woensdag, juni 19, 2024
HomeOnderwerpenMaatschappijHulp uit Suriname voor door orkaan getroffen eilanden

Hulp uit Suriname voor door orkaan getroffen eilanden

-

Does Travel - naar Suriname

PARAMARIBO, 8 sep – De door orkaan Irma getroffen eilanden in het Caribisch gebied krijgen ook uit Suriname hulp. President Bouterse heeft de regering al opdracht gegeven de hulp op gang te brengen. De organisatie moet nog geregeld worden. Onder meer zal drinkwater geleverd worden.

Ook rijst en melk kunnen in het hulppakket worden opgenomen. Bekeken wordt om de hulp te kanaliseren via de Caribische Gemeenschap, Caricom. Volgens de Ware Tijd is minister Yldiz Pollack-Beighle van Buitenlandse Zaken bezig te onderhandelen over het concreet maken van de hulp. Ook vanuit het Surinaamse Rode Kruis zal hulp geboden worden aan de slachtoffers.

De regering wil de hulp zo spoedig mogelijk ter plaatse. Orkaan Irma heeft enkele eilanden zwaar getroffen. Onder meer Barbuda, dat deel uitmaakt van de eilandenstaat Antigua-Barbuda, is ernstig verwoest. Zo goed als alle woningen zijn er vernietigd. Barbuda geldt dan ook als een prioriteit in het Surinaamse hulpplan.

opening
Fernandes Express
Passion in concert

58 REACTIES
 1. Ik viel van het lachen op de grond. Deze crimineel/drugshandelaar/moordenaar Desi Bouterse speelt de Messias. Hij besteelt zijn eigen volk met zijn gangsters, mensen gaan om van de honger, kan geen medicijn kopen voor zijn volk, benzine elke dag duurder, kan onderwijzers en anderen aannemers niet volledig en op tijd betalen etc etc.
  En gaat deze kakalakka dong ingi hulp bieden. Wat een lachtertje.


  Maak melding
 2. Goed initiatief vanuit Suriname om de bevolking van de getroffen eilanden van hulp te voorzien. Wij moeten ons ook realiseren dat de broedkamer van de orkanen enkele honderden kilometers uit de kust van Suriname is gelegen. Van daaruit beginnen de stormen hun tocht westwaarts.


  Maak melding
 3. Ik keek wel op van het nieuws. De in financiele crisis verkerende land gaat een eiland verwoest door een orkaan helpen.

  Maar ja je verkeert in een slechte positive maar een andere is nog slechter af. Je kan wel een stuiver in de hoed doen om zo te zeggen. Stuur sommige voedsel pakketten naar Barbuda. Het zou mooi zijn hun Eigen geld te sturen.


  Maak melding
 4. Als de tropische storing blijft duren, ontstaat er een tropische depressie. Een depressie is een lagedrukgebied. In een lagedrukgebied is de luchtdruk laag. Luchtdruk is het gewicht van de lucht dat op een bepaald gebied drukt. Is de luchtdruk laag dan drukt de lucht minder zwaar op het gebied. Een tropische depressie komt voor in de tropen of subtropen.

  Tropische storm

  Windrichting in een hoge (H) en lagedrukgebied (L) boven en onder de evenaar
  Neemt de wind toe in een tropische depressie dan kan een tropische storm ontstaan. De lucht in een tropische storm blijft in rondjes draaien. De luchtdruk in het centrum van de storm daalt. Er omheen gaan de wolken steeds harder waaien en regenen. De wind waait 34 tot 63 knopen.

  Een knoop is de windsnelheid van wind

  Waarom hebben Orkanen een naam?
  Orkanen krijgen namen om onduidelijkheden te voorkomen. Dat is handig als in een gebied meerdere orkanen tegelijkertijd voorkomen. Weermensen weten dan over welke orkaan ze het hebben als ze hier met elkaar over praten. De namen zijn van tevoren al bedacht. Orkanen kregen voor het eerst namen in 1945. In het westen van de Stille Oceaan kregen orkanen als eerste namen. Voordat orkanen officieel namen kregen gaven de mensen orkanen namen van vervelende politici, mythologische figuren, heiligen en plaatsen. Orkanen in de Atlantische Oceaan kregen eerst in alfabetische volgorde namen. Hiervoor gebruikten ze het fonetisch alfabet dat in de
  Tweede Wereldoorlog werd gebruikt. Vanaf 1953 werden vrouwennamen gebruikt. Voor elk seizoen worden nieuwe vrouwennamen bedacht. Vanaf 1979 wordt een lijst gebruikt waarop vrouwen en mannennamen staan. Ook worden Spaanse en Franse namen gebruikt. Die talen komen namelijk voor aan de Atlantische kust. Er zijn namen voor 6 jaar bedacht. Na zes jaar wordt dezelfde naam waar de lijst mee begint weer gebruikt. Als er een hele zware orkaan is geweest dan wordt de naam van die orkaan van de lijst gehaald. Voor een volgende keer krijgt een orkaan dan een andere naam.

  Hier is een lijst van namen voor de orkanen die komen binnen 5 jaar:
  2017
  Arlene, Bret, Cindy, Don, Emily, Franklin, Gert, ,Harvey, Irma, Jose, Katia, Lee, Maria, Nate, Ophelia, Philippe,
  Rina, Sean, Tammy, Vince, Whitney,
  2018
  Alberto, Beryl, Chris, Debby, Ernesto, Florence, Gordon, Helene, Isaac, Joyce, Kirk, Leslie, Michael, Nadine, Oscar, Patty, Rafael, Sara, Tony, Valerie, William

  De knoop, afgekort kt, is een eenheid van snelheid die veel gebruikt wordt in de scheepvaart en in de gemotoriseerde luchtvaart. Een knoop is een zeemijl per uur. Een zeemijl is gedefinieerd als precies 1852 meter. Een knoop is dus een snelheid van 1,852 km/h of 0,5144… m/s. Daar een knoop al een snelheid (afgelegde afstand per tijdseenheid) is, is het foutief te spreken van ‘knopen per uur’.
  In de luchtvaart is Engels de voertaal en spreekt men van knot(s) (uitgesproken als nott(s)).

  In de meteorologie worden windsnelheden van tropische cyclonen uitgedrukt in knopen. Dit geldt zowel voor de doorstaande winden als de windstoten. Ook de koerssnelheid van een tropische cycloon wordt in knopen uitgedrukt. De windsnelheden van de doorstaande wind en van de windstoten worden dan op vijf knopen afgerond. Bij het uitdrukken van zo’n snelheid in km/h wordt vaak nog verder afgerond tot op hele kilometers per uur.

  Het oog van de oorkaan
  Wat is het oog van een orkaan?
  Hoe kan het midden in een woeste orkaan volledig windstil zijn?
  Het windstille gebied in het centrum van een orkaan wordt het oog genoemd. Het oog heeft meestal een diameter van 30 tot 60 kilometer, maar het kan variëren van 8 tot meer dan 200 kilometer. In het oog is het windstil, regent het soms een beetje en is het vaak onbewolkt. Maar uitlopers van het stormsysteem kunnen de stilte doorbreken.
  De temperatuur in het oog is mild, zo is het op 12 kilometer boven de zeespiegel tien graden warmer dan in de orkaan rondom. De plaats van het oog, midden in de orkaan, maakt het oog windstil. Dit is vergelijkbaar met het kijken naar een draaiend fietswiel. Het midden van het wiel draait niet zo snel, maar hoe verder je naar de randen kijkt, hoe sneller het gaat. Hoe het oog van een orkaan gevormd wordt is niet met zekerheid bekend. Onderzoekers denken dat alle roterende vloeistoffen een oog moeten hebben, en dat dit dus ook voor de neerslag in een orkaan geldt.
  Een oog in een orkaan ontstaat alleen als het voldoende warm en vochtig is, en het verschijnsel bestaat daarom alleen in de woeste orkanen rond de tropen, waar de zeeën warmer zijn dan 27 graden. Stormen ontstaan als warme en koude lucht elkaar ontmoeten, en boven de warme zeeën is het verschil extreem. Zo lang er warmte en vochtigheid zijn, wordt de orkaan versterkt, maar als hij boven land komt, neemt de hevigheid af.

  Het tijdperk van orkanen in het Caribischgebied

  Orkaan informatie
  Tropische stormen waarbij de windsnelheden oplopen tot boven de 119 kilometer per uur noemt men een orkaan of tropische cycloon. Lokaal worden benamingen zoals hurricane (Amerika), taifoen of tyfoon (Azië), cycloon of tropische cycloon genoemd. De aanduiding is verschillend, het weersysteem wat ermee aangeduid wordt is hetzelfde. Voor de duidelijkheid hanteren we binnen dit artikel de term orkaan.
  Het ontstaan van orkanen
  Een orkaan komt altijd voort uit een tropische depressie. Zonder een tropische depressie kan er geen sprake zijn van een orkaan. Een storm met windkracht 12 die niet ontstaan is uit een tropische depressie heet geen orkaan maar is officieel een storm met orkaankracht.
  Een tropische depressie is een lagedrukgebied dat boven zeewater ontstaat binnen tropische en subtropische zones. Dat gebeurt in de regel tussen 5 en 20 graden noorderbreedte of zuiderbreedte. Dicht bij de evenaar is het corioliseffect te beperkt, waardoor daar zelden tropische depressies ontstaan.
  Alle tropische depressies inclusief orkanen moeten aan drie kenmerken voldoen:
  1) Er moet voldoende atmosferische convectie zijn
  2) Er dient sprake te zijn van een gesloten circulatie, dat wil zeggen volledig rond en niet onderbroken door een front
  3) De depressie moet een warme kern hebben, wat betekent dat de warmste lucht zich in het oog van de depressie moet bevinden.
  Om een orkaan te laten ontstaan is er een zeewatertemperatuur nodig van minimaal 26 graden Celsius en warme lucht boven het zeewater om een tropisch systeem te activeren. Daarom is het ontstaan van een orkaan gebonden aan een locatie en een seizoen. Het exacte orkaanseizoen is daarom verschillend per halfrond.
  Kracht van de orkaan
  Om de kracht van een orkaan uit te drukken gebruikt men op de meeste plekken ter wereld de schaal van Saffir en Simpson. Deze classificatie deelt de orkanen in vijf orkaanklassen in en aanvullend twee klassen voor een tropische storm en een tropische depressie.
  De indeling volgens de schaal van Saffir en Simpson:

  Klasse benaming windsnelheden schade
  TD (tropische) depressie 250 km/u catastrofaal

  Tropische stormen waarbij de windsnelheden oplopen tot boven de 119 kilometer per uur noemt men een orkaan of tropische cycloon. Lokaal worden benamingen zoals hurricane (Amerika), taifoen of tyfoon (Azië), cycloon of tropische cycloon genoemd. De aanduiding is verschillend, het weersysteem wat ermee aangeduid wordt is hetzelfde. Voor de duidelijkheid hanteren we binnen dit artikel de term orkaan.
  Het ontstaan van orkanen
  Een orkaan komt altijd voort uit een tropische depressie. Zonder een tropische depressie kan er geen sprake zijn van een orkaan. Een storm met windkracht 12 die niet ontstaan is uit een tropische depressie heet geen orkaan maar is officieel een storm met orkaankracht.
  Een tropische depressie is een lagedrukgebied dat boven zeewater ontstaat binnen tropische en subtropische zones. Dat gebeurt in de regel tussen 5 en 20 graden noorderbreedte of zuiderbreedte. Dicht bij de evenaar is het corioliseffect te beperkt, waardoor daar zelden tropische depressies ontstaan.
  Alle tropische depressies inclusief orkanen moeten aan drie kenmerken voldoen:
  1) Er moet voldoende atmosferische convectie zijn
  2) Er dient sprake te zijn van een gesloten circulatie, dat wil zeggen volledig rond en niet onderbroken door een front
  3) De depressie moet een warme kern hebben, wat betekent dat de warmste lucht zich in het oog van de depressie moet bevinden.
  Om een orkaan te laten ontstaan is er een zeewatertemperatuur nodig van minimaal 26 graden Celsius en warme lucht boven het zeewater om een tropisch systeem te activeren. Daarom is het ontstaan van een orkaan gebonden aan een locatie en een seizoen. Het exacte orkaanseizoen is daarom verschillend per halfrond.
  Kracht van de orkaan
  Om de kracht van een orkaan uit te drukken gebruikt men op de meeste plekken ter wereld de schaal van Saffir en Simpson. Deze classificatie deelt de orkanen in vijf orkaanklassen in en aanvullend twee klassen voor een tropische storm en een tropische depressie.
  De indeling volgens de schaal van Saffir en Simpson:

  Klasse benaming windsnelheden schade
  TD (tropische) depressie 250 km/u catastrofaal
  Orkanen kunnen een vernietigende kracht hebben. Bij klasse 1 orkanen beperkt de schade zich over het algemeen tot lichte schade aan gebouwen, auto’s en natuur. Een klasse 2 orkaan kan voor aanzienlijke schade aan bomen en gewassen zorgen, alsmede voor grotere schade aan gebouwen. Een klasse 3 orkaan kan zorgen voor grote schade aan gebouwen, auto’s, straatinrichtingen, bomen en gewassen. Bij een klasse 4 orkaan is er meestal sprake van grote schade aan gebouwen, huizen, natuur en straatinrichtingen. Complete daken kunnen weggeblazen worden, bomen kunnen uit de grond gerukt worden en gebouwen kunnen (deels) vernietigd worden. Een klasse-5 orkaan zorgt voor enorme schade aan alles wat op het pad van de orkaan ligt. De natuur kan door een orkaan van de 5e categorie onherstelbare schade oplopen.
  Water
  Niet alleen de wind vormt een gevaar bij een orkaan. Water vormt niet zelden een nog groter risico. Dat kan op twee manieren gebeuren. Allereerst zorgt een orkaan voor soms enorme hoeveelheden neerslag. De overvloedige neerslag is het gevolg van het vele water dat door het tropische systeem als het ware uit de zee omhooggetrokken wordt om later boven land weer te vallen in de vorm van zware regen. De hoeveelheden neerslag kunnen binnen een gebied van zelfs meer dan duizend kilometer van de kern oplopen tot honderden millimeters binnen één etmaal. Veel schade van orkanen komt dan ook voort uit overstromingen die ontstaan door het vele hemelwater dat via de normale wegen niet weg kan. Nog vernietigender kunnen de modderstromen en/of aardverschuivingen zijn die voortvloeien uit de overvloed van regenwater.
  Een ander risico dat een orkaan met zich meebrengt is de stormvloed die de kustgebieden kan teisteren. Afhankelijk van de kracht van de orkaan kan de stormvloed meters boven het normale niveau uitstijgen. Bij en klasse 4 of 5 orkaan hoort een stormvloed die gemiddeld minimaal 4 tot 5 meter boven normaal uitkomt. De gevolgen voor bouwwerken direct langs de kust kunnen dan catastrofaal zijn.
  Afnemen van kracht
  Als een orkaan eenmaal land bereikt neemt hij vaak snel in kracht af. Binnen enkele uren kan een klasse 1 of 2 orkaan in kracht afnemen totdat er een tropische storm overblijft. Dat komt omdat de voedingsbodem voor de orkaan, warm zeewater van minimaal 26 graden Celsius, op het land ontbreekt. Een andere manier voor een orkaan om in kracht af te nemen is als de omstandigheden die nodig zijn voor een orkaan afnemen of zelfs verdwijnen. Dat is het geval zodra het systeem boven koeler zeewater komt, wat meestal het gevolg is zodra de orkaan van de evenaar wegdraait naar koelere gebieden.
  Zolang het systeem zich binnen de tropische zone begeeft (tussen breedtegraad 5 en 20) kan de kracht weer toenemen zodra de depressie of orkaan het land verlaat en weer boven het warme zeewater komt.
  Risicogebieden
  De grootste kans op orkanen heb je in het Caribisch gebied, de zuidwestkusten van de Verenigde Staten, grote delen van Centraal Amerika, Mexico, Australië, grote delen van zuidoost Azië (waaronder Filipijnen, Japan, Zuid-Korea, Vietnam, China en India), zuidoost Afrika (o.a. Madagaskar) en Australië. In de regel geldt dat kustgebieden en eilanden meer risico lopen om met orkaankracht te maken te krijgen dan de gebieden die meer landinwaarts liggen. Tevens zijn deze gebieden gevoelig voor vloedgolven en stormvloed als gevolg van de extreme wind.
  Gevaar voor toeristen
  Orkanen ontstaan uit tropische depressies die al lang zichtbaar zijn voordat er sprake is van een daadwerkelijke orkaan. De orkaanexperts kunnen daarom ruim van tevoren zien dat er een mogelijk orkaangevaar dreigt waardoor de instanties tijdig de nodige maatregelen kunnen nemen. Toeristen die bereikbaar zijn zullen daarom vrijwel altijd op tijd gewaarschuwd worden en indien de noodzaak daar lijkt te zijn zullen toeristen geëvacueerd worden of duidelijke instructies van de accommodatie of overheid krijgen over hoe te handelen.
  Orkaanseizoen
  De gebieden met orkaanrisico kennen orkaanseizoenen. Hiermee wordt de periode aangegeven waarin meerdere tropische depressies waargenomen worden en een deel van deze depressies uitgroeit tot een tropische storm of een orkaan. Voor de Atlantische Oceaan loopt het orkaanseizoen bijvoorbeeld van 1 juni tot 1 december, de Grote Oceaan kent een orkaanseizoen van 1 mei tot 1 december voor de regio Azië en november tot april voor de regio Australië.
  Actuele orkaaninformatie
  Op het internet zijn er meerdere sites waar je actuele informatie kunt vinden over orkanen die actief zijn en tropische depressies die uit kunnen groeien tot een tropische storm of orkaan. Via deze sites kun je de orkanen volgen door middel van grafieken, foto’s en berekeningen van de koers die de orkaan waarschijnlijk zal gaan volgen. Sommige sites melden ook de waarschuwingen, de windsnelheden, het reeds afgelegde pad en de hoeveelheden regen die lokaal kunnen vallen.
  alle regio’s: Tropical Storm Risk
  Verenigde Staten: Nationaal Hurricane Center
  Verenigde Staten: Central Pacific Hurricane Center
  Japan: Tropical Cyclone Info
  Australië: Tropical Cyclone Info

  Verder in Nederland: KNMI/weerberichten

  Bron : Al deze info is op websites op het internet te vinden/ dit is maar een heel klein gedeelte over weer, weersomstandigheden, weerberichten, orkanen, enz.


  Maak melding
 5. Ik wil geen Desi alesi, want het is gemengd met drugs van Desi. Deze beschimmelde opa is allang de weg kwijt. Vetklep ugly polak van BuZa moet de opdracht negeren.


  Maak melding
 6. Passant, bespaar ons dat interessant gedoe van jou. Je had ook gewoon die link kunnen delen.
  Copy paste is vandaag de dag geen kunst meer.
  Ga fietsen lummel.


  Maak melding
 7. @passant

  kijk even wanneer een orkaan met de naam INGRID ontstaat.Dan is het te hopen dat zij richting Sur.komt.In dat land woont er iemand die dol is op die naam.Krijgt hij een pak slaag van Ingrid.


  Maak melding
 8. Allemaal beloftes die voor het overgrote deel niet waargemaakt zullen worden, omdat dezelfde ndpers die ddb en co. gaan inzetten, delen van de hulpgoederen zelf achterover zullen drukken. Hun familieleden die het moeilijk hebben dankzij hun corrupt verspillend wanbeleid krijgen ondro tafra zoals het heet een deel van deze hulpgoederen, uiteraard tegen een lekkere portie tjauwmin en een krat djogo’s.
  Sinds 2010 zijn de paarse beloften nauwelijks geraliseerd, vanwege het roofzuchtig paars wanbeleid. Inplaats hun eigen verarmde beroofde ndpers te voorzien gaat hij vreemden helpen. Oma taki, ach hetis goed, als is het voor maar een keer, hij moet wijzen hoe goed hoe is. Ondertussen schijten vele ndpers zich een paarse buffel hoe te overleven. Neks no fout als baas ze helpt, maar dan moet hij ons eerst helpen door geen verhogingen meer door te voeren en zijn beloften aan ons, de domme ndpers waarmaken, anders wi e ka moro.


  Maak melding
 9. Ik heb verschillende websites over dit onderwerp geraadpleegd en veel uit die verschillende websites weggelaten, omdat ik in mijn stuk zaken naar voren wil brengen die ik wel belangrijk vind om derden over deze materie hierover meer inzicht in te willen geven. In Suriname, Nederland, enz zullen wel personen zijn die van weer- en klimaat zijn die Surinamers hierover ook inzicht in kunnen geven.

  Wie het niet wil lezen heeft die vrijheid, het niet te doen, het is geen verplichte leesstof ook niet voor jouw Catte Pilar en je ons.

  Iedereen heeft de vrijheid in een democratische rechtsstaat een eigen keus te maken in vergelijking tot een dictatuur, dictatuurgedrag/handelingen van je familie, je ons, je gezin van jouw sprake is. Een en al ellende. In jouw posting is duidelijk zichtbaar hoe het leven van jouw/jouw ons Catte Pilar eruit ziet. Zielig! Jij en je ons hebben hulp nodig, zoek hulp, hulp helpt.

  Er zit genoeg info in mijn stuk dat voor kennisgeving is aan te nemen. Al zou iemand alleen maar één klein stuk uit lezen, dan ben ik verzekerd van dat er iets nuttigs in te vinden is. Ik maak bovendien zelf uit hoe ik mijn info op de website plaats en niet jij. Als de beheerder van de website Waterkant.net daar moeite mee heeft, heeft die wel de vrijheid dat te doen om het weg te laten. Het is zijn website.

  bespaar ons dat interessant gedoe van je. Wie is ons?. Spreek voor jezelf. Ons????!!!!!!!!! Ik ben blij dat jij en ons mijn berichten lezen en een mening over mij hebben. Voor mij ben je niet interessant.

  Wat anderen die mij kennen van mij vinden laat ik aan hen over en hoe wij met elkaar omgaan, aan onbekenden heb ik lak aan. Laat ze maar l.llen en ik hoef geen verantwoording aan hen af te leggen, ook niet aan jouw. Ik verdien mijn eigen geld, eet en drink van niemand en betaal mijn eigen rekeningen en doe datgene met mijn familie, mensen om mijn heen, kennissen, vrienden wat ik leuk/wij samen leuk vinden met mensen die dat ook leuk vinden.

  Projectie is bij jouw wel duidelijk te merken. kijk eens goed met die mensen waarmee je omgaat en als je gelukkig bent tussen hen, dan ben ik blij voor je. Van mij zal je/je ons geen last hebben. Je doet je naam eer aan Catte Pilar. Ik wens je en ons het beste toe.

  Recht En Waarheid Maken Vrij

  God Zij Met Ons Suriname/rs


  Maak melding
 10. generaal bouta kan in alle talen lullen behalve betalen. Hi oude lul begin met de open rekeningen in eigen land te betalen te beginnen met carifesta. Onderwijzers staken, inflatie van die hoerenlul van je schoonzoon is ook niet bij te houden. Dus bouta blijf in cuba en ga voor de loop in korting bij de eerste en beste begrafenisondernemer mpp zakka zakka oema dagoe.


  Maak melding
 11. Oom ludwig u heeft gelijk . De goederen gaan maar half waar het moet gaan. De helft wordt achter over gedrukt en aan andere Surinamers verkocht. let wel verkocht niet geven. Wat denk je dat met de voedselpakketten van sociale zaken gebeurd.


  Maak melding
 12. Wie helpt de helpers? De Surinaamse schatkist is meer dan leeg, er zijn meer schulden dan er in de komende jaren binnen zal komen. Suriname is zelf hulpbehoevend. Er zijn mensen die dagelijks alleen brood met suikerwater eten om in leven te blijven.
  Daar is hulp voor nodig! Bouterse wanneer regel je dat?


  Maak melding
 13. Moet ik de opdracht nou uitvoeren van mijn criminele baas? Straks krijg ik de schuld dat 90% van het hulppakket achterover is gedrukt en verkocht door de criminele leden van nationale dieven partij (npd). Dit is weer een creatieve manier van mijn baas hagoe Bouterse om te stelen


  Maak melding
 14. Orkaan Desi woedt al 7 jaar met een ernstig destructief karakter over het land Suriname. De chaos en ellende is niet meer te overzien en het puinruimen zal nog decennia lang duren.


  Maak melding
 15. weer zo een idioot!, die maar beters iets zinnigs kan gaan doen.

  Surinamers let op!
  Ook Op deze eilanden in het Caribisch gebied wonen er Surinamers en SuriNeds evenals in Miami, USA. Ze doen het wel meer dan goed en Hedwig, Irma, Jose enz komen ze wel te boven. Het is niet de eerste keer dat deze plaatsen door zware orkanen zijn getroffen en ze hebben het overleefd. Deze Surinamers worstelen en komen er weer boven. Dat zit ze in het bloed, zweet en tranen.

  Ik wens al slachtoffers het beste toe en we ontmoeten elkaar wel weer.

  Recht En waarheid Maken Vrij

  God Zij Met Ons Suriname/rs


  Maak melding
 16. De destructieve kracht van Bouterse teistert Suriname al 35 jaar en is vele malen groter dan van orkaan Irma.
  Nederland en andere rijke landen zorgen al voor voldoende noodhulp dus een bijdrage van Suriname is niet nodig.
  Geef de hulp aan het deel van het volk van Suriname dat door toedoen van Bouterse aan de bedelstaf is geraakt.


  Maak melding
 17. Dit is een afstraffing voor de koloniale machten Nederland, VK, Frankrijk en VS die daar nog steeds kolonies houden onder een andere “acceptabele” naam. ZE moeten nu uit eigen zak de schade herstellen. Wat op zijn beurt hun val zal versnellen.


  Maak melding
 18. Wel heb je ooit.De moordenaar die burgers vermoord gaat anderen redden….te belachelijk voor woorden.
  Hij mag vergiffenis zoeken zoveel hij wilt ,hij zal gestraft worden .Zijn zonden gaan niet verminderen en een plan om water te vervoeren ..wel die plan bestaat niet,


  Maak melding
 19. mensen vragen stilzwijgend om slaaf te blijven of in een verkapte slavernij te leven. zoals nu het geval is. dit is een teken dat het beter kan. en niet steeds op oude rommel zitten wachten van de koloniale bazen uit elders. een kinderhand is gauw gevuld! neen deze willen de zekerheid hebben dat zij drie maal per dag iets naar binnen kunnen brengen dan zijn ze al gauw tevreden. in elk geval ze hebben niet dezelfde rechten als hun koloniale bazen!!!!!!! deze mensen leven normaal gesproken in armoede. en worden ook aangezien als derderangs burgers in eigen omgeving.


  Maak melding
 20. Laat aub PARTICULIEREN en bedrijven/handelaren noodhulp aan de door de orkanen getroffen gebieden zenden !

  De staat Sranan is helaas Failliet gemaakt en zit met de grootste Staatsschuld ooit, ten minste TIEN MILJARD !

  Het Dure Leningenkabinet olv DDB heeft ons aan de bedelstaf gebracht, vele gezinnen E PINA !

  Die gezinnen hebben als eerste NOODHULP nodig van oa de pres en de regering !

  Waar zijn de nieuwe arbeidsplaatsen, waar zijn de investeringen in valuta-opbrengende sectoren buiten de mijnbouw ????

  Pe allla un monnie de ?????? Alla monnie VERDAMP volgens de PAARSE SABI MANG !

  NOODHULP VOOR SRANAN GEZINNEN BEGINT MET :

  — STOP de Rampzalige prijsverhogingen van Paars, gezinnen en ondernemingen gaan daaraan ten onder. Stop de ingezette prijsverhogingsspiraal !

  — ZORG voor BANEN voor de zeer grote groep WERKLOZEN ! De massieve en harde criminaliteit is voor een groot deel het gevolg van de WERKLOOSHEID, gebrek aan banen !

  — STOP de massale Paarse corruptie ! Stop met bestelen van het Volk !

  — START met betalen leveranciers en betaal salarissen en subsidies van iedereen op tijd, inclusief de die van de onderwijsgevenden!

  — SCHAF onnodige en slecht functionerende diensten en overheidsafdelingen af !

  — Breng de RECHTSSTAAT terug en zorg ervoor dat de Rechterlijke Macht en OM ongehinderd hun werk kunnen doen ! Vernietig alle wetten die in strijd zijn met de Grondwet en met de Internationale Verdragen !

  — ZORG voor opschoning bestuur en ambtenaren-apparaat van Sranan. Permanente Screening alle politici en ambtenaren is noodzakelijk.

  — ZORG voor beter en transparant Financieel beheer(met FIOD, up to date begroting en verantwoording alle uitgaven, goed werkende onafhankelijke CLAD , Rekenkamer en OM die alle corruptie vervolgt). Onterecht verkregen goederen en geld van de corrupte boeven afpakken !

  — Geef dan diegenen, die niet anders kunnen, de nodige steun en hulp mbt eerste levensbehoeften/medische zorg !

  Al deze zaken mbt de eigen PINARENDE BEVOLKING moeten DE PRIORITEIT HEBBEN VAN DE MACHTHEBBERS, EN NIET HET INTERNATIONAAL MOOI WEER SPELEN ! TERWIJL BIGI PINA DE NA INI YU EGI KONDRE !!


  Maak melding
 21. Orkaan Desi raast al jaren over Suriname en heeft het land in ellende gestort. Orkaan Irma komt over Sint Maarten heen en orkaan Desi zegt: wij gaan helpen. Sint Maarten, houd je hart vast, de ellende van jullie gaat alleen maar groter worden met orkaan Desi. Laat de rest van de wereld jullie helpen, maar niet orkaan Desi. Bedank resoluut voor zijn hulp en zeg aan orkaan Desi dat hij maar beter vertrekt uit Suriname. Hij is nu veilig in Cuba. Laat hij daar blijven.


  Maak melding
 22. Colonialism is Evil@
  En jij denkt dat het rijke Westen wakker ligt van dat bedrag, tweeweg diep ademhalen en we zijn er weer, onderling geld lenen in Europa tegen 0.2% en de zaak is geregeld, zie bij jullie nog niet gebeuren rente aflossing 9.25% dat is geen klein bericht


  Maak melding
 23. Ach Bouterse lult maar wat. Nu wil hij een paar kratten antroewas, bietawirie en knippas naar de getroffen gebieden sturen in hoop dat hij internationaal gerespecteerd wordt als leider. Wat een giller. De suri’s zitten zelf aan de bedelstaf.


  Maak melding
 24. Weetje wat een goed plan is , de schoolkinderen in Suriname elk een flesje melk geven en een stuk fruit, misschien gaan sommige kinderen zonder eten naar school, in de pauze deelde Nederland melk uit op scholen.


  Maak melding
 25. Melk sturen?????????
  Maar dan hoe dang?????????
  Je koopt een pak melk van de melk centrale en die blijken allemaal ingevroren te liggen in de supermarkten.
  eenmaal ontdooit blijft een pak geopende melk 1 dag goed. Op dag 2 is het verzuurd.

  Hoezo melk sturen naar St Maarten. Voor gebruik is bij aankomst de melk al verzuurd.

  En water?
  50% of meer van de bewoners van Suriname ontbeert schoon drinkwater.
  Hoezo hulp bieden?
  Ok ja maar dan wel aan de Surinamer wonend in Suriname zou je denken. Maar nee hoor aan St Maarten


  Maak melding
 26. Made In Suriname, voedselproductie ondernemingen die exportproducten bekend willen en kunnen maken bij de eilandbewoners

  Surinamers, Surinaamse exportproductieondernemingen in
  voedingswaren dit is het moment om uw exportprodukten bekend te maken aan de inwoners van de getroffen eilanden in het Caribischgebied

  Dit is het moment om uw brand, produkt bekend te maken.

  Productie landbouwondernemingen: rijst, cassavemeel, vetten en margarineproductien, sappen, kokosolie, witboyzeepprodukten, fernandesbroodproducten, kersenbroodproducten, doksovleesproducten, kledingondernemingen, houtproductondernemingen, bedden, kasten, tafels,enz, parbobierproducten, Fernandessofdrinkproducten, ondernemingen die steen fabriceren voor huizenbouw, enz, enz.

  Laat uw producten op grote schaal bekend worden bij de eilandbewoners, bekend te worden bij consumenten, waardoor uw merk bekend wordt.

  Als het SLM-vliegtuig op deze eilanden land, wordt ook dit merk bekend op de eilanden en hiermee kan in de toekomst uw voordeel gedaan worden.

  Dit is uw kans om uw producten bekend te maken aan de bewoners, uw merk bekend te maken.

  Made In Suriname, Trademark

  Dit Is Uw kans, dat zich in de toekomst zal terug betalen. Bekendheid in de Caricom te krijgen.

  Recht En Waarheid Maken Vrij

  God Zij Met Ons Suriname/rs


  Maak melding
 27. @Haco: “En jij denkt dat het rijke Westen wakker ligt van dat bedrag, tweeweg diep ademhalen en we zijn er weer, onderling geld lenen in Europa tegen 0.2% en de zaak is geregeld”.
  Maar “jullie” staan wel in de rij om kruimeltjes te halen, getuige jouw obsessieve reacties over Suriname.


  Maak melding
 28. Drinkwater naar de getroffen eilanden?
  En ik dacht dat het waterproject, je weet wel met die grote zak, een stille dood was gestorven.
  Volgens mij is het wegens succes een geheim project van DDB geworden, want ik hoor er niets meer over.
  Mensen ga op de loer liggen en meldt wanneer jullie een grote zak voortgetrokken door een boot voorbij zien varen. Zoiets valt toch zeker op of heeft Bouterse ons weer belazerd met een of ander project.


  Maak melding
 29. Hassama Bello
  Je naam klinkt als een IS volger. Ga naar je broeders of blijf in Suriname maar hou je koest want je kan ook zo worden opgepakt.
  Dus shut the F… up


  Maak melding
 30. Hassama Bello

  Wat Bigi Sma zegt is toch de waarheid? Misschien niet voor jou omdat melk te duur is voor jou maar voor de gebruiker is dit een gegeven waar ze rekening mee moet houden.
  Dus waarom val je Bigi Sma op zijn gegeven aan?
  Omdat je een gefrustreerde IS lid bent


  Maak melding
 31. Kolonel Jerry Slijngaard van het Nationaal Coördinatie Centrum voor Rampenbeheersing (NCCR), zegt dat Suriname gevraagd is om logistiek personeel beschikbaar te stellen bij rampenbestrijding in de getroffen gebieden. Dit verzoek is gedaan door de Caribische Rampenbestrijding Organisatie (CDEMA).

  Wel zodanig selecteren dat voorkomen word dat dieven en verkrachter worden uitgesloten. Want Suriname moet vertegenwoordigd worden door integere en betrouwbare en eerlijke mensen, dus niet zoals de mentaliteit en gedrag van die vrouw die in China Suriname vertegenwoordigde


  Maak melding
 32. Tot de strot toe in de schulden zitten, en dan anderen helpen? Help door af te treden als President en regering, en het regeren over te laten aan zij die er wel verstand van hebben, en Suriname wel uit het slop te trekken, in plaats van door onverantwoorde uitgaven en wanbeleid er verder in te laten glijden.


  Maak melding
 33. Het is een goede zaak dat Suriname meehelpt, want dan hoeft niet alle hulp vanuit Nederland voor Sint-Maarten te komen, omdat hulp uit de regio minstens zo waardevol is. Supertop hoor dat Suriname ook hulp biedt aan Sint-Maarten, echt supertop van SU.


  Maak melding
 34. DE WAARHEID, door het WANBELEID van PAARS heeft een groot deel van het Sranan-volk NOODHULP NODIG !

  Stop de waanzinnige Paarse Prijsverhogingen !

  Stop de Krimp van productie en economie !

  Stop het drukken van ongedekte SRD-biljetten !

  Creeer WERK (Arbeidsplaatsen) voor de Srananman !

  Vervolg ALLE corrupte Boeven, vorder al het GESTOLENE terug !

  Kom met een werkend basiszorgsysteem, waarbij medische hulpverlenende instanties, tijdig de benodigde financien ontvangen !

  Betaal ambtenaren en onderwijsgevenden strikt op tijd !

  Maak minder schulden (BEZUINIGEN) en betaal het bedrijfsleven prompt voor geleverde goederen en diensten !

  Leen geen geld meer, is onnodig en duur, BEZUINIG op de ambtenarij !

  Investeer in PRODUCTIE ! (landbouw, toerisme etc .)

  Herstel de rechtsstaat ! Naast garanderen Onafhankelijkheid rechters en OM ook invoering PERMANENTE SCREENING alle politici en ambtenaren, plus oprichting van een onafhankelijke FIOD-dienst voor tegengaan Fraude, Belastingontduiking en Witwassen !

  Zo helpt men de duizenden Sranan gezinnen die door WANBELEID in NOOD verkeren !

  PS : DEVALUATIES en Prijsverhogingen hebben het gehele Volk GERIPT van ruim 70 % van hun INKOMSTEN ! DAAR IS NOODHULP DRINGEND NODIG !!!


  Maak melding
 35. @passant
  jij hebt alles al op geschreven wat ik wou schrijven.
  de blankebedrijven brengen hun goederen ook zo aan de man.
  eerst investeren en dan verdienen alleen jammer dat de meeste het niet zo zien gemiste kans vooral voor de rijst en andere landbouwproducten.


  Maak melding
 36. Door het wan beleid van deze regering heeft het Surinaamse volk zelfs hulp nodig ,, plus dat de regerings- leden lange vingers hebben de het hoofd van de personeels afdeling die in china nu in een kooitje zit is een lichtend voorbeeld, mevr de dievegge heeft de ULO niet afgemaakt dat hoorde ik op 7even bij Rapar .. hoe kan zo iemand hoofd personeels chef worden ?? dat kan alleen in Revo Suriname. ze moest helemaal niet naar China het was een opleiding voor IT mensen , ze weet niet eens hoe een computer van binnen uitziet maar goed de mensen Pinaren oude vrouwen moeten stelen om aan eten te komen trieste zaak maar bouta deelt hulp middelen aan de getroffen gebieden wanneer bied hij hulpmiddelen aan de getroffen surinamers van zijn wanbeleid ???
  Maxi fu opo kawna sabie man fu liba


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES