donderdag, december 7, 2023
HomeOnderwerpenEconomieAandacht voor Wereld Voedsel Dag in Suriname

Aandacht voor Wereld Voedsel Dag in Suriname

-

Does Travel & Cadushi Tours

Minister Soeresh Algoe van Landbouw, Veeteelt en Visserij in Suriname tijdens een landbouwactiviteit op een basisschool in het kader van Wereld Voedsel Dag afgelopen week. Op deze dag, uitgeroepen door de Food and Agriculture Organization (FAO) van de Verenigde Naties, wordt aandacht geschonken aan voedselzekerheid. Het Ministerie van Landbouw, Veeteelt en Visserij organiseerde verschillende activiteiten, variĆ«rend van ontwerpwedstrijden tot agrarische beurzen. Het thema van dit jaar was “Change the future in migration. Invest in food security and rural development”.

opening
Fernandes Express
Caribbean Christmas Party

4 REACTIES
 1. Waar ouders langs moeten aan de Gravenstraat, eten kopen voor de kids staan op trottoir, auto’s geparkeerd. pirborsoe, zonder ene vorm van protest, djadja, kankan sma!
  Daarom ben ik als jongeman uit Suriname weggelokt en verbannen; Want deze auto’s stonden reeds lang in de fik. Mijn (voet)pad is mijn pad. Heb je maling aan mij, heb ik de schijt aan jouw. Toen ik jaren 70-80 in Paramaribo opgroeide, had je waarschijnlijk niet genoeg auto’s, maar heeft men deze grap nooit getracht; Vrij kon je lopen het voetpad van de Gravenstraat optiek ninon tot aan de Zwartenhovenbrugstraat juwelier azie; No problem. men had eerbied. En ik zweer het, dat zou zo blijven. men zou hun plaats weten. Want ik accepteer geen SHIT. En ik weet wat shit is, als ik shit zien. Want mi a no stront bouw mi.


  Maak melding

 2. Ga eens kijken bij de familie Alen, zij hebben voormalige plantages op gekocht, groot 7000 ha.
  Zij hebben, en zijn nog bezig het land droog te leggen en water buffers te maken voor water voorraad in de drogen tijd. Er gaan 6000 stuks slachtvee grazen, ook gaan ze de suikerriet weer nieuw leven in blazen, dit ondernemen in crisistijd, petje af.
  Vcm familie. Van Alen


  Maak melding

 3. Er worden voedselpakket gestuurd over de grens in noodsituaties. Hoe zit het met onze noodsituatie hier dan.
  Nog steeds komen er voedselpakketten uit Nederland en US hier in Su aan. De jonge schoolgaande kinderen die tussen de auto’s en bussen crossen om knippa’s en kranten te verkopen zodat zij hun moeder kunnen helpen om de lasten te verlichten.Levens gevaarlijk en hebben geen oog voor de gevaren die op de loer liggen. De kinderen horen ontspannen thuis te zitten. Kinderarbeid en kindermisbruik viert hoogtijd in Suriname. Het wordt tijd dat de kinderbescherming hierin gaat optreden tegen de ouders of verzorgers.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES