dinsdag, april 16, 2024
HomeFotoVoortzetting proces Decembermoorden in Suriname

Voortzetting proces Decembermoorden in Suriname

-

Does Travel - naar Suriname

Vandaag, woensdag 28 juni, gaat het proces tegen de president van Suriname Desi Bouterse rond de Decembermoorden definitief verder. Het Hof van Justitie besliste 11 mei van dit jaar dat het proces door moest gaan. De beslissing van de hoogste rechterlijke instantie in Suriname, had behoorlijk wat voeten in de aarde. Het Openbaar Ministerie in Suriname tekende begin februari hoger beroep aan tegen het besluit om het proces door te laten gaan. Argument was dat voortzetting van de zaak de staatsveiligheid in gevaar bracht.

opening
Fernandes Express
Caribbean Night

41 REACTIES
 1. Ik mag toch aannemen dat morgen het requisitoir gehouden gaat worden!!!
  Het wordt tijd dat er duidelijkheid komt en Suriname verlost wordt van de smet van leugens en wetteloosheid.


  Maak melding
 2. Minder dan 24 uur en nog is er niet bekend welke truc Kanhai wil uithalen.
  Misschien dat Elgin zich een kogel door het hoofd jaagt,om te vertragen,dan een strafeis uit te spreken.
  Ja,er zijn nog steeds mensen die dood willen voor de volks president.


  Maak melding
 3. Dus op 28 -06 – 2017 wordt de uitvoering van de poppenkast wederom ( opgevoerd ) ( herhaald )
  Mensen allemaal kijken en luisteren wat Jan Klaasen ( rechter ) tegen Katrijn ( Bouta ) te vertellen heeft.

  Sari tori

  Jacko


  Maak melding
 4. Bedoelde neus de smet van leugens en wetteloosheid die de indianen (originele Surinamers) ten deel viel door toedoen van Nederland of dat wat de geimporteerde Surinamers en hun nazaten voor en na de “onafhankelijkheid” is aangedaan. Of heeft de Nederlandse neus het over wat de buitenlanders met n Surinaams paspoort is overkomen toen ze de indianen weer dezelfde poets wilden bakken en buiten de indiaanse waard hadden gerekend en van een koude kermis kwamen in warm Suriname. Ik vroeg mij dat even af. Mvg Boy


  Maak melding
 5. Een ieder doet wat hij of zij wil in dit land er is totaal geen gezag meer.mooi vb voor de jongeren we zien het elkedag hoeveel jongeren dagelijks worden opgesloten .het lijkt wel als of niemand zich meer druk maakt over de toekomst en denkt men van stelen en moorden is normaal en drugs kopen en gebruiken het lijkt allemaal normaal tezijn niets aan de hand.want baas e doe ing toe .


  Maak melding
 6. Aldus sprak infantiele scribent Boy.

  Alsof de Indianen het nu goed hebben in Suriname.
  De seriemoordenaar wilde onlangs nog hun gronden
  aan de zogenaamde wakamans geven.

  Indianen Boy?!

  Zeker ook erelid van de Nationale Doden Partij.

  Voor de goede orde, de sessie vandaag gaat over de beestachtige slachting gepleegd op en rond 7-9 december 1982.


  Maak melding
 7. Neen sufferd whome, het heeft niks met de door jou gehate partij te maken. Gebruik je lege verstand en je verstarde ogen.
  In casu betreft het de smet van leugens en wetteloosheid over Suriname. Gezien je indiaans standpunt ben je ook zo n import geval. Anyhow die tijd van jouw soort is voorgoed voorbij. En voor de goede orde indianen neuzen niet in andermans zaken in Suriname en raken niet geintimideerd door n club gefrustreerde zich Hollands voordoende toevallig uit Suriname afkomstige allochtonen zonder eigen identiteit. De basjas van Welk plumage Dan ook worden door ons geidentificeerd en geelimineerd sedert we de bakra basi hebben opgedonderd. Knoop dat laatste vooral bij elke sessie in je lege kop en zie dat onder je verstarde ogen. Er komt voor jou Nog n moment waar je liever als infantiel door het leven gaat Dan als identiteitsloze pseudo slimmerik. Mvg Boy


  Maak melding
 8. Suriname het land van onbegrensde mogelijkheden, alles waardoor je enigszins geschokt kunt raken is de normaalste zaak vd wereld en dit proces is nog lang niet ten einde, want Bouterse en zijn behaarde advocaat trekken alle registers open om vrouwe justitia wederom te verkrachten.

  Het zou mij verbazen als er vandaag een strafeis wordt geformuleerd.


  Maak melding
 9. RobG
  Moet de president net als Maisha Neus voldoen aan wettelijke regels en bepalingen?
  Ben benieuwd naar je oh zo veelzeggende mening, maar vrees dat er windstilte is waardoor de broodmolen niet kan draaien.


  Maak melding
 10. De strafeis zal uitgesproken worden en Desi zal te horen krijgen wat hem te wachten staat. Het zal niet de eerste keer zijn dat er een straf tegen deze man is uitgesproken en dat hij het gewoon naast zich neerlegt. Er zijn immers mensen op deze aarde die God noch Verbod kennen. Het is in ieder geval niet een gelukkige omstandigheid om als mens keer op keer strafeisen tegen je te moeten horen en die te negeren terwijl je als elk respectabel wezen de innige behoefte heb om als normaal wezen geacht te worden.


  Maak melding
 11. De felle (en veelal te persoonlijke) reacties geeft de gevoeligheid van de decembermoorden aan. Tevens meent een ieder de juiste informatie over het gebeuren te bezitten inclusief oordeel. Dat is wel jammer, de doden kunnen zelf spreken. En dat zal tevens ook geschieden, reken daar maar op. Denkend aan de laatste momenten van de 15 slachtoffers, -hun angst en gesmeek zijn bijna hoorbaar en tastbaar- kom ik er achter dat iedere mening van mij er één zal zijn uit rancune. En ik denk niet dat iemand daarop zit te wachten. Suriname heeft al meer dan 500.000 opperrechters. Uit respect en eerbied voor de 15 geëxecuteerde landgenoten en hun nabestaanden zou een ieder gevrijwaard moeten zijn van elk oordeel daar waar je de rechten daartoe niet bezit. Je verschuilen achter cliche’s als “Ik mag een mening hebben” raken geen doel, immers, als je die overtuiging hebt, vanwaar dan je alias? Gezien mijn leeftijd kan ik alleen maar hopen de afsluiting nog mee te mogen maken. Het recht zal uiteindelijk zegevieren. Tot die tijd: Respecteer elkaar, ook de pen kan een moordenaar zijn…..


  Maak melding
 12. Rechters van Suriname aub doe je werk!!
  Ga niets meer toetsen maar spreek vonnis uit!Wij wensen jullie sterkte en wijsheid toe.Wij willen een quilty vonnis!


  Maak melding
 13. @Ray
  Rechters van Suriname aub doe je werk!!
  Ga niets meer toetsen maar spreek vonnis uit!Wij wensen jullie sterkte en wijsheid toe.Wij willen een quilty vonnis!

  woensdag 28 juni 2017 om 12:55 uur.
  ///////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////
  Begin met een touw te lopen naar de Bosje brug,de uitkomst zal jou vies tegenvallen jo KOE jo.


  Maak melding
 14. @Jimman
  Sinds doden niet voorzich zelf kunnen praten en om gerechtigheid kunnen vragen doen wij het voor ze!
  Als wij gaan wachten op wonderen dan gaan wij 100 jaren nog wachten zoals jij die alle geduld van de wereld heeft.Wij willen de moordenaar gestraft zien worden en Nu.35 jaren lang is een lange tijd en de dag des oordeel is hier.


  Maak melding
 15. Van één moord op klaarlichte dag gepleegd, is de laffe moord van de voorzitter van de VHP Santhoki op een weerloze burger/jongeman (Boyke) te Charlesburg. Deze moord is een onomstreden moord. Dat moet toch een makkie zijn voor de justitie. Waarom wordt nog steeds gewacht voordat deze zaak eindelijk aanvangt en de familie weet waar ze aan toe is. De komende twintig jaar is Suriname en de VHP dan verlost van deze moordenaar die desondanks minister van justitie kon worden. Gekker kun je het niet hebben.


  Maak melding
 16. @Anand Hindori
  Al ben je een manja dief je blijft een dief.Wat niet van jou is moet je niet proberen anderen af te pakken of te stelen.Nu moet je de dood van de criminelen niet op naam van Santokhi proberen te schrijven.
  en doen alsof criminelen de beste mensen zijn die rondlopen in Suriname.
  Echtwaar op deze dag wenste ik dat een geliefde van jou geexecuteerd zou zijn geweest.Misschien dat je voor gerechtigheid voor je geliefde zou vragen en geen sympathie zou tonen voor zijn moordenaar.Ik geloof niet dat jou geliefde zoveel verraad van jou zou verwachten.Enfin wees blij dat jij geen rouwende bent vandaag! De rest heeft alle recht voor het vragen van gerechtigheid.


  Maak melding
 17. Meneer Ray, vind jij het terecht dat Santhoki nog steeds vrij rondloopt? Over deze zaak weet een ieder wat er toen gebeurd is. Laat Santhoki zichzelf dan aangeven. De hele VHP wordt met de nek aangekeken. Vind je dat goed dat dat gebeurt vanwege één moordenaar? Heb jij principes om iemand te verdedigen die een ander zomaar neer knalt. Als ze jou hadden geëxecuteerd, wat jij een ander toewenst die z’n recht zoekt, kon jij niemand in de maling nemen. Was die weerloze burger Boyke de enige Surinamer die een manja ooit heeft gestolen. Als de justitie deze zaak oppakt, heeft Santhoki echt een probleem hoor. Een moordenaar, dan ben je op de koop toe voorzitter van een politieke partij. Vind jij dit wel correct?


  Maak melding
 18. A H,
  het onderwerp gaat over een drugsveroordeelde, meervoudig moordenaar, die 15 onschuldige en ongewapende landgenoten eigenhandig heeft gemarteld, gefolterd, verminkt en standrechtelijk vermoord. Dus tracht niet op deze hypocriete wijze de aandacht af te leiden van het onderwerp. Hiermee profileer jij jezelf met de laaghartige paarse rioolratten in Suriname zonder enig normen en waardenbesef.


  Maak melding
 19. Oorlogsmisdaden en moorden verjaren nooit. Vervloekt zijn veelvuldige moordenaars tot in de vierde generatie. Maar ook vervloekt is het paars misdadig erend en aanbiddend ddb oerdom debiel vervloekt volk. Oma taki, ddb is de ware vloek vloek het gehele land en oerdom paars volk die deze vloek over zichzelf hebben gebracht, van awariedomrie, advocaat, dokter, prof tot verdoemd zijnde verarmde paarse ratten en muizen.


  Maak melding
 20. Het onschuld van Santokhi is door de rechter bewezen.Vreemd dat jij van de Ndp Santokhi gestraft wil zien worden,dezelfde Santokhi die R.Khan heeft overgeleverd aan Amerika.Santokhi die ex ere voorzitter is geweest van de Cicad.Santokhi die het dec proces op gang heeft gebracht en dezelfde Santokhi bij wie je baasje bouta op handen en voeten moest kruipen om vergeving te smeken.Ik bewonder je moed om voor de ndp te kiezen waar al de leden criminelen zijn,van kettingzaag moordenaars tot bankrovers.Van executeurs tot oplichters;broederverraders en landverraders en niet te vergeten coupplegers en corruptelingen.Heden is het niet Santokhi die voor de rechter moet verschijnen maar je baasje met amnestie en al.Santokhi smeekt niet om amnestie alleen criminelen zoals je baasje begeren het.Nogmaals mijn bewondering voor jou om te zwemmen met de bloedhaaien van de ndp en niet vrezen voor je leven.Ze zorgen goed voor je.Hoeveel aan bloedgeld heb je intussen ontvangen van ze?


  Maak melding
 21. @ Ray,

  Die hele zaak is in de doofpot gestopt.
  Nooit uitgezocht. Die manja-dief zoals jij hem noemt was geen crimineel. Olifant San dacht dat hij een crimineel was, zegt hij. .Boyke, een jongeman van 19 jaar, was ongewapend en kwam terug van de film. Santohki schoot die jongeman in de rug neer, 6 weken na de decembermoorden.

  Anno 2008 is het weer bekend geworden en weer in de doofpot gestopt..

  Een vraag aan jou:

  Hoeveel bloedgeld heb jij inmiddels van de Olifanten Partij ontvangen? Drugs geld is ook bloedgeld. Het neemt ook levens van mensen.
  En zeg nou niet dat doet DDB en niet Olifant San……….dan heb jij vreselijk veel boter op je kop.
  Of zijn al die olifanten rijk geworden van het harde werken binnen 1 a 2 jaar? Van nog minder dan 0,0 naar 1.000.000% in 2 jaar…..eeeeeeeeerlijk verdiend met hard werken…..
  De meesten zijn rijker dan “Desi Escobar”.
  Hoe zat het ook alweer met:
  – drugscrimineel August ‘Segebai’ Adjoeba;
  – cocaïne in Surinaamse diplomatieke postzakken;
  – politieman AK;
  – Toyota Surf met kentekennummer 78-66 RP;
  – politiecommandant George Biervliet;
  – Operatie Oreon;
  – Roger Khan;
  – Top-Ice eigenaar ‘Remi’:
  – stopzetting razzia’s op Brazilianen;
  – zijn pleegkinderen en hun mishandelingen;
  – Neede, zaakgelastigde voor Suriname in Venezuela;
  – Pertabsing Goerdayal;
  ?


  Maak melding
 22. @Anand Hindori
  Jullie paarse trollen blijven maar op de meest lage manier leugens en onzin verkopen.

  Die manja dief was gesommeerd te stoppen maar bleef wegrennen. De agenten hebben toen een waarschuwingsschot in de lucht afgevuurd. Jammer genoeg beschreef de kogel een boog naar de tak waar de dief zich in een boom verstopt had en werd hij dodelijk getroffen. Er is een zeer kleine kans dat zo iets gebeurt maar dat het kan bewees dit geval.
  Wat Chan met dat verhaal te maken heeft begrijp ik niet.
  .
  Wat Bouterse betreft. Volgens de aanklager is duidelijk aangetoond dat de moorden vooraf beraamd waren en dat Bouterse in het ford was tijdens de martelingen en moorden. Dus ja Het is niet meer te ontkennen dat Bouterse een MOORDENAAR is. Voor dat oordeel is het niet nodig dat hij zelf heeft geschoten.


  Maak melding
 23. @Neus:

  Quote:
  “@Anand Hindori
  Jullie paarse trollen blijven maar op de meest lage manier leugens en onzin verkopen.

  Die manja dief was gesommeerd te stoppen maar bleef wegrennen. De agenten hebben toen een waarschuwingsschot in de lucht afgevuurd. Jammer genoeg beschreef de kogel een boog naar de tak waar de dief zich in een boom verstopt had en werd hij dodelijk getroffen. Er is een zeer kleine kans dat zo iets gebeurt maar dat het kan bewees dit geval.
  Wat Chan met dat verhaal te maken heeft begrijp ik niet.

  Whahahahahahahaha je zuigt echt alles uit die neus van jouw:

  Die manja-dief zoals jij hem noemt was geen crimineel.
  Het was “Boyke” Bikharie, een jongeman van 19 jaar, was ongewapend en kwam terug van de film. Santohki loste gericht meerdere schoten op deze jongen en schoot die jongeman in de rug neer.


  Maak melding
 24. Nee Sabaku

  Terrecht dat men vervolgt, maar
  Waarom de 8 december moorden wel alleen eruit lichten en de rest, de overige 450 “gevallenen” verzwijgen?

  Als we echt gerechtigheid willen beperken we ons niet alleen tot de 8 dec strafzaak.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES