Suriname wil ambassades sluiten om te bezuinigen

29

PARAMARIBO, 10 aug – De regering wil enkele ambassades sluiten om de uitgaven verder te beperken. Op de lijst staan de Surinaamse ambassades in Zuid-Afrika en Trinidad & Tobago. Dit meldt de Times of Suriname. De mogelijkheid dat er meer sluitingen zullen plaatsvinden de komende tijd, wordt bekeken. Het vestigen van een ambassade in Frankrijk, blijkt een te hoog gegrepen ambitie.

Het gebouw waar de ambassade in Parijs gehuisvest zou worden, zal worden verkocht. Hoe de verkoop zal plaats vinden, is nog niet duidelijk. Het gebouw staat in geschreven als bezit van een naamloze vennootschap. Volgens de Times is de staat Suriname de enige aandeelhouder. Het gebouw heeft een slordige zeven miljoen euro gekost. Aanvankelijk werd gezegd dat het niet meer dan vier miljoen was.

De kosten zijn dus aardig opgelopen. De vraag is of Suriname het geld ooit terug ziet. Volgens de oppositie is er geknoeid bij de aankoop van het gebouw. Er zal waarschijnlijk veel minder worden binnengehald voor het gebouw. “De vorige eigenaar is failliet verklaard. Onze informatie is dat het gebouw een hoge schuldpositie had. Men heeft het gebouw gekocht met schuldpositie”, zegt oppositieleider Chandrikapersad Santokhi.


29 REACTIES

 1. Als eerder gezegd….geen enkel surinamer gaat met vakantie naar Zuid -Afrika of trinidad en tobago!!
  Hoe ga je vakantie houden in een land waar de ellende gelijk is aan de ellende in je eigen land?Vakantie hebben betekent relaxen en je niet storten in een ander ellende!


  Maak melding

 2. Zuid-Afrika, wil niks met Su. Maar Trinidad & Tabago, ze kunnen evengoed uit de Caricom stappen en alle ambassades in de wereld sluiten. Met een massamoordenaar en drugsveroordeelde crimineel aan de leiding van een waardeloze kabinet koop je toch niks in het buitenland, ook lenen mag dan niet meer.


  Maak melding

 3. Als men wil bezuinigen, moet men in de eerste plaats een paar hoge zg Adviseur van de Pres: ( baas ) voor de domme paarse aanhang naar huis sturen !
  Daarna de ( baas en zijn K@binet ) en het geld wat ze hebben toegeeigend terug vorderen.

  sari tori

  Jacko


  Maak melding

 4. Het kip zonder kop beleid van regering bouta afgelopen jaren wordt nu steeds meer zichtbaar……noodgedwongen en met veel gezichtsverlies……gaan ze alles moeten terugdraaien!!!


  Maak melding

 5. Het vestigen van een ambassade in Frankrijk was niet alleen een te hoog gegrepen ambitie, maar een ondoordachte nutteloze ambitie van deze paarse hersenloze criminelen.


  Maak melding

 6. Wordt lid van het Britse gemenebest?

  Tegenwoordig noemen ze dit de Gemenebest van Naties.

  Het is mogelijk om je aan te sluiten ondanks het feit dat je geen voormalig Engelse kolonie bent geweest.

  Maar……..
  Koningin Elisabeth doet geen business met landen die de volgende feitelijkheden in hun curriculum vitae hebben staan: een staatsgreep en schending van de mensenrechten. (zie Google).

  Daarnaast voeg ik er zelf nog bij; het lidmaatschap is verboden voor bij verstek veroordeelde drugsdealers, criminelen en moordenaars als staatshoofd.

  Drie dubbele punt!  Maak melding

 7. De puinhopen Van 7 Jaar NDP. (bennde van ellende)

  Mensen en mensen kinderen.

  Bezuinigen is een ruim begrip..
  als men doeltreffend wil gaan bezuinigen mt men alvast.. het leger afschaffen.. of inkrimpen.. er lopen teveel kapiteins doelloos in het leger.. de ministeries moet terug gebracht worden naar 10.. het brandweer korps mag ook inkrimpen.. suriname hoef geen vice president te hebben….

  (nps 4 life)
  Stem NPS


  Maak melding

 8. om te bezuinigen, moet minstens de helft van de lantie man afschaffen opdoeken..

  alle faciliteiten intrekken

  onmiddellijk alle thuis zitters zeven-even figuren stoppen met het uitbetalen van de lonen..

  de helft van de 51 leden naar huis sturen.. alle lonen halveren.

  maximaal 9 ministeries op nahouden.

  afschaffen van de ca-binet van de pres. en de ca-binet van de vrouw van de pres, het stelt niks voor..

  weg met die figuur van st. Meyer is toch een boef vergeet die boef draad niet..

  er is een hele was lijst nog op te noemen..


  Maak melding

 9. Als ze genoeg cash ready willen hebben om de salarissen van augustus 2017 uit te betalen, dan moeten ze asap, die nep-ambassade in Parijs verkopen.

  Zie consulaatsuriname.nl, voor een overzicht van de suri diplomaten, waarop flink bezuinigd kan worden.

  Diplomaten in Europa kunnen samengevoegd worden in Nederland. (Ned, Duitsl, België, Frankrijk & Zweden, Griekenland, Ierland, London), tot 1 ambassade en 1 honorair consul.

  Diplomaten in de V.S; New York, Washington (2x), Miami, New Orleans, samenvoegen 1 ambassade en 1 Honorair consul.

  Diplomaten in het Carabisch gebied, Brazilië, Frans Guyana, Guyana, Haïti, Cuba, Barbados, Bahamas, Venezuela, Trinidad, Curacao, Belize, Dominicaanse Rep, Jamaica, idem ditto.

  Diplomaten in China, India, Indonesië begrijpelijk, maar wat moeten ze met diplomaten in Libanon, Pakistan, Korea, Saudi Arabië, Turkije, Polen, Rusland?

  Jullie daar leven op te grote voet, suri is een ontwikkelingsland. Accepteer dat nou eens te keer.
  Eerst groeien, dan volgt de bloei.

  Zoals u kunt lezen, valt er genoeg (vreemd geld) te bezuinigen!


  Maak melding

 10. Als het niet om Suriname ging zou ik lachen.
  Dit is triest .

  Toen het gebouw gekocht werd vond ik het al vreemd.
  Nu wordt het verkocht.

  Begrijp het niet.


  Maak melding

 11. Esmerald,
  Er hoeft niet (meer) bezuinigd te worden. Hoefdraad beweert dat “het tekort” over 2017 slechts 3% zal bedragen. Dit is fors minder dan over 2016 en 2015.(bron starnieuws 10 aug 2017)
  Leerkrachten en anderen die afhankelijk zijn van de Staat kunnen weer eisen gaan stellen.
  Kenmerkend voor de ministers in SU. Hun eigen straatje (proberen) schoon (te) vegen, zonder dat ze door hebben dat ze een ander vervuilen.


  Maak melding

 12. de schuldigen opsporen en opsluiten. mooi kans om de corrupte mensen te laten vervolgen. de president Bouterse moet het volk bewijzen dat hij het echt meent met de bevolken en de schuldigen niet vrij laten rond lopen. Pres toont jou oprechtheid en handelt direct.
  het is tijd om alle bekende corrupte personen te grijpen en laten opsluiten. pres we rekent op jou.


  Maak melding

 13. @pico,

  Oké, das duidelijk.

  Nu kunnen de pensioenen aangepast worden, die zijn nog van de periode toen ‘stabiliteit eetbaar’ was, koers 1: 2.2$.

  Ik pleit voor een verhoging van de (ambtenaren)pensioenen en AOV en ik vind dat alle surineds die nog grootouders en/of ouders in suri hebben hiervoor moeten vechten.
  Van de lokalen hoeven we niets te verwachten, because ……………..
  Ik zeg niks.


  Maak melding

 14. Wanneer gaat de van moordverdachte veroordeelde drugscrimineel bezuinigen op zijn Daltons Pleekabinet???

  Het antwoord is: NOOIT, NEVER, NUNCA, NOOITIE zal er op dit KKabinet worden bezuinigd.


  Maak melding

 15. Men heeft het gebouw gekocht met een schuldpositie. Wat houd dat in. ik begrijp het niet.

  Met een lening gekocht of zat er een lening op toen hij overgenomen werd? En zijn er meer eisers van het pand?

  Heb je ooit gehoord dat er een ….. is die met geld kan omgaan. Nee ik nooit.


  Maak melding

 16. Realist, dat zou kunnen inhouden, let wou zou,
  dat het pand bijv € 4 mln kost en dat de hypothecaire geldlening van de eigenaar ook moet worden overgenomen. Ten bedrage van bijv 2 mln.
  Je moet dan in 6 mln betalen.
  Hier zou mee gesjoemeld kunnen zijn.
  Ik heb een pand gekocht van 4 mln. Ja,ja


  Maak melding

 17. -Hiervoor heeft men gewaarschuwd dat die ambassades Suriname heel veel geld gaat kosten en dat dit op den duur niet te betalen zou zijn. De reden hiervoor is het feit dat de Staat Suriname geen geld heeft.

  Nou, de hoog opgeleide econoom die zich Misiekaba noemt heeft toen geroepen dat er niets aan de hand is, en dat Suriname een tweede DUBAI gaat worden. Er is geld zat.

  Abdoel die zogenaamde econoom heeft geroepen dat er ook niets aan de hand is en er komt ook geen devaluatie.
  Sommige Surinaamse economen moeten zich diep schamen.

