maandag, mei 27, 2024
HomeNieuws uit SurinameRegeringspartij NDP stelt rol publiek bedrijf aan de kaak

Regeringspartij NDP stelt rol publiek bedrijf aan de kaak

-

Does Travel - naar Suriname

PARAMARIBO, 4 nov – Regeringspartij NDP heeft de economische en maatschappelijke rol van het publieke bedrijf aan de kaak gesteld. NDP-fractieleider Amzad Abdoel vindt dat er een maatschappelijke discussie moet komen over deze rol. Een groot deel van de tientallen publieke bedrijven draait op subsidie van de overheid. Voor de komende jaren valt weinig verbetering te verwachten,

De crisis van het moment biedt nauwelijks perspectief. Voor bedrijven die de graadmeter niet halen, moet naar oplossingen gezocht worden. “Helaas zijn er weinig parastatale bedrijven die een bijdrage leveren aan de staatskas. Het wordt tijd om een maatschappelijke discussie te houden over de rol die deze ondernemingen vervullen in de maatschappij en hoe ze beter af te stemmen op de hedendaagse behoeften”, zei Abdoel in het parlement.

Er zijn bedrijven bij die decennia geleden werden opgericht om als model te dienen. Dat was in branches waar particulieren niet in investeerden of geen interesse voor toonden. Om dat aan te wakkeren werden startbedrijven opgezet. Deze bedrijven zijn of ingehaald door voorbeeldvolgers of er is toch nooit geïnvesteerd. De bedrijven sukkelden voort en gingen zwaar hangen aan de grote overheidspot.

opening
Fernandes Express
Passion in concert

19 REACTIES
 1. “De crisis van het moment biedt nauwelijks perspectief”….maar de populistische, megalomane, pathologische leugenaars en volksmisleiders Bouterse en Hoefdraad blijven maar roeptoeteren dat Suriname uit de chaos, armoe en ellende kruipt. Niets is minder waar, de financieel / economische en morele glijvlucht zet gewoon door.


  Maak melding
 2. Waarom dan geen buitenlandse kopers zoeken, voor deze parastatale bedrijven?Tenminste hebben jouw mensen werk, en houd je accijns over.
  Altijd maar veel woorden, maar geen wol. Doen en geen bla bla. Desnoods dumpen die bedrijven; Overheidsgeld kan wel naar significantere zaken. Deze abdoel heeft duid zn schaapjes droog; klagers hebben geen nood.


  Maak melding
 3. Pak al de toppers van deze bedrijven die zg. ontheven zijn maar rustig thuis zitten met een top salaris en alle toelagen (auto,telefoon.representatie).
  Sprak laatstelijk zo een Onderdirecteur, die zich krom lacht !!
  +zit hij nog in Commissies !!!


  Maak melding
 4. Abdoel de nepeconoom,heeft al vaker bewezen er geen moer van te snappen, met zijn onsamenhangende uitspraken, denkende de wijsheid in pacht te hebben,netals Boefdraad, zijn deze 2 komedianten mede verantwoordelijk voor de economische chaos in dit land.


  Maak melding
 5. Het hel parlement stoort zich aan de schreeuwende idioot, irritante stem, pedofiel abdoel (valse econoom). Deze mongool moet meer aan zelfreflectie doen. Het geldt ook voor jerry Miranda (jerrycan). Jerrycan is de professor Barabas. Alle likken de reet van Desi schoon. Desi hoeft daardoor geen luiers te gebruiken. Alle hardnekkige parasieten


  Maak melding
 6. Ook in Suriname zal men er niet aan ontkomen om overheidsbedrijven tegen het licht te houden.Velen draaien het hoofd weg voor dit hachelijk vraagstuk.Maar moedige mensen proberen het probleem op de agenda te plaatsen. Een ding is duidelijk. Een aantal bedrijven zal de overheid uiteindelijk moeten privatiseren zodat deze ondernemingen winstgevend worden. Ik denk hierbij aan de Waterleiding,EBS,enz.


  Maak melding
 7. Zoals NDP via de eigen mediakanalen met non-issues de aandacht van de paarse ezels blijft trekken of laat horen wat ze willen horen, is er sprake van inflatie op de hersenfuncties van mensen als ROBG!


  Maak melding
 8. Alle moordenaars zijn vervloekt, maar nog meer vervloekt zijn allen die moordenaars aan de macht willen. Vreselijke tijden wacht het oerdom paars volk. Daarom zijn ndpers misdaad vervloekt of ze nu zoon of wat dan ook zijn. Bij de vele misdaden blijkt vaak dat dader en slachtoffer dezelfde paarse kleur liefhebben….didibri.


  Maak melding
 9. ddb, ndp en gang hebben de strijd verloren. Het zal jullie never nada, nul nunca, notie, nul, negatief, niks, neks lukken om jullie enige belang, ddb uit de gevangenis te houden, jezelf rijk de maken. niet lukken.

  Het Surinaamse Volk weet wat een democratische rechtsstaat, mensenrechten, de grondwet, strafrecht te respecteren en zich aan wet en recht te houden.

  ddb en gang zijn een kat die in het nauw gedreven is en rare sprongen maakt. Het zal niet helpen. Alles wat je doet om het volk te onderdrukken zal in jullie nadeel werken en zal als een boemerang jullie richting opkomen met alle gevolgen van dien.

  Het speelkwartier is al heel lang afgelopen. Wie houdt wie voor de gek?

  Gooien jullie het handdoek in de ring. Het spel/poppenkast is afgelopen. De gordijnen gaan dicht, het licht gaat uit.

  Er valt voor jullie geen eer te behalen, na al de moorden, armoede, ellende, vertrappen van de grondwet, omgaan met de rechterlijke macht, internationale mensenrechten, de economie om zeep geholpen, criminaliteit, enz.

  Als je/jullie enige fatsoen en een klein beetje respect voor jezelf/jullie zelf hebben stappen je/jullie per direct uit de politiek.

  Recht En Waarheid Maken Vrij

  God Zij Met Ons Suriname/rs


  Maak melding
 10. -Abdoel, er is uit jou mond geroepen is dat er geld is en er niets aan de hand is met Suriname. Ook heb je geroepen dat er GEEN devaluatie zou zijn.
  Verder roep je nu ook dat de werkloosheid gedaald is en het goed gaat in Suriname.

  Vandaag op de dag geef je de sneer aan Venetiaan, omdat de economie met 0,5% is gestegen.

  Abdoel:::::Ga maar eens na hoe de economie in elkaar zat tijdens meneer Venetiaan zijn periode en hou je mond nou eens een keer, omdat je de titel econoom NIET waard bent net als velen die zich econoom noemen.

  -Vertel het volk maar hoe er met geld gesmeten is vanaf 2010 tot heden.

  -Vertel het volk dat de Wijdenbosch brug NIET door de NDP betaald is, maar door de NPS/VHP.

  -Vertel het volk dat onder Venetiaan er GEEN pensioen betaalt zou worden voor minister die onder de dictatuur van Bourterse benoemd waren, en nu wordt er hierover gepraat in de DNA en jij staat erachter om mee te stemmen.

  Abdoel, net als Bouterse wens ik jou ook slapelozenachten toe. Ik hoop dat die criminelen achter jullie allen zullen aanzitten.


  Maak melding
 11. Ira, jij blijft maar spoken zien. Jij doet het voorkomen dat er veel geld in 2010 in de staatskas zat toen Bouterse aan het bewind kwam.Niets hiervan klopt.De bodem was in zicht in de staatskas.De uitgaven van de regering Bouterse werden gedekt door de inkomsten uit aardolie en goud.Op de wereldmarkt was de prijs van beide producten hoog.Maar de goud-en olieproductie van Suriname is altijd minimaal geweest. Landen als Ghana,Papoua Nieuw Gunea produceren vele malen meer dan Suriname. Dus er werden door Suriname ook geen mega bedragen verdient om er duizelig ban te worden.Jullie moeten maar eens ophouden om het volk voor te liegen.

  Jij blijft maar aan-een-stuk door liegen. Jij wilt de indruk wekken alsof VHP en NPS de brug uit eigen zak hebben betaald.Niets is minder waar. De bruggen zijn betaald door de republiek Suriname.

  Trouwens Abdoel snijdt onderwerpen aan die ook hoog op de agenda staan in vele landen.In steeds meer landen gaat men over tot privatisering van overheidsbedrijven. De tijden zijn veranderd.De overheid moet zich met kerntaken bezighouden.Dat is goed voor de ontwikkeling van het land.Ira, wat dat betreft ben je een groentje die van niets afweet.


  Maak melding
 12. @RobG
  U slaat de plank weer mis. Er wordt slechts vastgesteld dat Bouterse sinds 2010 als een wilde is gaan uitgeven.
  Projecten waren solide gefinancierd. Echter als er een regering komt die niet op de inkomstenzijde kijkt en als idioten gaat besteden dan loopt men snel vast op de bodem van de Schatkist.

  Venetiaan had een begroting van SRD 3.500.000.000 die in balans was. Als je dan direct zonder overgang de begroting met 80% opschroeft zonder meer inkomsten dan is de bodem van de Schatkist binnen weken kn zicht.

  Venetiaan heeft voor groei en zekerheid gezorgd.
  Bouterse staat voor inflatie, devaluatie, te korten, schulden en vooral KRIMP en vernietiging van de economie


  Maak melding
 13. @RobG, ik zie helemaal geen spoken, maar geef de harde waarheid weer, waar jij niet zo tros op bent.
  Daarom heb ik ook heel veel respect voor @@Jojo, omdat hij duidelijk zijn verhaal weergeeft.

  @RobG, na Bouterse zullen wij nog eens gaan merken wat met de staatsgelden gebeurd zijn die schoonzoon Boefdraad beheert. Daarom wil deze boeven partij de NDP niet met terugwerkende kracht de corruptiewet aannemen.

  Vergeet niet dat Boefdraad nu al heeft aangegeven dat hij niet weet of de salarissen en pensioenen volgend jaar nog uitbetaald kunnen worden.
  Zie hier het WANBELEID van deze boeven bende Bouterse en co.

  Feit is dat de partijen NPS/VHP veel beter zijn dan de NDP in zijn geheel. Dit hebben zij ook bewezen, maar door populistische uitspraken van Bouterse hebben zij zogenaamd gewonnen en nu merk het volk al die leugens en ellende die gecreëerd is door Bouterse.

  -Zorg voor een ieder!!!!
  -Minimumloon!!!
  -AKB!!! en nog veel meer.

  Ik wens Bouterse en co slapelozenachten toe en dit tot de hel.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES