Bouterse bij terugkeer: 2018 wordt een jaar van actie

51

PARAMARIBO, 2 nov – 2018 wordt een jaar van actie en het opvoeren van de productie. Dit zei Desi Bouterse bij de hervatting van zijn werkzaamheden als staatshoofd. Hij ziet de economie steeds meer ‘uit het dal kruipen.’ Na de moeilijke voorgaande twee jaren, wordt meer verbetering verwacht. “Zeker in samenwerking met de Centrale Bank, de stabiliteit is daar, de wisselkoersen hebben zich heel rustig gehouden.”

Dit zei Bouterse in gesprek met directeur Clifton Limburg van het Nationaal Informatie Instituut. “Het wordt een jaar van hard eraan trekken en een jaar waarin mensen zullen zeggen, dit hadden we allang moeten doen”, zei Bouterse. Onder meer het klein- en middenbedrijf zal worden gestimuleerd. Ook de huizenbouw en het aanleggen of verbeteren van de weginfrastructuur zal nog meer ter hand worden genomen. De bouw van betaalbare woningen zal ook een vlucht nemen.

Het buitenlands beleid zal gericht zijn op het aanhalen van relaties. De zogenaamde BRICS-landen krijgen extra aandacht. Een missie van Buitenlandse Zaken is in Rusland om er inhoud aan te geven. “Het buitenlandse beleid is niet statisch. We zijn constant bezig om uit te breiden, om zaken die we zijn aangegaan, maar hebben laten liggen, op te pakken. Het gaat erom het maximale te halen uit de mogelijkheden van de grote landen.”


51 REACTIES

 1. He’s back!!!!!!….
  Wanneer hebben schoonpapa en schoonzoon elkaar voor het laatst gesproken??? Al lang niet, denk ik. Desie heeft een maand lang de tijd genomen om na te denken hoe hij nu iedereen voor de gek moet houden….


  Maak melding

 2. Dezelfde text uit oct 2016 t.b.v. jaarplan 2017. En nu anno 2017 wilt hij de ezel achter het karretje spannen.
  Ongelooflijk ambitieuze debiel is ie niet.


  Maak melding

 3. Die LP van deze volksbedrieger, massamoordenaar en veroordeelde drugscrimineel is vastgelopen. Iedereen hoort het behalve zijn geboefte en hijzelf.


  Maak melding

 4. En de stomme NDP aanhangers maar schreeuwen Yeah yeah , wat een stelletje lamlendige idioten zijn het.
  En met zulke dombo´s kan je geen land opbouwen, maar met razze schreden vernietigen !

  sari tori

  Jacko


  Maak melding

 5. Meneer de pleesident what about de 4 baans snelweg, de zeehaven, de tram en al die andere mooie plannen die u in vlvoorgaande jaren heeft beloofd?
  Ik kijk met genoegen uit naar wat u in 2018 gaat beloven? Want zoals u weet : van beloven krijg je geen kromme mond😂😂😂😎


  Maak melding

 6. Deze clown heeft ieder jaar een nieuw item, en elk item,is ėėn grote mislukking geworden,vooral doordat al die items door een grote mislukkeling geintroduceerd worden, die niet capabel is, laat staan een visie heeft, wie neemt deze circusartiest nog serieus, lachwekkend om dit soort rotzooi weer aan te moeten horen.


  Maak melding

 7. Wie neemt deze Paarse Clown nog serieus…..

  “de wisselkoersen hebben zich heel rustig gehouden.”

  Van 1 op 2.75 naar 1 op 8.65…..

  Operatie geslaagd… patient Suriname overleden….

  Wat een gek…


  Maak melding

 8. “de wisselkoersen hebben zich heel rustig gehouden.”
  Laat ik nou denken dat er voortdurend geroepen werd dat de SRD weer in waarde zou stijgen. Nu is men dus tevreden met stabilisatie.
  Vervolgens een verhaal dat al duizend maal is verteld.
  Eindigend met:
  “Het gaat erom het maximale te halen uit de mogelijkheden van de grote landen.”
  Wederom fout; het gaat niet om het maximale. Dit is inderdaad wat de minister van Financiën onder andere denkt, (zoveel mogelijk lenen).
  Het gaat om het optimale; dus tegen zo gunstig mogelijke voorwaarden.
  Hetzelfde geldt voor deals die worden afgesloten met multinationals.


  Maak melding

 9. @ Mesijah / Damsco ??

  Suma na fesi man dan ? Mi no é bribi taki Gado na yu fesi man ! Didibri no abi fesi man, if a dé dan na wan duivel.
  No hati bron, téki a tori likkie wan bigi man !

  sari tori

  Jacko


  Maak melding

 10. Damsco? Tan?? jacko?? jak. mij zal je niet snel betrapen op manipuleren. Ik heb nog nooit van mijn leven, nog nooit, het zo gesuggereerde woord ‘Haat ‘ gebruikt, in mijn mond genomen! Never. Misschien is dat genoeg bigi man voor jouw, want jouw reacties is op zn zachts kinderachtig; Huilend en tierend bij mamie om een lolie die maar niet toekomt.
  Negatieve aandacht. Koester jouw land en volk, dan zal je traumas overwinnen en hyaten dichten!!
  Geloof mij; Mijn plek in God’s Koninkrijk, is gegarandeerd.


  Maak melding

 11. Net terug uit Paramaribo. Stad is 1groot krottenwijk. Bewoners erg ontevree over Bouterse. Beveiligin draait overuren. Wij vobdens verblijf in Paramaribo ver van prettig.DAT is dus onder beleid van Bouterse nog steeds gaande?


  Maak melding

 12. Hij bedoelt met hard trekken dat hij het volk nog harder gaat uitknijpen.Voor de rest zijn het allemaal dode paarden waaraan hij kan treken.
  Als hij nog meer koopkracht van het volk weghaalt, kan de koers zelfs droppen.
  Aan deviezen verdien zijde is er niets meer te trekken.De bedrijven die wat konden verdienen,verzuipen zelf in de schulden.


  Maak melding

 13. Hay Hay ! The Captain is back on the bridge !

  En dat horen wij graag president ! En ook de ministers meer vuur aan de schenen leggen dat ze hun werk veel beter doen.
  Die moeten een soort van ‘Miranda (no-nonsense) attitude’ gaan ontwikkelen en uitvoeren, om hun werk naar behoren uit te oefenen.


  Maak melding

 14. @Manu,

  Inderdaad; je hebt gelijk: Ieder jaar heeft deze hoofdverdachte van meervoudige moord één of ander DOE-JAAR of PRESTATIE-JAAR dat hij het arme volk steeds voorschotelt.

  Wordt deze veroordeelde Drugscrimineel niet moe van zichzelf.


  Maak melding

 15. Allen,

  Ik snap iets niet ?
  Alleen maar negatieve berichten hierop richting DDB, maar waarom blijven stemmen op hem, volgende verkiezingen weer ?
  Denk toch een keer na allemaal voordat je gaat stemmen.
  SUCCES.


  Maak melding

 16. Bouterse bij terugkeer: 2018 wordt een jaar van actie.

  Vanaf 2010 tot heden beloofde deze volksverlakker dat land en volk rust, zegen en voorspoed. Een paars verworden door de mand gevallen paarse awarie domrie, berucht als religieus adviseur, predikte en profeteerde zich tegen betaling paarblauw in het voorbeeld van deze leugenaar en misdadiger. Al zijn familieleden, vrienden en partijgenoten heeft hij om zich heen en in zijn paarse roverheid als marionetten om zich heen. De paars verdoemde amnestiewet was de eerste bittere vrucht die de misdadige ndp oogste. Helaas a no jepi, geen zegen voor deze mens der misdaad noch voor zijn oerdomme aanhangers. De misdaad zal daarom blijven stijgen onder vele oerdomme ndpers. Het gaat een actie worden tegen recht en gerechtigheid. Waar leugen, bedrog, staatskas legen en armoede ook in 2018 en de jaren daarna voor vele oerdomme ndpers een feit zal zijn. Wie nog steeds na zeven jaren geloven dat deze mens der misdaad en zijn duivelse trawanten rust, vrede en voorspoed zullen brengen en de proftie van leemofo Stef Meuje en Misjieka volgen in met hun valse profetien zijn oerdom tot op het bot.
  Ndp is ddb en nadp staat symbolisch voor de nationale duivels partij en ddb voor di di bri. Geen rust, noch zegen noch voorspoed liggen in het verschiet voor al die oerdomme paars veramde paria’s die het verdienen financieel te lijden voor hun afgod, het paarse beest en beesten van mensen om hen heen die alles zullen doen om aan de macht te blijven. WO ka ooktoe in 2018. Wacht maar af, oerdomme ndpers. Soso baas nanga roverheid en bende gaan financieel op vooruit, onoe dat ai go meki oenoa ka moro allata in wang emre watra. Domme misdaad aanhangers zijn allen die op de vervloekte partji der misdaad hebben gestemd.


  Maak melding

 17. Bouterse bij terugkeer: 2018 wordt een jaar van actie.
  Vanaf 2010 tot heden beloofde deze volksverlakker land en volk rust, zegen en voorspoed. Een paars verworden door de mand gevallen paarse awarie domrie, berucht als religieus adviseur van paarse staat, predikte en profeteerde zich tegen betaling paarsblauw in het voordeel van deze leugenaar en misdadiger. Al zijn familieleden, vrienden en partijgenoten heeft hij om zich heen en in zijn paarse roverheid als marionetten om zich heen. De paars verdoemde amnestiewet was de eerste bittere vrucht die de misdadige ndplijder oogste. Helaas a no jepi, geen zegen voor deze mens der misdaad noch voor zijn oerdomme aanhangers. Heldhaftige Elgin vonnis alla deng moordenaar waarvan hij hoofddader is. De misdaad zal daarom blijven stijgen onder vele oerdomme ndpers. Het gaat een actie worden tegen recht en gerechtigheid. Waar leugen, bedrog, staatskas legen en armoede ook in 2018 en de jaren daarna voor vele oerdomme ndpers een paars feit zal zijn. Wie nog steeds na zeven jaren geloven dat deze mens der misdaad en zijn duivelse trawanten rust, vrede en voorspoed zullen brengen en de profetie van leemofo Stef Meuje en Misjieka geloven met hun valse voorsped profetien zijn oerdom tot op het bot.
  Ndp is ddb en ndp staat symbolisch voor de nationale duivels partij en ddb voor di di bri. Geen rust, noch zegen noch voorspoed liggen in het verschiet voor al die oerdomme paars veramde ndp paria’s die het verdienen financieel te lijden voor hun afgod, het paarse beest en beesten van mensen om hen heen die alles zullen doen om aan de macht te blijven. Wo ka ooktoe in 2018. Wacht maar af, oerdomme ndpers. Soso baas nanga roverheid en rovers bende gaan financieel op vooruit blijven gaan, onoe dati, ai go meki oenoa ka moro allata in wang emre watra. Domme misdaad aanhangers zijn allen die op de vervloekte partij der misdaad hebben gestemd. Dat zijn ndpers, een zeer dom en slecht verdorven volk.


  Maak melding

 18. Mesijah,
  als je een duivel aanbidt, ben je bezig jezelf te vervloeken, gelijk ben je ook een judas. Denk eens na aan Job.
  Heb zelf respect voor jezelf.


  Maak melding

 19. @ Mesijah

  IK praat over koeien en jij over ezels, dus kort samen gevat jij begrijpt me niet, en omgekeerd !
  Jij vindt mijn reactie kinderachtig en volgens jou; schreeuw om aandacht, ( Lolly ) nee mi boi. IK ben blij dat je plek in het koninkrijk is gegarandeerd, omdat alleen een idioot kan dat weten dus up to you ! Meer wil ik niet kwijt, want je bent het niet waard om mijn aandacht en antwoordt te krijgen die voor jou onbegrijpelijk zouden zijn.
  In mijn optie ben jij typisch een Sranan man, die ten koste van alles; gelijk wil hebben. Wel mi boi, dat mag je hebben want ik ga niet in discussie met een Gek.

  sari tori

  Jacko


  Maak melding

 20. Dit seniele Monster van Bastion Veere is ontsnapt uit het verpleeghuis en komt vertellen dat Su. uit het dal kruipt, terwijl Hoefdraad deze week nog wist te melden dat hij niet weet hoe de toestand in Su. er over 2 maanden uit zal zien. Deze populistische paarse lulkoek horen we al sinds 2010, dus 7 jaar lang veel beloven en niks, maar dan ook helemaal niks realiseren. Nu is dit dementerende fossiel blij met een rustige koers, waarvan hij 2 jaar geleden beloofde om hem hoogstpersoonlijk omlaag te brengen. Toen was de koers 4.2 en nu 9.0. Wie hecht er nog enige waarde aan de uitspraken van deze megalomane, op hol geslagen randdebiel en dorpsidioot.


  Maak melding

 21. straks komt er weer avond klok op de been..

  je wordt weer opgehaald van huis om te kome getuige fort zee landia..

  die 20 is niet goed genoeg..

  mensen pas op je tellen..

  nu al censuur..


  Maak melding

 22. Welcome back mister president. Er is veel werk te verzetten. Maar we zijn ons ervan bewust dat de tegenpartij o.a. via de rechtszaken tegen de revolutionaire leiders het ontwikkelingsproces gaan proberen te frustreren. Het werk moet echter gedaan worden en dat zullen wij de tegenpartij ook duidelijk maken.


  Maak melding

 23. Robg@
  Welke ontwikkelingen hebben jou baas en de zijne voor elkaar gekregen, devaluatie van de munt, diep zeehaven 4 baans autowegen, tram paramaribo richting onverwacht, olie goud , bauxiet, Zoetwater transport flyer overs 2de dubai, we gaan Nederland geld geven om uit de crisis te komen.

  Het is een minkunkel van de bovenste plank.
  Frusteren dat dat klopt, maar dan wel de bevolking aasgier.
  Project brokkopondo apoera met spoorrails haven waterkracht centrale, staats olie????, EBS??? Dijkverhogingen velen jaren later als gepland, palmolie waarden, hout industrie waar dan, rijst suikerriet, van alles beginnen en niets afmaken, Afrikaanse mentaliteit, kijk maar naar het voormalige rodesieen daar moest het land terug gegeven worden aan de bevolking, ook niets van terecht gekomen, behoor jij ook tot die, Afrikaanse. Nou sterkte dan.


  Maak melding

 24. Welkom terug president van Suriname. U doet uw uiterste best om het land naar een hogere level te brengen maar u ervaart veel tegenwerking. Hopelijk zal er meer samenwerking en saamhorigheid zijn in 2018.


  Maak melding

 25. Jou baas kan niet eens een boot besturen laat staan een land, een sportleraar kan nooit een land besturen. Maar milton zelfde vraag als jou ook Rob G. Noem mij maar een ding op wat Ndp heeft bereikt.Enige wat is bereikt is,een 3e wereld ranking en zelfs daar wordt ndp nummer één.


  Maak melding

 26. @Robje-Paarse slaaf : PRODUCTIE nanga ONTWIKKELING O KOME PE ?????????????????

  NO NANGA PAARSE CORRUPTIE NANGA PAARSE VERDAMPING FU ALLA SRANAN GUDU NANGA ALLA SRANAN MONNI !

  PS : TEK WAN SPOITI YERE !


  Maak melding

 27. Bouta nanga mie koulo mppppp mars!
  Ie fuck a herie mppppp kondre up!
  Iedereen weet dat opa desi met fraude de verkiezing gewonnen heeft.
  Toch desi rioolrat van dijk -silos heeft u daarbij geholpen toch!


  Maak melding

 28. Waar is die helicopter met die piloten gebleven er waren toch stembussen in dat ding of mischien is het iets geheimzinnigs en niemand die iets weet van de containers met drugs


  Maak melding

 29. 2018 een jaar van actie??Begrijpelijk er komt niets zinnigs uit zijn handen en mond. Ons land nog meer naar de verdoemenis helpen.Het gaat weer over het buitenland en geld. Denken kan hij niet. Vrije meninguiten van het volk wordt met de voeten betreden. Betaalbare huizen bouwen
  voor de bevolking.Opvoeren van productie welke? Nog meer stelen van het volk die al financieel aan de grond zit en moet rondkomen van een karig salaris Het maximale halen uit grote landen? Hoezo Bouta? De grote landen zijn niet dom en kijken uit met wie ze in zee gaan. Het wordt nu hoogtijd dat Ingrid je koffers inpak en afzet bij Santo Boma. Je moet 20 jaar brommen dus doe dat.


  Maak melding

 30. ik vind het nu al heel belangrijk dat de aanstande nieuwe regering zorgvuldig wordt samengesteld. Hopelijk krijgen we niet weer een alleenheerser maar een goed collectief; mensen die echt om hun land en volk geven


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.