dinsdag, juni 18, 2024
HomeOnderwerpenMaatschappijI-Pricia Gilles nieuwe Little Miss kwakoe

I-Pricia Gilles nieuwe Little Miss kwakoe

-

Does Travel - naar Suriname

De 8-jarige I-Pricia Gilles uit Amsterdam is nieuwe winnares van Little Miss kwakoe 2017 geworden. De verkiezing werd afgelopen zaterdag 28 oktober voor de 14de keer gehouden in Partycenter Borchland in Amsterdam. Veertien enthousiaste jonge dames, variërend in de leeftijd van 8 tot 12 jaar, streden om de titel.

Zij toonden zich op de catwalk in diverse kledingstijlen. Ook dansten zij voor het publiek. Wat centraal stond tijdens dit evenement zijn de drie onderdelen; culturele klederdracht, galakleding en voordracht op het gebied van zang, dans, poëzie of toneel en de Surinaamse boscopu (gezegden uit Suriname).

Little Miss Kwakoe is een activiteit van stichting Wi Kon Na Wan die in 1986 is opgericht. De jaarlijkse verkiezing, is een zelfstandig opererend onderdeel dat ten doel heeft het uitdragen en beleven van de Surinaamse cultuur.[FOTO): Stichting Wi kon Na Wan]

opening
Fernandes Express
Passion in concert

13 REACTIES
 1. Little Miss Kwakoe 2017, I-Pricia Gilles gefeliciteerd.
  Het is knap van je dat je op 8-jarige leeftijd heb voldaan aan de gestelde eisen. Wens je een fijne toekomst.

  Maar wat is de Surinaamse cultuur? Bestaat deze slechts uit de Surinaamse Afro cultuur?
  Alweer wordt dus de cultuur van de Surinaamse Afro’s als de Surinaamse cultuur bestempeld.
  Alle andere culturen die Suriname kent, hebben blijkbaar geen enkele waarde en nut.


  Maak melding
 2. jiyani @ joh, Jij drinkt de soep te heet! had ik ook! Maar het beeld van die Suriname zoals wij die voor ogen hebben, moet je eens voor jouw zelf in jouw eigen hoofd creeren; Dan doet al dit ophef en pr flut toe. Wel gaat het hier om miss kwakoe, net als miss hindustani ( in Surinaams perspectief, ook Onzin.)


  Maak melding
 3. Weer eentje die al jong is gerecruteerd om als minnares te belanden in bed van een of ander hot shot.
  Want al deze miss verkiezingen dienen slechts dat doel: selectie van de mooie vrouwen om ze om te turnen tot minaressen van de rijken. Laat ze eerst ruiken en verslaafd raken aan geld en roem en stop later hun inkomsten. Dan gaan de dames hen bedelen om hun ‘diensten’ te mogen leveren.


  Maak melding
 4. Wat een rare ophef allemaal over een onbenullige Miss little
  kwakoe, dat kind is zo blij als een aap, en haar ouders trots als een pauw. Kwakoe is van oorsprong een Neger, moet er dan een andere etnische groepering dan mee doen ?
  Zie de reactie van @ Dalipi, volkomen terecht !
  Ook met de reactie van B.W. Wakoef, kan ik mee leven.
  Het leven is kort genoeg @ Jyani, niet op alle slak zout leggen. Overigens vind ik jou reactie ook begrijpelijk, maar het gaat hier om iets waar wij niet zwaar aan moeten tille.

  Vriendelijke groet

  Jacko


  Maak melding
 5. Het Suri cultuur behelst ook het protesteren tegen de piet naast lopen in koto met een lemmetjes takje in de mond.De angisa diende en dient ook heden als smsjes.Alleen zijn er steeds minder mensen die het kunnen lezen vandaar het protest tegen de piet.


  Maak melding
 6. Weer een hoop gelul; laat iedereen doen waar hij/zin in heeft; uiteraard geen criminele zaken !!!.
  Bij miss JAWA verkiezing trekken we toch ons bek niet open!! !

  In elk geval bij elke contest verdienen een paar mensen wat centen en dit is goed voor de conomie ! Boefdraad en Abdoel zouden zeggen: het geld moet rollen !!

  Alleen bij ” notaris Miranda(miranda tjorie-kare)is hij vandoor gegaan met het geld van de arme mensen!! Jerrycan moet goed op de hoogte zijn van deze affaire !!


  Maak melding
 7. Jiyani@

  Je zou initiatief kunnen ontplooien iets met jou cultuur, niemand die jou er op aanspreekt, laat je niet leiden door emoties. Met jou opmerking hou je dingen in stand waar niemand op zit wachten, en als elke Surinamer zich daar aan zou houden, zou het al een stuk prettiger zijn.


  Maak melding
 8. Indien je diversiteit en onderlinge integratie wilt bevorderen, lijkt het me een goed plan om alle miss-verkiezingen open te gooien voor alle etnische groepen. Voordeel: verbetering van de onderlinge samenwerking en meer saamhorigheid tussen de verschillende culturen, dus meer toegevoegde waarde voor wat betreft normen en waarden en wat mij betreft dus ook veel meer diepgang dan alleen maar feesten en drinken.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES