Parlementslid: Dubbele nationaliteit sporters bespreken

15
Parlementslid Suriname: Dubbele nationaliteit sporters bespreken

PARAMARIBO, 6 jul – In Suriname is opnieuw aandacht gevraagd voor het invoeren van de dubbele nationaliteit van sporters en met name voetballers. ABOP parlementslid Marinus Bee nam gisteren het initiatief en vroeg collega’s van coalitie en oppositie om wederom een initiatiefvoorstel in te dienen over de dubbele nationaliteit om de sport op een hoger plan te brengen. Dat meldt Starnieuws.

Profvoetballers met Surinaamse roots in de Nederlandse competitie zouden onder strikte voorwaarden voor Suriname kunnen uitkomen. “Suriname is het enige land dat geen gebruik maakt van deze regel van de FIFA en dit belemmert de groei van voetbal in Suriname” aldus Bee. Suriname krijgt volgens de politicus internationaal ook meer bekendheid als het land topprestaties zou kunnen neerzetten.

De discussie hierover laaide vorige week weer op nadat het nationale elftal van Curaçao zijn eerste prijs in zijn geschiedenis won. Het eiland won de Caribbean Cup met in de basis een aantal (voormalige) Eredivisie-spelers. De situatie hierbij is wel iets anders omdat hier geen sprake is van een dubbele nationaliteit.(FOTO: Archief Suriprofs in 2015)


15 REACTIES

 1. Is er niet genoeg ellende in het land die om een oplossing vragen ABOP en nu komen jullie met een voorstel die in niemands belang ligt….?!


  Maak melding

 2. Voor sommigen blijft het aantrekkelijk de podosirie te oogsten terwijl de boom op iemand anders grond groeit.
  Waarom niet goede trainers halen en gelijk een grote groep Suri’s scouten en opleiden.Die kunnen altijd verkocht worden aan het buitenland.


  Maak melding

 3. Bee, over internationale bekendheid heeft Suriname geen klagen, waar roven, stelen, liegen, bedriegen, overvallen, moorden tot topsport is verheven.


  Maak melding

 4. De situatie hierbij is wel iets anders omdat hier geen sprake is van een dubbele nationaliteit.
  Haha, iets anders. klein beetje maar.
  Wezenlijk anders!


  Maak melding

 5. Ik weet niet of een dubbele nationaliteit een oplossing is voor een groot probleem binnen het Surinaams voetbal. Er schort veel aan de mentaliteit van de spelers, trainers, officials in het Surinaams voetbal. Het zijn bijna allemaal koningen en keizers, dus grote ego’s die geen duimbreed willen wijken van hun vaste gewoontes en die het altijd beter zullen weten.


  Maak melding

 6. De Suriprof moeten er goed over gaan nadenken waarom zij een t-nie, kloffie in de kleuren van de Surinaamse Vlag in wedstrijden paraderen.

  Het is belachelijk dat het Nederlandse Prof-Voetballers zijn, die het doen. Ze mogen wel een band met Suriname hebben, maar moeten wel rekening mee houden dat ze een andere nationaliteit hebben.

  In wezen zou dat niet mogen om je anders uit te geven dan je werkelijk bent. Het heeft heel veel Comedy Capers, Harold Lloyd, Charlie Chaplin of een zwerver, clown in een te grote jas.

  Ophouden met dat flauwekul en ga maar een andere kleur t-shirt dragen. Er is maar één voetbalclub die het recht moet hebben om deze kleuren te dragen en dat is het Nationaal Voetbalelftal of andere sport, die Surinamers vertegenwoordigen die de Surinaamse nationaliteit hebben, tenzij zoals ik aangaf het om clowneske gedrag gaat. Suriname/Surinamers moet daarom uitkijken dat ze hiermee niet belachelijk worden gemaakt, te kijk worden gezet, niet serieus worden genomen ofschoon het de afgelopen 36 a 37 jaar daar wel veel van weg heeft.

  Deze Surinaamse kleuren bij deze Nederlandse profvoetballers dragen hiermee ook een steentje bij. Stop er onmiddellijk mee, tenzij jullie de Surinaamse nationaliteit hebben en Suriname internationaal op voetbal wedstrijden gaan vertegenwoordigen.

  Dat dubbele nationaliteit zal niet werken voor jonge prof-voetballers. Waarom niet? Deze Nederlandse jongens dromen allemaal van een prof-carrière of prof contract bij een prof-voetbalclub en willen doorgroeien naar een grote club in Nederland of buitenland, Duitsland, Groot-Brittannië, Italië, Spanje, Portugal.

  Wat heeft Suriname ze te bieden in vergelijking met waar ze nu zijn en naar streven in Nederland of Europa? Als deze jongens echt die doelen hebben om een grote prof-voetbalspeler te worden in Europa, gaan ze echt niet kiezen voor een bananenlandje, zelf zij die maar middelmatig of tot veel minder zullen blijven.

  De mens (dier, plant trekt, overleeft) altijd naar gebieden of plaatsen waar de overlevingskansen, omstandigheden het beste zijn. Waarom dan kiezen voor ergens/plaatsen waar je niets kan bereiken, de kansen van overleven niets te bieden heeft/hebben, cq profvoetbal, accommodatie, faciliteiten, inkomsten, mentaliteit, enz,

  Suriname kan beter net als T&T zelf zijn eigen voetballers beter gaan opleiden en alles dat daarvoor nodig is zorg voor gaan dragen.

  Recht En Waarheid Maken Vrij

  God Zij Met Ons Suriname/rs


  Maak melding

 7. Sinds Bouterse aan de macht is heeft suriname niks te klagen mbt aandacht. Het land staat geboekt als een narcotica staat welk geregeerd wordt door een massa moordenaar. Ach de bal lag op de stip…. Met dank aan Dhr Bee


  Maak melding

 8. Goed plan mr. Bee! Ik vind het bizar dat suriname het enige land is die geen gebruik van de FIFA maatregel maakt. Elk land moet het sterkst mogelijke team formeren. Met de huidige financiële middelen en faciliteiten in suriname, zal het nooit lukken om met in suriname wonende voetballers een concacaf of wk eind toernooi te bereiken en ook nog goed te presteren. Neem nu alvast Surineds, investeer de komende 20 jaar in in suriname wonende voetballers, en misschien bestaat natio in 2037 voor 50% uit surinamers en 50 % uit Surinaamse speler met een ander paspoort . De feiten leren ons dat alle surinamers die de top van hun sport hebben bereikt, in het buitenland hebben getraind. Ik noem een paar: Anthony nesty, letitia vriesde, Jair tjon en fa, en de vele kickboksers die in Nederland trainen, maar onder de Surinaamse vlag vechten.


  Maak melding

 9. Maar Parmessar mocht toch geen president worden OMDAT hij dubbele nationaliteit had?
  De vraag is voor wie je de uitzonderingen maakt. Elke regering kan voor haar onwelkome personen onthouden van 2-paspoorten en de welkome mensen (zelfs criminelen) een Suripaspoort aanbieden.


  Maak melding

 10. Dat riekt naar discriminatie toch…….. waarom niet alleen boslandcreolen en de stads mensen niet…. kom op….doe iedereen met Surinaamse roots….. klaaaaarrrr er lopen heel wat……. veel talenten rond van Surinaamse orgine


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.