SLM Airbus vliegt naar Spanje voor TUI

41
Surinam Airways - Surinaamse Luchtvaart Maatschappij SLM

Vanaf vandaag, 4 juli 2017 tot en met 26 oktober 2017 zal de SLM vanuit Amsterdam vluchten voor TUI uitvoeren naar Spanje. Deze vluchten naar respectievelijk Tenerife South en Las Palmas zullen in de aangegeven periode met een volledige SLM bemanning steeds op de maandag, dinsdag en donderdag plaatsvinden, terwijl vanaf eind augustus 2017 alleen op de dinsdag en donderdag zal worden gevlogen.

De charters zijn onder andere het gevolg van de toevoeging van de SLM op de white list van TUIfl.NL. De toevoeging op de white list houdt in dat de SLM Airbus zonder voorafgaande toestemming van de Inspectie Leefomgeving en Transpoet (ILT) kan worden ingehuurd.

Het is onder deze white list dat de luchtvaartmaatschappij uit Suriname ten behoeve van TUIfly de vluchten van Amsterdam naar Spanje kan uitvoeren.


41 REACTIES

 1. Ik filosofeer, mijn verbeelding gaat mij op de loop.
  Ik wil het met jullie delen:
  stel, stel denk ik, stel dat de regering(en), niet zo corrupt was (waren) geweest. Goh, wat zou Su er nu veel beter voor hebben gestaan. Wat zouden we dat toch zo graag willen voor ons allemaal. Helaas, zijn er criminelen die er anders over denken.
  Goed bezig top? (retorisch)


  Maak melding

 2. Ik filosfeer ook,

  Stel, stel dat de regering nog net zo corrupt was als 10 jaar geleden, hoe slecht had Su er dan nu voor gestaan?
  Hoe hadden we dan nu deze wereldcrises grondstoffen overleefd? Wederom 3 nullen eraf? Alle grond op aan dure verkavelingsprojecten om een paar mensen nog rjker te maken?
  DEA in SU om te helpen? Of om……….
  Achteraf bezien, die koe in z’n kont: Goed bezig top!!


  Maak melding

 3. Hiermee doe je een uitspraak: namelijk andere regeringen zijn corruptér geweest.
  Twee opmerkingen
  1. deze regering is dus ook corrupt
  2. je objectieve kijk op het wel en wee in Su is minder objectief dan je beweert.

  “Wereldcrises grondstoffen”.
  Twee opmerkingen
  1. crises, dus meer dan één. Ok, dan vanuit je objectieve positie, de andere crises (let op de meervoudsvorm) zijn niet geweest onder Venetiaan,(waardoor er geen onderhoud kon worden gepleegd. Je stokpaardje) maar onder Bouterse. Bouterse cs, hebben altijd de pech dat er mondiaal een grondstoffencrisis is.
  2. Naar mijn bescheiden mening is de kredietcrisis van eminent belang geweest voor Suriname en niet zozeer de daling in grondstofprijzen. Su had zich hiertegen moeten en kunnen dekken.
  Drie nullen eraf? Geen idee waar je het over hebt, maar als je het over valuta hebt, in dit geval SRD, lijkt het mij dat drie nullen eraf beter is dan drie nullen erbij.

  Wat je opmerking over verkavelingsprojecten, daar kan ik niets over melden, wegens gebrek aan kennis.
  Ik ga er gevoelsmatig vanuit dat je hier volledig gelijk in hebt


  Maak melding

 4. @ Pico

  Nee Pico, niet dingen gaan verdraaien.
  Punt 1. Ja, elke regering van Su is of was corrupt en/of heeft spelers die corrupt zijn danwel waren;
  Hebben we het over meervoud (1 crises of 2 crisessen?)
  Punt 2: Klopt. De regering heeft een te arrogante houding gehad bij het stijgen van de grondstofprijzen en de bescherming van de “val” daarna. Echter, en dat vergeten velen hier. Zowel de productie als export liggen nog steeds hoger dan onder Vene. De import daarentegen is echter fors gedaald. Voor veel “ik heb het beste met Su voor personen” is dat hun “rijkdom” en die holt nu achteruit.
  Die zelfde personen hebben het over de achteruitgang door dit regeerbeleid van het grootste exportproduct van Su op gebied van landbouw te weten rijst (wat echter maar 1% van de export bedraagt) en men vergeet erbij te zeggen dat diezelfde personen elke ontwikkeling op dit gebied hebben tegengewerkt waardoor andere landen nu een veel hogere opbrengst per ha hebben dan Su. De sector zelf heeft geweigerd om te investeren in kennis. Maar uiteaard allemaal de schuld van deze regering.
  3 nullen eraf zoek in het jaar 2004 overgang gulden srd.


  Maak melding

 5. Hahahaaaaa..nu de SLM geen passagiers heeft om ze te vervoeren zijn ze op de whitelist van de TUI geplaatst.Hahahahaaqa…het zal niet lang meer duren en dan komt de SLM te staan op de Blacklist.
  Welke voordelen zit erin voor Suriname?!
  Spanje en TUI gaan winsten maken ndp idioten en niet de SLM.


  Maak melding

 6. @Kevina,
  Op en top BOELER.
  Met je stroperige verhalen over alles wat jouw pleesident aangaat; FLIKKER OP Flikker. Verdomde POEPSTAMPER en DARMTOERIST.


  Maak melding

 7. @Popoi

  Even weer wat vieze woordjes geschreven he….lekker is dat he? Daar hou jij van……in jouw ogen is dat stoer

  Klaargekomen?


  Maak melding

 8. Verdraaien?
  Waar?
  nog net zo corrupt was.
  Enkelvoud is crisis.Meervoud is crises

  “Zowel de productie als export liggen nog steeds hoger dan onder Vene. De import daarentegen is echter fors gedaald”
  Toename export in volumina is heel mooi.
  Afname import lijkt mooi, is het echter niet. 

  ” Voor veel “ik heb het beste met Su voor personen” is dat hun “rijkdom” en die holt nu achteruit.”
  Heb ik geen medelijden mee. Mooi!

  Drie nullen eraf.
  Ja,maar wat is daaraan vooraf gegaan.

  Voor vandaag kap ik ermee.
  Prettige dag


  Maak melding

 9. Wie gaat concurreren met wie?!
  De KLM vs TUI!?
  SLM is niet in de competitie die mag passagiers vliegen voor korte afstanden.En nee hoor de winsten zijn niet voor de SLM bestemd,het is TUI die verdienen zaLSurinamers zijn niet slim ,je kan ze elke dag voor de gek houden en ze gaan het niet merken.Maar waar is de concurrentie dan?!
  De KLM en TUI gaan gelijke afstanden vliegen hoe is het mogelijk dat de een goedkoper tickets zal hebben dan de andere?!Het is een rechtstreekse vlucht en daarvoor is veeeeel brandstof nodig en de vliegmaatschappijen moeten ervoor betalen.

  TUI liet eind vorig jaar weten, dat de retourtickets verkocht worden vanaf 499 euro. In de zomer liggen de tarieven hoger. TUI zegt zich vooral te richten op service, en niet op het verlagen van de prijzen.
  Domme ndpers TUI heeft het over service en geen prijsverlaging want dat is onmogelijk.TUI heeft roti met kip,roti met doks en rund,Ijskoude coke en juice..en ze hebben ook bb met R….blah//…blah…


  Maak melding

 10. Oh en @Ray

  Door alleen zinnen te copy pasten van artikelen (o.a NOS-journaal) wordt je nog niet intelligent.

  (bron NOS: “TUI liet eind vorig jaar weten dat de retourtickets verkocht worden vanaf 499 euro. In de zomer liggen de tarieven hoger. TUI zegt zich vooral te richten op service, en niet op het verlagen van de prijzen.”

  Afstand A’dam – P’bo ca. 7.700 km ticket 700,00,euro
  Afstand A’dam – Bali ca. 10.000 km ticket 500,00 euro

  Hoe kan dat nou? 30% verder en 30% goedkoper…rara….
  tetteretteee……..


  Maak melding

 11. Heel goed van de SLM dat zij ook de vluchten voor TUI gaat uitvoeren naar de bovengenoemde gebieden. Dit brengt uiteraard voordelen met zich mee.
  – De bemanning van de SLM toestellen doen nieuwe ervaringen op.
  – Het toestel zal op de nieuwe routes/bestemmingen zichtbaar zijn voor het publiek.
  – Bekendheid van de SLM wordt vergroot en dus ook voor het land Suriname.
  – De SLM verdient extra valuta’s die ook terecht zullen komen in de economie van Suriname.
  – Met de inzet van de zeer zuinige Dreamliner en een lage ticketprijzen op de route naar Paramaribo zal het aantal passagiers ten koste van de KLM toenemen.

  Proficiat SLM met deze nieuwe stap.Proficiat regering voor de regering van Suriname om medewerking te verlenen waardoor deze stap mogelijk werd.


  Maak melding

 12. SLM-toestellen kampen wel eens met pech. Als dit weer het geval mocht zijn, dan zullen ze behoorlijk wat aan schadevergoedingen moeten betalen. Wel leuk voor de Hollanders dat een buitenlandse crew ze in het Nederlands toespreekt.


  Maak melding

 13. Binnen jaar is SLM op! klaar niks meer net als heel de economie. Wat SLM nu doet is happen naar lucht tijdens verdrinking.jij heb de ballen verstand van zaken. Jij pronk met andermans kennis en probeert hier de econoom uit te hangen.jij en Kevin heulen met de vijand of de sterkste zijde omdat jullie lage honden zijn die zelfs hun ouders zouden verkopen om er maar beter van te worden.jij zegt dat je van Suriname houd! Wel Rob G Suriname houd niet van jou te laag en laf om die eer te dragen.


  Maak melding

 14. Je lult maar wat!Jij ziet ze vliegen. Snap jij niet dat een ieder hier op wtk jou uitlacht en je waardeloze google kennis door heeft.


  Maak melding

 15. Kevin de afhandelingskosten op Bali is goedkoper. Zanderij is een dure luchthaven. Dat verklaard deels het verschil. Zal je niet vermoeien met andere factoren.


  Maak melding

 16. Even een paar mensen uit hun droom helpen.
  Ja voorgaande regeringen waren alle corrupt. Maar er is er maar 1 met de onuitputtelijke overtreffende trap. En dat mensen is de tot op het bot corrupte NDP.
  Nog nooit in de geschiedenis van Suriname heeft het land zo aan de rand van de afgrond gehangen als onder NDP regeringen.

  En als die lui weer wakker zijn, dan dromen ze nog…


  Maak melding

 17. @RobG
  U begrijpt heel weinig van de luchtvaart. SLM heeft met 1 oneconomische (4 motoren) widebody voor de transatlantische route enorme nadelen. Die worden nu door Tui grotendeels genivelleerd. Dat is prettig maar dat geeft geen nieuwe ervaring, behoudens harder werken dan men gewend was. Ook de naamsbekendheid zal niet veranderen middels vakantiecharters naar de Canarische eilanden als onderaannemer van TUI (meer is het niet).

  Het eind effect is dat TUI voor pakketreizen zich inkoopt bij SLM (voordelig volume) en SLM op een rockbottom markt inzet.

  Het voordeel voor SLM zal zijn dat zij meer vlieguren maakt met de A340 die daardoor breakeven kan gaan vliegen.
  Een ander voordeel is dat het A340 contract sneller volg gevlogen kan worden.
  Nog een voordeel zal zijn dat bij onderhoud TUI voldoende opties heeft om zonder problemen onder de vleugels van TUI door te vliegen.
  Tot slot zal SLM onder de vleugels van TUI (certificering) ook twee motorig kunnen gaan vliegen over de oceaan.

  Dat laatste is een verhuld probleem omdat SLM vanaf dat moment niet meer zelfstandig is.
  Dat zal het dan sowieso niet meer zijn omdat SLM tegen die tijd niet meer instaat zal zijn een Wide body te leasen.


  Maak melding

 18. @Zwakka

  Je heb gelijk

  En Kevin wordt zwartepiet.
  Of misschien haalt sinterklaas Kevin gelijk op met de slm.
  SURINAAMSE LUCHTVAART MAATSCHAPPIJ DOET EEN RECHTSTREEKSE VLUCHT VANUIT SPANJE NAAR PARAMARIBO


  Maak melding

 19. @Zwakka

  Je heb gelijk

  En Kevin wordt zwartepiet.
  Of misschien haalt sinterklaas Kevin gelijk op met de slm.
  SURINAAMSE LUCHTVAART MAATSCHAPPIJ DOET EEN RECHTSTREEKSE VLUCHT VANUIT SPANJE NAAR PARAMARIBO


  Maak melding

 20. RobG “Proficiat SLM met deze nieuwe stap.Proficiat regering voor de regering van Suriname om medewerking te verlenen waardoor deze stap mogelijk werd.”

  Onze betaalde Paarse Rat is weer eens bezig om alles wat recht is krom te praten…..


  Maak melding

 21. Jojo, ik pretendeer niet alles te weten over de luchtvaart maar ik ben wel redelijk op de hoogte van de ontwikkelingen op dit gebied. De punten die ik heb aangehaald zijn goed voor de SLM en ook goed voor TUI. Dat piloten van de SLM mogelijk getraind en gecertificeerd gaan worden om twee motorige vliegtuigen te besturen is zeker een aanwinst. Wij moeten deze plannen toejuichen omdat de SLM als kleine maatschappij zeer zeker een partner nodig heeft om te overleven. Ik hoop dat deze samenwerking meer klanten zal aantrekken voor beide maatschappijen ten koste van KLM / AirFrance.


  Maak melding

 22. @RobG
  TUI is een van de grootste luchtvaart maatschappijen van Europa. Zeker groters als KLM.
  SLM heeft 2 of drie barreltjes B 737 200 voor het lokale gehossel en een mislukte leasebak die over 2,5 jaar ingeleverd gaat worden.

  TUI is 100% commercieel en heeft tegen die tijd SLM slechts als Brand en verkoopkantoor nodig.

  SLM heeft de verkeerde partner gekozen omdat de Paramaribo Amsterdam lijn een asset is die altijd blijft had men veel beter met Zuid Amerikaanse Partners kunnen samen werken om bij voorbeeld Noord Oost Brazilie met 1 tussen stop met de Europa en de VS te verbinden.

  Nu gaat TUI een en ander invullen zoals zij dat wil en wij dat al in 2007 aan SLM voorgesteld hebben en waarbij nu de winst buiten Suriname genomen kan worden.


  Maak melding

 23. @JoJo
  Quote:
  “TUI is een van de grootste luchtvaart maatschappijen van Europa. Zeker groters als KLM.”

  Ik neem aan dat je in plaats van KLM SLM bedoeld?
  KLM had eind juni meer dan 100 vliegtuigen…TUI ergens in de 20.

  Als de SLM meerder lijnen wil vliegen zal ze moeten voldoen aan internationale regels en toelatingen . Dat laatste is nog niet zo gemakkelijk. Mede door de enorme concurrectie.
  TUI biedt SLM de mogelijkheid aan om onder hun “licentie” in europa (NL-ES) te mogen vliegen.
  SLM heeft een partners als TUI nodig om dat te kunnen bewerkstelligen.
  Mogelijk dat KLM nu ook met voorstellen richting SLM komt.
  Daarnaast zijn er vol gesprekken aan de gang met Zuid Amerikaanse partners voor andere trajecten.
  Wat het gaat worden?
  Maar er zit beweging in de markt.

  Daarnaast kunnen we al met 1 tussen stop naar ander bestemmingen in Europa vliegen.
  Tussen stop Georgetown, Cayenne, Aruba, Curacao, Orlando, Miami ga zo maar door.
  Het zou prettig zijn om rechtstreekse vluchten naar andere bestemmingen te verkrijgen, bijvoorbeeld Turkije, Zuid Afrika, India.


  Maak melding

 24. Je reactie is verstuurd maar moet eerst goedgekeurd worden.

  Kevin

  @JoJo
  Quote:
  “TUI is een van de grootste luchtvaart maatschappijen van Europa. Zeker groters als KLM.”

  Ik neem aan dat je in plaats van KLM SLM bedoeld?
  KLM had eind juni meer dan 100 vliegtuigen…TUI ergens in de 20.

  Als de SLM meerder lijnen wil vliegen zal ze moeten voldoen aan internationale regels en toelatingen . Dat laatste is nog niet zo gemakkelijk. Mede door de enorme concurrectie.
  TUI biedt SLM de mogelijkheid aan om onder hun “licentie” in europa (NL-ES) te mogen vliegen.
  SLM heeft een partners als TUI nodig om dat te kunnen bewerkstelligen.
  Mogelijk dat KLM nu ook met voorstellen richting SLM komt.
  Daarnaast zijn er vol gesprekken aan de gang met Zuid Amerikaanse partners voor andere trajecten.
  Wat het gaat worden?
  Maar er zit beweging in de markt.

  Daarnaast kunnen we al met 1 tussen stop naar ander bestemmingen in Europa vliegen.
  Tussen stop Georgetown, Cayenne, Aruba, Curacao, Orlando, Miami ga zo maar door.
  Het zou prettig zijn om rechtstreekse vluchten naar andere bestemmingen te verkrijgen, bijvoorbeeld Turkije, Zuid Afrika, India.


  Maak melding

 25. Kevin

  U kijk niet ver genoeg TUI heeft in alle landen van Europa Luchtvaart maatschappijen en is daarmee sowieso groter dan KLM (200 vliegtuigen)
  In Belgie heeft TUI 37 vliegtuigen en in Duitsland 32. In Nederland was het volgens mij ooit air Holland en in Duitsland Hapag Air, etc.

  Er is weer een groot zou kunnen verhaal. Helaas vliegt SLM op staatssteun en die is op. Haar operatie is veel te duur omdat het 2 maal te veel personeel aan moet houden.

  Grote maatschappijen hebben voor volcontinue bedrijf per vliegtuig ongeveer 100 man personeel SLM het veelvoud.

  Ze vliegen voor TUI als goed gekeurde onderaannemer, niet meer en niet minder.
  SLM kan met een Hub in Paramaribo een geweldig product aanbieden voor Amazonia omdat indien ik naar Manaus zou willen de reguliere vluchten via Sao Paulo of Rio de Janeiro gaan ofwel 8 uur tot 10 uur omvliegen terwijl via Paramaribo of via Lissabon is die omweg te reduceren is.

  Amazonia wordt toeristisch steeds aantrekkelijker en die markt zou SLM met Gol, TAP of TAM zelfstandig kunnen ontwikkelen. Met TUI zijn ze onderaannemer en geen zelfstandige partner meer. Op enig moment als de TUI infra op orde is kunnen ze met open sky hun eigen positie nemen.

  Ik stel slechts dat TUI alle winnende kaarten heeft en SLM geen kaarten.


  Maak melding

 26. JoJo : “Ik stel slechts dat TUI alle winnende kaarten heeft en SLM geen kaarten”

  Juiste conclusie: dat maakt Lachmissing die deze deal er heeft doorgedrukt tot de “Rattenvanger van Hamelen”

  TUI is de lachende derde. Het lift mee op het netwerk van de SLM en straks gaan ze het alleen doen.

  Alleen als SLM het roer 180 graden omgooit is ze te redden.

  Dat houdt in de helft van de 600 personeelsleden ontslaan en de volledige SLM top vervangen door professionals.

  Nu leunt men op de oude garde die geen enkele kaas heeft gegeten van moderne marketing en sales en social media ondersteuning. Het is 2017 en geen 1990.

  Met alle respect Lachmissing is bijna 78…….


  Maak melding

 27. @ JoJo,

  Je hebt gelijk, ik had JetairFly, Neos, en Thomson niet meegerekend, maar die worden tegenwoordig ook onder TUI gerekend. In NL was het Arke Fly en duitsland TUI Fly.

  Voor zover ik weet is men met onderhandelingen bezig met (trans) zuidmarikaans routes. Helamaal op dehoogte ben ik daar echter niet van dus dat laat ik liever aan specialisten over hoe ver men daar mee is en wat precies de plannen zijn. Wel denk ik dat het een boost is voor de economie op toeristisch gebied.

  Dat over die kaarten gaan we wel zien in de toekomst, ik hoop dat je ongelijk hebt.


  Maak melding

 28. Ik vind het knap dat jullie TUIgroup kunnen vergelijken met AIr_france KLM.
  De laatste is een onderneming die onder logistiek valt (bron Effect, maandblad voor beleggers).
  Tui daarentegen legt zich ook toe op hotels, resorts en andere toeristische activiteiten.
  Cijfers
  Omzet winst
  2015 2015
  AirFranceKLM 26Mrd 118mln

  Tui 17Mrd 900mln

  De winst van AirfranceKLM was heel laag in 2015 in 2016 is dat fors verbetert naar €792 mln.

  Het is maar wat je vergelijkt,
  winst, omzet, aantal vliegtuigen, vracht, bestemmingen enz.

  We weten er allemaal te weinig van (ik ook!).
  Ik denk dat het een goede zet is. KLM redde het alleen niet een aantal jaren geleden, Air France ook niet. Samen wel.
  Alitalia idem dito.
  SLM had er voor kunnen kiezen niets te doen en dan over een aantal jaren ter ziele te gaan.
  Volgens mij heeft de CEO (lachmansingh? namen ben ik slecht in) een grote stap gezet, moedig. Hopelijk een geslaagde.


  Maak melding

 29. Pico

  Het is geen vergelijking tussen KLM Airfrance met TUI group maar van het Vliegbedrijf (aantal vliegtuigen) van KLM (ruim 200) en het Vliegbedrijf van TUI dat als Pan Europees bedrijf onder meerdere locale brands en namen zeer waarschijnlijk meer vliegtuigen exploiteert dan KLM.

  TUI Fly is op zich een gigant en SLM is dan een soort mug, terwijl veel reacties een soort van gelijkwaardigheid zien in de verhouding SLM – TUI Fly.
  Laten we het laatste hopen maar het is zeker niet van zelf sprekend gezien de wijze waarop SLM functioneert en gemanaged wordt.


  Maak melding

 30. Wat een vergelijking zeg… Ams-PBM gemiddeld maar 150.000 reizigers per jaar, voornamelijk familie en vrienden waarvan zeker 90% in de vakantie alleen kan reizen. Dan ga je zo een armzalige route vergelijken met Bali. Kom op zeg. Route naar Paramaribo mogen er 6 maatschappijen vliegen(3 uit de EU en 3 uit de Caricom)Waar blijft de rest????(Air Berlin/ Iberia/Lufthansa/Condor/TAP/ etc) Denk je echt dat men zo happig is om te vliegen naar Suriname???


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.