Schulden Surinaamse ambtenaren niet betaald

29
Koopkrachtversterking ambtenaren Suriname niet om vingers aan te branden

PARAMARIBO, 13 nov – De regering Bouterse wringt zich in de vreemdste bochten om de eindjes aan elkaar te knopen. Nu het ‘lenen’ bij de Centrale Bank van Suriname niet langer mogelijk is, valt op hoe creatief het er aan toe wil gaan. Bedenkelijk tot zelfs immoreel wil het ook wel eens zijn. Zoals met het loon dat ingehouden wordt van ambtenaren met schulden bij het bankwezen.

Het ingehouden loondeel wordt niet afgedragen. Het geld is kennelijk goed te besteden aan eigen financiële verplichtingen. Bij benadeelden en hun vakbonden is er geen waardering voor dit gedrag van de grootste werkgever. “Dit is geld van de ambtenaren dat ze in beheer heeft. Het is een wandaad en schending van de afspraak tussen werkgever en werknemer”, zegt vakbondsleider Hugo Blanker tegenover de Ware Tijd.

De vakbonden wijzen ook op het signaal dat wordt afgegeven wat betreft de financiële positie van de overheid. Het gaat om zeker achtduizend ambtenaren die al twee manden achterlopen. Deze groep werknemers is juist in trek bij handelsbanken en het bedrijfsleven. Vanwege hun ‘vaste loon’ zien kredietverstrekkers hun geld eerder terug betaald. Bij particulieren en zelfstandigen wordt deze kans minder groot ingeschat.


29 REACTIES

 1. Een gebed zonder eind met deze paarse criminele organisatie,als bij de verkiezingen van 2020 dit volk nog niet door heeft om te gaan stemmen op deze criminelen van de Ndp,dan kunnen ze het schudden,en zullen nog dieper het moeras in zakken, met alle gevolgen vandien, terwijl de strategie van deze criminele organisatie so doorzichtig is, want beginnen nu al met cadeautjes uit te delen, zoals zakjes groentezaad om zelf te planten,wat tot ėęn grote mislukking zal leiden, daar veel van deze zakjes over datum zijn, en bovendien bij een temperatuur van 7 graden houdbaar is, alleen maar om dit volk zoet te houden en te misleiden.


  Maak melding

 2. Het gaat maar om 8000 lanti mang. De aller sterkste kontlikkers zoals bouva, adboel en dubai, jerrycan, simons,mugabé hoogzwart,
  krijgen dus wel gewoon uitbetaald.


  Maak melding

 3. En de achterstand van de mensen wordt steeds groter bij de banken, omdat de overheid hun geld wel inhoud, maar niet afdraagt, het gewoon ordinair steelt dus!!! Sari torie……!


  Maak melding

 4. A kis oen mooi. De ambtenaren hebben ook altijd genoten van het geroofde geld. Laat ze maar voelen hoe het is om met achterstanden en slapeloze nachten te leven. Voel h o e het normale volk zich voelt.


  Maak melding

 5. In 2020, geen eerlijke Regering zonder een Jawa partij !!
  Daarom hebben de Javanen nu reeds 2 partijen de HVB en PL
  waarop ze moeten stemmen. Een van ze moet dan in de Regering zeker komen !! De Jawa’s kunnen het land goed besturen , want ze zitten al in alle functies bij de Overheid en bedrijfsleven en wete hoe het land te besturen !! De Jawa’s moeten de Vice-President leveren of de President ! Als Bouterse wint dan zullen ze genoegen moeten nemen met Vice-President, want dan wordt Bouta de President !!
  Zonder de Jawa’s in deze unieke-wip-positie geen Regering !! Geen achterstand meer in uitbetaling van kinderbijslag(de Jawa’s hebben de kennis opgebouwd op sociale zaken !!
  Gepensioneerden krijgen ook de toegekende verhogingen aan ambtenaren !!


  Maak melding

 6. @ kOOS,
  DAT ZAL NIET MEER GEBEUREN !!!
  De Jawa’s hebben alles al in stelling !! Eendracht is hun macht!! Niemand komt in hun “kampong-gebied”.Met de gronduitgifte hebben ze dat al bezegeld !!


  Maak melding

 7. RobG zal dit stelen kwalificeren als een fout die je de niet kwalijk moet nemen, wegens drukte en uitlandigheid van de minister, want de samen maken wij Suriname sterker toch.

  Dit is wat je noemen kunt ” interne nationale financiering van overheids uitgaven”. een nieuwe term in de economie.
  RobG is econoom dus kan hij het uitleggen


  Maak melding

 8. He kartodieKROMis,
  Jouw verhaal verraadt hoe de jawa’s zich over de afgelopen decennia naar boven hebben gelikt en zich daarvoor goed hebben laten betalen uit s’landskas.
  Besturen, houdt toch op kroepoek.


  Maak melding

 9. “Zoals met het loon dat ingehouden wordt van ambtenaren met schulden bij het bankwezen”
  De overheid treedt op als incassobureau?

  “Het ingehouden loondeel wordt niet afgedragen”.
  De overheid neemt de schuld van de ambtenaren over?
  1. De overheid kan dus nergens meer lenen? Is de nood zó hoog? Zo ja, dan snap ik de opmerking van Hoefdraad dat hij niet kan voorspellen hoe Su er over twee maanden voor staat. (de minister van Financiën moet niet voorspellen, maar moet weten!)
  of
  2.Is het de bedoeling om SU zo uit te kleden dat er straks
  helemaal niet meer is.Je ziet alleen nog het zwarte van de
  awarapit?

  Volgens Hoefdraad heeft hij complimenten van het IMF gekregen. Waarvoor?

  Het zal mij overigens niet verbazen als iemand met een of ander lulverhaal komt aanzetten dat men zijn schulden moet betalen en als dat niet gebeurt (ze lopen volgens dit artikel wel twee manden achter. Zo wel twee maanden),
  de overheid moet ingrijpen. Klasse van de overheid. Of iets van deze strekking. Haha


  Maak melding

 10. Ik lees
  “De Jawa’s moeten de Vice-President leveren of de President ! Als Bouterse wint dan zullen ze genoegen moeten nemen met Vice-President, want dan wordt Bouta de President !!”

  Deze jongen heeft bij voorbaat zijn zielverkocht


  Maak melding

 11. RobG

  Het gedrag van de regering is laakbaar en gelijk aan dat van louche ondernemers vlak voor een planmatig faillissement. Snel nog maximaal graaien en de pensioenen, de verzekeringen, premies, 1.5 maanden salaris en BTW niet te betalen.

  U zult toch ook onder ogen moeten zien dat dit gedrag van de regering Amoreel, crimineel of wanhopig is.


  Maak melding

 12. @ Kro Mo Fo,
  Dus zo ziet jou mond eruit. Ik ga ervan uit dat als de vrouwen
  jou tegen komen ze gelijk de andere kant opkjken !
  Tot 2020, na de verkiezingen,dan wil ik jou gezicht zien !!
  Dit is geen”zeven-even” !!


  Maak melding

 13. Dit is het paars gevolg, waarvoor oom Vene heeft gewaarschuwd. De nationale Dieven partij is in feite een paars misdaad religieus syndicaat olv van onberechte moordenaars, bij verstekveroordeelde drugsbonzen, bankrovers en volksverlakkers olv de allergrootste meest aanbidden misdadiger en bedrieger ddb. Zoon en zgn stiefzoon en het gros der ndpers zijn verworden criminelen.
  Alle verarmde ndpers verdienen daarom de paars verworden verarming olv ddb en paarse gangsters die ze de macht tot tweemaal toe oerdom hebben gegeven. Ddb e meki eng egi dong paars volk ka, en njang paarse kakkerlakken en ratten. Wat zijn ndpers toch oerdomme debiele idioten om duivel ddb te blijven te geloven en te aanbidden. Opa taki a bun dat deng didibri baas e mek deng ka, dee nanga dee. Ndp en misleider laten land, mensen, dieren, insecten, vogels, vissen en de grond lijden door hun misdadige aard vol hebzucht, geldzucht en macht zucht.


  Maak melding

 14. Het is nu wachten op de volgende containers met “muntgeld” uit het buitenland. De verklaring van dat paars geboefte zal weer zijn dat het tekort als gevolg van versleten en weggespaarde munten moet worden aangevuld. Over monetaire financiering zal weer geen woord gerept worden. De verwachting is dat tussen 25 november a.s. en eind 2017 weer vrolijk gestrooid zal worden met de inmiddels waardeloos geworden SRD’s. En dat dan in het kader van het prudent beleid van die paarse bofroe die zichzelf minister van Financiën van ons land noemt.


  Maak melding

 15. Banken staan niet te springen om invulling te geven aan de oproep van de Centrale Bank van Suriname (CBvS) om gezamenlijk SRD 180 miljoen te storten op de rekening van de pas opgerichte ‘Stichting administratiekantoor stabiliteit financiële sector Suriname’ (Asfiss). Governor Glenn Gersie probeert de verschillende instellingen zo ver te krijgen dat ze die stap maken.

  Dit is toch te gek voor woorden. De CBS verzaakt haar plicht en roept om hulp van anderen evenals de ambtenaren die hun ingehouden loon gebruikt zien worden als buffer bij de overheid.
  Hoefdraad waar blijf je met jou praatjes?


  Maak melding

 16. farao al Bouta weet dat iedereen toch weer op zijn Nationale Dieren Partij gaat stemmen. Ik zie geen enkele creool op de VHP gaan stemmen! Stel je voor!
  Dus hij kan doen, maken en breken wat hij wil! A tori sidong!


  Maak melding

 17. @ prof.Misababoi,

  Alleen de Jawa’s onder leiding van HVB en PL, kunnen verandering brengen in het land !! Geen ABOP,NPS,VHP en SPA !!! Andere todo-partijen zijn al wegevaagd !!


  Maak melding

 18. Off Toipic

  Toerisme als speerpunt van regering Bouta maar subsidie voor 2018 gehalveerd….

  Suriname onder Bouterse is echt volledig naar de kloten.

  Bezuinigingen op STS

  De beslissing van de SLM om de vloot te verkleinen komt daags nadat de Surinaamse regering bekend heeft gemaakt om in 2018 flink te gaan bezuinigen op het budget, dat bestemd is voor de Stichting Toerisme Suriname (STS). De taak van de stichting is om Suriname in de markt te zetten en te promoten als vakantiebestemming.

  Waar de STS voorheen kon rekenen op een budget van 4,3 miljoen SRD (ongeveer 495.000 EURO), wordt dat nu 1,6 miljoen SRD (ongeveer 184.000 EURO). Hiervan dienen ook nog eens de operationele kosten, zoals de huur van het pand en het personeel, te worden betaald. Wat de STS nog wél kan met dit extreem lage budget, moet bekeken worden.

  Opmerkelijk

  De bezuiniging is een opvallende wending, aangezien de regering herhaaldelijk heeft benadrukt dat zij het toerisme hoog in het vaandel heeft zitten.

  Het ministerie van Handel Industrie en Toerisme (HI&T) schrijft in haar recente ontwerpbegroting aan het Nationale Assemblee schrijft dat “de verdere ontwikkeling van het toerisme in ons land zal van eminent belang zijn voor het nu schrijnende economisch verkeer. Indien op een correcte, duurzame en strategische manier uitgewerkt, zal de verdiencapaciteit van deze sector een belangrijke pijler wezen van de economie. Om de bekendheid van ons land als toerismedestinatie ter hand te nemen, is het van belang deze sector aan te merken vanuit een ketenbenadering.”

  “Het is een niet op zichzelf staande sector die, indien voldoende aandacht aan wordt besteed, een belangrijkere bijdrage kan leveren aan de nationale economie.” Het ministerie heeft nog niet op de kwestie gereageerd.


  Maak melding

 19. ddb en paars criminelen rovers worden door oerdomme paars debiele idioot bezeten zombies op handen gedragen. ndpers gaan als razenden tekeer tegen have en goed en zelfs het leven van hun naaste ontnemen of beschadigen ze het. Wee dit paars misdadig ddb vererend verdoemd volk.


  Maak melding

 20. Moe om naar die opeevolgende klachten te lezen van de sectoren die het te verduren hebben . Deze Bende moet met de meeste spoed verdwijnen voordat het te laat en lastig wordt om weer op d3 rails te komen …… dus mijn oproep in dit forum wake up su we worden belast met enorme schulden het land is internationaal ten schande gezet ik roep op stop die boeven het wordt al laat.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.