maandag, mei 27, 2024
HomeFoto127 Jaar Javaanse immigratie in Suriname

127 Jaar Javaanse immigratie in Suriname

-

Does Travel - naar Suriname

Jaarlijks vindt op 9 augustus de herdenking plaats van de Javaanse immigratie. Op die dag wordt herdacht dat tussen 1890 en 1939 in totaal 32.956 Javaanse contractarbeiders naar Suriname kwamen. In verband hiermee waren er gisteren Pentjak Silat demonstraties in Sana Budaya. De demonstraties maken deel uit van een tweedaags toernooi tussen Surinaamse Pentjak Silat scholen.

Het toernooi, georganiseerd door de school Singa Sakti Cimande in samenwerking met Pamor Badai, vond plaats onder supervisie van de Surinaamse Pentjak Silat Associatie.
Pentjak Silat in Suriname

opening
Fernandes Express
Passion in concert

5 REACTIES
 1. Ik feliciteer al mijn Javaanse Broeders / Zuster met deze dag,
  jammer dat de echte oude generatie er niet meer zijn !
  De huidige generatie is te soft, ze denken alleen maar aan
  feesten en zuipen. Iedere vrijdag avond is de Wilhelminastraat vol van deze gasten, die een heleboel herrie
  schoppen.

  sari tori

  Jacko


  Maak melding
 2. Tot en met gisteren is verleden tijd voor javanen . En in de periode van 127 jaar zijn ze trots op hun bijdrage in de sociaal-economische zin voor republiek Su. Ze zijn goed geintegreerd en geemancineerd en ze zijn zeker niet meer weg te denken op alle maatschappelijke sectoren. Niet wachten op instanties en door zelf akties te ondernemen hebben ze de weg gevonden in de maatschappij dankzij hun sterke eigenschappen, vaardigheden, nijvere handen , de kunst van het maken , culinaire rijkdom,tradities en cultuur zoals emanciperen, integreren , samen leven en delen , en de gotong rojong. De javanen zien de toekomst heel rooskleurig uit in Su en Ze zullen altijd blijven werken voor het verbeteren van hun positie en beter leven . Bij deze wil ik Wong Jowo van Su feliciteren met de dag van 127 jaar immigratie in Su.


  Maak melding
 3. Het is ook tot de Javanen doorgedrongen dat ze echt tot de Suri’s behoren.Ze zijn begonnen aan een inhaal slag om W.O te doen en bezit te vormen.Vroeger waren deze mensen steeds over vertegenwoordigd in het prasie oso gebeuren.
  Ook ontwikkelen ze een standvastig karakter.Die van vroeger zijn bekend om hun ontrouw.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES