zondag, december 10, 2023
HomeNieuws uit SurinameNDP-fractie: zweem rond Surinaamse ambassade moet weg

NDP-fractie: zweem rond Surinaamse ambassade moet weg

-

Does Travel & Cadushi Tours

PARAMARIBO, 24 aug – De NDP-fractie in het parlement baalt van de zweem van corruptie rond het ambassadegebouw in Parijs, Frankrijk. Volgens fractieleider André Misiekaba doet de regering er goed aan openheid van zaken te geven. De oppositie hamert keer op keer op mogelijke corruptie bij de aanschaf en het beheer van het gebouw. De regering heeft geen afdoende verklaring.

Dit bleek na beantwoording door minister Yldiz Pollack-Beighle van Buitenlandse Zaken. Volgens de minister wordt het gebouw beheerd door een naamloze vennootschap. Dat is een wel heel vreemde beheersvorm voor een Surinaams ambassadegebouw. De oppositie had overigens al eerder onthuld dat het beheer in handen lag van een naamloze vennootschap en niet de Surinaamse overheid.

Daar de regering dus het antwoord schuldig blijft, eist ook de eigen fractie een behoorlijk antwoord. Volgens Misiekaba is het niet goed dat een zweem blijft hangen rond de zaak. De NDP-fractie heeft wel gestemd voor de begroting van Buitenlandse Zaken. “Wij gaan voorstemmen, maar voorwaardelijk”, zei Misiekaba. Zo belangrijk wordt de waarheid wel bevonden. De oppositie eist de openheid al langer.

opening
Fernandes Express
Caribbean Christmas Party

33 REACTIES
 1. Te laat hoor miesiekaba om de messiah hier uit te hangen.Je hebt de duivel beloont met amnestie nu moet je de monster die jij hebt groot gebracht en de consequenties hiervan onder ogen zien.Alvast geen vergiffenis voor jou als dit alles jou bedoeling is.


  Maak melding

 2. De NDP partij heeft een ziekelijke mentaliteit en daarom gaat het ook niet goed in het land. Eerst doen en dan achteraf nagaan of alles ok is, dit omdat anderen bewijsstukken hebben dat er corruptie is.

  Misiekaba heeft afgegeven op de VHP over hoe corrupt deze partij is toen zij bij OW voor het zeggen hadden en nu heeft de VHP een grote mond over corruptie, dit naar aanleiding van wat Miranda te vertellen had over zijn asfaltplant aankoop. Misiekaba zegt nu om alles te laten en met een schone lei te beginnen.

  Wel, de heer Santhoki heeft gelijk aangeven dat dit niet stop gezet moet worden en alles onderzocht moet worden, omdat Bouterse zelf in 2010 geroepen heeft dat hij meer dan de helft van de VHPérs zou laten opsluiten.

  =Waarom durft de NDP geen corrupte zaken van de VHP te onderzoeken????
  Grappig genoeg vraag zelf de heer Santhoki voor een onderzoek en niemand durft zijn vingers aan te branden, maar wel roepen hoe corrupt die partij is.!!!!

  De NDP heeft een grote mond gehad de ziekenhuizen niet meer te subsidiëren. Vreedzaam zegt het volgende, ik heb hier een stukje tekst:::::::

  =De politica is geen voorstaander van subsidie aan ziekenhuizen, maar gezien de economische situatie en de problemen binnen de sector heeft ze de subsidiëring goedgekeurd. Ze onderstreept wel dat er transparantie moet zijn over onder meer de besteding van de subsidie. Volgens haar zouden de particuliere ziekenhuizen zeker in staat moeten zijn om op eigen benen te staan, maar dat is niet het geval.


  Maak melding

 3. Beste meneer Misikaba.

  Dit dossier blijft altijd stinken aangezien dit een dossier is wat samengesteld wordt in min of meer goed geordende landen waar ondernemingen zich moeten verantwoorden. waar jaarrekeningen gedeponeerd moeten worden en bestuurders bekend moeten zijn en aangesproken kunnen worden.

  De VHP heeft genoeg internationale support om de dossiers in Parijs en Luxemburg op te halen.
  Hoe groot wordt de schande als alle documenten op een rijtje gelegd worden en er iemand naar justitie gaat in Frankrijk of Luxemburg. Aandeelhouderschap kan niet verstopt worden achter diplomatieke onschendbaarheid.

  De vis verrot vanaf de kop beste meneer Misikaba.

  U streetwise slimheid raakt aan het eind van haar mogelijkheden. Er is meer voor nodig dan volksmennerij om een land te regeren.


  Maak melding

 4. De Puinhopen Van 7 Jaar NDP. Bende van ellenden.

  Opper Surinamers.

  Voor de NDP is CORRUPTIE en WANBELEID een RELIGIE. die Gepredikt en Geromantiseerd Word door MISIKABA.

  Ider leider met helder klinisch nuchter denken zou inzien dat er een atmosfeer van corruptie boven de NDP hangt.. zou zeggen … Tot hier en niet verder.. de grens is bereikt..

  Beste Mensen.. Hier op deze site heb je enkele BATAVIEREN van het GERMANSE Ras die toch die shit van NDP loop te Romantiseren en verheerlijken.. die gasten hebben stront in hun oog hoeken..


  Maak melding

 5. Zoals Jojo aangeeft is het heel simpel om gegevens van deze NV in Frankrijk te achterhalen.
  Gelijk de doopceel lichten van deze NV en indien zij een dochter is van welke moedermaatschappij.
  Wie is de directeur
  Wie zijn de aandeelhouders en voor hoeveel aandelen
  Wie heeft tekenbevoegdheid
  Wie zijn de leden van de RvC
  Wat is het geplaatst aandelenkapitaal en hoeveel is er volgestort.
  De jaarrekening geeft ook antwoord op vragen zoals:
  Waaruit bestaan de inkomsten van deze NV
  Wat zijn de exploitatiekosten van de NV
  Wat zijn de salariskosten
  Hoeveel personeelsleden zijn er?

  Misschien kan RobG onze econoom achter deze zaken aangaan en gelijk aangeven wat de cashflow is geweest en wat de mutatie in de liquide middelen is geweest aan het eind van ieder jaar.


  Maak melding

 6. Wanneer ik die smerige sjmoel van misibaka zie , wil ik met mn platte onderkant van mijn slipper op zijn sjmoel slaan. Zo hard, dat hij in Dubai belandt. Wat een lelijk gedrocht.

  Zonder jas en das is hij gewoon een foermang die op de hoek van de straat naar je autoradio staat te loeren. Ook al draagt een aap een pak, het blijft een aap


  Maak melding

 7. @ RobG

  Beste Rob u bent een bereist mens met naar verluid economisch inzicht.
  Zie het verzoek van Bigi Sma en verbreed uw inzicht neem de Thalis of uw vlotte van veel electronica voorzien automobiel en verlos Misikaba aub van zijn onzekerheden.

  Wellicht kunt ook de angels uit het rapport waar Doekhi mee zwaaide er uit halen voor hem zodat ook dat probleem opgelost kan worden

  Op de terug weg van Parijs en Luxemburg kunt u ook even langs Windhagen (hoofdkantoor van Wirtgen group) zodat u het asfaltplant probleem ook kunt oplossen.

  Beste RobG alle dossiers worden een giga probleem voor de regering. Zet aub een neutrale bril op en ga ze echt helpen want nu zitten ze steeds tussen de wal en het schip ofwel tussen een Rock and a Hardplace resp. Scylla en Charybdis.

  Rob het gaat niet om wie gelijk heeft maar om hoe de problemen opgelost worden.

  Indien u alles op een rijtje zet weet u ook wel dat er geen hout van klopt.


  Maak melding

 8. @Ira.
  Op GFC of Star staat een link naar het rapport. De beschuldigingen reiken weinig verder dan mogelijk corruptie door ambtenaren en een slechte organisatie met te weinig controles, etc.

  Mbt de ziekenhuizen. Dat probleem is veroorzaakt door dat de regering al jaren lang weigert de tarieven aan te passen. Ook is het verwijt naar specialisten niet realistisch Immers die groep is onafhankelijk vand e zorg en als enige instaat om een inflatie aanpassing af te dwingen. Gevolg is dat bij gelijkblijvende tarieven een steeds groter deel naar hen gaat. Het zelfde geld voor medicijnen en verbandsmiddelen, etc. Omdat een specialist een vergoeding krijgt voor een verrichting die bestaat uit inkomen en verbruikte middelen kan ik zelfs niet uitsluiten dat een groot deel van de stijging van het aandeel van specialisten in de kosten veroorzaakt wordt door de kostenstijging van de middelen die hij verbruikt.
  Een ander aspect dat die post verhoogd kan hebben is de nwe wet. Die maakt bv dat er meer mensen aanspraak maken op het plaatsen van een dure stent die geimporteerd wordt. Kortom de kritiek is knullig, oppervlakkig en draagt niet bij tot een versterking van Suriname.


  Maak melding

 9. Volgens Misiekaba is het niet goed dat een zweem blijft hangen rond de zaak. Hij is een schjinheilige paarse awarie domrie die al die oerdomme debiele idiote ndpers finaal voor de gek blijft houden. Hij weet bliksemsgoed wie de boeven zijn die hij beschermd en ndper’s zullen het gelag betalen voor hun tweemaal oerdomme keuze, ddb laten regeren in hun boze harten. Do ka.


  Maak melding

 10. Als de corruptie aan gepakt gaat worden, let op mijn woorden word het redelijk leeg in het DNA, niemand uit gezonder.
  Alle paarse aanhangers, let op je stoel, want ze gaan de poten er onderuit zagen.
  Het leed is niet te overzien


  Maak melding

 11. Als je alleen al die grote onzin leest van deze missikaba op reacties van advocaat Essed, betreffende het rapport van die VN raporteur, dan kun je niet geloven, dat deze bosmongool, Drs. Als titel draagt.


  Maak melding

 12. VES-voorzitter: parlement heeft regering blanco cheque gegeven

  23 augustus 2017 – 15:19

  “Ik ben blij dat wij een begroting hebben, maar aan de andere kant ben ik verontrust over de hoogte van het begrotingstekort, want we schuiven de problemen naar de toekomst,” zegt de voorzitter van de Vereniging van Economisten in Suriname (VES), Winston Ramautarsing, in gesprek met Suriname Herald over de aangenomen begroting van het dienstjaar 2017.

  De VES had begin deze maand een brandbrief gestuurd naar de De Nationale Assemblée. Ze waarschuwde toen dat het begrotingstekort buiten proportioneel opliep. Het parlement was toen opgeroepen door de VES, om de regering tot orde te roepen en drastisch te snijden in de regeringsvoorstellen. Ook werd het beroep gedaan op het parlement, om de regeringsloyaliteit op te geven en te kiezen voor het volk. “Helaas heeft de meerderheid van het parlement geen boodschap aan onze oproep gehad en de regering een blanco cheque gegeven,” zegt de VES-voorzitter.

  Investering onnodige projecten
  Volgens de VES-voorzitter besteedt de regering het geld van het volk aan een hoop onnodige projecten. Er moet nu de tering naar de nering gezet worden en de regering moet de buikriem wat strakker trekken. “Stop met al die overbodige buitenlandse reizen van regering, parlement en ambtenarij en gewoon zeggen dat we een jaar niet op reis gaan. We besparen daarmee per jaar 5 miljoen dollar,” zegt Ramautarsing, die verder aangeeft dat die 5 miljoen dollar gestopt kan worden in de gezondheidszorg en het onderwijs.

  Hij voert veder aan dat parlementariërs gekozen zijn door het volk om de economie beter te maken en niet slechter. Door zo een grote uitgavepost goed te keuren, heeft het parlement de regering eigenlijk een blanco cheque gegeven om 5 miljard meer uit te geven dan wat wij verdienen, dat zeer onverantwoord is, zegt Ramautarsing tot slot.
  Tweede Dubai geweldig


  Maak melding

 13. Misselijkbaba verkondigd onzin, keeping up appearances is zijn credo, op *nieuws o.a. een stuk waarin hij pleit om, net als zijn broodheer, alle corruptiezaken te bedekken met de mantel der liefde, c.q. “zand erover”, en te starten met een schone lei!
  Deze parlementariër is zijn titel onwaardig, gezien ook zijn onvermogen om in *nieuws literair in de clinch te gaan met dhr. Essed. Hij zal en moet zijn gelijk halen!


  Maak melding

 14. IDIOOT VOORSTEL Parlementarier MISIEKABA :

  Meneer MISIEKABA vergeet waarvoor hij in de DNA zit :
  Enkele vd taken zijn onder andere het controleren vd regering, zonodig wijzigingen voorstellen nav verkeerde of onjuiste besluiten !

  Verder toezien op begrotingen, toezien op uitgaven en bestedingen, nagaan of uitgaven rechtmatig zijn gedaan en of de bestedingen doelmatig zijn geweest!

  Daarom is het IDIOOT dat dhr Misiekaba in het parlement voorstelt alle CORRUPTIE te laten voor wat het is en de BOEVEN niet te straffen !

  Hij wil een streep trekken en met een schone lei beginnen !

  Hr Misiekaba snapt niet dat hij in DNA zit om ervoor te zorgen dat wet en recht worden gehandhaafd in het land !

  Hr Misiekaba gaat nog een stap verder hij promoot als parlementarier STRAFFELOOSHEID van MISDADIGERS, ROVERS van staatsgelden en staatsgoederen !

  Daarbij vergeet hr Misiekaba dat dit regiem ons land heeft VERARMD en in een faillissement heeft gedompeld door wanbeleid ! In een tijd waarin het verarmde land geld ZEER HARD nodig heeft (de staat kampt met zeer grote tekorten, grote staatsschuld en grote leenschuld) stelt deze parlementarier niet voor om ALLE corruptiezaken met voorrang te doen aanpakken door justitie, waardoor de staat deze BOEVEN kan plukken om gelden en goederen terug te vorderen !

  Hr Misiekaba komt niet op voor directie invoering TIK-BAKKA-wetgeving , om al het GESTOLENE en GEROOFDE terug halen bij de daders !

  NEEN, hr Misiekaba komt niet met nieuwe Paarse slogan op de proppen :

  Eerst was het UN NO SABI

  Daarna ANO MI en A NO WI !

  Enige tijd was het MONNIE DE !

  Later werd het : ZAND ER OVER !

  En nu komt de Paarse fractieleider in de DNA met :
  STREEP ER ONDER ! SCHONE LEI !

  PS : SRANANMAN UN STOP A PAARSE SLAVERNIJ DISI !!!

  SROTO ALLE MOORDENAAR NANGA ALLLA FUFURMAN, PAARS IF NO PAARS !


  Maak melding

 15. Misibaka is nu zo n grote guerilla in de ghetto van Dubai dat ik deze pastoor wel president zie worden.

  De mofina en potiwan verdienen het. De Dubaiaanse Obama
  Whahahahahhaa


  Maak melding

 16. Missikaba is genomineerd voor de Nobelprijs vanwege zijn statement na Gado pot unu djaso !!!!!!
  Dus m.a.w. Gado heeft een moordenaar, drugsbarron als president geïnstalleerd !!!


  Maak melding

 17. Nou nou, wat een taalgebruik. I denk dat wij de standpunten van anderen wel of niet mogen delen, maar ik vind het ongepast de etnische achtergrond van een ander tot onderwerp te willen maken. Zegt meer over Uzelf dan de andere


  Maak melding

 18. Kan iemand contact opnemen met Neymar,misschien wil hij het kopen.Ik denk dat dit het juiste moment is om het toch met winst te verkopen.Succes mama Sranan.


  Maak melding

 19. Smeergelden en duistere zaken

  Tussen 25 februari 1980 en 8 december 1980 ( In deze periode was er sprake van een dictatuur onder leiding van ddb) gaf Nederland ongeveer 500 miljoen Nederlandse gulden aan Suriname uit de verdragsmiddelen om Suriname op te bouwen. Wat is er van die opbouw toen terecht gekomen en vraag u zich als Surinamers af waar is dit geld terecht gekomen?

  Smeergelden Ballast Nedam

  Ballast Nedam bouwde bruggen over de Coppenamerivier en de Surinamerivier voor 120 miljoen us-dollar. Dit werk werd volgens andere informatie uitgevoerd voor 150 miljoen us-dollar. Ballast Nedam geeft aan dat het 120 miljoen us – dollar was. Vraag aan DDB en Jules Wijdenbosch waar de 30 miljoen us-dollar gebleven is
  Winston Caldeira heeft toegegeven dat Ramon Abrahams gesjoemeld heeft als minister van OW en daarom is vervangen als minister van OW.

  Nadat WC gevraagd werd waarom er geen onderzoek gekomen is naar de corruptie praktijken op OW, stelde hij triomfantelijk, zeer scherp een tegenvraag, namelijk; ‘waarom denkt u dat de toenmalige minister van OW is ontslagen door de president’? Hij vergat het Surinaamse Volk echter te vertellen dat diezelfde ex-minister nu ondervoorzitter is van de NDP en adviseur is van de president en dat die ex-minister nu, in vergelijking met de tijd voor zijn ministerschap, letterlijk in weelde zwemt, baadt en vliegt en zijn familie ook een paar gouden graantjes mag meepikken.

  Op het ministerie van OW tijdens het bewind van Ramon Abraham is meer dan 110 miljoen us dollar niet verantwoord. Waar is dit geld gebleven?

  Vragen:
  Ambassadegebouw In Parijs
  Hoe zit het met de aankoop van het Ambassadegebouw in Parijs?

  Cassavemeelfabriek
  Hoe groot was dit geldbedrag en in wiens zakken is het terecht gekomen?

  Helikopters van Abraham
  Hoeveel hebben ze gekost en hoe komt Abraham aan dit geldbedrag?

  Gepimpte auto van Abrahams
  Hoeveel heeft het gekost?

  Schoolmaaltijden
  Hoe groot is dit geldbedrag en in wiens zakken is het terecht gekomen?

  Triein/tram
  Hoe veel is hiervoor betaald om het te onderzoeken en is voor betaald aan de Nederlandse Onderneming die ermee belast was?

  Schoolboeken die op de schappen liggen het het ministerie van Onderwijs, Wetenschappen en Cultuur
  Hoe groot is het geldbedrag en in wiens zakken is het terecht gekomen?

  Wie sliep in Yap Yum?
  En hoeveel werd hiervoor betaald?

  Wapenhandel
  Hoe groot was dit geldbedrag en in wiens zakken is het terecht gekomen?

  Drugshandel
  Hoe groot was dit bedragbedrag en waar is het terecht gekomen?

  enz, enz, enz

  Recht En Waarheid Maken Vrij

  God Zij Met Ons Suriname/rs


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES