Terreurverdachten nog minstens tot oktober vast in Suriname

13
Korps Politie Suriname vindt drugs tijdens invallen

PARAMARIBO, 24 aug – Het strafproces tegen de terreurverdachten R.A. en N.I. begint op zijn vroegst in oktober. Advocaat Raoul Lobo zegt tegenover de Times of Suriname dat de onderzoeksrechter heeft beslist dat getuigen in oktober gehoord worden. Net zo lang blijven de twee Nederlanders aangehouden. Dat het zo lang duurt heeft een administratieve verklaring.

De rechters gaat met vakantie, wat formeel aangeduid wordt als ‘op reces gaan’. Zolang het reces duurt, worden geen rechtszittingen gehouden. Eerder is de aanhouding van het duo verlengd door de onderzoekksrechter. Deze achtte de arrestatie dus gerechtvaardigd. Ook werd bepaald dat meer tijd nodig was voor het gerechtelijk vooronderzoek. R.A. en N.I. zijn aangehouden op verdenking van het voorbereiden van terreuracties.

Hoe de vork precies in de steel zit, is moeilijk te zeggen. Lobo zegt nog steeds niet te beschikken over een strafdossier. Bij het Openbaar Ministerie is vaker gevraagd om het dossier, maar tevergeefs. De verdediging heeft intussen aangeklopt bij het Hof van Justitie, de hoogste rechterlijke instantie in Suriname. Gevraagd is om het vrijgeven van het dossier. De verdediging ziet anders geen mogelijkheid om een goede case te maken.


13 REACTIES

 1. Zouden dan de 72 maagden toch bestaan in het paradijs?Jonge kerels die kiezen voor de dood,kan niet normaal zijn.En dan mogen ze hun vrouwen ongestraft afrossen op aarde.Zolang ze maar geen zweep gebruiken.Of ze dat ook met de 72 maagden ook in het paradijs mogen,blijft nog steeds een open vraag.


  Maak melding

 2. @ Jacobus,

  Alleen idioten kunnen zo iets geloven, zoals geloven in de luchtkastelen van de volksverlakkende “volks-president” met zijn black-label in zijn hand in zijn paradijselijk gebied te Brokkobakka !!!


  Maak melding

 3. Er is niks vanwaar!
  Een uit de duim gezogen fabeltje van de ndpers!
  Wie ..wat..hoe..wanneer..alles is een leugen van wanhopige bouta om vonnis te ontsnappen.
  Wie gelooft in deze bullsh*t van bouta is nog een grotere idioot!


  Maak melding

 4. Volgens moslims is dit leven een illusie en begint het ware leven pas na de dood. Vandaar dat sommigen zo graag martelaar willen worden, dan kom je namelijk gelijk in het paradijs met zijn maagden die altijd maagd blijven en stromen van wijn waar je niet dronken van wordt.

  Naar mijn idee is juist het leven ná de dood een illusie, maar dat zul je nooit weten.

  Of deze heren werkelijk zo’n gevaar zijn voor de samenleving is de vraag. Zoals je leunstoel avonturiers hebt die alleen maar spannende boeken lezen zijn er ook leunstoel jihadis. Wel er over fantaseren, anderen ophitsen, maar zelf nooit wat doen. Het zijn gewoon een paar sneue types die nu spijt hebben als haren op hun hoofd.

  Veel aanslagplegers zijn criminelen die alles gedaan hebben wat de almachtige verbiedt. Ze leven in angst voor de hel en hopen door martelaar te worden in een keer hun zonden vergeven te zien en zo de hel te ontlopen. Deze heren waren alleen maar gefrustreerd en ook nog enigszins onnozel, dus niet zo erg gemotiveerd om martelaar te worden.


  Maak melding

 5. Natuurlijk krijg je 72 maagden in het paradijs. Sommige mannen en vrouwen hebben hier op aarde al met meer dan 100 anderen geslapen. Wat is dan 72 in het paradijs? En dat ook nog voor eeuwig?


  Maak melding

 6. Als ze straf krijgen, dan zal dat minimaal de tijd zijn die ze in voorarrest zitten. Anders kunnen ze smartengeld vragen, tenminste dat is in een beschaafde rechtstaat.
  Er zijn landen waar je jarenlang in de cel kan zitten zonder dat er een proces voorbereid wordt en/of wat de aanklacht is.


  Maak melding

 7. Ze zullen zijn als de engelen zegt jesus. Wat saai voor de Christenen. Geen sex meer in het hieramaals.

  De advocaten moeten ruim voor de rechtzaak begint toch over het straf dossier beschikken. Een onvoldoende voorbereiding van de advocaten is een schending op de rechten van de dachten.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.