  ==Een kenmerk van Bouterse en co is het feit dat zij eerst gaan uitgeven en dan later pas nagaan of het goed is en zo niet dan maar alles terug draaien.

  Die ellende in Suriname heeft ook te maken met al die geweldige adviseurs van Bouterse.

  + 1 pakje melkbrood is haast niet meer te betalen door het arme volk, omdat deze meer dan 10 SRD kost.


  Maak melding

 18. Wanneer gaat de Surinaamse Plesident en zijn makkers beseffen dat de tijd is aangebroken om het veld ten behoeve van land en volk te ruimen.
  Suriname is een te mooi land om zo de verdoemenis in te sturen door deze mislukkeling. Misschien dat hij in een ander leven iets zou kunnen betekenen . Thans is hij niets anders dan slachtoffer van zijn grote falen.


  Maak melding

 19. In Suriname weten ze niet wat ze aan het doen zijn.Het arme volk wordt belazerd door Bouterse en zijn loopjongens.Het land is al failliet en nu proberen ze te bezuinigen met het sluiten van ambassades.Dat werkt ook niet domkop Bouterse.


  Maak melding

 20. Het sluiten van ambassades zal gedeeltelijk werken. Het is wel slechts een druppel op een hete plaat. Beter is: het ambtenarenapparaat en het aantal ministeries halveren. Productiebedrijven stimuleren om arbeidsplaatsen te creëren voor de werkloze ambtenaren. Importen vervangen door lokale productie. Ethanol project weer van stal halen. Deze is afgeblazen omdat de gelden (subsidies) ontvangen voor dit project, door de trawanten van DDB achterover is gedrukt. Dit betekent dat Suriname nog steeds voor 500 miljoen US Dollars aan brandstof jaarlijks moet importeren. Pensioenen van ex minister maximaliseren op srd 5.000. per maand. Geen emolumenten meer. Alle gestolen bedragen met dwang terugvorderen (EBS, Carifesta, naschoolse opvang etc). Alle salarissen van politieke ambtsdragers halveren. Deze mensen krijgen te veel en doen daarom niks (bang voor Bouterse). Ik denk dat er veel meer te bezuinigen valt, maar dan zal ik eerst een diepgaande studie van de uitgavepatroon van Suriname moeten maken.


  Maak melding

 21. De Drugsveroordeelde Moordenaar Desiré Delano Bouterse en de Zombie mannetjes in zijn regering denken slim te zijn.

  Kandè bidyi sma de na ini ding oso , ma, bidyi sma de na ini un oso tu!

  Ze willen enkele ambassades sluiten en daarna het volk vertellen hoeveel er bezuinigd is … hoeveel geld de regering binnen gehaald heeft. Wat ze niet zullen vertellen is dat de salarissen +++ van het ambassade personeel door betaald moet worden.

  Duidelijk is dat die BOEVEN BENDE ten einde raad is.

  Ik ben bang dat ze op termijn INBRAKEN plegen, het worden allemaal DALTONS in de hoop dat ………………….. !!!


  Maak melding

 22. Het zou een studie waard zijn om eens te onderzoeken welke zaken van het Bouterse beleid absoluut niet door Venetiaan uitgevoerd zouden zijn of veel soberder.

  Men zou kunnen denken aan:

  1 >>> Ambassade in Parijs, eerst huur , daarna koop en personeelslasten gedurende een jaar of 6.
  2 >>> Heel wat goedkoper kabinet van de President.
  3 >>> Heel wat minder raadsadviseurs en heel wat minder ontslagen ministers die hun vergoeding behouden en raadsadviseur worden.
  4 >>> 5.000 – 8.0000 ambtenaren minder.
  5 >>> geen betaalde first lady met een eigen kabinet.
  6 >>> Newmont investering $ 125.000.000 lager voor 5% minder aandeel.
  7 >>> Newmont 2 tot 3 jaar vroeger in productie.
  8 >>> Staatsolie dat volgens plan vroeger en goedkoper en met minder geleend geld haar raffinaderij vernieuwd had.
  9 >>> etc.

  Het resultaat zou zijn veel minder leningen, veel minder rente, veel minder problemen. Niet rijk en geen gouden bergen maar met hard werken een kans op een zuid Amerikaans Dubai

  Dit is terug kijken, maar laat het verschil zien tussen een volkspresident die praatje maakt en een bescheiden president die voor het volk werkt.


  Maak melding

 23. Met Google earth kan men middels streetview vaststellen dat er aan het balkon een paneel hangt dat duid op de Republifk Suriname. Op straat is het niet herkenbaar als een ambassade
  Het zou maar zo kunnen zijn dat het nooit een Ambassade geweest is.


  Maak melding

 24. Als ze willen bezuinigen stel ik voor first whore of mevrouw bouta niet meer betalen, princess peggy minister zonder ministerie afzeggen, bisschop meye op de schop, die koe van der san met pension sturen, etc


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.