woensdag, februari 21, 2024
HomeFotoBruggen en wegen worden aangepakt met Dalian IV project

Bruggen en wegen worden aangepakt met Dalian IV project

-

Does Travel & Cadushi Tours

Waarnemend president Ashwin Adhin heeft woensdag op de hoek van de Sir Winston Churchillweg en de Weg naar Kaaimangrasi(Para) het officiële startsein gegeven voor het ‘Suriname National Infrastructure Project’ (Dalian IV project). Het project omvat de (her)asfaltering van 110 kilometer aan wegen en herstel of bouw van zeker vier bruggen. Suriname is voor dit project een concessionele lening van 235 miljoen US dollar aangegaan met de China Exim Bank.

De waarnemend president heeft de voorzitter van het Chinese bedrijf, Zhu Mingyi, op voordracht van president Desi Bouterse benoemd benoemd tot Groot Officier in de Ere Orde van de Gele Ster, ‘als waardering voor de bijdrage en inzet van het bedrijf aan verschillende asfalteringsprojecten in het belang van de ontwikkeling van Suriname.”

opening
Fernandes Express
Caribbean Party

48 REACTIES
 1. Het klinkt als muziek in de oren;Suriname voorwaarts;het is erg stil aan de overkant,of zijn de betweters massaal aan het huilen geslagen,highway wordt een vierbaansweg,pad van wanica ziekenhuis is on cours,ik wil huilen van blijdschap ; het motto is niet zeiken maar doen.


  Maak melding
 2. Goed initiatief. De infrastructuur moet aangepakt worden. Door volumegroei in de samenleving is de overheid genoodzaakt om de infrastructuur te herstellen en uit te breiden. Maar zoals wij van hen gewend zijn zullen de tegenstanders dit project afkeuren. Zij zullen met onzin-argumenten dit nieuwe project onderuit te halen. Als het aan hen ligt moet de infrastructuur van Suriname bestaan uit karresporen en boomstammen die als bruggen dienen.


  Maak melding
 3. Whaha wordt vast een weg zomer einde, en jullie twéé verdienen ook een een lintje voor d3 beste paarse geiten neukers. Eén vraag aan jullie twéé,Noem één project op die is volbracht. En hoeveel bossen zijn daar voor verkocht?


  Maak melding
 4. Redskin, helemaal eens!!!! En Rob g, je moet echt een onderzoek laten d o en naar je mentale en psychische gesteldheid. Volgens mij is er iets behoorlijk mis .
  Waar is die tram project gebleven en derest van de dubai projecten?


  Maak melding
 5. Even goed lezen Dagoebalsing,

  China legt bruggen en wegen aan en Amerika financieert het hele project,
  Alleen mogen de Surinaamse bevolking het aflossen, dus vandaar dat het stil blijft . Er is totaal geen enkele reden om op de borst te slaan,


  Maak melding
 6. Dit is geld vergooien. Want hoe lang gaan de nieuwe wegen mee met al dat verkeer.
  Wegen in Su voldoen niet aan de eisen van het verkeer: te smal, 1 eenbaansweg, geen op- en afritten, wegen worden slecht gemaakt, verzakkingen, mensen die als wilde dieren overal lopen, etc. etc.
  In Su wordt niet aan planning gedaan. Alles wordt op elkaar en tegen elkaar aangebouwd.
  De weg van Zanderij naar de stad moet het visite kaartje zijn van Su. Dit is de eerste indruk die men opdoet van Su.
  Nou, het ziet er niet uit!!!


  Maak melding
 7. @RobG
  Misschien kunnen ze jou als ondergrond voor de wegen gebruiken. En dan een hele dikke dikke afvalt laag over je heen.
  Want je lult altijd een hoop onzin.


  Maak melding
 8. Elke investering moet terugverdiend worden is mij ooit geleerd.
  Nu leent deze regering 235 miljoen voor infrastructurele werken. Op zich heb ik daarmede geen moeite mee. Alleen de rente en aflossingsverplichtingen baren mij zorgen. Hoe gaan wij deze lening terugbetalen? In geld of in Natura. In natura: wat hebben wij die Chinezen beloofd. Een chinees doet niets gratis. In geld: Suriname zou wegenbelasting moeten herinvoeren. bepaalde wegen tot tolwegen moeten maken etc. om de lening terug te betalen.
  Even voor de duidelijkheid. Ik ben niet tegen de vooruitgang van Suriname, maar gelet op het gebrek aan transparantie maak ik mij zorgen over de gevolgen daarvan. Reden: in plaats van een provincie van Nederland dreigen wij een provincie van China worden. De vraag is: wat is erger?
  Denk aan de toekomst van onze kinderen. Nu worden ze geboren met een schuld van SRD 30.000 boven hun hoofden.


  Maak melding
 9. RobG

  Prima initiatief. Maar denk eens verder na. BAM bouwde in Tanzania 220 km snelweg incl. alle voorzieningen voor $ 134.000.000
  Is er geen groot risico dat er een beetje te veel betaald wordt en dat de meeste aandacht gaat naar de start en dat we er daarna niets meer van horen.

  De regering blinkt uit in het plaatsen van bouwborden om ze daarna te vergeten of het werk in niet gecompleteerde status te vergeten.


  Maak melding
 10. Isabelletje isabelletje,de Amerikanen hebben zelfs geen geld om hun reet te vegen,het is juist China,Japan,saudi,s en de olierijke golfstaten,die domme yankee in leven houden,het land leeft al al jaren op de pof,het enigste wat ze nog bezitten,is de militaire might,verder zal ik niet ingaan,op kritieken van de andere hersenloze garnalen,alles spreekt voor zich,als wij maar in Suriname,de mogelijkheden die voor het oprapen zijn met beide handen grijpen,everything is possible,Suriname voorwaarts


  Maak melding
 11. Dagoebalsing@
  Wat een wereld analist ben jij zeg, je snapt het, over hersenloos en garnaal gesproken, bij het uitdelen stond jij achteraan in de rij zeker


  Maak melding
 12. @ Dagoebalsing,

  Inderdaad ik las 235 miljoen dollar en ging uit van een Amerikaanse lening maar…. dit doet er niet van af dat de bevolking dit moet terug betalen en nu ik lees dat de China Exim bank (dit voor de volledigheid) het financieert blijkt dat Suriname tot provincie van China gerekend kan worden,
  dit zeg ik met enig cynisme, prettige dag verder.


  Maak melding
 13. @ John

  Je schrijft : Een Chinees doet niks gratis, wie dan wel volgens jou ? Wie gaat volgens jou 235.000.000 $ gratis
  geven ? En John : maakt je niet druk, de Su regering denkt, wie dan leeft wie dan zorgt !
  Deze soort problemen moeten we laten voor de Overheid
  van Su, ze hebben goede adviseurs, waarvan RobG één
  van is !

  sari tori

  Jacko


  Maak melding
 14. Goed iniatief maar jammer dat het een paar jaar voor de verkiezingen met geleend geld gedaan moet worden .In de hoogtij dagen van 2010-2013 toen het land over miljarden beschikte hadden ze allang wegen, bruggen en woningen kunnen bouwen met de miljarden die er waren, nu word er voor van alles geld geleend, alleen om de verkiezingen veilig te stellen.


  Maak melding
 15. @ J Zwartmans

  Deze regering munt uit in slechte en vooral niet tranparante deals en het opstarten van projecten van ergens naar nergens en weer terug.

  De Highway van Pengel naar Paranan is ook al eens in 2014 opgestart net als een academisch ziekenhuis in Wanica.
  Dalian IV is al in voorbereiding sinds Vene III en meerdere malen ondertekend.

  Ik ben er van overtuigd dat voor de $ 235.000.000 geen waarde van $ 235.000.000 geleverd wordt en dat de discount direct terug gaat naar EXIM bank.
  De onderhandelaars van Alcoa, IAMGold, Newmond, Dalian en EXIM bank China & India wachten zolang dat Suriname voor alles bij elk kruisje tekent.


  Maak melding
 16. Wat weinig geld kost en al een hele verbetering zou zijn als al het plastic en zwerfafval opgeruimd wordt. De zou een goed visitekaartje voor SU zijn. Toch?


  Maak melding
 17. Jojo, gij maakt een grote misrekening door Tanzania met Suriname te vergelijken. De loon- en materiaalkosten in Tanzania zijn vele malen goedkoper dan in Suriname. Ondanks het feit dat Tanzania een arm land is en vele mensen werkeloos zijn, beschikt het land toch over een goed geschoold arbeiderskader dat makkelijk inzetbaar is om de zware werkzaamheden uit te voeren. BAM en een Deense onderneming hebben niets anders gedaan dan herstelwerkzaamheden verrichten aan een bestaande autosnelweg. Naast herstel en versterking van de rijbaan zijn vluchtstroken en rijbanen aangelegd, waardoor de verkeersveiligheid is verbeterd. Tevens heeft gewerkt met het aanbrengen van bewegwijzering, wegbelijning en vangrails.

  Jojo, u kan de regering blijven verwijten maken over het onderhoud en dergelijke aan infrastructurele werken. Ook onder de regeringen van NPS en VHP was dit domein een lastig vraagstuk voor de overheid. Het probleem blijft de aanwezigheid van goed geschoold kader dat efficiënt met machines, werktuigen en middelen om kan gaan.


  Maak melding
 18. stel de bruggen kosten 110 miljoen !!???
  blijft over 125 miljoen

  125:110 = 1,36363 miljoen per kilometer. Dit zijn europese prijzen!!!!

  wordt wakker Suriname!!!! U wordt weer gepakt en in de maling genomen!!!!


  Maak melding
 19. Hallo,
  Wie geen Surinaamse nationaliteit heeft mag geen kritiek leveren op Suriname.
  Alleen de Surinamers in Suriname mogen dat doen,je moet een buiging maken voor deze Surinamers.
  Door deze Surinamers bestaat Suriname nog.
  Wie kritiek wil leveren doe dat maar in Den Haag waar jullie wonen en laat Suriname met rust.
  Suriname is geen India of Pakistan toch!


  Maak melding
 20. @ Wego

  De mensen die van uit het buiten kritiek leveren, zijn niet allemaal Hindustanen. Deze mensen zijn in Su geboren en wonen elders op de wereld, en niet alleen in Den Haag ( NL ) Ze leveren kritiek omdat ze nog steeds Surinamers voelen, en dat is logisch vind ik. Ze wonen wel is waar in den vreemde maar in hart en nieren zijn ze Surinamers.
  En vinden het jammer dat de Surinaamse overheid, het land naar klote helpen

  @Jojo

  Welke regering is transparant geweest, geen enkele !
  Ze zitten in het parlement om het volk te besodemiederen,
  En in Den Haag dito etc etc. Van die 235. 000.000 $ blijft
  een heleboel aan de strijkstok hangen.
  Maar deze regering maakt het helemaal te bont, er wordt een heleboel geld over de balk gesmeten.
  Cassave project suikerriet plantage etc etc ze komen niet van de grond, maar er wordt wel miljoenen aan besteed !

  sari tori

  Jacko
  .


  Maak melding
 21. @ RobG

  “Jojo, gij maakt een grote misrekening door Tanzania met Suriname te vergelijken. De loon- en materiaalkosten in Tanzania zijn vele malen goedkoper dan in Suriname.”

  Chapeau RobG u heeft naar de bron gezocht maar zich weer vergist. Ik ken Tanzania, mijn dochter werkt er (5 maanden/jaar) van uit de RUG aan haar PHD. Zelf ben ik er ook geweest en ben op de hoogte wat het betekend daar wegen te vervangen en ik weet ook wat de kwaliteit is van bijvoorbeeld de Pan African Highway.

  Wel apart dat u nu wel vindt dat situaties niet 1 op 1 vergelijkbaar zijn.

  U moet eens zien hoe deze wegen opgeleverd worden en hoe bijvoorbeeld de weg naar Atjoni in 2012/2013 opgeleverd werd en hoe deze er nu bij ligt.

  Ten aanzien van Materiaal kosten zit u er geheel naast want bitumen, machines, brandstof en expats zijn geen lokale producten en moeten als wereldmarkt prijs betaald worden.
  Arbeid zal iets goedkoper zijn maar voor geschoold personeel zoals grader operators, landmeters, etc valt dat enorm tegen en de unskilled labour is niet echt productief. Daarnaast is de expat staff vele malen duurder gezien beveiliging, heel dure woningen en de heel hoge prijzen voor automobiliteit.

  RobG het is niet 1 op 1 vergelijkbaar echter voor de Helft van het geld wordt door BAM (hoge kosten ondernemng) in Tanzania evenveel geleverd van een betere kwaliteit.

  Ik weet heel nadrukkelijk dat gezien de lage rentes op de leningen er enorme discounts van toepassing zijn op de officiele aanneemsom tussen Dalian en EXIM Bank. Als je de discount verwerkt naar de financiering (verzekering/ beschikbaarheid stelling/ management fee/ prestatie toezicht) ontstaan er schokkend hoge financieringslasten op dit soort contracten.

  Beste RobG u heeft geen inzicht in wat er op de werkvloer gebeurd.U zit in een hemel van modellen. Helaas model is maar een model en niet de realiteit.


  Maak melding
 22. Wat een pech voor RobG. Hij lult wat over Tanzania in de verwachting dat toch niemand zijn beweringen kan controleren, is Jojo, die verdomde Jojo er geweest en vertelt hij hoe het daar echt is. Staat hij weer voor gek.

  Soms begin ik medelijden te krijgen met RobG, laat je niet ontmoedigen RobG, doorgaan! vooral doorgaan!!


  Maak melding
 23. voor dat geld word suriname weer van achter geboeld . dom tot en met , voor dat geld maak je de mooiste haven en dan zie je wat geld naar je komen


  Maak melding
 24. #wego
  joe ede weri toe!
  Zonder die paketten stroom vanuit Holland al deze jaren, bestond Suriname ook al niet meer. En naar ik schat is ook dit forum weer beschikbaar gemaakt door Surinamers in het buitenland. Doe niet kortzichtig jongen, nergens voor nodig!
  Lobi
  ( Surinamers zijn diegeen die mama Sranang omarmen.)


  Maak melding
 25. Moiboitje wake up,er gaan net zoveel voedsel pakketten richting Nederland,want van 150 euro per mnd kan j ook niet leven,De hardwerkende Surinamers hebben jullie voedsel pakketten niet nodig,ik althans niet,heb bacoven,papaja,pepers,tomaten,casave,zuurzak in mijn tuin ,misschien den Fronters van de oude politiek ,dat is het enige wat ze geleerd hebben,bedelen en stelen,wi na tra tabaka,u no e njang shit van niemand,onthoudt dat goed,wat moeten wij met voedsel die vol conserverende middelen en hormonen zitten,het resultaat kennen wij al,in sranang eten wij elke dag vers,knoop dat goed in j oren.


  Maak melding
 26. Doegoebalsing@
  Harde werkers, je weet niet hoe je schrijven moet, met je hangmat mentaliteit, je bent nog egoïstisch ook van ik heb het niet nodig, kom uit je hangmat, en ga eens rond kijken, egotripper


  Maak melding
 27. @ Hans van den Broek

  Kent hij BAM redelijk goed en spreekt zijn dochter ook nog eens Swahilli en heeft daar een residence permit, eigen vervoer, en gratis woon accommodatie in alle natuur parken.

  Op het vlak van asfalt en beton waar dan ook ter wereld hoeft RobG mij niets te vertellen.


  Maak melding
 28. Hans van den Broek, ik blijf erbij dat Jojo zich heeft vergist in de kosten van het Tanzaniaans wegenbouw-project. Het betrof een weg verbeteringsproject over een afstand van 220 km. Let wel, er werden geen bruggen in dit traject gebouwd. In Suriname worden wel vier bruggen gebouwd. Het ging in Tanzania met name om het herstellen en versterken van de rijbaan, het aanleggen van vluchtstroken,enz. waardoor de verkeersveiligheid is verbeterd. Het geld werd 2013 beschikbaar gesteld door de Deense overheid. Jojo heeft in zijn verhaal over dit project geen rekening gehouden met de geldkoers van 2013 t.o.v. de huidige gangbare koers. Met een euro uit het jaar 2013 kon men natuurlijk meer aanschaffen en meer werkzaamheden laten verrichten. De waarde van de huidige euro is veel minder waard dan de Euro van 2013.


  Maak melding
 29. @ Dagoebalsing

  Even een vraag aan jou, heb je nooit in je leven ingeblikte groenten gegeten ? Want je zegt dat je vers eet, als dat zo is, ben ik heel blij voor jou ! Ik als Surinamer weet dat wij Surie”s gek zijn van import ( geimporteerde spullen )
  Wij zijn gek op bruine bonen rode bieten etc etc, er daar zit conserveer middel in. Als jij beweerd dat je deze spullen nooit heb gegeten dan liegt je dat je barst.
  Hoe kom je nou er bij om te schrijven dat de Surinamers in NL van € 150 moeten leven, heb je dat uit je duim gezogen ?
  Als je ermee te maken hebt, is het heel triest ( familie nisschien. ) Dat je geen voedsel nodig hebt vind ik geweldig, praat over je zelf en niet over een ander.
  Dagoebalsing is je Nick name, maar jij bent geen Hindustaan, jij bent gewoon een neger als ik, alleen ik schep niet op. Ik eet gewoon geconserveerde spullen en leef nog steeds. Over jou mening over Politiek wil ik het helemaal niet over hebben, want een ieder heeft zijn / haar mening wat zijn / haar politieke kleur betreft !

  sari tori

  Jacko


  Maak melding
 30. Haco I feel sorry for jou,maar ik heb echt geen tijd voor een dementerende makaak,die qua denken stil is blijven zitten in de oertijd,Suriname wordt geordend,en wij hebben jullie pakketten vol rotzooi uit Nederland echt niet nodig om te overleven,daarvoor is Suriname te vruchtbaar,en bovendien zitten de kreekjes en rivieren vol vissen,en wild kom j overal tegen,kruip terug in hol,if na bon priti ju mi no sabi,maar je klinkt eng,time is money in Suriname,wat een bedrijvigheid overal in het land,de kansen liggen voor het oprapen.


  Maak melding
 31. jzwartmans daar ga jij de fout in,ik heb nooit van neger land gehoord,vandaar dat jij dol bent op rode bieten en van import rotzooi,ik houd het eenvoudig, heel veel vis en wildvlees,en kookt heel eenvoudig en vers,uit zeer betrouwbare bronnen heb ik vernomen dat vele surineds in Nederland pienaren maar uit schaamte niet willen terug keren naar Su,sommigen moeten zelf zien rond te komen met het schamele bedrag van 50 euro per mnd,maar het gemiddelde bedrag is 150 euro waarvan de meesten moeten zien rond te komen,sari tori


  Maak melding
 32. En de wegen zijn niets eens af of ze zijn al stuk. het asfalt is van zo een slechte kwaliteit dat ik het niet kan zeggen. En ga maar kijken wie er daar werken. Als er werkt 10 chinezen werken zie je er 1 verdwaalde Surinamer er tussen. De chinezen laten hun eigen volk halen om hier te werken voor ze en die gaan dan niet meer weg. Ga maar zelf kijken.


  Maak melding
 33. Sara je hebt zeker over wegen die aangelegd zijn op Vredenburg en omstreken toen Balesar leiding gaf op het ministerie van OW,800 miljoen us dollar is daar verkwanseld zo wilt verdeeld onder de vhp aannemers


  Maak melding
 34. @ Sara

  Ik ben volkomen met je eens wat het asfalt betreft, het logisch dat ze hun eigen landgenoten meenemen,
  deze mensen weten al hoe ze moeten knoeien !
  De Chinezen werken ( knoeien ) hard zelf in de regen gaan ze door, een Surinamer rent al naar binnen bij motregen.
  En bovendien de chinezen zijn niet veel eisend wat loon betreft, ze zijn met een kommetje rijst al tevreden.
  Dat ze na het werk in Su blijven is logisch, vanwege het klimaat, en bovendien Chinezen zijn sociale mensen ze helpen elkaar in alle omstandigheden. Dat kunnen wij als Surie´s helaas niet zeggen, wij helpen ons zelf naar de verdoemenis !

  sari tori

  Jacko


  Maak melding
 35. DagoebalsingS@
  Als jij het niet nodig hebt past jij ook in het rijtjes stelen is makkelijker dan werken, over dementie gesproken, pas op wat je een ander toewenst, met vriendelijke groet


  Maak melding
 36. Dagoebalsing@
  Als Suriname geordend wordt kun je mij dan voorbeelden geven.
  Zoals diepzee haven, tramlijnen 4baans autowegen naar Brazilië, cassave teelt, rijst bouw naar de kloten, Zoetwater transport, palmolie, olie, goud, bauxiet, stuwdammen, dit alles is verkloot door jou regering, en dat nog wel in 7 jaar tijd petje af, A no mie


  Maak melding
 37. Dagoebalsing@
  En al die miljarden die gedoneerd zijn en de leningen die aangegaan zijn regering leden die groot grond bezitter zijn geworden, waar is al dat geld gebleven, kun jij dat verklaren, ik denk het niet, ik ben realist genoeg om te beweren, dat in sur mensen rond lopen die vroeger geen nagels aan hun vingers hadden om aan hun achterste te krabben, en nu miljonair zijn, rara hoe kan dat.
  Als je reageerd doe het nettejes


  Maak melding
 38. @ RobG

  Het is lovenswaardig dat u eens inhoudelijk reageer

  Ten aanzien de inhoud her volgende.

  1 >>> We spreken over 220 km snelweg met kunstwerken, dus ook bruggen over de lokale kreken en wadi’s maar ook weegbruggen en stormwater drainage.
  2 >>> Zodra in Afrika een weg vervangen wordt is die volledig tot de draad versleten.
  3 >>> Het vervangen van een weg die in bedrijf is, is ook on Afrika ingewikkelder dan een nieuwe.
  4 >>> Materiaal en Materieel kosten zijn wereldmarkt prijzen.
  5 >>> Arbeid is goedkoper maar niet voor de gekwalificeerde machine operators.
  6 >>> Unskilled Labour is veel goedkoper maar ook minder productief.
  7 >>> Expat staf is velle malen duurder (door Cost of Living Allowance/ wonen/ vervoer/ expat security) dan die in Suriname.
  8 >>> In Suriname is slechts heel klein deel snelweg (tussen Pengel en Paranan) de rest is ook uitbreiding en vervangend onderhoud.
  9 >>> Let wel in Tanzanie is 2 maal meer geleverd op snelweg niveau.
  10 >> Ik geef u gelijk de euro van 2013 stond 10% hoger dan ten opzichte van de dollar dan nu.

  Kort gezegd u praat recht wat krom is.

  Het is typisch dat u altijd 1 op 1 vergelijkingen trekt als het u uitkomt en ze afwijst als het ui uitkomt.

  Ik heb slechts op hoofdlijn aan willen geven dat Dalian duur is en het gebruikelijk is dat zij aan EXIM bank enorme discounts moet geven voor haar financiering.

  Of topic.
  Leuk om te vernemen dat nu de deal omtrent de asfaltplant door geprikt is de verkoper zich beledigd terug trekt.


  Maak melding
 39. Haco mijn inbreng hebben zij verwijderd naar mijn mening was er niets verkeerd aan,dus dan houdt het op,en als ik het over ordenen van een land hebt; gt het over wetten en regels die consumenten moeten beschermen tegen de witte boorden criminelen,als j een notaris,of advocaat of een landmeter niet kunt vertrouwen,gaat dat ten koste van de opbouw van het land,douane ambtenaren die als ratten stelen,overheids ambtenaren die zich steeds schuldig maken aan criminele handelingen,waarom moeten deze wetten pas na 70 jr ter goedkeuring worden aangeboden aan het parlement,dus de vraag die jij eigenlijk moet stellen is; waarmee waren de oude politici bezig; was het sec eigen belangen dienen you tell me


  Maak melding
 40. Haco als j het over diepzee haven,tramlijnen,weg naar Brazilië en al die andere onzin kraait wat nog niet gerealiseerd zijn,dan vind ik dat j aan het raaskallen bent,dat zijn allemaal toekomst plannen wat gepresenteerd werd,ik had j hoger ingeschat,neem bv de noord zuidlijn,dat werd 30 jr terug gepresenteerd door de ned overheid,maar de werkelijke bouw begon pas dertig jaren later,dus wat is er verkeerd aan je toekomst visie te presenteren,dan weet men tenminste waar men naar toe wilt met het mooie land Suriname


  Maak melding
 41. @dagoebalsing
  De plannen zoals Diepzeehaven, snelwegen en treinverbinding zijn met harde data gepland en gepresenteerd door de regering en haar “deskundigen”.

  U moet nu niet komen vertellen dat het plannen zijn en wellicht pas over 30 jaar gerealiseerd gaan worden.
  Uw vergelijkking met de Noord Zuidlijn gaat volledig mank. 30 jaar geleden zijn de planologische kaders bepaald voor het geval dat. 25 jaar geleden zijn de financiële kaders bepaald. 20 jaar geleden is de businesscase op ordegebracht. 15 jaar geleden is het ontwerpen begonnen en zijn de planologische procedures opgestart. 10 jaar geleden is men begonnen met bouwen en nu is men aan het testen en afbouwen.

  Verstandige mensen weten dat zo iets gepland moet worden.
  Bouterse en vrienden denken dat een spoorbaan in 1,5 jaar of korter gerealiseerd kan worden.
  Wellicht dat u eens beter de beloften gaat lezen en dan zich gaar afvragen of de belofte realistisch is.
  U zult dan schrikken van het grote droom gehalte van de plannen van de regeringen Bouterse


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES