President Suriname mag niet ‘negatief worden bejegend’

52
Dialoogronde Bouterse met vakbeweging en maatschappelijke groepen

PARAMARIBO, 22 aug – De president mag niet negatief worden bejegend. Daar komt het bezwaar van de Surinaamse Televisie Stichting, STVS, op aan. De publieke zender weigert een reclamefilmpje over openbaarheid van bestuur te vertonen. De makers van het filmpje staan perplex, omdat er niets in voorkomt waar het bezwaar op kan slaan. “Dit is een staatsmedium”, zegt STVS-directeur Steven Rodriguez.

En dan kan niet worden toegestaan dat het staatshoofd negatief wordt bejegend. Het filmpje zou ‘suggestief’ zijn. In het deel waar over corruptie gesproken, wordt het gebouw van het Kabinet van de President vertoond. Rodriguez zegt tegenover de Ware Tijd dat hij de initiatiefnemers een alternatief heeft voorgesteld. Ze zouden het Regeringsgebouw kunnen laten zien, waar de vicepresident zetelt.

In het Regeringsgebouw komt ook de ministerraad bijeen. Voor de makers, het Burger Initiatief voor Participatie & Goed Bestuur, Bini, is het alternatief onacceptabel. Andere zenders hebben geen enkel bezwaar gemaakt. “We leven gelukkig niet meer in de tijd dat je afhankelijk bent van één station om je boodschap te verspreiden”, zegt Bini-directeur Sharda Ganga. Ze verwacht wel dat openbaarheid van bestuur wordt nagestreefd.

- Advertentie -

52 REACTIES

 1. Pleur het gewoon op Facebook / Vimeo / YouTube / DailyMotion…

  …daar is je bereik veel groter dan die geit en paardekop die nog naar sTVs kijken

 2. A hagoe bouta vernietig A kondre met zijn Alibaba,s. Alles wat deze dagoe aanraakt, mislukt. Hij is een cokedealer, mensen vermoord, mensen laten verdwijnen, bedreigt nog steeds, mensen verhongeren, kinderen gaan dood wegens gebrek aan medicijnen, bejaarden gaan dood door zijn kaolo beleid, terwijl deze dagoe en zijn gangersters in weelde leven op kosten van de maatschappij. En dan mag de bevolking niets zeggen. Denkt deze achterlijke ingi dat ie god is, kaolo mpp

 3. STVS is een mediahuis die danst naar de pijpen van bouta.Vraag de stvs of er iets positief over bouta te vertellen valt.
  Boycotten de Stvs.het is fake nieuws met de complimenten van bouta en co ,alles op stvs is fake!!

 4. Brada nanga Sa,
  deze president,onze president,is de beste moordenaar.Hij legt
  gelijk vijftien om.Hij is de beste alibi maker.Deze president landgenoten,kan als de beste Sur.kapot maken.
  Kijk en dit is een positieve benadering van de president.In alles is hij het best.Hij drukt op de EBS knop en heel Sur.is in het donker.Kan niemand anders hem na doen.

 5. Er zijn hoofdzakelijk ezels en ongeschoolde Ndpers, die naar deze staatszender kijken, bovendien komen deze debielen met een argument, dat de president niet negatief bejegend mag worden, zijn deze ezels vergeten welke reputatie deze president bezit? Je bent een moordenaar en veroordeelde drugsdealer, maar je mag deze man niet negatief bejegenen, wat een idiote denkwijze houden sommige debielen er op na, het is zoal een grote schande dat deze crimineel president van een land kan zijn.

 6. Brief Aan De President

  Suriname wil meer weten over deze President daarom heb ik enkele vragen op gesteld..

  Wat is uw aller grootste prestatie tot nu toe… Wat is Uw aller grootste angst…. Wat is het aller beste advies dat u van iemand gekregen heb.. Wat is het beste advies dat u iemand gegeven heb.. . Waar bent U bang voor.. Wie is Uw aller grootste voorbeeld.. .. Wanner heb U voor het laats hard op gelachen.. Wanner heb U voor het laats gehuild..

  Wat is Uw aller mooiste ervaring die met opwinding te maken heeft… Wanner was u voor het laats nerveus… Hoe wilt u over 50 jaar herinnert worden… Hebt U een geheim voor gevoel over hoe u dood gaat later…. Welke fouten zou U het meest toegeven…. Wat is uw favorietste bezigheid.. Wat is Uw lievelings gerecht… Welke gebeurtenis in de militaire geschidenis bewonder u het meest… Hoe denk u dat een schrijver jou zou beschrijven in zijn Roman.. Wat voor land hoop U achter te laten als u President af bent..

  Beste President..

  Suriname wilt U van een ander kant leren kennen en heeft er behoefte op antwrd van deze vragen.

 7. Het is toch v/d gekke dat je in een democratie geen kritiek op de president mag hebben, typisch een gevalletje indoctrinatie van de bovenste plank.
  Afgekeken van onze Chinese weldoeners??? Welke kant gaan we nu op?
  Ga eerst eens behoorlijke journalistiek bedrijven ipv. kritiekloos de wil van 1 persoon te volgen, het is nl. een staatsbedrijf dus wij betalen er ook voor, en dan… hij heeft nu toch zijn eigen media station? (Ben daar wel benieuwd naar wat voor goed nieuws show dat gaat worden, maar dat terzijde.)

 8. Was er laatst niet een artikel over “durven te debateren”

  Hoe dan ?

  Bouterse / NDP plus aanhang zijn laf ! Dit artikel bewijst het.

 9. Als je het Regeringsgebouw toont ipv het Kaninet van de President wil dat ook zeggen dat een belangrijke “kern-instituut, nl het Planbureau” dat hier gehuisvest is behoort tot een corruptie bende/instituut !!!
  Dit is een belediging voor het personen/medewerkers/direktie van het Planbureau/Planapparaat !!
  Hoe laag bij grond is zo een direkteur van STVS gevallen om met zo een voorstel te komen !!!!

 10. Zo zie je maar, dat de waarheid wederom niet gezegd mag worden!! Suriname is een hel geworden na de komst van de DIDIBRI!!!

 11. Denk erom BINI, het volgende filmpje mag van de PAARSE CENSUUR in elk geval :

  NIET de door Paars weggegooide CLAD-rapporten laten zien !

  NIET het kantoor van de peperdure generatorleveranciers OLIBIS laten zien !

  NIET ons Geheime en virtuele Sneltreinproject laten zien !

  NIET opnames bevatten van het toevallig bij een Paarse vriend gekochte tweedehandse Asfaltplant !

  Onze nieuwe geheime volksziekenhuizen mogen ook NIET worden gefilmd !

  Ook onze supersnelle Bankbiljettendrukkerij in de kelder van de Centrale Bank mag NIET in beeld worden gebracht !

  Ons dure Paarse ambassadegebouw in Parijs mag HELEMAAL NIET in beeld komen !

  Publicatie van beelden waaruit blijkt dat een ex-minister uit een politiebureau wordt gekidnapt door de regering, om strafvervolging te ontlopen, zijn staatsgeheim .

  PS : Wij Paarsen kennen geen corruptie, wij hebben toch een meerderheid in DNA !!!!!!

 12. De president mag wel zeggen dat hij de oppositie leden allemaal kan laten opsluiten maar je mag niet zeggen dat de president eind verantwoordelijke is voor al het wanbeleid en de corruptie binnen de overheid??

  Ik wist niet dat dit ook in de amnestiewet stond.

 13. Steven jij bent een nietsnut. Suriname is voor alle Surinamers. Is het angst dat jij zo reageert of wordt je bedreigd? Je steekt ook je kop in het zand en belazert ook het volk met je gedrag. Wees een man. Gewoon uitzenden.Stvs staats bedrijf laat ons niet lachen. Wat heeft de staat te verbergen voor het volk. Vrijheid van meningsuiting wordt dus niet getolereerd door de staat? Ik kan Suriname geen staat noemen als het om bejegening gaat van de president. Zelfs Trump krijgt van alle kanten op zijn flikker so what? Moet kunnen. Wees oprecht naar het volk toe. Gewoon uitzenden.

 14. Groeten aan alle forumers vanuit een snikhete, doch wel bijzonder mooie Kwamalasamutu met al haar natuurpracht.
  Verweg van die stink-stad waar 80% van de bevolking steen en been klaagt over de erbarmelijke leefomstandigheden en er zelf geen ene moeite voor doet om op z’n minst voor zichzelf verbetering te brengen in de situatie.
  Verder zal het me aan me reet roesten wat er ook gebeuren mag in die chaotische stad Paramaribo.

 15. Steven Rodriquez … de ophoog geholpen NIETSNUT … zal wanneer schoonschip gemaakt wordt … als een mopie dagu … keffen … ik werd opdragen door … NA LADJI BABOEN … LIMBO.

  Lager dan ZES VOET onder de grond kan deze NIETS NUT … Steven Rodriquez … niet vallen.

 16. Dan zal nooit iemand iets schrijven over de president want hij heeft niets gepresteerd om positief te worden beoordeelt.
  Oja misschien de wijze van dansen met die kleine blakka meid op YOUTUBE te zien.

  Je kan zeggen wat je wilt maar de baba liep langs zijn smoelwerk dat vele anderen hem niet kunnen nadoen.

  dat is iets positiefs melden want hij doet iets die anderen niet kunnen voorwaar een prestatie

 17. Hoezo dan niet negatief bejegend worden??? Noem eens iets positiefs van hem dan????? Dat woord positief is uit de van dalen van hem!! Dat woord bestaat niet bij deze vernietiger!!! Het is en geboren vernietiger!! Mama heeft ook spijt va, weet ik wel zeker!!!

  Luku wan ka baka!! Ze zouden het Regeringsgebouw kunnen laten zien, waar de vicepresident zetelt.
  Dus A NO MI puha ka sani baka?? Bouta na soso A NO MI TORI!!!

 18. Een pleesident die verdacht wordt van meervoudige moord tegen wie er 20 jaar gevangenisstraf is geëist tevens veroordeeld is wegens Drugsmokkel tot 11 jaar:

  Deze man mag niet negatief bejegend worden.

  I REST MY CASE

 19. Het is tijd voor een kritisch interview op de STVS met de president door Sandew Hira of Limbo,….

  Het is duidelijk: de STVS is verlengstuk van Limbo met zijn propaganda leugen instituut.

 20. -Hij Bouterse mag wel het volk beledigen. Wel Bouterse, je bent een waardeloze schoft, een moordenaar, een drugdealer en internationaal staat je kop niet pluis.

  Slapelozennachten wens ik jou daarom toe. Ik zal jou ook NOOIT met U aanspreken. Kijk maar naar jou kinderen die je opgevoed hebt.

  Geestelijk en lichamelijk ben je al een WRAK.

  CENSUUR en sluit mij maar op.

 21. Mijnheer Rodriquez snapt niet op wat hij moet censureren,huh censureren in een democratische rechtstaat of is Su daadwerkelijk een machtstaat zeg maar gerust dictatoriale staat aan het verworden. Ik herhaal het weer, alles is al in stelling gebracht om de noodtoestand in het land af te kondigen. Het land is in zowel materieel als immaterieel opzicht verworden tot een paria-land. Niemand lust Suriname behalve de wakamans en een paar schreeuwers op WTK.

 22. Dan kun je ook geen debat voeren over allerlei problemen in de maatschappij want dat kan ook als kritiek, dus negatieve bejegening op de president, opgevat worden. Wat is de straf op negatieve bejegening? Tijd voor een onderhoud met sultan Erdogan?

 23. Whahahaha Misibaka en Delano na Peppie en Kokkie.
  Maar dan su versie. Pepe & Kokko. Het word steeds gekker deze comedy show

 24. Delano, als je dit leest ergens vanuit je hol. Ik zou heel graag in je mond willen poepen! en dan naar je gezichtsuitdrukking willen kijken. whahahaha

 25. als ik in de plaats van de pres was, had ik allang de stekker van een aantal TV station plus dat van (Waterkant Net) het buitenland bij Telesur uitgetrokken.dan heeft iedereen in het buitenland rede tot praten.wat hebben de (lafaards)allochtonen te zeggen? laten ze durven om hun poten in Suriname te zetten. dan gaan we zeker rubber van hun huid maken.

 26. Als ik zeg:
  de president is een moordenaar, een veroordeelde drugssmokkelaar, een fraudeur met de verkiezingen, een oplichter en een klootzak, rijst de vraag: heb ik de president negatief bejegend?
  Antwoord: neen, want ik heb de waarheid gesproken.

 27. STVS heeft goed gehandeld.

  Als andere zenders het gaan uitzenden, wat is dan het probleem van de makers ?

  Een publieke omroep is er voor de hele samenleving en niet om verdeeldheid te zaaien.

 28. Tigri Barba (Belfor) heeft in de DNA moeilijke vragen gesteld aan de president. Zo moeilijk dat onze DDB begon te hakkelen en in paniek raakte . In plaats van de man behoorlijk van repliek te dienen begon hij te lullen over het IMF. (Zie het programma in de branding). Wat de DNA leden niet was opgevallen, kennelijk omdat ze de betekenis van het woord niet niet kennen, is dat DDB tigri barba heeft uitgemaakt voor NECROFIEL oftewel iemand die met lijken sex bedrijft. En de klote voorzitter piste in haar broek want ze heeft hem niet afgehamerd. Kijk als de president, die een voorbeeldfunctie heeft iemand uitmaakt voor lijkenneuker, verdient hij weinig respect. Mijn probleem: hoe kan zo’n klootzak respect van mij verwachten als hij anderen in de DNA zwaar en met toestemming van de voorzitter mag beledigen. Bouterse: time for you to go, klootzak.

 29. Het presidentschap is in misdaadstaat Surboutbabwe gedegradeerd tot moordenaar- president.

 30. Op deze website lijkt het onmogelijk om neutraal zonder politiek of religieus motieven een mening te geven.

  Ik hoop niet dat het in ons volksaard zit. Zo is elke discussie onmogelijk .

  Waarom zo negatief zijn als je het beste voor hebt met Suriname. Er moet toch iets zijn wat ons bindt. Los van politiek of religie.

  Mijn conclusie is dat mij generatie, 50 plussers, totaal ongeschikt is om dit land vooruit te helpen. We zijn blijven hangen in het verleden.

  We moeten leren luisteren naar de huidige, 20 plus, generatie en die bijstaan om hu doelen te bereiken.

 31. Wat Srananmans bindt zijn de Rechtsstaat, Grondwet, onze wetten en de mensenrechten, die in internationale verdragen zijn vastgelegd !

  Paars en fans moeten daar vanaf blijven !

  Dan kan weer gewerkt worden aan verdere eenheid en ontwikkeling !

  Door vertrapping van recht en wet en uitschakeling van de Grondwet en van de Rechterlijke Macht, blijft Sranan een FAILLIET GEMAAKT DERDE WERELDLAND !

  STOP DE PAARSE SLAVERNIJ IN SRANAN !

  GEEN CUBAANS/VENEZUELAANSE ONDERDRUKKING VAN HET VOLK IN Sranan !

  PS : GESCHILLEN-BESLECHTING GESCHIEDT IN ONZE RECHTSSTAAT DOOR DE RECHTER !

  BIJ DE RECHTER VERANWOORDEN BURGERS, DIE MISDRIJVEN HEBBEN GEPLEEGD, ZICH !

  GESCHILLENBESLECHTING GESCHIEDT NIET DOOR EEN TEGEN FORSE BETALING INGEHUURDE NEDERLANDER, ZONDER ENIGE JURIDISCHE SCHOLING ! (EEN HUURLING ! )

 32. @Realist
  Op deze website lijkt het onmogelijk om neutraal zonder politiek of religieus motieven een mening te geven.
  ——————————————————————————

  Omdat de meerderheid op deze website niet in Nederland woont maar vanuit de verzorgingsstaat Nederland het fijn vind om echte Surinamers af te kammen. De beste stuurlui staan aan wal dus. Allemaal mensen die bij de onafhankelijkheid gekozen hebben voor Nederland (of hun ouders hebben die keuze gemaakt) en dus eigenlijk voor hun beurt praten. Want als je echt van Suriname houd dan woon en werk je in Suriname. Ben je niet in die positie dan heb je niets te zeggen.

 33. @Paul,
  Ik ben een Surinamer die in Nederland woont. Het doet wel pijn om te zien wat voor een puinhoop die zogenaamde “ECHTE”Surinamers er van maken. De mensen die zijn achtergebleven hebben er een grote puinhoop van gemaakt. In 2007 ben ik geremigreerd naar su om na de verkiezing van 2010 weer te maken dat ik wegkwam. Dus om in jou woorden te spreken, als je zoveel van Suriname hield had je er niet zo een
  Puinhoop van gemaakt

 34. @realist,
  Ik wens jou en Suriname veel plezier met de 20plus generatie. Mede dankzij hun volgzame geest zit su opgescheept met dit addergebroed.

 35. De directeur van STVS wordy door het volk betaalt en moet derhalve het volksbelang dienen,maar dat begrijpt deze apekop niet.

 36. Beste Boe,

  Zoals jij ken ik er nog velen.

  Goed opgeleide en ambitieuze SuriNeds die vol goede moed en goed opgeleid naar Suriname komen om mee te helpen het land op te bouwen/

  Binnen 2 jaar rennen ze weer terug naar Nederland, weggepest voor “Echte Surinamers” die stikjaloers zijn en hun bestempelen als “landverraders”.

  Surinamers zijn echt te dom voor woorden. In plaats van deze Surineds met open armen te ontvangen worden ze in alles tegengewerkt.

  Het is te ziek voor woorden.hm

 37. Beste Boe,

  En ik heb geleerd uit ervaring dat de Surinamers die roepen dat ze ze veel van Suriname houden ( I love Su) er geen probleem mee hebben om door corruptie hun zakken te vullen.

 38. De STVS is eigendom van het GEHELE SRANAN-VOLK !

  De PAARSE FAILLIETMAKERS VAN ONZE NATIE,

  MOETEN ELDERS HUN NEP-NIEUWS GAAN SPUIEN !

  ELKE SRANMAN OF SRANAN ORGA DIENT GEBRUIK TE

  KUNNEN MAKEN VAN DE STVS !

  PS : Het geweigerde spotje gaf alleen maar aan wie de beslissingsmacht in Sranan heeft !
  De PAARSE directeur vd STVS heeft zelf ingevuld dat daarmee bedoeld werd dat aldaar de CORRUPTELINGEN ZOUDEN zitten ! Een Paarse dommekracht dus, die de vrijheid van andere Srananmans onnodig en onterecht beperkt !
  EEN PAARSE CENSOR !

 39. De president is slechts een titel. En in verworden misdaadstaat Surboubabwe kunnen de grootste criminelen, drugsbazen, bankrovers, schenders van mensenrechten, moordenaars, staatskas boeven, iejaaaa zelfs een kruimeldief president worden, als oerdomme stommelingen onder het volk dat willen. Ndpers en abopers zijn aanhangers van leiders die misdadigers zijn. Het wordt voor de generatie oerdomme aanhangers van misdadigers en hun nakomelingen nooit meer goed in verworden misdadig land, zolang de paarse duivel en de zwartgele demon niet worden opgesloten in de eeuwige kerker. Misdadigers hebben oerdomme aanhangers lief, misdaad zal hun loon zijn. Do ka. Wahahahahaha en niemand zal helpen, want ze verdienen de misdadigheid als gevolg van hun oerdomme keuze, we wilt ddb en ook we wille nog lon. Wo ka.

 40. @Ivanof Limburg: Beste Heer Limburg, in verlengde van jou vragen aan de President van Suriname zou ik de volgende vragen aan hem willen voorleggen:
  1. Wat is uw huidige gemoedstoestand?
  2. Wie zijn uw helden?
  3. Lijkt u op uw moeder?
  4. Lijkt u op uw vader?
  5. Wat is uw grootste angst?
  6. Bent u aantrekkelijk?
  7. Wat is uw definitie van geluk?
  8. Bent u monogaam?
  9. Wanneer heeft u voor het laatst gehuild?
  10. Van wie heeft u het meest geleerd?
  11. Wat is uw grootste ondeugd?
  12. Wanneer was u het gelukkigst?
  13. Welke eigenschap waardeert u in een man?
  14. Welke eigenschap waardeert u in een vrouw?
  15. Als u iets aan uzelf kon veranderen, wat zou dat dan zijn?
  16. Wie is uw grootste liefde?
  17. Wat is uw grootste mislukking?
  18. Gelooft u i n God?
  19. Welk leed heeft u anderen berokkend?
  20. Wat is de beste plek om te wonen?
  21. Hoe is ongeluk te vermijden?
  22. Wat is uw devies?

 41. Oom Ludwig foe abrabroki ,

  Ik kom altijd op waterkant om jou posts te lezen.
  Whahaha lach me altijd krom, ga zo door.
  Je zegt het zoals het werkelijk is, en nog zal het niet doordringen tot deze oerstomme aardwormen.
  Als pater Misibaka zegt dat wolken paars zijn, dan zullen zij het zelfs geloven.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.