Surinamers wachten in spanning op terugkeer geliefden na orkaan

15

PARAMARIBO, 13 sep – Honderden Surinamers wachten thuis in spanning op de terugkeer van familie en bekenden. Het vernietigende spoor dat Irma achterliet, trekt ook door Surinaamse harten. Met familie en kennissen in het hele Caribisch gebied, is het moeilijk onbewogen te zijn. Veel Surinamers willen terug naar huis. De regering biedt nu hulp via een evacuatieplan, zij het laat.

Dat is in elk geval de directe ervaring bij de familie. “Ik vind het te laat. Veel mensen hebben dit onderschat. Suriname doet voor het eerst mee met een evacuatie om gestrande landgenoten terug te brengen”, zegt Raymund Stuger tegenover de Ware Tijd. Zijn levenspartner, topvolleybalspeler Xaviera Willemsberg zit al dagen vast op Sint Maarten. Haar naam moet nu worden doorgegeven.

Dat is de kern van de oproep van het ministerie van Buitenlandse Zaken. Xaviera Willemsberg behoort tot de honderden Surinamers van wie vermoed wordt dat die ergens zijn blijven steken. Stuger hekelt de ervaren laksheid, te meer omdat hij hemel en aarde bewogen heeft. Volgens directeur Robbi Lchmising van de SLM wordt nu bekeken hoe de mensen zo snel mogelijk thuis te krijgen.


15 REACTIES

 1. Voor een actie bedoeld om het imago van Bouterse op te poetsen en tegelijk een statement naar NL te maken door St Maarten geen steun te geven was direct geld.
  Om getroffen onderdanen te steunen daar wordt alleen maar over gesproken.


  Maak melding

 2. Wat zullen we in spanning afwachten, op de terugkeer van die moordenaar uit Cuba, maar niet heus, als ik zo de reacties aan hoor, en lees op social media, is deze crimineel niet echt welkom in eigen land, laat staan in het buitenland.


  Maak melding

 3. Wachten de suries ook op de massamoordenaar en drugsveroordeelde crimineel met een strafeis van 20 jaar. Hij vertoeft met zijn familie en enkele andere criminelen op een vakantieoord, betaald door het volk. Voor een niertransplantatie neemt hij hoegenaamd een jongen mee, die aan zijn been geopereerd moet worden. Deze jongeman is degene van wie de duivel van Suriname een niet krijgt en niet van zijn met Hiv-besmetten virus Graanoogst.


  Maak melding

 4. ddb komt niet meer terug naar Suriname. Hij met niets anders bezig dan een vluchteling/op de vlucht. Dit is niet op de vlucht te zijn….
  Hij is bezig met een vluchtplan om via Venezuela, Cuba voorgoed onder te duiken en naar een andere deel van de wereld te komen. Zelf een andere naam dan ddb heeft hij al. Hij heeft nu al die paspoorten van Venezuela en Cuba gehad en een pruik van paardenhaar gekregen en door de Orkanen Irma en José is dit zijn kans, die hij pakt. Surinamers zullen denken dat die watramas van de orkanen Irma en José hem hebben opgegeten. Echt niet, gewoon een watergordijn om zogenaamd te verdwijnen. Lekker doorzichtig.

  Die zien we nooit meer terug. Waarom dacht u dat hij de sleutels van Bata kreeg?

  opgeruimd staat netjes.

  Recht En Waarheid Maken Vrij

  God Zij Met Ons Suriname/rs


  Maak melding

 5. Wij wachten met spanning op onze grote leider Bouta, zodat hij de kapitalisten in Suriname verder kan uitkleden met hyperinflatie en ons kan tracteren op het heerlijke eten op OCER.


  Maak melding

 6. Kan Desi die mensen die gestrand zijn niet ophalen met zijn drugstransportvliegtuig? En abrahams heeft nog wat heli’s over (van het gestolen geld gekocht)


  Maak melding

 7. Er staat meer ramp Suriname op te wachten, want de geest van Irma zit nu in de duivel Desi Bouterse. En die gaat beginnen als Desi geland is op zanderij


  Maak melding

 8. Kan Desi die mensen die gestrand zijn niet ophalen met zijn drugstransportvliegtuig? En abrahams heeft nog wat heli’s over (van het gestolen geld gekocht)


  Maak melding

 9. tja dat vliegtuig met hulpgoederen is leeg terug gevlogen, wellicht had een tussenstop op St. Maarten wat gestrande Surinaamse vakantiegangers kunnen bevrijden van de rovers en plunderaars. Dus lees het wel goed ophalen van de vakantiegangers en niet de rovers en plunderaars. Die hebben we hier al genoeg.
  Maar er is nog een kans. DBB kan even een tussenstopje maken op St. Maarten als die terug komt uit Cuba ;-). Kan hij zich netjes overgeven aan de militairen en zo ruimte maken voor gestrande vakantie gangers


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.