Saronbrug afgesloten na verkeersongeval

6
Saronbrug afgesloten na verkeersongeval

De politie in Suriname heeft weggebruikers gewaarschuwd de Saronbrug te mijden. De brug is begin deze week door de autoriteiten gesloten nadat een vrachtwagen een van de steunpilaren zodanig had geramd dat die losraakte. Ook een deel van de vangrail is beschadigd. Het ministerie van Openbare Werken, Transport en Communicatie (OWT en C) heeft uit voorzorg de politie gevraagd het verkeer om te leiden.

Het Ingenieursbureau Rustwijk & Rustwijk maakt nu de schade op. Het zal zeker een week duren voordat de brug weer wordt opengesteld. Maar ondertussen maken voetgangers, fietsers en bromfietsers ondanks het verbod, toch gebruik van de brug.


6 REACTIES

 1. En wie gaat dat betalen?
  Die vrachtwagenchauffeur of de regering?

  Trouwens degene bij het ministerie die de verantwoordelijkheid heeft om deze brug te repareren kan weer tjoekoe aannemen.
  Lekker toch!


  Maak melding

 2. Deze brug vind ik maar niks. Is niet goed gebouw om dit soort schade aan de brug te voorkomen. Hopelijk dat het ook verbreed (2 x zo breed ) wordt gelet op de hoeveelheid verkeer dat erover heen moet gaan. Wat is de toegestane snelheid op deze brug? Ook voor vrachtwagens/zwaar materieel?

  Een vraag die ik mij verder stel , is de chauffeur die met zijn vrachtwagen ( rijbewijs voor vrachtauto’s, groot rijbewijs, BE, enz) over de brug reed net als vele chauffeurs in Suriname wel op de juiste wijze aan zijn/hun/haar rijbewijs gekomen?

  Rotondes en over bruggen rijden in het verkeer, voor een zebrapad uw snelheid matigen als er voetgangers op het punt staan over te steken, je houden aan de juiste snelheden in het verkeer, verkeersfatsoen, je houden aan de verkeersregel, wees een heer/dame, mevrouw in het verkeer, niet onder invloed van alcohol rijden in het verkeer, enz, gebeurt dat wel op de juiste wijze zoals dat volgens verkeersregels moet gebeuren? En doen zij dat wel? kennen ze de verkeersregels wel en passen zij die toe en houden ze zich daaraan?

  Zijn de voertuigen gekeurd om aan het verkeer deel te nemen, enz.

  Zie maar hoe er hard gereden wordt, anderen zonder rijbewijs achter het stuur kruipen en aan het verkeer deelnemen, toeteren zonder enige gevaar of dreiging in het verkeer, vrachtwagens met hout, zijn die wel goed geladen volgens de juiste wetten, enz, enz.

  Kunnen vrachtwagens met een bepaalde lading die over zo een kleine en belangrijke brug moeten in het drukke verkeer niet beter onder politiebegeleiding erover heen e/o op bepaalde tijden van de dag? ( als het niet druk is op de brug/bepaalde tijden erover heen mogen)

  Ook moet gezegd worden dat de wegen, trottoirs, fietspaden, verkeersmeubilair, verkeersborden in Suriname, Paramaribo nog behoorlijk veel aan schort. zie maar hoe er geparkeerd wordt door autobussen, omdat de parkeerplaatsen of langs de weg zijn of niet goed zijn aangelegd, niet goed onderhouden worden.

  Ook het gedrag van de verkeersdeelnemers m/v, kinderen laat veel te wensen over. Surinamers maken maar een potje van en velen willen hun eigen gang gaan, met alle gevolgen van dien. Surinamers willen zich niet aan wetten en regels houden. Zie ook maar afval, overal vuil overal plassen in het openbaar, harde muziek, Casino’s in woonwijken, geen bestemmingsplannen, enz.

  De Surinamer houdt van chaos, wetteloosheid, ja toch?

  Recht En Waarheid Maken Vrij

  God Zij Met Ons Suriname/rs


  Maak melding

 3. Die brug is helemaal fout gebouwd. De brug moet aan twee hoofdeisen voldoen en ik ben geen ingenieur om dat in te zien.
  In de eerste plaats moet de brug zijn eigen gewicht kunnen dragen (daar voldoet hij aan).
  In de tweede plaats moet de brug zichzelf beschermen.
  Kijken we naar de foto van de brug dan zien wij dat de peilers van de brug niet juist zijn gebouwd. In de eerste plaats staan ze te dicht op de weg, kennelijk uit bezuinigingsoverwegingen. Zodra er in het verkeer iets fout gaat worden de peilers al eerste geraamd.
  In de tweede plaats mis ik een extra bescherming. Een muur of iets dergelijks tussen weg en peilers. Men is vergeten dat de Surinamers niet alleen al gekken rijden, maar ook in technisch in slechte staat verkerende voertuigen. denk maar aan de tankwagen van de Bosje brug, waarvan de remmen het begaven.
  Toen ik de foto van deze brug de eerste keer zag, zei ik direct: mooie brug, maar dit wordt een ramp, alleen kon ik op dat moment niet zeggen wanneer. De ontwerper van deze brug krijgt van mij een dikke onvoldoende.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.