donderdag, februari 22, 2024
HomeOnderwerpenGezondheidMedisch specialisten in Suriname boos om wanbetaling

Medisch specialisten in Suriname boos om wanbetaling

-

Does Travel & Cadushi Tours

PARAMARIBO, 20 okt – Het Staats Zieken Fonds, SZF, laat het afweten wat betreft het vergoeden voor diensten van medisch specialisten. De specialisten zijn zo kwaad dat ze de Vereniging van Medici in Suriname, VMS, heeft aangesproken. De vereniging heeft intussen besloten een boze brief te sturen naar het management van het fonds. De specialisten zelf zijn bereid in actie te gaan.

Dit is ook kenbaar gemaakt tijdens een spoedbijeenkomst van de vereniging. Het SZF blijkt maar niet over de brug te kunnen of willen komen. Dit zet uiteraard kwaad bloed bij vooral de specialisten. De groep die een aparte sectie vormt binnen de vereniging, voelt zich ondergewaardeerd. Nochtans wordt zo hard gewerkt om patiënten te helen. Volgens de Times waren de gemoederen tamelijk verhit.

Leden riepen tijdens de vergadering om scherpe acties. Het maar eens gedaan zijn met de steeds terug kerende wanprestaties. Maar de leiding van de VMS wil nog even de boot afhouden. “Wij zullen een brief sturen naar het SZF en wij wachten hun reactie af”, zegt VMS-voorzitter Pieter Voigt tegenover de Times of Suriname. Het SZF heeft van alle verzekeraars het grootste cliëntenbestand.

opening
Fernandes Express
Werken in de Caribbean

43 REACTIES
 1. Surinaamse regering wantbetaler?

  Go, je verwacht het niet….

  Ik hoor van de 234 bejaarden beleidsadviseurs van Bouterse dat ze hun geld altijd op tijd krijgen……


  Maak melding
 2. Het is aan te raden om ook de specialisten te bedenken met een paar pakketten.Dat stilt de woede een beetje door het achterwege blijven van betalingen.
  Al gaan deze doktoren niet meteen euforisch worden maar is een goed gebaar als pleister voor het bloeden.


  Maak melding
 3. hmolenaar2016

  eind 2019, begin 2020 krijgt plotseling iedereen op tijd zijn geld en verhogingen, zodat het hersenloze paarse klap en stemvee zich wederom verzameld rond de corrupte, criminele Bouta-maffia en in ruil voor een lauwe soft en een bak oude bami ze weer kizen voor 5 jaar armoe, ellende en financieel / economische chaos. Mark my words.


  Maak melding
 4. Positief:
  “Wij zullen een brief sturen naar het SZF en wij wachten hun reactie af”. (Niet gelijk dreigen,goed zo)

  Een paar opmerkingen
  Suriname zit in een crisis (deze duurt overigens wel erg lang)
  Het volk zal door de zure brambie moeten bijten, ook medici
  Als de olieprijs zich herstelt (deze heeft zich de afgelopen fors herstelt) dan zal het beter gaan.
  Ik verwacht dat de koers van de SRD zal stijgen.
  Het IMF en de Wereldbank hebben ons complimentjes gegeven (waarover vraag ik mij af)

  Ik hoop dat ook de slechte lezer door zal hebben wat gemeend is en wat sarcastisch is.


  Maak melding
 5. Deze grootverdieners mogen wat mij betreft het wel even uitzingen zonder de vergoedingen van SZF.. Zij hebben nog genoeg geld cash en genoeg geld op hun bankrekeningen in binnen en buitenland staan. De directie van Het Staats Zieken Fonds moet zich daarom niet onder druk laten zetten door deze grootverdieners.

  Het werk, dus de controle van SZF van de nota’s moet thans zorgvuldig plaatsvinden. Voorheen konden deze gasten onder de regering Venetiaan/Sardjoe onbelemmerd nota’s indienen en declareren. Uit wereldwijde ervaringen weten we nu ook dat deze gasten met een dubbele pen schrijven. Zij declareren veel hogere bedragen voor veel minimale werkzaamheden die zij uitvoeren. Wat een verschrikkelijke oplichters mentaliteit. Hetzelfde zien we o.a. in Nederland gebeuren. Medische specialisten die hogere bedragen declareren voor minimale werkzaamheden. Over de ruggen van zieken worden de gemeneriken rijker. Het is alleen jammer dat de goeden hebben te lijden door het kwaad van de slechteriken.


  Maak melding
 6. “De directie van Het Staats Zieken Fonds moet zich daarom niet onder druk laten zetten door deze grootverdieners”

  Je moet deze mensen gewoon niet betalen, maakt niet uit of ze gewerkt hebben. Gewoon niet betalen.
  Laat ze maar staken, gewoon geen zorg verlenen aan de zieken. Laat ze maar pijn lijden, laat ze maar sterven.
  Probleem opgelost.
  Onder Venetieaan zijn er ook mensen gestorven. Mensen gaan nu eenmaal dood.
  Waar maken we ons druk over.
  We hebben net een complimentje gekregen van het IMF en de Wereldbank toch?


  Maak melding
 7. @ RobG

  “Het is alleen jammer dat de goeden hebben te lijden door het kwaad van de slechteriken.”

  u bent grappig met u aannames en ongefundeerde beslissingen omtrent reeds zaken die 8 jaar geleden zijn.

  Wat wel heel duidelijk is, is dat het land leidt onder 234 bejaarde aftandse raadsadviseurs en medewerkers op het kabinet van de president die met elkaar 10 maal meer kosten dan het kabinet van President Venetiaan.
  Het land betaald ondertussen SRD 400.000.000/aar aan het kabinet van de president.

  Ten aanzien van de medische specialisten RobG reageer ik met uw eigen woorden

  “Ik neem maar wat aan”


  Maak melding
 8. Slechts 1 patient maakt zich geen zorgen over het medisch gebeuren in Suriname,Hij heeft zijn huisdokter in Cuba.Ik kan deze specialisten niks verwijten.Ze werken ook voor een loon.Ik kan ze niet kwalijk nemen dat ze massaal Suriname verlaten en ergens in een ver land hun diensten verlenen en op tijd betaald worden.
  Echt het begi-begi cultuur van Suriname moet.ophouden.Bouta is ermee gestart….weg met hem.


  Maak melding
 9. Jojo, u en Ray draaien het hoofd weg voor het feit dat medische specialisten teveel declareren voor simpele behandelingen. Wat is er fout aan als de overheid nu stringente eisen gaat stellen om dit soort van fraude / corruptie tegen te gaan. U beiden bedekt de corruptie van deze specialisten met de mantel der liefde. Voor kleine behandelingen van een paar minuten worden grote bedragen in rekening gebracht. Suriname heeft dringend een toezichthouder nodig die een lijst gaat samenstellen met de kosten van behandelingen.


  Maak melding
 10. Ben het met Rob helemaal mee eens.
  De medische specialisten zijn de grootste verdieners van het land. Ze verdienen evenveel anders wel veel meer als de leden in de politiek. Allemaal over de ruggen van de patiënten.Daarnaast werken ze ook nog in privéklinieken. Meeste geldstromen gaat via hun. Ze moeten maar niet klagen.kijk maar in wat voor gigantische huizen ze wonen en in wat voor auto’s ze niet rijden. Gaan om de haverklap naar het buitenland op vakantie.Ze komen ons land lekker leegroven,maar hun kinderen laten ze in Nederland om te studeren. Geldt ook voor de klinieken van Hofwijck en Halfide. Grootste criminelen zijn de specialisten.waarom denk je dat allemaal gepensioneerde Nederlandse specialisten in Suriname werken???? Juist ja voor het geld en onschendbaarheid.
  Laat ze ook maar eens bloeden. Iedereen levert een steentje bij wat betreft de economie.waarom moeten zij dan worden ontzien?


  Maak melding
 11. @RobG

  Je opmerking is die van een slaven meester niveau.
  Die zeiden ook. Ze zijn nog dik genoeg dus ze hoeven geen eten.

  Laten ze de betaling aan de NDP top en aan de first lady liever opschorten want die kunnen best maanden, ja jaren zonder geld.


  Maak melding
 12. @RobG
  De overheid?!Hebben die wel hersenen!?Heb jij hersenen of is je kop volgepropt met poep?!
  Laat je baasje zich behandelen in suriname ,waarom vliegt hij naar Cuba?Zijn behandeling is daar gratis want dictators l zorgen voor elkaar!De specialisten vragen om hun loon die maar niet wordt uitgekeerd omdat dezelfde overheid het voor hun eigen gemak gebruikt!De specialisten zijn niet de enige groep die op hun geld wachten..onderwijzers bouwbedrijven noem maar op.
  En please kom ons niet vertellen over corruptie,De gehele ndp en bouta die leven van corruptie!Amnestie is ook corruptie,Jij moet naar Cuba om je kop te laten checken,het is niet maals in je bovenkamer.Ik betaal voor je behandeling!


  Maak melding
 13. =SZF heeft niets te zeggen, omdat Boefdraad over de gelden gaat.

  Een ieder weet ook dat toen de
  Sociale Wet was aangenomen mensen die boven een bepaald bedrag verdienen zich particulier moesten gaan verzekeren.
  Toen Bouterse merkte dat het de Staat heel veel geld zou gaan kosten, heeft Bouterse toen alle NDPérs in de DNA gezegd dat ze allen bij het SZF verzekerd moest worden.

  Dit geld wordt nu ook gebruikt voor andere zaken vandaar het nu een groot probleem is.

  Vriendjes politie, fraude, corruptie en de zogenaamde deskundige rondom Bouterse heeft alleen maar ellende met zich mee gebracht. GEEN goed beleid en zie nu maar weer.

  Bouterse, Boefdraad en co SHAME ON YOU.


  Maak melding
 14. @ RobG

  “Jojo, u en Ray draaien het hoofd weg voor het feit dat medische specialisten teveel declareren voor simpele behandelingen”

  ik draai mijn hooft nergens voor weg. Het is de taak van de overheid problemen te onderkennen en er iets aan te doen en niet pas als alles te laat is iets, iemand of een regering die al 7 jaar geleden is afgezwaaid de schuld te geven.

  Het is ongetwijfeld waar dat de specialisten graaiden en graaien. Dan moet men het aanpakken zodra men dat onderkend en niet pas als het geld op is.

  Ik onderken slechts dat er mensen als Jozefzoon, Wijdenbosch, Alibux rond om de president hangen en waarschijnlijk meer kosten dan alle specialisten in de Surinaamse ziekenhuizen samen zonder IETS op te lossen.

  Parmessar zit al 1,5 jaart bij EBS voor SRD 35.000/maand plus en heeft nog niets gepresteerd.
  De bezuinigingen die ontdekt zijn kommen van een heel dure consultant Jacobsen.

  Ondertussen is heel duidelijk dat deze regering het geld door de vingers laat lopen maar de zorg rekeningen, de bussen en de kinderbijslag niet betaalt.


  Maak melding
 15. @Robje-Desi-huisslaafje, nu ook rechterhand van LImbo vh DES-Informatie-Instituut, blijkt naast economisch, ook medisch specialist te zijn in talloze specialisme’s !

  Hij kan vanuit Nederland ingrepen en behandelingen van de medische specialisten in Suriname op afstand beoordelen op noodzakelijkheid en ook zien dat hun declaraties niet juist zijn !

  Moro bigi Paars lawmang no de, zo lijkt het !

  Al ben je een Paarse slaaf, dan nog ouwehoer je niet zo stom !!!! Vraag Paarse Desi en Paarse Limbo tenminste iets geloofwaardigere teksten !

  PS : Ben benieuwd of Opa Desi en Limbo zich ook laten behandelen door de Paarse wonderdokter Robje-G . (Ook bekend als Dokter KOSO ! )


  Maak melding
 16. @RobG

  Deze grootverdieners mogen wat mij betreft het wel even uitzingen zonder de vergoedingen van SZF
  ————————————————————————

  Zonder deze “grootverdieners” zou het volk omkomen jij hersenloze debiel. Jouw reacties worden met de dag psychotischer. Lukt het allemaal nog een beetje daar in je gehate Nederland?


  Maak melding
 17. @ Safru

  We weten nu waarom Bouterse niet in Suriname naar de dokter durft. Hij is bang dat hij ze niet kan betalen of halverwege de behandeling gemeld krijgt:
  “Eerst betalen anders maken we je niet waker”/


  Maak melding
 18. Bouta is gewoon weg bang om hier behandeld te worden want hy vertrouwt dat zaakje niet.
  Die doktoren hier gaan hem dood maken zeker weten vooral bepaalde van ze!
  Bouta is niet meer geliefd in eigen land dus gaat meneer nu naar Cuba straks wordt het een ander land Venezuela ofzo!


  Maak melding
 19. Wisten jullie dat dé medische specialisten in Suriname 3tot4x meer verdienen dan hun collega’s in Nederland? Ik weet het,en ken meerdere artsen die het bekennen. In Suriname is het heel relaxed werken voor ze,werken ook kort.maken korte dagen,hebben weinig ervaring,vaak niet goed geschoold maar verdienen als miljonairs.
  Dus ze moeten maar even pas op de plaats maken.


  Maak melding
 20. Paul, ik leg de vinger op de zere plek van het vergoedingensysteem. Jij en de jouwen voor wie ik geen hoge pet op zet (op enkele uitzonderingen nagelaten) kunnen dit vraagstuk niet ontkoppelen van politieke emoties. Het SFZ moet efficiënt gaan werken.De corruptie in dit systeem van vergoedingen moet stopgezet worden. Ik vraag me af wanneer politici van BHP en NPS ook hiervan doordrongen worden.


  Maak melding
 21. Paarse ONZIN, IEDEREEN en ALLE BEDRIJVEN in Sranan worden NIET tijdig of NIET betaald door dit corrupte Paarse regiem !

  Deze corrupte Paarse “politici” hebben al Ons Geld, al Ons Goud en al Onze deviezen laten VERDAMPEN !
  (grootste leningenschuld ooit, grootste staatsschuld ooit !)

  Het Failliet gemaakt land kan niets meer, productie ligt stil en de machthebbers verzamelen hun US-dollars !

  Het Paarse Neppe-zorgstelsel is binnen een jaar FAILLIET gegaan en nu is alles op het bordje geschoven van een zwak Ziekenfonds, dat nooit goed heeft gefunctioneerd !
  Wordt/is ook weer een failliete torie !

  Kan Gillmore Hoeffie, de financiele Paarse Nep-topman, niet een LENING sluiten voor het FINANCIEEL ZIEKE ZIEKENFONDS ??????

  PS : De Chinese bouwers zullen de Pengel-luchthaven renoveren, dan kunnen de door Paars beloofde 17.6666
  Volkswoningen , nu per Chinees vliegtuig worden ingevlogen !

  “Vinger op de zere plek ?? De PAARSE VLOEK heeft Sranan voor langere tijd FAILLIET gemaakt !
  Massamoordenaars en hun corrupte trawanten zullen Sranan steeds verder vernietigen !


  Maak melding
 22. Srafu,

  plus ze stelen de kas van AKB leeg. Wat een smerige, ranzige, paarse ploerten zijn het toch. Lager kan je niet zinken. STELEN VAN KINDEREN. !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!


  Maak melding
 23. @ RobG

  “Paul, ik leg de vinger op de zere plek van het vergoedingensysteem.”

  U legt de vinger niet op de zere plek. Want deze regering heeft met haar sociale weten dit geexplodeerde systeem gecreëerd.
  De oppositie had bezwaren die zoals gewoonlijk genegeerd worden.

  U kunt wel wijzen naar VHP en NPS maar er wijzen dan toch echt 3 vingers terug naar de regeringen Bouterse die het actuele niet te betalen systeem gecreeerd hebben en al 7 jaar aan de knoppen zitten zonder de tarieven en de corruptie in het Systeem aan te pakken.

  Beste RobG u roept maar iets en past daar in uitstekend bij deze regering. Iets roepen zonder te weten wat er echt gebeurd.


  Maak melding
 24. Jojo, ik benader dit vraagstuk vanuit de organisatieleer. De samenleving zie ik als een grote dynamische organisatie die aan het veranderen is. Het proces van organisatieverandering roept altijd heel veel weerstanden op van figuren en belangengroepen die bang zijn dat hun belangen schade oplopen.

  De veranderingen die de huidige regering moet doorvoeren met het oog op ontwikkelingen in de toekomst zal ook de jarenlang opgebouwde manier van werken van vorige regeringen en haar cirkels hervormen. Voor mij zijn de maatregelen die de regering moet doorvoeren herkenbaar. In de jaren moest ik tijdens mijn studie samen met andere studenten een project uitvoeren naar de positie van het ziekenfondsstelsel in Nederland.

  Het was een uitgebreid onderzoek onder een groot aantal mensen en ook vele beleidsstukken werden door ons onderzocht. Wij kwamen tot de conclusie dat het huidige ziekenfondsstelsel nog voor een paar jaren houdbaar was maar dat er uiteindelijk een nieuwe vorm van financiering noodzakelijk was. Hetgeen we hadden aanbevolen is later door het beleid en de politiek om hun eigen manier gebruikt, en dat ging snel. Het systeem werd op een gegeven moment onbetaalbaar. Voor mij is het duidelijk. De veranderingen die men in Suriname wil doorvoeren is een complex proces. Bij de oppositie en haar aanhang is er geen besef dat er fundamentele veranderingen in het land moeten plaatsvinden. De NPS en VHP gaan er nog steeds vanuit dat je de samenleving en de economie alleen maar kan aansturen met een ‘old boys network ‘ uit de oude partijen. Nieuwe mensen met frisse ideeën en een bedrijfsmatige aanpak zijn voor hen de vervloekten der aarde.


  Maak melding
 25. @ RobG

  De NDP is nog oudere politiek dan de VHP en NPS het zijn een stelletje stijve fossielen die alles doen om aan de macht te blijven (doctrines van de Lumumba universiteit voor revolutionairen).

  U zit ook vast in een mix van markt en revo doctrines en probeert met verouderde studieboeken indruk te maken.

  Gegeven is dat de regering Bouterse 7 jaar aan de macht is, tegen alle adviezen in niet alleen van de VHP en NPS maar ook het werk veld, de verzekeringsmaatschappijen en de VES haar zin heeft door gedreven.
  Iedereen is gek behalve de regering. En dan gaat u de Oppositie verwijten die toen nadacht en alternatieven in bracht verstart en veroudert te zijn.

  Beste RobG Bouterse is blijven hangen in de Maurice Bischop tijd alleen heeft hij meer straatwijsheid om zelf te overleven De NDP en het volk interesseren hem helemaal niets. “Al brand heel Paramaribo af, Bouterse slaapt als een roos” is geen metafoor maar hoe de man denkt.


  Maak melding
 26. Jojo, wat dacht je van het feit dat medisch specialistische zorg werd gedeclareerd voor een handeling die door een verpleegkundige, een co-assistent of arts-assistent werd uitgevoerd. Er is in heel veel gevallen geen face to face contact tussen de medisch specialist en de patiënt, maar het SFZ moet de volle pond betalen. Dit soort ongebruikelijke declaraties moet men een halt toeroepen. Het gaat om veel geld dat door de overheid uiteindelijk via het SFZ betaald moet worden. Foei toch, dat de oppositie en haar aanhang het hoofd wegdraaien voor deze vorm van fraude en oplichting van de samenleving.


  Maak melding
 27. @RobG, je schrijft:::::De corruptie in dit systeem van vergoedingen moet stopgezet worden.

  SZF mocht volgens de WET NOOIT mensen verzekeren die een bepaald bedrag verdienen.

  Velen kunnen nu geen kinderbijslag ontvangen, omdat er geld verdwenen is. Zie hier het geweldig systeem die deze regering heeft ingesteld.

  ==Onderzoek zaken eerst goed en beargumenteer zaken duidelijk, omdat je eenzijdig reageert op zaken die niet kloppen.==

  GEEN goed beleid en werken met corrupte mensen zal het land NOOIT goed doen. Niet te vergeten een leider die een moordenaar is van het land maakt het nog erger.


  Maak melding
 28. Jojo, ik ken de Loemoemba universiteit. Het is een onderdeel geweest van de Lomonosov universiteit van Moskou. Ik ben er zelf op bezoek geweest en ik heb er vele vrienden uit heel Afrika en Latijns Amerika en Azië aan overgehouden. Op de eerste plaats stond het overbrengen van inhoudelijke wetenschappelijke vakkennis bij de studenten. Revolutionaire vorming maakte maar een klein onderdeel en maakte deel uit van de onderdelen filosofie en maatschappij. Het had meer te maken met maatschappij-theorieën van de verschillende denkers.


  Maak melding
 29. Ray, jij maakt je weer schuldig aan selectief denken. Ook onder de regeringen Venetiaan en Sardjoe maakten mensen op eigenlijke wijze gebruik van de voorzieningen. Onder de regering Bouterse kregen meer behoeftige mensen toegang tot deze voorzieningen. Het SZF moet mijn inziens helemaal opgeschoond worden van de mensen.

  M.b.t. het verdwijnen van de Kinderbijslag kan ik alleen zeggen dat deze ambtenaren gestraft dienen te worden. Deze figuren dachten dat zij het systemen kunnen omzeilen. Voor de minister die voor de Kinderbijslg verantwoordelijk is zijn dit soort ontwikkelingen geen leuke ervaringen. Het is daarom haSt bij geboden om de dieven z.s.m. op te pakken en dat men inzicht krijgt van hun werkwijze. Hiermee kan men ook patronen gaan ontdekken inde werkwijze van stelende ambtenaren.


  Maak melding
 30. @Robje-huisslaafje-van-Opa-Desi : de PAARSE “organisatieleer” heeft Sranan in een zeer diep faillissement gestort !

  Het nieuw ingevoerde Paarse zorgstelsel is direct al Failliet gegaan, de verzekeringsmaatschappijen hebben zich moeten terugtrekken uit die Paarse onzin ! Daarna zijn alle klanten (oa zieke Surinaamse MENSEN, met al hun sores) zonder pardon overgeheveld naar het NOODLIJDENDE ziekenfonds !

  Een land met zeer grote werkloosheid (ontstaan door financieel en economisch Paars wanbeleid ! ) kan geen nieuw zorgstelsel invoeren, er moeten voldoende premies worden opgebracht !

  Ook het Paarse plan om HUURSUBSIDIE in te voeren is een Fata morgana van uw Faillissements-president Opa D en zijn lakei LACKIN !

  PAARS is niet meer in staat het FAILLISSEMENT van Ons Land te verdoezelen ! Steeds meer financiele RAMPEN komen boven water !

  A VOLK E WAKTI DENG PAARSE “VERDAMPERS FU ALLA UN GUDU”, NANGA DENG KILLING-PRIJSVERHOGING !

  PS : PAARSE ECONOMIE-WET “WE HEBBEN GELD, WE HEBBEN LENINGEN” ! MONNIE DE !!!


  Maak melding
 31. Hoe meer domme en slechte mensen wonen in een land, hoe meer domme dingen en slechte dingen zijn het gevolg. Maar nog vreselijke dingen liggen in het verschiet wanneer deze domme en slechte mensen willens en wetens de paarse leugen en paarse misdadiger ddb als afgod aanbidden. Do ka. Letterlijk en figuurlijk.


  Maak melding
 32. RobG
  Jij zult niet naar Suriname moeten om geholpen te worden aan jou hersenvliesontsteking.
  Gelukkig voor jou zit je in Ollanda met een schitterend ziekenfondsgebeuren waar specialisten en alle medici en ziekenhuizen niet hoeven te schreeuwen en bedelen om hun geld.
  Praat jij maar lekker vanachter het grote raam van je bewoning want jij zal altijd geholpen worden aan je ziekelijkheid ongeacht je kleur, inkomen, opleiding etc.

  En de opmerking “zij kunnen het nog jaren uitzingen”
  Ja gelukkig want zij denken aan de toekomstigheden en niet aan toevalligheden


  Maak melding
 33. “Een mededeling op 18 oktober gedaan, vlak voor de algemene ledenvergadering van de VMS, ‘dat het SZF nu pas over het geld beschikt om de specialisten te betalen en dat het 20 oktober op onze rekening is’, komt bij ons niet netjes over. Bovendien wordt het nu echt wel tijd om af te spreken hoe en wanneer het SZF de backpay over de jaren 2011 t/m 2015 gaat voldoen. Ook over 2016, 2017 en 2018 moeten dringend de nodige afspraken gemaakt worden,” stelt de VMS.

  RobG
  Ziehier dat het gaat om achterstallige betalingen vanaf 2011.
  Welke leverancier is in zijn bedrijfsvoering zo naïef om zo een lange periode krediet te geven.
  Jij die beoogd econoom te zijn zou zich moeten schamen over organisatieleer etc.
  Je bent en blijft een schreeuwer die niet inziet dat steeds hetgeen je uitkraait een gewogen en gefundeerd reacties ontvangt van o.a. Jojo.
  Be aware that reading is one but thinking is something else


  Maak melding
 34. @ RobG

  “maar het SFZ moet de volle pond betalen. Dit soort ongebruikelijke declaraties moet men een halt toeroepen. Het gaat om veel geld dat door de overheid uiteindelijk via het SFZ betaald moet worden. Foei toch, ”

  Beste RobG.
  Het SFZ betaald het vollepond niet maar slechts een percentage van de rekeningen dat ingediend wordt als voorschot . U bent niet op de hoogte wat er gebeurd.
  Men is al jaren in gesprek over tarieven maar komt er niet uit.
  De overheid, SFZ en de zorgsector hebben elk een verantwoording echter er is al jaren geen aanpassing van tarieven overeengekomen.
  Is het dan niet logisch dat het slechte en onbetrouwbare gedrag van de overheid gecompenseerd wordt middels het opvoeren van behandelingen, het opvoeren van de productie etc.
  Men krijgt toch maar 40% betaalt.

  beste RobG u raaskalt over declaratie gedrag zonder de declaraties te kennen.
  Gegeven is dat onder het oude stelsel de zaak draaide en het overheidstekort ondanks alle subsidies marginaal was en de schuld van de overheid afnam.

  Nu wordt er van alles en nog wat NIET betaald en worden de leveranciers door u verkettert.
  Het is aan de overheid bij misbruik helderheid te scheppen. maar dan wel met feiten. Gezien het betalingsgedrag van de overheid wijzen de feiten een andere kant uit.

  U wijst naar de sector maar 3 van uw vingers wijzen terug naar de regering die ondanks grote woorden niets kan veranderen. Omdat zij slechts kakelt.


  Maak melding
 35. Bigi Sma, jij bent teveel met jouw emoties bezig. Je valt door de mand door je onvermogen om een goed oordeel te geven.

  Jojo, de declaraties moet men met terugwerkende kracht onder het vergrootglas plaatsen. Neem van me aan dat zeker de helft van deze declaraties uit spooknota’s bestaat.


  Maak melding
 36. De medische zorg hier is al altijd slecht geweest.Nu blijven betalingen uit. Het is gewoon een macht spelletje. Wie lijdt hieronder wij als bevolking. Dagelijks komen er veel jongeren en ouderen onnodig te overlijden. Wanneer een specialist in het ziekenhuis niet de middelen heeft om patienten te behandelen worden zij naar huis gestuurd met soms als de dood tot gevolg. Dat de zogenaamde ongeorganiseerde Staat ziekenfonds zijn poot stijf houdt. Gelden waar de ziekenhuizen recht op hebben dienen correct elke maand betaald te worden. Lonen aan artsen betalen krijgen zij ook al niet voor elkaar. Dit heeft puur te maken met wanbeleid van SZF. Hoe halen zij het in hoofd om dit rampenfonds Staats Ziekenfonds te noemen. Er wordt gesuggereerd door SZF dat er geknoeid wordt met rekeningen. Dit is makkelijk te achterhalen. De administratie weerleggen. Patienten informatie is te achterhalen door de gegevens op te vragen. Voor elke behandeling is er een vooraf gesteld tarief. Dit moet bekend zijn bij SZF en de patienten. Tarievenlijst voor elk onderzoek en behandeling kenbaar maken zodat ook de patienten weten wat een behandeling kost. Wanneer SZF in goed overleg alles in kaart brengt over behandelingstarieven kan er geen onenigheid ontstaan, dan praat je over vastgestelde prijzen.
  Papieren administratie moet allang verledentijd zijn. Het wordt hoogtijd dat Suriname gaat werken met het elektronische patienten systeem,.Dit systeem is gekoppeld aan de administratie van zowel het ziekenhuis als die van de huisarts.De huisarts is de verwijzer naar het Ziekenhuis of omgekeerd. Daar heb je hou vast aan. Het Ziekenhuis of de huisarts dient de declaratie in bij SZF. Patienten kunnen ook informatie verschaffen aan het SZF over de behandeling die zij ondergaan hebben.Dit alles moet waterdicht zijn zodat er niet gesjoemeld kan worden. Het ziekenhuis kan de patienten ook een vragenlijst laten invullen tijdens de opname over de verleende zorg.Al met al er moet nog heel veel gebeuren in ons landje wat medische zorg betreft.Willen wij niet met z’n allen naar het buitenland gaan voor een behandeling omdat het hier zo schrijnend is en alles om Euro of US dollar gaat. Voorgeschreven medicatie door de artsen is ook belachelijk duur. Familie in het buitenland wordt zelf gevraagd om hun goodwill te tonen zodat je beter kan worden. De ziekenhuizen voldoen ook niet meer aan de normen van deze tijd, AZ smerig tot en met. Vrouwen en mannen afdelingen nog steeds gescheiden.Slechte bedden met matrassen. Alles plat gooien en een nieuw gebouw voor in de plaats zetten. Moderne materialen aanschaffen. De vieze shutters zijn ook niet meer van deze tijd. Stofnesten en onhygienisch .Zelfs in het buitenland hoor je kreten van ga niet naar Suriname op vakantie als je ziek wordt en dood wil gaan moet je niet in AZ gaan liggen. De Ministers vertoeven om de haverklap in het buitenland. Laten zij ook een kijkje gaan nemen in de ziekenhuizen daar.


  Maak melding
 37. @ RobG

  “Jojo, de declaraties moet men met terugwerkende kracht onder het vergrootglas plaatsen. Neem van me aan dat zeker de helft van deze declaraties uit spooknota’s bestaat.”

  Beste RobG op Starnieuws staan wat getallen en wat correspondentie die u gekrijs over zakenlichten etc aardig nuanceren.Let wel de cijfers komen van het SZF.
  Voor 171 medisch specialisten spreken we over 9 maanden over SRD 56.000.000 aan declaraties of wel SRD 36.000/ maand ($ 4.500/maand) voor de praktijkkosten van een medisch specialist.
  Beste RobG het is geen winst het is geen salaris maar de vergoeding voor de bedrijfsvoering van een medisch Specialist.

  Verder kun je zien dat SZF op geen stukken na ingaat op de punten die door de specialisten netjes gedocumenteerd naar voren gebracht worden.

  RobG u papagaait Limbo en NII na zonder u te verdiepen in de inhoud of het gegeven dat er al afspraken geschonden worden sinds 2011.

  Het is heel jammer dat de journalisten in Suriname geen sommetjes maken als zij data aangeboden krijgen.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES