woensdag, februari 21, 2024
HomeNieuws uit SurinameSuriname’s Fly Allways mikt op diasporalijn Curaçao

Suriname’s Fly Allways mikt op diasporalijn Curaçao

-

Does Travel & Cadushi Tours

PARAMARIBO, 27 jun – De Surinaamse vliegmaatschappij Fly Allways gaat twee keer per week vliegen naar en van Curaçao. Het is een veelbelovende markt nu het Antilliaanse Insel Air is afgehaakt. Per jaar reizen ruim tienduizend mensen tussen Paramaribo en Willemstad. Dat vraagt om meer dan twee vluchten per week.

Voorlopig is het wat Fly Allways kan bieden. Er zal gevlogen worden met een Fokker-70. Die is goed voor tachtig zitplaatsen. “Ik hoop op meer in de toekomst”, zegt directeur Hugo Clarinda van de Curaçao Tourist Board, tegenover de Wae Tijd. Het uitvallen van Insel Air was toch wel een aderlating wat het personenverkeer vanuit Suriname betreft. Op Curaçao was het merkbaar.

Veel Surinamers bezoeken het eiland vanwege familiebanden. Dat gaat terug naar het begin van de vorige eeuw, toen de Shell-raffinaderij op Curaçao arbeiders nodig had. “Veel Surinamers kwamen voor dit bedrijf werken. Maar ook onderwijzers kwamen. Nu praten we over een tweede en derde generatie die heen en weer reist vanwege de roots”, aldus Clarinda.

opening
Fernandes Express
Caribbean Party

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES