zondag, april 21, 2024
HomeOnderwerpenJustitie en politieSantokhi: Suriname kan niet zonder minister van Justitie

Santokhi: Suriname kan niet zonder minister van Justitie

-

Does Travel - naar Suriname

PARAMARIBO, 22 aug – Suriname kan het niet stellen zonder een minister van Justitie & Politie. Dit zegt VHP-leider en parlementslid Chandrikapersad Santokhi. Een goed veiligheidsbeleid waarbij burgers verzkeerd zijn van een veilige omgeving is zo niet te realiseren. Justitie & Politie doet het al ongeveer twee maanden zonder minister. Dat is een slecht signaal.

Aan veiligheid en beleid op justitieel gebied wordt geen prioriteit gegeven. “Het gaat om een groot ministerie met heel wat actoren, zoals het Openbaar Ministerie, het gevangeniswezen, de rechterlijke macht, vreemdelingenbeleid, de diverse korpsen en wetgeving. Als er geen minister is, kan niet duurzaam aandacht worden geschonken aan het beleid en de ontwikkeling daarvan”, zegt Santokhi tegenover de Times of Suriname.

Behalve een minister, ontbeert het ministerie ook leiding op het ambtelijk niveau. Het Korps Politie Suriname, KPS, heeft ook geen korpschef. Waarom het zo lang duurt, is een raadsel. “Ik denk dat ook speelt dat de functie van minister een functie is in een zeer turbulente periode, waar tal van zaken spelen met betrekking tot de president, maar ook andere zaken, zoals de aanpak van corruptie”, aldus Santokhi.

opening
Fernandes Express
Caribbean Night

25 REACTIES
 1. Als het geen traditie was,zou deze pres.nooit,neffa,een minister van JUS en POL benoemen.Dat is de functionaris die hem gaat laten opsluiten.
  De president begrijpt niet dat hij in Boma helemaal tot zijn recht zou komen tussen zijn soortgenoten.Boma heeft een grote zaal en daar kan hij zijn talenten gebruiken om de gevangenen een beetje blij maken [vermaken] op de zondag middag na bezoek tijd.


  Maak melding
 2. Ray, de vacature staat open. Niemand belet jou grote leider Santokhi om te solliciteren naar de functie van min.v.Justitie.Het lijkt me wel leuk als hij als ” kop van jut ” wil gaan functioneren. Ik hoop dat je deze NL uitdrukking wel begrijpt. Ik sta wel in de rij om af en toe verbale salvo’s op hem af te vuren. Deze functie is geen makkelijke functie.Ik zou het niet ambiëren.Mijn grote waardering voor de personen die het wel durven zolang het geen Bigi Sma is. Op deze figuur zou ik barrades van verbale salvo’s op loslaten.Ik bezit genoeg atoomkracht om Bigi Sma terug te dirigeren in zijn/haar 10 bij 10 cm hok.


  Maak melding
 3. Santokhi; een “voorbeeldige man”. Is hij het alternatief voor Suriname?
  Hij is wel iemand die bij zijn bezoeken aan commewijne eist dat er Rode-Ibis-masala op z’n menu staat.
  WTF!

  Leve mijn Suriname vakantie – Fuck Surinamese politicians


  Maak melding
 4. RobG … ” Ik zou het niet ambiëren “. Mislukt Product RobG bedoelt … minister van Juspol.

  De Drugsveroordeelde Moordenaar Desiré Delano Bouterse heeft hersens minder dan dat van een garnaal.

  DMDDB zou nooit .. TODO BERE … NEP INTELLECTUEEL … RobG … in aanmerking laten komen voor die functie bij Juspol.

  RobG … dat zou je graag willen … BLOEDGELD verdienen … dat is je passie. Je lijkt wel collega T{d}tRt !!!!!!!!!!!!!!!


  Maak melding
 5. Hallo RobG,Santokhi werd eerder door je baasje ontslagen omdat hij Khan de crimineel had uitgeleverd aan Amerika!Je baasje zou liever Khan als minister of ambassadeur gezien hebben,ja onder je baasje is het mogenlijk.De min van juspol zal een ndper zijn of iemand die bereid is zijn ziel aan de duivel te verkopen.Je zou denken dat plesjident bouta ern moeilijke taak heeft;neen hoor hij heeft dr makkelijkste taak in Suriname…hij Is een crimineel..ern moordenaar met een strafeis van 20 jaar,amnestie..je zou denken dat plesjident zijn van Suriname een moeilijke taak is..neen hoor alle criminelen in Suriname zouden graag plesjident willen worden.. geen moeilijke taak dus.En wat Santokhi betreft..hij leent zich niet voor sensatie.


  Maak melding
 6. De beste kandidaten voor deze functie zijn Dino en Meriba. Dus gewoon wachten totdat ze beschikbaar zijn. Tot dan moet Suriname het even zonder minister doen.

  Wat maakt het nou uit met of zonder. Wie heeft het verschil nu echt gemerkt ik niet. Er was er eentje zelfs die beweerde dat occuperen moet mogen.

  Nu nog eentje die zegt dat roven begrijpelijk is vanwege de erbarmelijk omstandigheden. Zal me niet verbazen. Want op facebook heb je genoeg van dit soort reacties van bepaalde mensen.


  Maak melding
 7. De massamoordenaar en drugsveroordeelde crimineel heeft er baat bij om een benoeming zo lang mogelijk uit te stellen. In principe heeft hij met zijn besluiteloosheid de wakamans vrij brief gegeven om te moorden, verkrachten, beroven, plunderen, want dat doet zijn boevenbende ook. Vandaar dat het spotje over de anti-corruptie wet in het ongenade is gevallen bij zijn pers mensen. Daarnaast moet hij zien te voorkomen dat hij in het gevang belandt….vertragingstactiek en chaos-politiek om zijn eigen smerige hachje te redden.


  Maak melding
 8. sheriff komt weer met zijn vermoedens over de president. men leert het nooit. hij is toch ook minister van justpol geweest waarom heeft hij toen niet ingegrepen? had hij Bouterse laten arresteren dan had hij zeker vandaag de dag niet zoveel te lullen over vermoedens.


  Maak melding
 9. Krijgen we weer VHP weet het altijd beter van goed is voor Suriname. Dat werkt niet in pluriforme samenleving Chan.

  Laat eens zien wat je gemeen hebt met de samenleving, niet dat jij beter weet wat goed voor ze is.

  Wat VHP van NDP kan leren is community value.

  Daarom is de NDP zo groot Chan.


  Maak melding
 10. Redskin, hoe kom je erbij met je stomme hoofd dat ik een weddenschap ben aangegaan met Jojo en Bigi Sma. Voor mij zijn het discussianten. Heb je soms gesnoept van hallicunerende paddestoelen uit de binnenlanden van Suriname? Jij ziet waarschijnlijk spoken vliegen die niet bestaan. Ga hulp toch hulp zoeken.

  Mul, alle verwijten die je tegen me heb kan je beter in het luchtledige schreeuwen. Ze raken mij niet eens. Wat ik in mijn leven heb bereikt kan je mij niet afpakken. Je kan alleen jaloers op me zijn en dat laat je ook blijken. Mijn advies….! Zoek het woord jaloers of afgunst op.


  Maak melding
 11. Voorlopig zijn er geen gegadigden met het kaliber van Santhokie. Bij de paarse ddb geitenneukers krioelt het van der san-koeien. Ma ddb sreef no mang nanga a van der san ras, akak na minister koe met jus.


  Maak melding
 12. RobG …. ” Mul … wat ik in mijn leven heb bereikt kan je mij niet afpakken. Je kan alleen jaloers op me zijn en dat laat je ook blijken … “.

  @ RobG … je hebt geen MOER …. alleen maar TROEP bereikt in je wat je noemt … ” leven “.

  Wie … o wie … zou jaloers willen zijn op een PARASIET … Mul in geen geval.

  @ RobG … MIN NUL { – 0 } VOOR EEN GETAL … die zich een wetenschapper waant … wie .. o wie … wil jaloers zijn op zo’n ONBENUL !!!!! DMDDB misschien ???????
  Yu never knows !!


  Maak melding
 13. als deze man president wilt worden dan zal hij eerst iets moeten doen aan zijn stemband! en het allerbelangrijkste zijn accent verbeteren. we zijn in zuid Amerika en niet in kalkata.


  Maak melding
 14. En baas Waterval lawman datra spreekt zijn lawman accent.
  Zijn spraak is beslist geen waterval!!!

  Heb altijd gezegd dat creolen de meeste racistische Surinamers zijn. Eigenlijk kan ik het goed begrijpen waarom deze groep Surinamers het heel erg moeilijk heeft zowel in Suriname als in Nederland.

  De creolen met de juiste mentaliteit laat ik buiten beschouwing. En die zijn er heus wel.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES