dinsdag, april 16, 2024
HomeOnderwerpenMaatschappijSurinaamse goudzoekers eisen miljoen dollar van multinational

Surinaamse goudzoekers eisen miljoen dollar van multinational

-

Does Travel - naar Suriname

PARAMARIBO, 23 aug – Twee goudzoekers eisen elk een miljoen dollar schadeloosstelling van multinational Newmont. Dit meldt de Ware Tijd. Het duo is ruim twee jaar geleden beschoten in het concessiegebied van Newmont, in Zuidoost-Suriname. Via een verzekeraar is een regeling getroffen. Elk van de mannen kreeg ruim een kwart miljoen dollar. Maar de advocaat van de twee vermoedt geknoei.

Het bedrijfsbeleid van Newmont is gebaseerd op internationale maatstaven. Die schrijven in zulke gevallen minimaal een miljoen dollar voor als het aankomt op schadeloosstelling. “De mannen eisen het verschil, anders spannen we een kort geding aan”, zegt advocaat Marcelino van der Vloot. De twee bevonden zich weliswaar zonder toestemming in het concessiegebied.

Ze zeggen op de weg terug te zijn beschoten door ingehuurde bewakers van Newmont. Newmont handelt zulke gevallen niet zelf af. Er wordt dan een verzekeraar aangetrokken. Van die wordt een deugdelijke schaderapport verwacht. Opmerkelijk is wel dat de schade-overeenkomst is opgesteld door een advocaat. Op de overeenkomst komt geen stempel of ander waarmerk voor van Newmont. “Dit riekt naar fraude”, zegt Van der Vloot.

opening
Fernandes Express
Caribbean Night

13 REACTIES
 1. De twee bevonden zich weliswaar zonder toestemming in het concessiegebied. Tjies deng mooi. Waarschijnlijk gaat de helft in de zak van deze paarsachtige advocaat. Wat een land, wat een volk. Van hoog tot laag boeven en nogmaals boeven.


  Maak melding
 2. Er staat geschreven::::De twee bevonden zich weliswaar zonder toestemming in het concessiegebied.

  Nou wezen jullie maar blij dat er tenminste iets is uitbetaald, omdat Bouterse dit NOOIT zou doen.


  Maak melding
 3. Zoals altijd deng mang e smeri monie
  Er is toch een wet dat zegt “als iemand uw terrein betreed zonder toestemming hij met alle middelen mag worden verwijderd”
  Deze wet is toch gemaakt om ongenode gasten op jouw prive terrein tegen te houden
  Ik zou ze niets betalen want ik heb gezorgd dat ze op mijn kosten zijn vervoerd en behandeld.


  Maak melding
 4. Ik heb de media ook kennis genomen van dit voorval en naar het laat uitzien hebben de advocaten een daad/handeling gedaan dat niet de zaak van de twee goudzoekers eisen (elk een miljoen dollar schadeloosstelling van multinational Newmont) dient.

  Hopelijk dat goede advocaten deze twee slachtoffers van Newmont en van de advocaat die hun zaak moest behartigen recht zet en dat deze advocaat die met de zaak belast was met hun billen bloot goed te kijk worden gezet.

  Als Newmont derden schade betrokken zijn de regels om dit recht te zetten duidelijk vast gelegd. Regels zijn regels en daar moet deze advocaat geen grapjes maken. Met het leed van anderen moet zeer lichtzinnig worden omgegaan.

  Recht En Waarheid Maken Vrij

  God Zij Met Ons Suriname/rs


  Maak melding
 5. Omdat er geen stempel van Newmont op staat denkt die advocaat een zaak te hebben??!!

  Blijkbaar een advocaat die nog nooit van dingen als een Acte van Cessie etc gehoort heeft. Een advocaat die niet weet dat de verzekeringsmaatschappij de volledige verplichting en rechten overneemt. Dat daarmee Newmont geen rol meer speelt en dat de handtekening van de beide ‘gold diggers” op het contract betekent dat de zaak gesloten is. Dat ze daarbij afstand deden van hun verdere rechten.
  Ook een advocaat die niet begrijpt dat het recht op de vergoeding van 1 miljoen, aangenomen dat dit klopt, door die twee “gold diggers” bewezen moet worden. En dat het ontbreken van een stempel geen bewijs is.

  Mijn visie. Ze hebben al veel te veel gekregen voor illegale tress passers. Voor poging tot diefstal van goud.


  Maak melding
 6. @passant.

  Het was geen leed van die twee maar een bewust genomen beroepsrisico.
  Ga je straks ook eisen dat rovers die verwond zijn 1 miljoen moeten krijgen??
  Hoeveel gaat Baas dan moeten betalen aan al zijn slachtoffers??


  Maak melding
 7. We zullen het wel zien, hoe het afloopt. Zoals het er naar uitzien hebben de twee goudzoekers een sterke zaak.

  zie ook het bericht hierover in de ware tijd van vandaag, woensdag, 23 Augustus 2017

  Recht En Waarheid Maken Vrij

  God Zij Met Ons Suriname/rs


  Maak melding
 8. Gewoon die $250000 nemen.straks krijgen jullie niets of een aanzienlijk minder bedrag.stel voor ze gaan in hogerberoep?dan zijn jullie als twee mannetjes volkomen kansloos.


  Maak melding
 9. Het lijkt mij dat deze heren geen zaak meer hebben aangezien ze al akkoord zijn gegaan met een kwart miljoen dollar.Ik ben geen jurist maar heren wees slim/zuinig op wat je nu al hebt.Liever 1 vogel in de hand dan 10 in de lucht.Maar in elk geval succes.


  Maak melding
 10. Wat als al het goud op is in de Surinaamse bodem ????
  Want ik zie nog geen transformatie van een 2e Dubai !!!!
  Welke nieuwe hulpbronnen gaat men aanboren opzoek naar steenkool ?????????


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES