dinsdag, april 23, 2024
HomeOnderwerpenEconomieStaatsolie Suriname bereidt gang voor naar internationale aandelenmarkt

Staatsolie Suriname bereidt gang voor naar internationale aandelenmarkt

-

Does Travel - naar Suriname

PARAMARIBO, 17 sep – “De kans is heel groot dat we naar de internationale aandelenmarkt gaan. We moeten ons nu al voorbereiden op wanneer er offshore olie wordt gevonden.” Dit zegt directeur Rudolf Elias van Staatsolie Maatschappij Suriname. Een gang naar de Toronto Stock Exchange mag niet worden uitgesloten. De perspectieven op omvangrijke olievondsten zijn goed. Eer het zover is, zal Staatsolie gereed moeten zijn voor een heel andere aanpak.

Nu al wordt daar rekening mee gehouden. “Als bedrijf moeten we dan zover zijn om kapitaal te hebben om mee te kunnen doen met de productie. Als wij een grote olievondst doen, zullen we tussen de vijftien en twintig procent van onze aandelen op de markt moeten brengen. En dat moeten gewoon vrij verhandelbare aandelen worden”, zegt Elias tegenover de Ware Tijd. Dat worden dan heel andere tijden.

Zowel binnenlandse als buitenlandse beleggers zullen worden aangetrokken. Aandelen zullen afgestoten moeten worden. Dat zal moeten om genoeg geld ter beschikking te hebben.. Het laatste is hard nodig om bepaalde bedrijfsactiviteiten en deelname aan operaties met externe partners in eigen hand te houden. Volgens Elias wordt al al gesproken over de stappen die nodig zijn om een beursgang mogelijk te maken.

opening
Fernandes Express
Caribbean Night

24 REACTIES
 1. Wijdenbosch herhaald zich de kroonjuwelen worden opgepoetst omdat er niet meer geleend kan worden.

  Wie herrinneert zich Repsol nog.

  Ik was al verbaast over de rare winstcijfers die Ellias presenteerde. Net als of men niet door die opgepoetste cijfers heen kijk bij een Due deligence onderzoek.

  Ronduit schandalig en het ultieme voorbeeld van potverteren.


  Maak melding
 2. Staatsolie kan geen geld meer lenen,en wil gaan op de aandelen markt.gezien het salaris van staatsolie directeur zou ik twee keer na denken of zo een bedrijf ooit winst kan maken.


  Maak melding
 3. Als je naar de naar de internationale aandelenmarkt gaat moet je TRANSPARANT zijn als organisatie. Je moet er ook voor zorgen dat je verleden brandschoon wordt.
  Niemand gaat investeren in een bedrijf waar de hoogste baas een veroordeelde drugsdealer is.

  Het kan, maar dan eest intern schoon schip maken. Wees een voorbeeld.


  Maak melding
 4. Jojo, u doet uw reputatie als dirigent van het klagerskoor eer aan. Niemand kan u verstoten van deze positie. Maar zoals we van u gewend zijn is het ook dit keer niet goed m.b.t. de voornemens van Staatsolie. Staatsolie doet niets anders dan mensen interesseren en enthousiast maken om deel te nemen m.a.w. te investeren in de uitvoering van mogelijke uitbreidingsplannen. Wat is er fout aan deze stappen?


  Maak melding
 5. Zo snel mogelijk van de hand doen.Het hebben ,produceren van aardolie hoeft een land of bevolking niet rijk te maken.
  Kijk maar naar Venezuela waar heel veel verkocht wordt,maar de bevolking aan het bedelen is.
  Bovendien is aardolie aan het verdwijnen als energiebron.Tal van landen willen zo snel mogelijk overschakelen op elektrische of op waterstof lopende auto’s. Alleen derde wereld landen zullen nog geruime tijd doorgaan met vervuilende brandstofauto’s.


  Maak melding
 6. Zij is net begonnen met verkennen van olie bronnen, en dan nog exploratie (onderzoek) en analyse. moet Staatsolie nog exploiteren . Transporteren en dan verwerken.
  Al die fase duurt nog jaren. Nu al zinspelen op internationale aandelen markt .
  Echte voorbarigheid , typisch Surinaams mythe.
  Mensen die verstand hebben over het boren van olie bronnen tot verwerken daarvan trappen niet erin, zoals mij persoon. Ex voorman productie , nu woonachtig in nl.
  Geloven in eigen raadsels en verzinsel deed elias nooit in zijn jaren als RvC. Plotseling wel.


  Maak melding
 7. Zonder transparantie zal het niet mogelijk zijn aandelen op de internationale handelsbeurs te verhandelen.De toekomst kan mooi er mooi uitzien maar men kijkt ook naar jouw verleden en dat ziet er minder mooi uit.


  Maak melding
 8. Rob g het is niet echt verstandig om elke keer de confrontatie met jojo aan te gaan,het komt nml over als barcelona fc knudde,universiteit tegen havo.jii noemt het klagerskoor ik noem het realiteit.wat ik wel waardeer is dat er in ieder geval een discussie is, wat met vele ndp ers niet eens mogelijk is.


  Maak melding
 9. Na de plannen voor dubai 2 komt de volgende ramp…….
  Welke aardolie producerende land van dagelijks miljoenen aan vaten met aardolie gaat beleggen in Staatsolie ?!
  En hennepplantage is er niet…gaat nooit gebeuren.
  Boi,surinamers houden van fantaseren.


  Maak melding
 10. @Peter Jackson
  Je slaat de spijker op zijn kop. Het recente verleden van Staatsolie ziet er inderdaad niet fraai uit. Beleggers zijn niet gek en zullen ook bij mooie vooruitzichten niet investeren. Er zal veel moeten veranderen bij staatsolie en de invloed van de politiek op het bedrijf.
  Niemand belegt in een onderneming die door de politiek als melkkoe wordt gebruikt en ook
  Elias moet beseffen dat hij besmet is als CEO die het bedrijf aan de rand van de afgrond heeft gebracht en dat er geen plek meer voor hem is binnen het bedrijf


  Maak melding
 11. Verbaast, natuurlijk zal Jojo blij zijn met al de steunbetuigingen die hij van het ‘ ondeskundig ‘ publiek krijgt. Ook voor mij behoor je tot de categorie ‘ ondeskundigen ‘. Wat een eer. Voor mij ben en blijf je een lichtgewicht.

  Reggie, wat is er in 50 jaren bereikt door NPS en VHP? Deze politieke partijen konden putten uit gigantische kapitaalbronnen die ter beschikking waren gesteld door Nederland, Europese Unie en andere internationale organisaties. Waar klets je over? Ken jouw geschiedenis.


  Maak melding
 12. Staatsolie moet beginnen met door welbekende accountents kantoren geaudit jaarverslagen uit te brengen. Als IP moet het bedrijf inventariseren en de waarden aangeven. De waarde van de uit te geven aandeel aangeven waar de beleggers op kunnen tekenen. Hoop je op dat de beleggers 100 maal meer willen betalen.

  Waarom Toronto en niet de New York stock exchange.? Bang voor wat? Dat je niet als IP mag deelnemen?


  Maak melding
 13. Beste RobG

  “Staatsolie doet niets anders dan mensen interesseren en enthousiast maken om deel te nemen m.a.w. te investeren in de uitvoering van mogelijke uitbreidingsplannen. Wat is er fout aan deze stappen?”

  Alles is fout aan deze stap omdat Staatsolie het duidelijk het overheidsbelang dient en het de macht gaat verliezen over potentieel heel grote off shore belangen.

  Staatsolie opereert niet op basis van kracht maar vanuit een boedel die technisch failliet is.
  Hoefdraad heeft in de DNA duidelijk gemaakt dat de Obligatie lening van oktober 2016 een wanhoopsdaad was omdat de financiers het financieringsakkoord hadden opgezegd omdat Staatsolie faalde in het handhaven van de financieringsratio’s.
  Staatsolie werd gedwongen af te lossen anders waren ING en Credit Suisse nu de eigenaren geweest.
  Dat kwam omdat Staatsolie gedwongen werd meer dividend uit te betalen dan het winst maakte.

  Beste RobG bekijk aub het linkedin profiel van de President directeur en u zult begrijpen dat niemand in deze wereld aandelen neemt van een bedrijf met een dergelijke directeur. en president commissaris. Net als de winstprognosses het zijn allemaal fabeltjes om nog even te genieten van “More days More dollars”

  Hoe kan er beweert worden dat de investering in Newmont goed is voor de minst van nu als Adriaan van Kersen heel duidelijk gemaakt heeft dat de Newmont Suriname de 1ste 5 jaar geen winst zal maken en dus niiets aan haar aandeelhouders zal uitkeren.
  Ondertussen moet staatsolie wel jaarlijks $ 25.000.000 rente betalen.

  Leest u Aub de prospectus van het doorrollen van de opbligatielening in 2015 nog eens en iedereen weet dat Staatsolie op dromen gehuisvest is.


  Maak melding
 14. Aan al die mislukte opinie maker en schrijvers hier: ze hebben de aardolie al gevonden den ik jullie achterlijke libbas boeoeboeboe. Gaan jullie maar bijstand eten en dubbeltjes tellen. Wuj gaan straks de Dubai van het Caraibisch Centrum worden man. Dag sjaami.rogb srafu je blijft altijd slaaf domme ezel balk balk balk


  Maak melding
 15. @ Sari

  Toen Dokson voor de verkiezingen nog manager up of downstream was van Staatsolie wist hij in maart 2015 in de Konings Kerk in Amsterdam bij een DOE bij eenkomst te melden dat de Voorraad van Staatsolie in de grond aanzienlijk hoger was dan de 70.000.000 barels die officieel gemeld worden.
  Hij stelde dat dat zo geheim mogelijk gehouden werd om te voorkomen dat de NDP regering ook dat gingen belenen.

  Het is echter een gegeven de olie is er pas echt als iemand de order plaatst voor het boren van de productiebronnen en een Floating Production Storage & Offloading platform (FPSO). Zolang dat niet gebeurd is deze olie buitenbereik en kan deze regering er gelukkig niet bij en heeft de voorraad nog geen waarde.

  Zodra de waarde concreet word van een serieus offshore veld dan wordt deze regering helemaal gek en gaan ze geld uitgeven als water.
  Dus laten we hopen dat dat zwarte goud ontsloten wordt als er een andere regering is.


  Maak melding
 16. Jo jo nu weet dr NDP regering dat er veel meer olie is. Jy hebt j mond voorbij gepraat. Of je bent onnozel of een koe joekoe. Je bent erger dan n koe.

  Floating Production Storage & Offloading platform (FPSO). Waat heb j deze rare woorden geleerd. Toch niet tijdens bingo?


  Maak melding
 17. @ JoJo

  De man die deze info verklapte was even later de Minister van NH dus hij moest er toen als regering rekening mee houden

  FPSO’s zijn drijvende fabrieken die boven diepzee bronnen en de crude bewerken en opslaan tot een tanker het op komt halen. Zo’n ding kost ongeveer $ 1.000.000.000 ofwel men gaat pas over tot zo’n investering in dien duidelijk is dat de olie winbaar is.
  De levertijden zijn ongeveer 3 jaar ofwel als men nu genoeg op het Surinaamse continentale plat olie vindt die winbaar is duurt het nog minimaal 3 jaar voor het gaat stromen

  gelukkig kan de regering Bouterse niet meer genieten van die inkomsten bron. Dat weten ze en daarom speculeert Hoefdraad nu op het verpatsen van alle parastatale bedrijven en deelnemingen.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES