maandag, mei 20, 2024
HomeOnderwerpenEconomieFruitmultinational gebruikt Suriname als uitvalbasis voor Caribische regio

Fruitmultinational gebruikt Suriname als uitvalbasis voor Caribische regio

-

Does Travel - naar Suriname

PARAMARIBO, 27 jun – Multinational FAI heft Suriname ontdekt als uitvalbasis naar het Caribisch gebied. Dit na jaren van vallen en opstaan onder de moeilijke economische omstandigheden in en buiten Suriname. De Belgisch/Franse fruitreus heeft genoeg kracht en ervaring opgedaan om nieuwe uitdagingen aan te gaan. FAI, de Food 7 Agriculture Industries, wil vooral Surinaamse bananen gaan promoten en afzetten. Er is een enorm gat in de markt.

Daar moet economisch genoeg profijt uit te halen zijn. De eerste stapen zijn al gezet. “We denken in augustus de eerste containers de grens over te sturen”, zegt FAI-directeur Eduardo Melendez tegenover de Ware Tijd. ‘De grens over’ slaat op Surinames westerbuur Guyana. Daar is toestemming verleend voor het afzetten van scheepsladingen bananen. Guyana wordt dan het tweede Caribische afzetland.

Sinds drie jaar worden wekelijks minstens acht vrachtcontainers bananen afgezet in Trinidad. “We hebben twee afnemers in dat land”, zegt Melendez. Ook in andere Caribische landen worden mogelijkheden gezien. Zoals met Barbados. Dat zou dan het derde lidland worden van de Caricom, de Caribische Gemeenschap, waar Surinaamse bananen kunnen worden verkocht.

opening
Fernandes Express
Caribbean Night

9 REACTIES
 1. Dat is nu een goede inzicht.Kleine hoeveelheden leveren aan groot aantal landen.Alles bij elkaar wordt het een equivalent als het exporteren naar een grote markt.
  Onze president blijft een tegenstander van kleinschaligheid.Die man ziet alles groot gebeuren.Misiekaba ziet ons Dubai worden.
  De ASSURIA gaat de Suri Burj Khalifa bouwen.


  Maak melding
 2. Allemaal erg prachtig. Maar bij mijn weten is de bananenmarkt ingestort vanwege o.a de moko-bacterie in combinatie met een te kort aan arbeidskrachten.
  Hoe zit dat nu dan?

  Daarnaast zijn ze dan al vanaf 2014 aan het “ontdekken” die belgen. UNIVEG is al vanaf 2014 90% eigenaar en opereert sinds dien onder de naam FAI (Food and Agriculture Industries NV).


  Maak melding
 3. @Kevin

  Volgens mij staat in de eerste alinea gewoon dat ze al jaren bezig zijn met vallen en opstaan.

  Verder zie ik niet zo goed het verband tussen een bacterie die de bananen bedreigt en kleinschalige exportmogelijkheden in de regio. Blijkbaar zijn er nog genoeg bananen over voor die export.


  Maak melding
 4. De voorraad schuur droom krijgt een realiteit. Bananen naar twee en dan drie Caricoms.

  Hopelijk dat de uitbreiding met livable lonen te paard gaan..Ook dat de arbeids markt open is voor Surinamers en niet voor goedkope buitenlanders.


  Maak melding
 5. Dit past helemaal in deze bananenrepubliek, onder leiding van een veroordeelde drugsdealer, cq massamoordenaar met zijn ongeschoolde paarse criminele organisatie.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES