Surinaamse ambassade in Indonesië heeft schuld bij werknemers

43

PARAMARIBO/DJAKARTA, 18 okt – De ambassade van de Republiek Suriname in Indonesië heeft een schuld van tienduizenden dollars te betalen. Twee lokale arbeiders die de diplomatieke post drie jaar terug ontsloeg, zijn naar de rechter gestapt. Het hooggerechtshof in Djakarta heeft nu beslist dat de ambassade over de brug moet komen. Aanvankelijk was bezwaar aangetekend.

De ambassade was eerder al door een rechtbank veroordeeld tot het betalen van de lonen. Volgens de Ware Tijd betreft het twee vrouwelijke werknemers die drie jaar geleden werden ontslagen. De twee vrouwen waren respectievelijk elf en acht jaar in dienst.
Nu is dit ontslag dus al twee keer als onrechtmatig aangemerkt. Volgens de rechter was er geen sprake van een geschil volgens de Indonesische arbeidswetgeving.

De ambassade was eerder al gewaarschuwd. Het Indonesische ministerie van Arbeid had erop gewezen dat buiten de wet was gehandeld. De ambassade negeerde de waarschuwing, waarna een rechtszaak volgde. Nu moet ruim acht en twintig duizend dollar neergeteld worden aan ‘schadevergoeding’. Volgens de krant moet ook nog ruim honderdduizend dollar worden betaald aan de advocaat van de ambassade.


43 REACTIES

 1. De regeringen van Bouterse hebben dus niet alleen schulden gemaakt in eigen land die ze niet betalen, maar ook het buitenland zijn er schulden die niet afgelost worden.

  RobG en nog een paar anderen zullen dit natuurlijk weer in de schoenen van vooral de VHP.


  Maak melding

 2. $ 100.000 aan advocaten rekeningen om een schade van $ 28.000 te ontgaan.

  Slimme mensen zijn het bij Buza.

  Wie pinda’s betaald krijgt apen als medewerkers.


  Maak melding

 3. Jiyani Lache.
  Ik denk dat het in dit geval eerder Somo zal zijn die de schuld krijgt.

  Jojo. wees voorzichtig,er zijn altijd figuren die gezegdes niet kennen en met je posting aan de haal gaan.


  Maak melding

 4. @ Pico,

  Idd, het is zo schrijnend wat deze regering allemaal fout doet, dat ik soms heel hard moet lachen, ondanks dat de bevolking elke dag maar moet zien te overleven.

  @ prof. Misaboi,

  Waarom trek je de etnische kaart?
  Indien de vrouw van Somo toen ambassadeur was, maakte de PL (Somo) deel uit van de regering.
  Dus de regering moet op gemaakte fouten worden aangesproken. Bouterse was en is nog steeds de president, dus is hij verantwoordelijk voor dit soort gedrag.

  Een ambassadeur vertegenwoordigt zijn/haar land, dus de regering, in het buitenland.


  Maak melding

 5. Wat een fu***ng amateurs zijn het toch. De Paarse Roversbende denkt dat ze ook in buitenland zich niet aan regels van wet, voorschriften en orde moeten houden.

  In bananenrepubliek Suriname komen ze er met hun grote bek mee weg.


  Maak melding

 6. Goedemiddag Henk, de paarse roversbende hebben een pattent op blunders. Neem nu die kwestie van de ambassade gebouw in Parijs. De overheid stond toen ook voor joker.
  Ze lijden allemaal aan korte termijn geheugen. En ja in het buitenland wordt het afgestraft. Daar hebben hebben ze lak aan Bouterse want de wet geldt daar voor iedereen.


  Maak melding

 7. Als je buiten de waard wil rekenen,krijg je er een gigantische rekening te betalen.
  Als iemand maar rondstrooit dat een niet moslim uit Sur. Indonesische vrouwen bedonderd heeft,bestormen en slopen ze de Suri ambassade aldaar.


  Maak melding

 8. Er zijn genoeg rijke chinezen in Indonesie. Su kan toch bij die chinezen aankloppen voor voorschot inruil voor hout en goud. Zo simpel is dat. Waarom al de drukte Don’t worry be happy.


  Maak melding

 9. wat zullen we hierover zeggen; schande in China, Schande in Indonesie, schande in VS, schande in Frankrijk, schande in Nederland…welke andere bevriende naties volgen nog…paarse verworvenheid. We moeten ermee leren leven en uiteindelijke afreken met deze geboefte.


  Maak melding

 10. Deze vrouwen zijn ontslagen door de spilzieke echtgenote van Paul Soemodhardio. Dat zij van Indonesische afkomst is wil nog niet zeggen dat zij de Indonesische cultuur en wetten beter kent dan andere Surinamers.


  Maak melding

 11. Zie de vele paars schandelijke gevolgen wereldwijd die oerdomme ndpers aan zichzelf en overig deel van het volk moeten aanzien, vanwege het tot tweemaal toe stemmen op onberechte moordenaars, drugsbonzen, bankrovers en dieven. Wee dit paars misdadig vervloekt volk als zij in 2020 weer willens en wetens gaan stemmen op de ndp en de duivels misleider. Dan zullen niet alleen financiele rampen een feit zijn, maar ook natuurrampen, oorlog en vele epidimien. Wie tot driemaal toe niet willen luisteren en waarschuwingen over zich heen laten gaan zullen het te laat weten en driemaal erger de paarse misdadig komende ellende ervaren.


  Maak melding

 12. @Jojo, ik dacht dat het om een bedrag van $110,000 dollar gaat.
  Zie waar al dat geld naar toe gaat!!!

  De NDP politiek wordt gestraft voor het feit hoe het NIET moet als je met mensen omgaat.
  Je kunt geen mensen ontslaan zonder een brief te sturen wat de reden hiervoor zijn.

  Er is ook aangegeven dat de Surinaamse wetten gelden voor het ontslag. Dit is echt een schande voor Suriname.


  Maak melding

 13. RobG is zijn broodje batjauw met fernandez gaat incasseren bij Baas. Zijn werkweek zit erop. Deze foetu boi is een verlengstuk van de paarse politbureau. Ze gasten verkondigen de paarse evangelie wereldwijd en daar waar nodig passen ze censuur toe. RobG beweerd econoom te zijn maar in tussen prijst hij het macro economisch beleid van Hoefdraad de hemel in. Realtiteit is dat de gemiddelde burger aan het hosselen is.

  Hoe ziek ben je dan.


  Maak melding

 14. @ Koos,
  Hoe ziek ben je dan?

  Geestesziek Koos, maar een gek zal je dat nooit van zichzelf horen zeggen, die denkt dat de anderen dat zijn, maar die anderen zijn onderhand schijtziek van dat gewauwel van RobGestoord


  Maak melding

 15. Bouterse II: Een rariteitenkabinet van opgewarmde lijken uit het spookhuis. De blunders blijven maar opstapelen. Iedereen die maar iets te maken heeft gehad met de zgn revo zit er warmpjes bij en uiteraard zorgt Bouterse goed voor zijn naasten. De incompetentie nemen ze voor lief. En de arme bevolking kan aan het gas. Het is iedere dag antroewa met rijst. Zelfs de jorka’s en liba’s van de fam Bouterse wachten op een doos uit nederland. Koers 1 op 9 werd hen ook fataal.


  Maak melding

 16. Dit soort vraagstukken komen wel eens vaker voor. Ik vermoed dat het de Surinaamse ambassade ontbeert aan specialisten op het gebied van het Indonesisch Recht. Het is duidelijk dat de mensen op de ambassade zich verkeerd hebben laten voorlichten en dat de advocaten die hen hebben bijgestaan alleen aan geld dachten. Maar de $110.000,- is peanuts in vergelijking met de $15.000.000,- die Venetiaan uitgaf aan buitenlandse advocaten in de arbitrage met Guyana. We weten allen dat Suriname deze zaak heeft verloren.


  Maak melding

 17. Robje-Paarse-slaaf, u raaskalt weer, vraag de nachtzuster om

  nog een VENEZEPAM !

  PS : Paars moet niet zomaar allerlei schertsfiguren en Paarse Nitwits op ambassadeposten plaatsen !

  Velen hebben net als uw pres-baas, zeer weinig opleiding !

  Zie de Paarse boeverijen bij de koop van het Surinaamse ambassade-gebouw te Parijs !

  Maar MONNIE DE, NEKS NO FOUT, JAAAAAHHHHH !!!


  Maak melding

 18. Srafu, de paarse overheid die er heden is, moet gewoon aan zijn financieele verplichtingen aan anderen voldoen, maar daar fietst RobGestoord gewoon overheen, peanuts, de Groningse koekwaus


  Maak melding

 19. Trouwens de Surinaamse ambassade in Nederland heeft ook grote schuld bij de Nederlandse overheid !

  Er zijn premie-inhoudingen op door de Surinaamse ambassade uitbetaalde salarissen, vanaf 2007 NIET AFGEDRAGEN aan Nederland !

  Het gaat om een miljoenenschuld, wie beheert deze ingehouden premies ?????? Waar is dit geld ????
  Wie is hiervoor verantwoordelijk ???????

  PS : Zie bericht hierover in DWT 28 juli 2017

  STOP DE PAARSE SLAVERNIJ !


  Maak melding

 20. @Robje-huisslaafje-van-Opa D : dat kan wel, Somo heeft hiervoor toch de NEP-amnestiewet van uw Opa B moeten ondersteunen !

  Door dat verraad (Opa D, Somo en Ronnie B) van de Rechtsstaat zitten wij NU met een hevig en langdurig PAARS STAATSFAILLISSEMENT !

  PS : STOP THE PURPLE SLAVERY !!!!!!!!!!


  Maak melding

 21. Nu weet ik waar het geld is; die bestemd is voor de Kinderbijslag, het wordt gebruikt om de domme Ambassade personeel
  van Indonesie te betalen.
  Dit op advies van RG onze econoom op deze forum.

  sari tori

  Jacko


  Maak melding

 22. Rob.
  Kijk je wel eens vooruit in plaats van achteruit?
  Dit is een retorische vraag!
  Als je toch perse achteruit wil kijken, die dit dan om te voorkomen dat je dezelfde fout maakt.
  Ik ga vetder,als je van mening bent dat je moet reageren, lees je dan eerst in. Zorg dat je op de hoogte bent van het onderwerp.
  Je doet me denken aan van Hanegem die op een zondagavond aanschoof om over de voetbalwedstrijden van die dag te praten.
  Hij had zij hij zelf, de wedstrijden
  niet gezien, maar kwam om over voetballen te praten.
  Ik richt mij nu persoonlijk tot je omdat ik mensen altijd heel veel kansen geef. Maar het loopt nu wel erg de spuigaten uit.
  Ik snap dat je hier in de verdediging wordt gedrongen en je jezelf en het beleid wil verdedigen, maar verzin iets nieuws en toon de verbeterpunten aan, bijv het afbouwen van subdidies, het minder op lanti steunen enz


  Maak melding

 23. De simpele geesten weten het beter. Ze gaan voorbij aan het feit dat elke ambassade een eigen staf heeft en dat men naar plaats/locatie en omstandigheden een eigen personeelsbeleid voert. Nu willen de primitief geletterde aanhangers van de totaal verzwakte oppositie de regering ” blamen ” voor dit vraagstuk. Ik ben van mening dat de personen die verantwoordelijkheid en bevoegdheden dragen op een ambassade naar eigen inzichten handelen op een ambassade. Zij dienen verantwoording afleggen over het personeelsbeleid en niet de regering. Mensen staan niet stil bij de mogelijkheid dat Soemodihardio de aanstichter kan zijn geweest van dit incident. Deze man heeft een tijdje in Indonesië verbleven bij zijn vrouw die aan het hoofd stond van de Surinaamse ambassade. Misschien kon hij met zijn klavieters niet afblijven van de aantrekkelijk gevormde dames die zijn hoofd op hol brachten. Mevrouw Soemohardio kan uit jaloezie deze dames per direct hebben ontslagen. De werkelijkheid kan ook anders zijn. Ik gis alleen maar. In elk geval een prachtige scenario voor een spannende roman met Paul Soemohardio als hoofd figuur. Deze figuur veroorzaakt alleen maar brokken.


  Maak melding

 24. Een simpele Paarse geest heeft domme Somo omgekocht om te stemmen voor een Nep-amnestiewet, die nergens in de wereld wordt erkend !

  Volgens de Internationale verdragen en internationale jurisprudentie wordt GEEN amnestie verleend voor mis-daden tegen de menselijkheid/standrechtelijke executies !

  Veroordeel de moordenaars van de ongewapende Burgers op 8 December 1982 alsook de moordenaars van de Ongewapende burgers van het dorpje Moiwana !

  Gedood door de Militaire Junta en trawanten, die het Volk meerdere jaren hebben onderdrukt !

  PS : Sranan in een Faillissement storten is geen “brokken maken” ! Het is gewoon MISDADIG !!!!!


  Maak melding

 25. Het geld bestemd voor de werknemers is gebruikt om de gezelschap dame van Amina te betalen.Amina voelde zich met kleine Paultje zich erg eenzaam in Indonesie.Toen werd haar zus? gestuurd om haar gezelschap te houden en de heimwee wat te verminderen.


  Maak melding

 26. @ pico,

  Ha, ha, RobG is zo voorspelbaar. Ik had verwacht dat hij ook de VHP of de NPS er bij de haren zou slepen.
  Maar van een fervente NDP’er is ook niet te verwachten dat hij/zij de hand in eigen boezem zal steken.


  Maak melding

 27. Fleyer, jij moet je medicatie elke dag innemen. Sla geen moment over, en toch doe je dat…..! Je slaat wartaal uit. Nu wil je beweren dat de staat moet opdraaien voor de advocaatkosten van de president en zijn zonen. Je bent aan het doordraaien.


  Maak melding

 28. RobG,

  je weet niet eens mijn naam goed te schrijven. Blijkt eens te meer dat je hersencapaciteit ontbeert en gebrek aan scholing. Jij levert structureel zelf feiten aan die erop duiden dat je een laaggeschoolde, hersenloze, principeloze, geindoctrineerde paarse rioolrat bent. Dit alles heb ik geconstateerd zonder medicijnen. Maar jij bent rijp voor Parnassia en TBS….Kansloze loser/


  Maak melding

 29. Via een omweg betaalt Sranan inderdaad alle advocaatkosten van de familie-clan !

  Zie het dikke salaris van een pres met antecedenten, kan volgens de Grondwet niet !

  Zie het dikke salaris van de vrouw vd de pres !

  Zie het dikke salaris van dochter Peggy, raadsadviseur van de pres !

  PS : Wanneer en wie betaald de schade die Sranan heeft geleden door de terroristische- en drugsdaden van Hoofd CTU, meneer Dino ????


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.