Suriname wil Pentjak Silat expertise uit Indonesië

10
Suriname wil Pentjak Silat expertise uit Indonesië

Minister Joan Dogojo van Sport- en Jeugdzaken in Suriname heeft tegenover de Indonesische ambassadeur, Dominicus Supratikto, onderstreept hoe belangrijk de regering het vindt dat er meetmomenten worden gefaciliteerd voor atleten die de Pentjak Silat sport beoefenen. Deze tak van sport ontbeert al langer dan 10 jaren een nationale kampioen. Het bestuur van de Pentjak Silat Federatie had eerder de aandacht van de minister gevraagd met betrekking tot het gebrek aan expertise op het niveau van de jurering van de nationale kampioenschappen. Dogojo heeft een beroep gedaan op de ambassadeur om expertise vanuit Indonesië in te roepen.


10 REACTIES

 1. @ Mesijah.

  De vraag is; of de maé ´s jou willen hebben !

  @ Tjali bit mi

  Right on !!!!

  @ Ray

  Het gaat hier om een Javaanse vechtsport, een variant van Judo teak kwondo en karate.
  Wat heeft medische apparatuur in deze kwestie te maken ?

  sari tori

  Jacko


  Maak melding

 2. @JZwartmans
  Die expert gaat niet gratis komen.De onkosten die je voor deze expert gaat maken wat is dan zo slecht om voor medicijnen ,dokters,apparatuur te vragen waar een ieder voordeel aan heeft?Wat heeft Suriname voorkeur aan…Pentjak Silat of het welzijn van de bevolking;
  O,ja pentjak silat hieraan doen slechts een paar en niet de gehele bevolking.Maar een ieder kan ziek worden en jij ook dan wenste jij dat er liever wat gedaan werd op medisch gebied. Surinamers zijn geen serieuze mensen.Ze huilen altijd wanneer ze geconfronteerd worden met de realiteit.Jij ook.Bid dat je nooit ziek wordt ,geen enkel pentjak silat gaat je kunnen helpen en ook geen pentjak silat expert.


  Maak melding

 3. @ Ray

  Ik ben, en ook niet eens met je mening, ik weet dat pentjak silat niet helpt, even goed die zogenaamde expert.
  Maar Ray; medicijnen helpen ook niet altijd, het hangt af aan wat voor ziekte men lijdt, en hoe lang al !
  Maar goed verder geen discussie hierover, ik begrijp wat je ermee witl zeggen. Je weet het zelfs dat men, met name de regering van Su geld over de balk gooit.

  sari tori

  Jacko


  Maak melding

 4. @JZwartmans
  In plaats van een expert in pentjak silat laat liever een dokter die een expert is op zijn gebied laat die dan komen.Alle ziekten zijn niet hetzelfde en ze hebben hun eigen dokter die een expert is .Een patient gaat bij de dokter voor medicijnen en genezing.Een dokter kan onmogelijk tegen zijn patient zeggen…er zijn geen medicijnen ,ga thuis en wacht op je dood.Op dit moment hebben wij gezondheidszorg nodig en geen pentjak silat,wat overigens een boeiend vechtsport is maar de voorkeur ligt ergens anders.,,,bij de gezondheidszorg in deze.


  Maak melding

 5. Iedereen snapt wat je bedoelt!maar dat is nou net wat die paarse klojo wil,het is hard maar laat ze maar massaal op straat gaan en bij baas gaan klagen.


  Maak melding

 6. jacko@ Heden ten dagen, ‘moni e taki’. Dan eet zelfs miss hupeldepup een hapje mee. K if i da Sranang of pi. Na Sranang i di; Dan fu@king gedraag joe.
  Heb geen geld voor hoeren.
  mo switch!


  Maak melding

 7. Dogojo doe iets beter en zorg ervoor dat alle culturen die Suriname bezit samen met elkaar hun dans en cultuur kunnen uitbrengen naar in een ander land.

  Hoeveel geld ontvang je dan van Indonesië voor dit tafereel???


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.