Centrale Bank van Suriname zoekt geld voor bankwezen

37

PARAMARIBO, 14 nov – De Centrale Bank van Suriname is op zoek naar geld voor het versterken van de financiële branche. Dit stelt de bank zelf in een persbericht. Samen met de Surinaamse Bankiersvereniging wordt driftig ontkend dat geld gezocht wordt voor De Surinaamsche Bank. Dat het wel zo was berichtte de Ware Tijd eerder. Volgens de Centrale Bank van Suriname is een rechtspersoon in het leven geroepen.

Deze zogenaamde entititeit moet volgens de bank helpen het bankwezen en andere financiële instellingen overeind te houden. De Stichting Administratiekantoor Stabiliteit Financiële Sector Suriname, Asfiss, moet de stabiliteit bewaken. “Het doel hiervan is om bijstand te verlenen en kapitaal aan te trekken en dat kapitaal, waar nodig, vervolgens uit te zetten om de soliditeit van de financiële sector te bevorderen.”

Volgens de krant zouden de autoriteiten op zoek zijn naar honderd en tachtig miljoen dollar. De Centrale Bank van Suriname ontkent dit, maar geeft wel toe dat De Surinaamsche Bank behoeftig is: “Op verantwoorde wijze en met het volste vertrouwen wordt gewerkt aan een kapitaalinjectie bij De Surinaamsche Bank, zodat deze instelling weer volledig zal voldoen aan de solvabiliteitsnormen van de Centrale Bank van Suriname.”


37 REACTIES

 1. Dat is maar een deel van het ”spaar”geld van desie…(misschien hoefdraad, abraham, lonny, dilip, sandew, enz. enz,,,,) erbij?? Is het zó opgelost!


  Maak melding

 2. Waaom staat er “zogenaamde”
  Het gevaar cq de instinker zit in feit dat je de soliditeit wil verstevigen, maar dit doe je niet door kapitaal aan te trekken en dit weer uit te zetten. Behalve en alleen als het op langlopende spaartegoeden gaat.
  Wat DSB betreft
  Het was toch slechts een eenmalig verlies over 2016
  In 2017 zou dit niet meer aan de orde zijn


  Maak melding

 3. Excuses, Rectificatie:

  Wij, “Het Dagblad van Suriname” hebben wederom een foutief, onjuist, gekleurd en vooral ongecontroleerd bericht verspreid………..En Waterkant neemt het ook wederom zoals zo vaak zonder hoor en wederhoor 1 op 1 over……dom, dommer het domst


  Maak melding

 4. Bouta rioolrat wanneer gaat U DOOD?
  U weet toch dat U prostaatkanker heeft met uitzaaieingen!
  U heeft het land echt echt echt echt VERNIETIGD!!!!!
  KOULO SAKASAKA MOORDENAAR!!!!!
  ROT TOCH OP!!!!!!!


  Maak melding

 5. -Toen dit bericht naar buiten kwam heeft de DSB bank geroepen dat het om nepnieuws gaat, maar nu hebben zij erkend dat er wel een probleem is.

  Ik zou nagaan wat Boefdraad toen gedaan heeft met geld van het land en volk en welke aandelen hij hierin heeft, omdat deze corrupte ling van Bouterse meer weet.

  reshuffeling is nu weer opkomst, dus velen hebben straks weer tot hun graf een lekker leven van de staat Suriname met geld van het volk.


  Maak melding

 6. @@Glenda, dit is wat Choennie hierover zegt en gelijk heeft hij ook::::::
  Hira mag van mij ook letterlijk aan een boom worden opgehangen als hij om aandacht vraagt.

  =De conferentie is inmiddels verschoven naar 9 december. Overigens vindt Choennie dat het begrip ‘waarheidsvinding’ niet past binnen de conferentie.
  “Houd je een conferentie over waarheidsvinding dan begin je niet met van tevoren te zeggen dat de hoofdverdachte onschuldig is, zoals het comité aangeeft in de media.
  Wat voor waarheid wil je dan nog verder onderzoeken.” De bisschop vindt dat het comité niet het juiste orgaan is om dit onderzoek uit te voeren, de zaak dient serieuzer aangepakt te worden.


  Maak melding

 7. Hoe kan de bank DSB in de problemen komen? Waar moet het geld vandaan? Laat de aandeelhouder eerst uitzoeken! De RVC en de directieleden moeten verantwoording afleggen. Misschien juridische consequentie? De ondernemers/aandeelhouders moeten hun bedrijf bank zelf redden. Geloof me deze bank zal dan nooit meer failliet gaan.


  Maak melding

 8. wat kunnen wij anders zeggen.
  deze regering is net als hout termieten in een houten huis. alles wat daar is wordt opgevreten.
  jammer dat ze dat zelf niet doorhebben.

  de oppositie doet ook niet veel. ze zijn degene die de plaag moeten bestrijden.


  Maak melding

 9. Het idee van Asfiss was al eerder geboren dan dat men wist van het megaverlies van de DSB.

  Men probeert iedereen nu ervan te overtuigen dat de Asfiss een idee is na het verlies van de DSB.

  En jullie trappen er weer allemaal in


  Maak melding

 10. DSB is in de problemen gekomen door het wanbeleid van Proeve maar is ook slachtoffer van wanbetaling door de overheid.
  De Surinaamse economie is door overspending, corruptie en het niet betalen van schuldeisers in een diep dal beland. Iedereen behalve de corrupte NDPers zijn hiervan het slachtoffer. Het volk is verarmd, bedrijven vallen bij bosjes om en nu is de DSB in de problemen.

  Boussaid en de CBvS proberen begrijpelijkerwijs een bankrun te voorkomen door de problemen te ontkennen en tot rust te manen maar gezien het grote verliezen in 2 opeenvolgende jaren is het aannemelijk dat DSB in de problemen is.
  Als de crisis voortduurt zullen de andere banken ook in de problemen komen doordat leningen niet worden terugbetaald.
  Zolang de incompetente NDP aan de macht blijft zal het alleen maar bergafwaarts gaan,


  Maak melding

 11. Misschien kan onze docent economie het e.e.a. uitleggen en de mogelijke oplossingen aandragen want de andere econoom Hoefdraad is nu letterlijk bek dood en weet zich geen raad.
  Wel tot op heden pretenderen dat Suriname een rijke toekomst in het verschiet heeft dit door de miljoenen vaten olie die gevonden zullen worden en het goud waarvan de maximale prijs nog niet is bereikt.


  Maak melding

 12. Samy Doerga wordt direkteur van deze op te richten Asfiss, met als commissarissen de paarse top-rioolratten !!!, van Na-Dagoe-Partij van Desie.Daar gaat ons spaargeld weer naar de rioolratten, dik betaalde functies !!!
  Opgepast met je spaargeld,Surinamers !!!


  Maak melding

 13. Laten we wel wezen en de waarheid! onder ogen zien dat Suriname failliet is verklaard. Het doet pijn maar de waarheid is hart dat het land van mijn voor ouders zo is verkwanseld. En toch heb je van die dagoes als Rob G milton parbo dtwt die nog steeds blind zijn.


  Maak melding

 14. Het boek van Hans Moison “Een bank in Suriname; Pe a moni de?” 2016 geeft een duidelijke weergave hoe het reilde en zeilde binnen de DSB en de CB.
  Boefdraad zal wederom zeggen dat het niet waar is.


  Maak melding

 15. Weinig buitenlandse banken hebben na het IMF paars gefrommel van Boefdraad vertrouwen in deze paars criminele drugsmaffia regering olv de grootse misdadiger ddb. De paarse geldpers zal in 2018 non stop draaien. Elke maand komen er nullen bij. Al die mpp ndpers verdienen de komende paarse kommer en kwel. Anti ndpers hebben sinds 2010 het zekere voor het onzekere genomen en hebben al hun spaargeld en onroerend goed zaken vroegtijdig geruild in vreemde valuta. Wie blijven geloven dat verworden Suribabwe een tweede Dubai zal worden is als een domme hond.


  Maak melding

 16. Oma en opa adviseren al hun kleinkinderen geen grote sommen geld meer op de banken te laten staan. Net als in jaren tachtig en negentig a monie e go devalueer bakka, oeng bai euro.


  Maak melding

 17. Moderator ,
  Het blijkt dat u voor de 2e keer mijn posting hebt verwijderd.
  Mogen de lezers niet weten wat in het boek “Pe a moni de”van van Hans Moison staat?
  Het geeft toch de echte waarheid weer? Of bent u een fan van Hoefdraad en consorten.


  Maak melding

 18. Intussen heeft Kredietbeoordelaar Standard & Poor ’s de status van Venezuela veranderd in die van :
  WANBETALER ! (D-status , DEFAULT !)

  Venezuela kon de aflossing van twee obligatieleningen niet betalen !

  De “voorbeeldrepubliek” van de Sranan machthebbers raakt nog verder in de problemen door WANBELEID !

  Het dictatoriale bestuursmodel, met al haar ernstige vormen van onderdrukking van de Venezuelaanse bevolking, werkt totaal niet !

  OPO UN AI INI SRANAN !


  Maak melding

 19. @ Redskin,
  Als je een autochtoon bent(land van stoere Indianen) zoals wij vroeger zongen op de lagere school, dan bedoel je “het land Suriname van je voor-ouders aan wie het land toebehoorde”.
  Jammer dat anderen claiem dat zij alle rechten hebben op-en in het binnenland, op alle grond !!!


  Maak melding

 20. Ze kunnen die 1.3 miljard USD die Bouterse heeft meegenomen uit de Staatskas terugvorderen dat is de beste oplossing voor Suriname. als land.Hij heeft nooit een verantwoording afgelegd wat met dat geld gebeurt is.Dat is mijn advies aan het parlement van Suriname.


  Maak melding

 21. Deze zogenaamde entititeit moet volgens de bank helpen het bankwezen en andere financiële instellingen overeind te houden. De Stichting Administratiekantoor Stabiliteit Financiële Sector Suriname, Asfiss, moet de stabiliteit bewaken. “Het doel hiervan is om bijstand te verlenen en kapitaal aan te trekken en dat kapitaal, waar nodig, vervolgens uit te zetten om de soliditeit van de financiële sector te bevorderen.”

  In normaal Nederlands betekent dit dat de financiële sector van Suriname in de shit verkeert.
  Ja. Lenen door de staat maakt meer kapot dan lief is. In feite geldt: ” lenen aan de Surinaamse staat is goed, maar niet lenen is beter” omdat die schijtzakken niet terugbetalen. Dit is een mooi voorbeeld wat ons in de toekomst te wachten staat: een financiële deconfiture omdat Suriname niet meer in staat is om haar aangegane leningen, onder andere van de Surinaamse bank, terug te betalen. Dit is niet ten onder gaan aan jouw eigen succes, maar ten onder gaan aan jouw aangegane leningen.
  Sorry centrale bank. De Surinaamse bank heeft aan dubieuze vorderingen 200 miljoen moeten afboeken als verlies. Dit is het niet afgeloste deel van de lening van 600 miljoen aan Boefdraad oftewel de staat Suriname. En het wordt nog erger !!! Het wachten is wanneer het geduld van de Surinamers opraakt en ze eindelijk de straat opgaan.


  Maak melding

 22. @ Redskin,
  Ze hoeven niet allemaal terug met de boot/vliegtuig, anders moet ik ook weg als geboren Surinamer .
  Maar dat gedonderd van” het Binnenland behoort aan ons” sedert de slavantijd moet een keertje ophouden !!
  De oorspronkelijke bewoners zeggen “ook niet” dat alle hout/oerwoud aan hun toebehoort !! Terwijl ze recht op hebben !!


  Maak melding

 23. de personen die het geld in nl moesten ophalen vd coke exporten zijn aangehouden op schiphol mammie en dick
  dat is de reden dat hoefdraad nu 180 miljoen zoekt
  let maar op dat voor kerst alle spaargeld vd klanten vd banken zal verdampen
  in navolging v venezuela zal su de volgende zijn met een D rating misschien zelfs E


  Maak melding

 24. @ Redskin

  Hoe zijn jouw voorouders hier gekomen? Toevallig ook met een boot de “Lalla Rookh”

  Ook maar terug sturen dan? Of ben ik nu ook een racist.


  Maak melding

 25. s bank hoeft niet ver te gaan zoeken, het geld ligt gewoon in Zwitserland Luxemburg Hong Kong opgeslagen meer dan 700 miljoen us$ , z.a. bekend en iedereen weet van wie het geld is.., dus ophalen, probleem opgelost..


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.