hebben gezegd. Overal op de wereld worden drugstransporten onderschept uit Suriname. Andere kant van de wereld worden mensen aangehouden en Suriname zegt men zand erover. Dit ook geen kruiwagen maar vele vrachtwagen zodat men niets terug kan vinden


  Maak melding

 6. Is de ndp 1 grote farc familie of is de farc familie de ndp?!
  Kom uitleg geven neef bouta van farc,
  Waar zijn ze de RobG’s,do the wrong things…….donde estan?


  Maak melding

 7. Vertel ons iets nieuws !!!!
  Zoon aangehouden, kennis aangehouden, vader is straks aan de beurt en ga zo maar door. De naam Suriname stinkt wereldwijd !!!!!


  Maak melding

 8. Allen,

  Wat klopt hier niet ?
  Gisteren gelezen dat volgens volgens Dew Baboeram DDB onschuldig is, en een dag daarna staat Bouterse weer negatief in beeld.
  Wanneer komt de echte waarheid naar boven, zeker voor de nabestaanden van de december moorden is dit belangrijk.
  SUCCES.


  Maak melding

 9. Haar naam is haas,ze weet nergens van , dus…… En nog ontkennen dat ze nergens vanaf weten .ze zijn me beste vriende boi .. Dat doen ze nooit , hor. Ma a no mi , mi sabi den sma . Den sma no habi foe kisi kontrole , jere . Zomaar we taki wan lo sani, jongoe. Oen no meki mi hati bron noso mo meki den sroto oen mars jere. we taki wan lo k a ONS KENT ONS WEL!!!


  Maak melding

 10. Deze moordenaar en veroordeelde drugsdealer, is een rolmodel voor de jeugd van Suriname, hoe het niet moet,deze crimineel heeft hoofdzakelijk criminelekontakten en is ėėn grote schande voor dit land, zijn foto op de voorpagina van het dagblad Suriname gisteren, spreekt boekdelen, een oude uitgebluste drugscrimineel,en daar moet je als volk ook nog trots op zijn.


  Maak melding

 11. Ben blij dat ik dit kolere land in de jaren 70 heb verlaten, iedereen wist dat na 1975 het een kolere zooitje zou worden. Denk je dat die bakra’s dat wisten?????
  Zelfs degene die voor de onafhankelijkheid waren hebben ook de Atlantische oceaan overgestoken !!!

  Wacht maar het wordt erger dan Haïti !!!!!


  Maak melding

 12. Wij van de Telegraaf (Die nazi krant in 40-45) doen er alles, maar dan ook alles aan om Suriname inn ee kwaad daglicht te zetten. Uiteraad dit alleen maar om de verkoop en omzet van onze krant te vergroten.

  En uiteraard zal er een enorme domme mensen massa achter dit bericht “aanlopen” omdat het precies in “hun straatje” past. Gewoon een bewezen tacktiek die gebruik maakt van domme mensen die men onder andere veel op dit forum kan vinden getuige de reacties.


  Maak melding

 13. Moordenaar heeft alleen crimineel vrienden ja!!!!
  soort zoekt soort!
  en het zielige hiervan is dat Suriname naar de afgrond glijdt!!!!!
  en deze opa bouta heeft geen lang leven lijdt elke dag zo ook nog ongeneeslijk ziek maar hy geeft niet op!!!!!
  Wat doet u toch met su opa desi???????
  moro kaaa ey doro!!!!!
  2018 jaar van motor rijtuigen belasting, BTW etc!!!!brandstofverhoging etc!!!!!
  me bar joe!


  Maak melding

 14. Volgens de Paarse sekte JOKT “De Telegraaf” WEER ! iiiiiiiiiiiIJAAAAATOCH !!!

  De FEITEN zijn : Mevrouw de witwas-ster is “OP DE VLUCHT” gepakt door justitie !

  AL ONS GELD, GOUD en DEVIEZEN zijn door Paars “OP DE VLUCHT” geslagen !

  Ook al de Salaris-inhoudingen op de salarissen vh overheidspersoneel, tbv DERDEN, zijn al maanden “OP DE VLUCHT” !

  Zelfs onze beste Minister van Financien, Gilmore, is “OP DE VLUCHT” voor de WARMTE in Sranan !

  De MASSA luistert intussen, in failliete toestand, naar het Nationaal-DES-informatie Instituut met haar BAKABANA-TORI !

  Nieuws over STRAFEIS van 20 JAAR tegen DDB, is toevallig totaal VERDUISTERD door de Dictatoriale Paarse Nieuwsverzamelaar, hr BIMBO !


  Maak melding

 15. We mogen met volle zekerheid zeggen dat de president zich met de verkeerde personen bezig houdt en soms ook de verkeerde persoon benoemt. Hij heeft gewoon pech, dit is een aangeboren kenmerken bij de Indianen. Ze zijn te vriendelijk en zachtmoedig en men maakt misbruikt van deze man.

  Als ik Bouterse zo bekijkt dan rijst bij mij snel de vraag of hij instaat geacht mag worden om een coup te plegen laat staan om mensen te vermoorden.
  Een ding mogen we wel voorzichtig zijn met dit soort type mensen is dat zij niet in de nauw gedreven dient te worden anders heb je direct te doen met een zeer gevaarlijk (angststoornis) mens.


  Maak melding

 16. Vooropgesteld dat ik absoluut geen fan van Bouterse ben moeten we de dingen wel nuchter benaderen.
  Dat een kennis van Bouterse is aangehouden is juridisch gezien nog geen bewijs tegen Bouterse zelf.
  Het plaatsen van de foto op zowel waterkant net en de telegraaf is uiteraard een poging om je mening te beïnvloeden. En zie hier het werkt heel effectief!!!!!!


  Maak melding

 17. Wij van de Telegraaf zijn jullie olie domvolk erg dankbaar voor jullie blind volgen van gemanipuleerd nieuws en deze als waarheid aan te nemen om zo op deze wijze mond op mond reclame te maken waardoor mensen onze krant wederom meer gaan lezen. Dank jullie olie domvolk van de Waterkant.

  Jammer dat Freddyyy ons doorheeft dat wij doormiddel van het plaatsen van fotos en het benoemen van vermeende criminele daden van jullie President jullie oliedomme “mind” kunnen beinvloeden in ons voordeel.


  Maak melding

 18. Stelletje runderen,
  Dat de telegraaf n krant is voor runderen wisten we allang.
  Dat ze niet weten dat de vrouw onschuldig is aangehouden geeft Alleen hun kwaliteit weer.
  Dat ze daarbij de president van het geweldige Suriname en de first lady weer eens te kijk proberen te zetten lukt Alleen hij runderen.
  Ze vergeten echter te melden dat Piet wortel de grote vriend van Willem Alexander en maxima in het Suriname woont.
  Dat hoeven de runderen natuurlijk niet te weten.
  Wat hun in Nederland steekt is dat Stapi in Suriname n succesvol zaken is geworden net als van Sommelsdijk, Von Spall en Piet Hein, met dit verschil dat de winsten niet in Nederland terecht komen maart de Surinaamse economie ten goede komt.
  Stapi kon het in Nederland niet maken net als zovelen niet, maar in Suriname heeft hij n nwe kans gekregen en dat maakt hem niet als Piet hein tot n crimineel.
  Hollanders als Stapi kennen de waarde van Suriname en de mogelijkheden om hier vooruit te komen.
  Jammer dat hem geen tweede kans gegund wordt als Mabel.
  Dat zou erg verstandig zijn van Nederland.
  Mvg
  BOY

  PS
  Suriname is net als toen n paradijs op aarde.
  Kon esi Baka…


  Maak melding

 19. In het verleden hadden we ooit een foto van een Prins en Prinses met een drugsdealer gezien, dat wil ook niet zeggen dat de Prins en Prinses drugsdealers zijn !


  Maak melding

 20. Jullie hebben Waterkant en de Telegraaf niet nodig om jullie mening te vormen.

  De Telegraaf heeft echter jullie wel nodig en zal jullie manipuleren om jullie mening te vormen. Op welk podium onder andere: Waterkant en waarom?

  Verkoop, Omzet, Roddel en Achterklap…dommies


  Maak melding

 21. Onderstand stuk geeft weer dat DDB zijn trawanten beloont door zand erover te gooien:

  Vreemde draai zaak ex-directeur Bruynzeel Suriname
  1 oktober 2011 | 13 reacties | Justitie en politie | Nieuws uit Suriname
  13
  PARAMARIBO, 1 okt 2011 – De strafzaak van Patrick Peneux, ex-directeur van Bruynzeel Suriname Houtmaatschappij en broer van onze minister van onderwijs, heeft een bizarre draai gekregen. Deze man heeft niet alleen Bruynzeel kapot gemaakt, maar ook de pensioenreserves van het personeel geinvesteerd in het bedrijf. Achteraf een verkeerde investering gebleken waardoor de gepensioneerden met een schamel pensioen werden opgescheept. Ik ken een in Livorno wonende weduwe, die een weduwenpensioen ontving van Srd 15 per maand.
  Het lijk van de man die door toedoen van Penuex overleed, is verdwenen. Het stoffelijk overschot van Su Yong Fu lag tot voor kort opgebaard in het lijkenhuis van het Academisch Ziekenhuis Paramaribo. De nabestaanden weten intussen wat er gebeurd is. Begraven door de staat. (Bizar voorbeeld van zand erover). Zoals dat gebeurt met lijken waar niemand naar omziet. En dat is minimaal frappant. Het dodelijke incident met Peneux deed zich begin dit jaar voor. In het lijkenhuis liggen lijken veel langer, soms echt jaren. Audrey Tjon A Sie, advocaat van de familie, vindt het maar raar. Ook al omdat justitie liet weten dat de familie het lijk had meegenomen. Dat was het antwoord van het OM op een verzoek van de familie om het lijk te mogen ophalen.
  Het lijk zou zijn afgestaan op verzoek van de familie. Volgens Tjon A Sie is er nooit eerder om gevraagd. In de brief aan het OM wordt ook gevraagd om hoger beroep. Peneux zit nu een celstraf van een jaar uit. De familie en ook het OM is daar niet content mee. De procedure voor het aanvragen van hoger beroep is intussen ingezet. Su Yong Fu is aangereden met een auto en dan bewerkt met een knuppel. In het Hindoestaans: Dang Dang. Peneux verdacht hem van diefstal. Ook de minister van onderwijs houdt van de Dang Dang. Op mamio zijn er diverse gevallen te lezen over bedreigingen met de Dang Dang.


  Maak melding

 22. Bruynzeel is in 2007/2008 niet verkocht aan een commerciele instelling / bedrijf maar door de toenzittende regering parastaal gemaakt. Peneux heeft de stekker eruit getrokken.
  Venitiaan heeft Bruynzeel de nek omgedraaid om een financieel kaal bedrijf parastaal te maken. Moni no de

  Daarnaast knap dat je in het verleden in de toekomst kan kijken door in 2011 te stellen dat Peneux toen al Min. van Onderwijs was. Dat was pas op 12 augustus 2015.

  Dus weer iemand die de boel loopt te flessen met nep en onzin berichten.


  Maak melding

 23. Als je zuiver van graat wil zijn zal je je ook moeten omgeven met integere mensen. Het is geen geheim dat voornoemde personen zich veelvuldig met minder laakbare handel hebben beziggehouden. De FIU is al bezig met deze figuren sedert 2016! Maar vertel dat die paarse garnalen hierboven!
  @ dommie ‘Telegraaf’, doe eens serieus aan nieuwsvergaring, en kom daar mee op de proppen i.p.v. jouw paarse prietpraat.


  Maak melding

 24. Astaman Voilla:

  “…1 oktober 2011 | 13 reacties | Justitie en politie | Nieuws uit Suriname
  13
  PARAMARIBO, 1 okt 2011 – De strafzaak van Patrick Peneux, ex-directeur van Bruynzeel Suriname Houtmaatschappij en broer van onze minister van onderwijs, heeft een ……


  Maak melding

 25. Kwestie van zelf aanvullen, bewerken, verdraaien en manipuleren van bepaalde berichten om maar te kunnen en willen bewijzen dat wat men beweert ook echt waar is.

  Schande


  Maak melding

 26. Jo koe dit onderzoek is al lang bezig. En vrouwtje gaat na een paar maanden voorarrest zekers gaan praten voor straf vermindering. En er hoef maar één cent via een Amerikaanse rekening te gaan en desi wordt opgehaald. Dat zijn de nieuwe wetten van Amerika tegen witwassen.


  Maak melding

 27. Oma taki, zeg me wie je vrienden zijn en ik weet wie je bent. Dit is niet iets nieuws dat de grootste aanbeden onberechte misdadiger van het gehele land wederom in opspraak komt, wat betreft de vriendenkring. Opa taki, soort zoekt soort, na droga famirie Di Di Bri e vernietig a heri kondre. Na soso paarse moord, drugs, roof en armoedevloek dat paars misdadig met de dag groter wordt. Ondertussen schijten het bgros der paars verarmde debiele paria’s zich een ddb stinkende schijt van onvrede en armoede. Awariedomrie Stef Me Anus, Awarieprofeet Misjie Ka Dubai en leugen omroeper LimBobo, Paars verworden ddb hond Hira krijsen……is neks waar. Oerdom tot op hun botten zijn al die oerdomme paarse ndper’s die blijven volharden in het misdadig geloof van de ndpsekte olv lee mofo Meye. Wo ka. Land en volk staan berucht als narcostaat. 100% controle is terecht. De misdaadvloek ddb en drugsmaffia e poeroe ka gi egi dong pina paars bezeten ddb lawsma, de na drugs partij, paars schijtende domme aanhangers. Ddb is trouwens samen met Lonni een bij verstek veroordeelde drugscrimineel.


  Maak melding

 28. Bruynzeel.
  Astaman heeft gelijk.
  Je knipt en plakt goed, maar wat je leest staat er niet.
  Er staat dat de zaak van P. Peneux een draai heeft gekregen
  Daarnaast staat dat hij de broer is van de minister


  Maak melding

 29. Mammie leidt alle agenten af bij hun onderzoek ,met haar uitpuilende verlokkelijke grote borsten !! Deng kil-e-fadong flauw.Ze staren zich blind erop !!!
  Dat was haar wapen hier bij de politie !!!


  Maak melding

 30. Jullie moeten ook niet alles geloven wat er geschreven staat, is allemaal fake nieuws!!!
  Wat dat betreft heeft Donald Trump gelijk over berichtgeving in de media!!!


  Maak melding

 31. Nuchter bekeken kan de Telegraaf niemand op het verkeerde been zetten met de gepubliceerde foto, waarop ook DDB !

  Iedereen weet dat DDB een onherroepelijk Nederlands vonnis op zijn naam heeft staan van ELF JAAR gevangenisstraf wegens internationale harddrugshandel !

  Iedereen weet dat tegen DDB, door Auditeur Militair in het 8 December-moordproces, wegens mede-plegen van meervoudige moord, een gevangenisstraf is geeist van TWINTIG JAAR !

  Telegraaf vermeldt helaas niet dat Nederlandse infiltrant, in dienst van DDB, de Sranan rechtsstaat ondermijnt en tevens tracht de de Rechterlijke Macht te saboteren ! De Krijgsraad is is momenteel bezig met een strafproces tegen verdachten van MASSAMOORD EN FOLTERING, met als hoofd-verdachte DDB !

  MORO PAARSE HEBI E DORO !

  TENG DORO FU STOP A PAARS SRAFTENG !

  PS : Wat moet de Telegraaf nog aan het Sranan Volk uitleggen ????


  Maak melding

 32. Ik heb het stuk (krantenbericht) van internet gekopieerd en ter wille van de duidelijkheid een beetje aangepast. Reden volgens mij zijn de dang dang Peneux tweelingbroers omdat ze verdraaid veel op elkaar lijken en van knuppels houden. Ook ik verkeerde in de waan dat onze minister van Onderwijs de ex-directeur van Bruynzeel was.
  Maar als je goed leet dan kom je tot de ontdekking dat de nadruk van mijn stuk ligt op het doen verdwijnen van lijken (zand erover). Peneux kon niet worden veroordeeld omdat het lijk verdwenen was.
  Ik heb de beschikking over de oude kranten van Suriname en alle berichten vanaf 1850 tot en met 1985 betreffende Bruynzeel kan ik ophalen. Ook dat Bruynzeel de fabriek aan Suriname heeft verkocht voor SF 875.000 en dat meneer Bruynzeel himself in 1948 naar Suriname is gekomen om de fabrieken te openen.. Dus als meneer Bruynzeel met mij een discussie wil aangaan over Bruynzeel: Ik beschik over meer dan 2000 artikelen over dit onderwerp.
  Astaman en Pico: deze man valt mij niet aan, maar de gepubliceerde krantenberichten. Als hij goed gelezen had, dan was hij ook tot die ontdekking gekomen.


  Maak melding

 33. Hallo runderen,
  De telegraaf wordt door n heleboel mensen in Holland als toilet papier gebruikt omdat het daarvoor geschikt is.
  Mami was al vanochtend vrij en dat wist de domme krant* van jullie niet eens. (Toilet papier)*
  Enfin, wij in Suriname zijn blij met onze oerhollandse Piet hein van deze tijd.
  We houden van Stapi en van Paul en Diego en natuurlijk ook van onschuldige Mami.
  Dick zijn naam is Klein maar hij maakt die Hollanders Nog kleiner.
  In Suriname is Dick bigi.
  En dat zal Nog eeuwen zo blijven, want we gaan hem bezingen en hem loven.
  Dick lobi Sranan en Sranan lobi Dick.
  Mvg
  BOY

  PS
  Kon esi Baka
  Sranan e drai
  Holland klari
  No sribi


  Maak melding

 34. @Fredyyy

  Op zich klopt wat je zegt Maar Bouterse wordt wel heel vaak er mee gezien en rekent ze tot zijn nauw vrienden.

  Opvallend is ook dat de paarse trollen niet te zeggen hebben. Toen de ex van Chan een huis kocht van een stichting en bij het tekenen van het koop contract de man achter de stichting, tot verrassing van vele, een middelmatige drugscrimineel bleek werd dit breed uitgemeten en later nog vele malen herhaalt.
  Als je die redenering volgt dan moet je het feit dat Bouterse intiem bevriend is met grote drugscriminelen ook vermelden en helemaal sterk afkeuren.


  Maak melding

 35. John:
  Dat was ook mijn insteek, jij refereerde aan een (kranten) artikel wat vervolgens door bepaalde lieden niet begrepen wordt.

  Het Bruynzeel verhaal staat ook niet op zichzelf. Suriname heeft toentertijd voor een schijntje ( euro 125.000) Bruynzeel ( de resterende aandelen) overgenomen. Als men zich wat verder verdiept dan komt daaruit naar voren dat, ondanks dat e.e.a. verouderd was, er een goede basis was om het bedrijf (in afgeslankte vorm) ‘nieuw’ leven in te blazen en er wat van te maken. Mismanagement, onkunde en investeerders (euro 30.000.000 !!!) aan het lijntje houden zorgden voor de teloorgang van het bedrijf.


  Maak melding

 36. Kalidien Ramcharan is gewoon een leeg hoofd en ordinair wijf.
  Zie wil gezien en gehoord worden anders is zij voor de wereld onzichtbaar.Ik snap niet wat zij bij de ndp te zoeken heeft. VHP is haar beste plek ze kan zich daar beter voor gaan inzetten.Nog even en zij wordt ook aangehouden op Schiphol met een kilo bolletjes in haar maag, reet en spleet. Nu is de zogenaamde mammie(niet mijn moeder dus) aangehouden en Dombo Kalidien Ramcharan met haar zwarte oogpotlood is de volgende. Ik benne benieuwd.


  Maak melding

 37. @ Astaman, PICO, John

  Hieronder staat het begin stuk van het origineel van Waterkant:
  Zoek de verschillen:

  “Vreemde draai zaak ex-directeur Bruynzeel Suriname

  1 oktober 2011 | 13 reacties | Justitie en politie | Nieuws uit Suriname
  13

  PARAMARIBO, 1 okt – De strafzaak van Patrick Peneux, ex-directeur van Bruynzeel Suriname Houtmaatschappij, heeft een bizarre draai gekregen. Het lijk van de man die door toedoen van Penuex overleed, is verdwenen. Het stoffelijk overschot van Su Yong Fu lag tot voor kort opgebaard in het lijkenhuis van het Academisch Ziekenhuis Paramaribo. De nabestaanden weten intussen wat er gebeurd is……”

  Dus men mag zonder schroom een stuk kopieren en zelf bewerken en dan doen voorkomen dat het zo origineel geschreven was. Want zo is het nl gebracht. Als een kopie van het origineel.

  Straffeloos doet men dit soort praktijken om maar te bekrachtigen dat hun mening/stelling/bewering de juiste is.

  Wederom Schande!! en dat er dan ook nog lieden zijn die dit gaan verdedigen…bah bah bah


  Maak melding

 38. @ Astaman, John

  Als jullie zou weten waar je over zou praten schrijf je niet zulke domme dingen op. Je hebt de klok horen luiden maar waar de klepel hangt?

  Alles maar om er zo’n draai aan te geven dat Venitiaan de geweldige was. Juist zijn regering heeft Bruynzeel omzeep geholpen. We mochten toch niet verkopen aan bedrijven die wel kennis van zaken hadden! Maar he mocht niet omdat ze NL waren.

  Voor 2010 werd het een staatsbedrijf verouderd reeds volledig afgeslankt (waar jij het over hebt) dat er geen produktie meer gemaakt kon worden. Peneux heeft alleen de stekker uit deze “kasplant” getrokken.

  E voor wat betreft het “verdwenen geld”. Roep eens heel hard Bruynzeel in het clubgebouw van de VHP. Eens kijken of deze nog overeind blijft staan.

  Maar ik begrijp het wel hoor. Je haalt er van alles bij om maar aan te geven dat de gebroeders Peneux Dang Dang zijn. Dus haal alles er maar bij om bepaalde lieden door het slijk te halen. Want dan zal het vast wel waarheid zijn. Zielig voor woorden dit.

  Eerst kopie-paste doen alsof het een echt bericht is, daarna , ja maar zo had ik het niet bedoeld. En als anderen je dan op het idee brengen dan weet je te vertellen dat je graag een discussie aan gaat met de heer Bruynzeel omdat jij de krantenartikelen hebt tot 1985?? Hahahahahahahaha wat een domme opmerking. Jullie weten totaal niet waar jullie het over hebben en volgen alleen de berichtgeveing die jullie graag willen geloven.

  Waarom is Bruynzeel verkocht aan de staat voor een schijntje? En waarom niet aan een NL bedrijf voor het 3 voudige? Geef daar eens antwoord op.


  Maak melding

 39. Misschien was de regering wel anti Nederlands, in het kader van dekolonialisat, en wat ik nu ga zeggen is niet negatief bedoeld, maar de laatste 30-35 jaar trekken ze overal de stekker uit, ik hoef niet op te sommen wat er allemaal opgestart is en weer de stekker er uit getrokken is, voor miljoenen, je had er de begroting mee kunnen aanvullen, maar mijnheer Bruynzeel het gaat geweldig in Suriname, wat deze regering hun ogen zien verkloten hun hersens.


  Maak melding

 40. maandag, 04 april 2011 12:51

  Paramaribo – Suriname mag dan voor ruim 85 procent met regenwoud zijn bedekt, in de bouw wordt steeds minder hout gebruikt. Steen, beton en kunststofpanelen beheersen het aangezicht van gebouwen die de laatste decennia zijn opgetrokken. Tal van grote houten complexen verrezen in de loop der eeuwen. In de achttiende eeuw telde Suriname 108 suikerloodsen en tientallen koffieloodsen, …

  sommige groter dan de Sint Petrus en Paulus Kathedraal in het hartje van Paramaribo. De loodsen zijn anno 2011 allemaal verdwenen, de restauratie van de kathedraal werd eind vorig jaar voltooid, dankzij miljoenen euro’s die de Europese Unie had geschonken om het monument van een onafwendbare ondergang te redden.

  Bruynzeel-woningen
  In het centrum van Paramaribo staan nog vele honderden houten gebouwen, die voorkomen op de Werelderfgoedlijst van de Unesco. Maar een aanzienlijk deel staat er gehavend bij. Eigenaren, niet zelden de overheid, hechten schijnbaar maar weinig waarde aan behoud. Zo zijn de afgelopen jaren tientallen houten monumenten gesloopt. Op de opengevallen plaatsen komen vaak betonnen kolossen terug. Tot een jaar of vijftien geleden bouwde Bruynzeel Houtmaatschappij Suriname (BSH) nog op forse schaal standaardwoningen die grotendeels uit hout werden opgetrokken. Maar de levering van deze huizen, die in de volksmond Bruynzeel-woningen worden genoemd, ligt sindsdien stil.

  Mismanagement
  Het staatsbedrijf ging door politieke bemoeienis en mismanagement ten onder. Een bijna beklonken overname door Nederlandse deuren- en kozijnenfabrikant Doorwin liep in 2006 stuk door politieke onwil. Daarmee was de laatste hoop dat houten woningen weer in serie zouden worden gebouwd, vervlogen.
  (Bron: Cobouw-A. Snijders)


  Maak melding

 41. @ Haco,

  Je hebt gelijk hoor.

  Maar dezelfde zagerijen die nu klagen over de export van rondhout wilden toen de tijd niet de kwaliteit leveren die benodigd was voor Bruynzeel (alleen tegen woekerprijzen). Het kwalitatieve hout werd destijds door hun geexporteerd en rommel en de rotzooi bleven in SU achter. (Nu doen de chinezen dat en oh oh oh de wereld is te klein)

  Toen Bruynzeel verkocht zou worden aan een nederlandse onderneming steigerden al deze zagerijen omdat ze de concurentie met de dan nieuw aan te trekken houtzagerijen en leveranciers niet zagen zitten. Omdat ze wisten dat ze dan van tafel zouden worden geveegd.
  De politiek werd ingeschakeld (zij waren immers de achterban van de zittende regering) en de verkoop aan een NL bedrijf werd tegengehouden. Bruynzeel moest daardoor wel inkrimpen en afslanken en kon geen kwalitatief goed product meer leveren omdat ze door hun eigen lokale houtbedrijven rotzooi aangeleverd kregen. Uiteindelijk heeft de Staat het bedrijf dat eigenlijk al overleden was overgenomen en zou door de houtlevernciers overeind worden gehouden (met rotzooi).

  Eigenbelang van deze sektor staat bovenaan alles.
  Maar uiteraard hebben anderen het gedaan.


  Maak melding

 42. Hoe zat dat ook al weer met die “Kennis” van de Sherrif, Die, waarvan zijn vrouw een huis heeft gekocht en in zijn auto reed?

  En die postzakken NL


  Maak melding

 43. Met onderstaande zin (bron het stuk uit de Telegraaf) is de toon voor het stuk al gezet:

  “….Dirk ’Diego’ S., een persoonlijk contact van de hoofdverdachte van de Decembermoorden, speelt een belangrijke rol in een zaak rond het witwassen van 8 miljoen euro…….”
  Dus het stuk gaat over enen Dirk S, waarbij voonamelijk de nadruk wordt gelegd op 8 december moorden?

  De reden waarom het een persoonlijk contact is: “…Na de coup in 1982 raakten ze zwaar gebrouilleerd en verliet S. senior Suriname. Zijn zoon is van jongs af aan goed bevriend met de president….” O ja nog even terugwijzend naar de jaren 80 – de coup

  Maar: Het is dus niet zo raar dat de Pres op de bruiloft van de verdachte” is gesignaleerd.

  Dat dit stuk niks te maken heeft met de eerder genoemde personen ivm crimineel persoonlijk contact van Bouterse bijkt verbolgens uit de zinssnede: ….Officier van justitie Gerben Wilbrink laat weten dat ’op dit moment’ Dirk S. en zijn vrouw geen verdachte zijn. Ook wordt niemand van de handel in cocaïne verdacht……”

  Maar toch nog ff noemen:
  “……….Bouterse moet in Nederland nog een straf van elf jaar uitzitten voor cocaïnesmokkel. Door zijn verkiezing tot president kan hij echter niet worden aangehouden.

  Bouterse is eerder gezien in het bijzijn van zware criminelen. Eerder publiceerde De Telegraaf foto’s waarop Bouterse poseert naast een in augustus in Paramaribo geliquideerde topcrimineel. En het kan nog dichter bij huis. De zoon van Bouterse, Dino, zit in de Verenigde Staten een straf van 16 jaar uit voor coke- en wapensmokkel……”

  ff optellen DDB:
  – 8 december moorden;
  – coup jaren 80;
  – cocaine;
  – straf uitzitten;

  Het stuk wat dus begon als dat je dacht een zware crimineel is persoonlijke vriend van DDB wordt niet meer gezien als verdachte, maar intussen is wel de nadruk gelegd om zoveel mogelijk verdachtmakingen te plegen op het adres van DDB….mmmmmm goed stuk werk journalistiek, vooral ook zeer neutraal van opzet……

  Maar ja het was dan ook een stuk o.a. geschreven door John van den Heuvel….je weet wel de “persona nog grata van Su” Die op allerlei wijze DDB probeert zwart te maken…………..

  En uiteraard wat komt er uit de hoge hoed:
  “……In Suriname is de smokkel van coke het laatste jaar geëxplodeerd. „Deze massale smokkel kan alleen gebeuren met medeweten van de overheid. Het is een ongelooflijk zorgwekkende ontwikkeling”, zeiden de Surinaamse oud-politiecommissaris van Paramaribo Chan Santokhi en parlementslid Krishna Mathoera in een interview met deze krant……..”

  Bah wat krijg ik een vreselijke hekel aan deze praktijken van de VHP


  Maak melding

 44. Leger van Suriname, kijk naar Nigeria. Kan de corrupte en criminele president niet worden afgezet, zodat hij “in echte vrijheid” zijn vonnis kan afwachten voordat hij 20 jaar de bak indraait. Deze man en zijn marionetten berokkenen Suriname zo veel schade, en het lijkt erop dat niemand in Suriname dat erg lijkt te vinden. En natuurlijk zo snel mogelijk eerlijke verkiezingen onder internationaal toezicht.


  Maak melding

 45. Gepubliceerd op: 23 december 1985
  Bruynzeel over in Surinaamse handen.Staat heeft alle aandelen in bezit
  PARAMARIBO — Na een voorbereidingsperiode van bijna vier jaar heeft de Surinaamse regering de resterende 52 procent van de aandelen van Bruynzeel Suriname Houtmaatschappij, die nog in Nederlandse handen waren overgenomen. De aandelen, waarvoor Nederland aanvankelijk vijf miljoen gulden had gevraagd, worden nu overgedragen voor het symbolische bedrag van 275.000 gulden. Dit heeft de Surinaamse minister van natuurlijke hulpbronnen en energie, Kenneth Koole, eind vorige week bekendgemaakt.

  De curatoren van de vroegere Bruynzeel BV Nederland hebben het desbetreffende document ondertekend. Minister Koole en minister van financiën Udenhout zullen mogelijk volgende week hun handtekening zetten. Hoewel Nederland formeel nog aandeelhouder was, heeft het volgens Koole nauwelijks iets gedaan aan het bedrijf, dat sterk verouderd en verlieslijdend is. Bruynzeel Suriname met ruim 1100 medewerkers wordt voor een belangrijk deel gesubsidieerd door de Surinaamse overheid.

  Investeringen
  Nu de staat Suriname volledig eigenaar wordt, is de weg vrij voor belangrijke investeringen om het productieproces te moderniseren, aldus Koole. Er zullen in het bedrijf ingrijpende veranderingen worden doorgevoerd, onder andere op bestuurlijk niveau. Er moet een nieuwe algemeen directeur worden benoemd aangezien de vorige in 1982 werd ontslagen. De raad van commissarissen wordt aangevuld. Deze voorzieningen konden nog niet worden getroffen omdat de Nederlandse aandeelhouder formeel nog verantwoordelijkheid droeg.
  Bruynzeel Suriname Houtmaatschappij werd in 1947 gesticht. Het bedrijf levert voornamelijk hout voor de lokale woningbouw. De export, voornamelijk naar het Caribisch gebied, is in de afgelopen jaren wegens de scherpe concurrentie sterk verminderd.Bruynzeel Suriname Houtmaatschappij.

  Extra informatie.

  Sinds 1942 had Bruynzeel ook een grote fabriek in Suriname met 1800 werknemers: Bruynzeel Suriname Houtmaatschappij. Daar werden naast bosexploitatie (500.000 ha) ook diverse fabrieken gebouwd voor de productie van vloeren, triplex, spaanplaat en prefab woningen. Ook kwam er een schaverij, een triplexfabriek en zagerij. De fabrieken werden in 1973 gedeeltelijk en in 1985, toen de militairen het voor het zeggen hadden, helemaal overgedragen aan de Surinaamse regering.

  Erg: 2007/2008 Parastataal bedrijf onjuist. Dat was veel eerder en wel in 1985.
  Wanneer Peneux directeur is geworden ben ik niet nagegaan.

  Venetiaan heeft met de opkomst en de val van Bruynzeel dus niets te maken.
  Ik ga ervan uit dat dit onderwerp hiermede is afgesloten.
  Lang leve Internet.


  Maak melding

 46. Het is geen echte foto. Het is gefotoshoped. Precisely zoals het geschied was met die van nitinder oemrawsingh. Ook die net roger Khan. Zo naief kunnen we zijn of denken. Zijn al die fotos Dan gefotoshoped.


  Maak melding

 47. nu vandaag in de telegraaf. dit te lezen ,october 2018,Radjo,O,aan gehouden , de belangrijkstefinancier van ,N.D.P,partei van dezi, boutersen in ver band duikboot smokel 2000.kg drugs ,zijn bij naam is Escobar,,naar aan leiding van dat deed men in vallen in den haag ,er is een verwevenheid met de Marco.Maffia,en motorbende .Caloh..Wogoh..is een groep surinamers op gepakt.in den haag.daar werd voor een bedrag van 6,5 miljoen aan contante in beslag genomen en veel drugs. en bij een .Anil..S..ook nog eens 300.000.in beslag genomen ,,dit gaat dus over surinamers ,,meneer /vrouw ..maar zal ook niet geplaatst worden ,m.v.g


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES