Bouterse: ik weet en voel waar u als volk door heen gaat

90
President Bouterse van Suriname

PARAMARIBO, 20 jun – “We gaan voor een volksgerichte economie.” Dit zei president Desiré Bouterse in het parlement. De ontwikkeling van de economie blijft belangrijk en zelfs essentieel. Maar de sociale ontwikkeling van de samenleving zal door alles heen gediend moeten worden. “Ik weet en voel waar u als volk doorheen gaat”, aldus Bouterse.

Allen maatregelen en beleid van de regering zijn erop gericht en afgestemd. “Het is moeilijk maar ik durf te zeggen dat met de inspanningen die we ons te getroosten, we hieruit te zullenb komen. De weg lijkt nog lang, maar we koersen met zekerheid naar een betere toekomst”, zei het staatshoofd tijdens het debat over het beleid. Om het allemaal ook werkelijkheid te maken, wordt hard gewerkt.

Maatregelen voor economische verbetering, zullen gepaard gaan met sociale vooruitgang. “Voor de regering is ontwikkeling: geluk, vrede, veiligheid, leefbaarheid en sociale garanties van het bestaan”, aldus Bouterse. Minister Gilmore Hoefdraad van Financiën zei tijdens zijn spreekbeurt dat gestreefd wordt naar een efficiënter belastingsysteem. Het geld voor de sociale ontwikkeling moet ergens vandaan komen.


90 REACTIES

 1. Een maand nagedacht en weer geen enkel antwoord, geen enkele informatie, geen oplossing, alles geheim in comité generaal.

  De president is verworden tot een zombie


  Maak melding

 2. ““Ik weet en voel waar u als volk doorheen gaat”

  Hoe voelt u dit?Kunt u dit verduidelijken met drie vergelijkbare voorbeelden? Bent u mindrie meng al skeer? De boodschappen in de supermarkt niet kunnen betalen.auto niet kunnen tanken/Aflossen bij yokohama.Geen US dollar kunnen kopen.Kinderen met een lege maag naar school /bed sturen.Huis op de veiling omdat de hypotheek niet betaalt, huur achterstand.Geen medicijnen kunnen kopen.Geen SZF kaart omdat ik bij verdien met hosselen.In mijn woning /auto ingebroken. Met 800 srd inkomen huur moeten betalen,SZF verzekering noem maar op. Salaris die niet op tijd gestort wordt.Dit allemaal maakt u mee en voelt u aan den lijve…..


  Maak melding

 3. Nog geen antwoorden….info……..nope
  Maar dat komt nu toch, na de toespraak?

  Dat comité generaal betreffende Alcoa en BZV kan ik me wel voorstellen. Lijkt mij ook verstandig

  Wordt vervolgt lijkt mij


  Maak melding

 4. Bla, Bla, Bla blablablabla, dom gezwets, niets concreets, Wat een blamage.
  Geluk, vrede ,veiligheid dat kunnen we zelf wel verzinnen, wij willen daadkracht, een volksgerichte economie hoe krijg je het uit je mond,
  Laat zien hoe je dat doet en geen gewouwel over demonstratie’s en democratie, dom geleuter , heb je daar nu ander halve maand op zitten broeden?


  Maak melding

 5. Mag ik lachen, luid en lang? De president verteld weer een smoes, geef nu eens duidelijk aan waar het geld gebleven is? Ik weet het wel, kijk even in de gevulde broekzakken van de leden van de DNA, ja inderdaad allemaal.


  Maak melding

 6. Het lijkt op het verhaal van de Tram die 18000 volkswoningen van A naar B brengt. Wanneer zecht het volk (inclusief de Nationale Debiele Personen) tot hier en niet verder, nu ophoepelen.

  Hoe vinden jullie het verhaal over teveel Buitenlandse producten?! Dat zal voor irritatie zorgen op het ka kabinet, voor zover ik weet is Blue label een Buitenlands product.


  Maak melding

 7. Het geld moet ergens vandaan komen, zegt hij…Alleen weet hij niet waar en hoe…..Wat een visie!! Hij is aan het nadenken over een lening, potje, gift, donatie….Wat about al die corrupte zakkenvullers?? Mensen, blijf maar geloven en vertrouwen, alles komt goed zegt hij zoals altijd. Mi mars….Iets anders heeft hij niet te melden.


  Maak melding

 8. Vanaf 2010 heeft hij de staatskas leeggeroofd samen met zijn familie, vrienden, loyalisten. Stuk voor stuk hebben zij zich puissant rijk gestolen En nu komt dit demente fossiel met droge ogen roeptoeteren dat het volk moet bijdragen om de kas weer gevuld te krijgen…paarse rattenplaag.


  Maak melding

 9. Schijndood is aan het nadenken, met die paar hersencellen, die nog overgebleven zijn, met deze crimineel gaan we nog een gouden toekomst tegemoet, tenminste voor degene die net zo veel hersencellen hebben als deze moordenaar, want die geloven nog steeds in deze volksbedrieger.


  Maak melding

 10. Bouterse is aan het hallucineren van de paddo’s of hij is beneveld door de black label. Het blijft bij zinloze monologen. Bij deze man regeert de leugen. Familie and friends first en de rest kan stikken.


  Maak melding

 11. Hij is slimmer dan jullie allemaal hier.daarom is hij de bäas van jullie Suriname sinds 1980.dus mond houden en naar hem luister en volg.


  Maak melding

 12. het enige wat jij moet doen is,, z.s.m. oprotten.. verder geen woorden vuil maken..

  waar is dat geld gebleven,,. die ligt bij obiango samen met al het goud in Gunee Bisauw in Afrikaa getransporteerd met de s l m samen met zoon dino die nu in Amerika gevangen zit…..

  wat is er met al die leningen gebeurt door boef draad gestolen en weg gelegd..

  wanneer wordt abrahams jou beste vriend opgesloten..


  Maak melding

 13. Bouterse lacht zich krom.
  Wat is het volk van Suriname toch mak en dom.
  Je kan ze keer op keer bedriegen en voorliegen
  en toch blijven ze voor je kiezen.


  Maak melding

 14. 40000 volkswoningen, 6 baan snelweg met fly-overs, diepzee wereldhaven, cruiseterminal, zweeftrein van zanderij naar paramaribo, raketlanceerbasis, international airport, 2e Dubai, ultra moderne ziekenhuizen, toerisme op hoger niveau.

  Suriname wordt een van de rijkste landen ter wereld zonder diefijzer, criminelen en rovers.

  Binnen 10 jaar te realiseren dus nog 2 keer stemmen.


  Maak melding

 15. Bouterse kan er geen bal van.Al die beloftes zijn helemaal niets.Je hebt het land failliet gemaakt als president van Suriname.Ze moeten al jouw bezittingen afpakken want je bent op een onrechtvaardige manier eraan gekomen.Waar is die 1.3 miljard USD van het land gebleven.Geef antwoord aan het volk van Suriname. Alles is leeggeroofd door jouw en je mannen/vrouwen maar het is hun eigen schuld om zo een domkop te kiezen als president van het land is vragen om problemen en dat hebben ze gehad.Je bent naar mijn oordeel te slechtste president die het land heeft gehad.Ik schrijf dit uit eigen ervaring die weet wat economie betekend.Opstappen is het beste voor het land want zolang je blijft als president is het alleen maar achteruitgang.Dat is mijn advies als Surinamer.


  Maak melding

 16. Ik voel waar u als Volk doorheen gaat, maar IK HEB MIJN

  PRIVE DRUKKERIJ, OM VOOR MILJARDEN AAN

  ONGEDEKTE SRD-BANKBILJETTEN TE DRUKKEN !

  Belastingsysteem bla bla bla,

  over het CORRUPTIESYSTEEM GEEN WOORD,

  al de Rovers van staatsgelden mogen vrij rondlopen !

  “UN DE BESIK NANGA A OPBOUW” dji SUMA , dji

  SANG ?????????

  PS : ZIJN DE VERKONDIGERS VAN DEZE PAARSE BELOFTEN, PAS GISTEREN AAN DE MACHT GEKOMEN ??????????????

  De 17.866 PAARSE VOLKWONINGEN ZIJN, IN ELK GEVAL, EINDELIJK VOOR DE KUST VAN SRANAN AANGEKOMEN !!!!!


  Maak melding

 17. Boefdraad heeft iets positief gezegd,dat eerst een begroting en jaarrekening zien voor subsudie aanvraag..al die stichtingen boelbelaseren…tog iets positief…


  Maak melding

 18. Het geld voor de sociale ontwikkeling moet ergens vandaan komen, aldus GH.
  Niet uit zijn zak en van ddb en gang.

  Bouterse: ik weet en voel waar u als volk door heen gaat.
  Woorden uit de mond van een moordenaar, voor drugs veroordeelde psychopaat, iemand die zichzelf, familie, inner circle met het kruis gezegend heeft, Neks No Fout, op de opsporingslijst van DEA in Miami, hoofdverdachte van 8 december 1982 moorden, verantwoordelijk voor de staatsgreep op 25 februari 1980, verantwoordelijk voor de Moiwana86moorden, 3 x skeer van Suriname, enz, enz, enz.

  De dief roept heel hard, “houdt de dief!

  Wie houdt Wie Voor De Gek?

  Recht En Waarheid Maken Vrij

  God Zij Met Ons Suriname/rs


  Maak melding

 19. Jullie allemaal hier die kletsen ,…BLAF maar tot je een ons weegt,gefrustreerde flapdrollen.DESIRE,,,DELANO,,,BOUTERSE,..Is en blijft president van de republiek SURINAME ! tot 2020,..daarna komt de NDP,…weer aan de macht.ADIEU !..omhooggevallen Patjakkers !


  Maak melding

 20. @Srafu
  Ik voel waar u als Volk doorheen gaat, maar IK HEB MIJN

  PRIVE DRUKKERIJ, OM VOOR MILJARDEN AAN

  ONGEDEKTE SRD-BANKBILJETTEN TE DRUKKEN !

  Belastingsysteem bla bla bla,

  over het CORRUPTIESYSTEEM GEEN WOORD,

  al de Rovers van staatsgelden mogen vrij rondlopen !

  “UN DE BESIK NANGA A OPBOUW” dji SUMA , dji

  SANG ?????????

  PS : ZIJN DE VERKONDIGERS VAN DEZE PAARSE BELOFTEN, PAS GISTEREN AAN DE MACHT GEKOMEN ??????????????

  De 17.866 PAARSE VOLKWONINGEN ZIJN, IN ELK GEVAL, EINDELIJK VOOR DE KUST VAN SRANAN AANGEKOMEN !!!!!

  dinsdag 20 juni 2017 om 22:13 uur.

  ,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,

  O No ,..ALWAYS THE SAME OLD BULLSHIT STORY ! written by THE SAME OLD BLODDY IDIOT FOOL !


  Maak melding

 21. Maatregelen voor economische verbetering, zullen gepaard gaan met sociale vooruitgang. “Voor de regering is ontwikkeling: geluk, vrede, veiligheid, leefbaarheid en sociale garanties van het bestaan”, aldus Bouterse.

  Sinds zijn aantreden is het gewoon Wahahaahhahaahahahahahhaahahahahahahahahahahahahahhhhhhhhhhhahahahaahahhahahahahahahahahahahahaha te alla dongsma e ka. Whahaahahahahahahhaaahahahhhhhhhhhhahahahahahahhhhhhhhhhahahahhhahahhahhhhhhhahahaha, mmoi beet paars stom misdadiger vererend volk.


  Maak melding

 22. -Een waardeloze man is die Bouterse die NOOIT een goed gesprek heeft gevoerd en heel zwak is.

  Bouterse, Boefdraad en co mogen letterlijk DOOD vallen.


  Maak melding

 23. We zijn allemaal gewoon weg aan het lullen niet bouterse lacht ons uit maar we maken n gewoon onze geschiedenis en onze kinderen belachelijk vooral die mensen hier die alleen maar commentaar hebben waar zijn wij mee bezig het typen kan helemaal niets laat je stem horen daarmee bereik je wat en is ook opvallend dat altyd het dezelfde mensen zijn die type gehoord willen worden ik benijd niemand maar hebben we wel zelf respect? laten we beginnen met in de spiegel tekijken en die bouterse aanhang denken jullie even na men dit is perzies die situatie van zwaarte piet het is een vernedering voor criolen tog komen een paar broers en zussen want dat zijn ze wij lijken op mekaar wij moeten het zelf doen, zeggen dat het niet zo is en perzies wat de witmans zeggen waarom moeten wij veranderen als criolen niet eens protesteren en sommige er zelf geen moeite mee hebben en dat is ook wat er in Su gebeurt met deze situatie waar is ons zelf respect men


  Maak melding

 24. We zijn allemaal gewoon weg aan het lullen niet bouterse lacht ons uit maar we maken n gewoon onze geschiedenis en onze kinderen belachelijk vooral die mensen hier die alleen maar commentaar hebben waar zijn wij mee bezig het typen kan helemaal niets laat je stem horen daarmee bereik je wat en is ook opvallend dat altyd het dezelfde mensen zijn die type gehoord willen worden ik benijd niemand maar hebben we wel zelf respect? laten we beginnen met in de spiegel tekijken en die bouterse aanhang denken jullie even na men dit is perzies die situatie van zwarte piet het is een vernedering voor africanen tog komen een paar africanen zeggen dat het niet zo is en perzies wat de witte mensen zeggen waarom moeten wij veranderen als african en niet eens protesteren en sommige er zelf geen moeite mee hebben en dat is ook wat er in Su gebeurt met deze situatie waar is ons zelf respect men


  Maak melding

 25. Leuk forum dit. Allemaal bounties die lopen te schelden op Suriname. Onze beroeps pedo Henk Molenaar is inmiddels weg. Hoe zou dat nou komen Ray, Passant, Koos en JoJo?


  Maak melding

 26. Bounties roept een Paarse slaaf, de Paarsen brengen steeds vaker RACISME en Racistische praatjes in stelling om het door hen veroorzaakte FAILLISSEMENT van het land te verdoezelen of te verdedigen !

  Een Creools PROBLEEMGEVAL heeft ons Land failliet gemaakt ! Meneer heeft IN HET GEHEIM, toen onze staatskas al LEEG was gerommeld, MEER DAN DRIE MILJARD ongedekte SRD-biljetten gedrukt en uitgegeven !

  In NDP-racistische taal uitgedrukt : zit Sranan met een Creools FAILLISSEMENT ! En met twee Creoolse Ongedekte GELDDRUKKERS, Gilmore en Desi !!!!!

  Dezelfde twee Creolen, Desi en Gilmore hebben ook al onze Monetaire Reserves en al ons Goud, laten VERDAMPEN !!!!

  De 70 % inflatie is ook Creools en de dagelijkse PRIJSVERHOGINGEN zijn Creoolse dommigheden !

  NDP FAILLIETMAKERS FU SRANAN, UN GO DORO NANGA UN RACISME, NEKS NO FOUT !!!!

  PS : MA DENG SRANMAN NO LAW, UN GWE MEK TRA EKTE SRANANMAN KONG BOUW A KONDRE OP !

  CARIFESTA E WAKTI SRANAN, MA DENG PAARSE CREORO-NJANGMAN DE BEZIG E TERI A MONNIE SANG DENG FUFURU !

  TEK A RACISME DJASO ! UN DONG PAARS KAW !!!!


  Maak melding

 27. Ik wil het bijna met je eens zijn maar waar ben jij ook mee bezig broer of zus creolen zijn voordat ik dacht aan groeien in die buik van me moeder zelfs begin slavenij vernederd WAAROM geeft iemand ons als naam de afkorting ervan of was dat jou ook niet opgevallen je gaat me niet vertellen dat Hindoestanen niet ook massaal voor bouta waren want ik ben opgegroeid in leiding dus begin niet over racisme want creolen hebben altyd zich zelf meer moeten bewijzen en tog met schijne ogen aangeken ten wordwn en het is een geërfd ding en daarom zie ik het nu als een plicht om er wat aan te doen om mijn kind en ook de jongeren en dan bedoel ik 7 tot 13 jaar een het anders te doen hoorde laatste BNer laatst zeggen dat hij naar brasil is gegaan en dat er alleen maar grooten ball boards waren met alalleen maar lichte mensen maar r heel veer donkere mensen daar leven wat denk je dat r dan met zo een kind gebeurd???? En dat is overal zo kijk maar naar Amerika hetzelfde dus Aub dat hypocrieten gedoe is ook genoeg keek laatst naar een surinaamse film van een creoolse jongen en een Hindoestaanse jongen genaamd djakata aanrader mooie verhaal denk na voordat je???? Creolen zijn altyd al onderdrukt en dat wij creolen ook ons zelf onderdrukken neem ik ons ook niet kwalijk als we niet anders weten dat zit in onze bloed en dat is die negatieve wat ons is bijgebracht in de slavenij verleden en wat wij moet verwerken en wel laten uit onze dna wat ik altyd voet bij stuk hou is dat een creool een creoolse heeft verkocht een heel groot fabel is als ik een boek of zo genaamd de geschiedenis schijf schijf ik het zowieso in mij voordeel wat ze ook hebben gedaan en wat ze ons wijs maken wouden de boeken zijn hun geschiedenis ik wil mijn geschiedenis als je snapt wat ik bedoel maarja er is werk aan de winkel respect voor een ieder


  Maak melding

 28. Ai moesje. Desi en zin kabinet is de hele dag stoned van de drugs (coca snuivers).
  Daarom weten ze niet wat er in de maatschappij gebeurt. Knecht linscheer ( die op alles schiet wat beweegt) duivel domine meye, demente beschimmelde Jules wijdenbos en pedo jozefzoon nemen de beslissingen. Alleen rampspoed. Desi zakka zakka.


  Maak melding

 29. @ Goed na denken ip van lullen:

  Probeer je tekst eens op te delen in allinea’s en zinnen met een hoofdletter aan het begin en een punt op het einde.
  Begin af en toe eens op een nieuwe regel en gebruik ook eens leestekens zoals komma’s.

  Kijk hoe andere reageerders het doen en vraag je af: “Wat leest het prettigst?”

  Jouw teksten zijn onleesbaar en dat is jammer als je wat te vertellen hebt.


  Maak melding

 30. Mag ik een kotszakje……

  Staatsschuld is de afgelopen 2 jaar verdubbeld door onverantwoorde Paarse leningen om schulden af te lossen.

  De zakken van de leden van de Paarse Roversbende zijn weer goed gevuld.

  Zijn dochter reist business class naar Parijs om ongegeneerd in de duurste winkels te shoppen en hij weet hoe het Surinaamse volk zich voelt en doorheen moet gaan?

  Wat een gore hypocriet is Bouterse toch.


  Maak melding

 31. Ik blijf het zeggen::::Bouterse en co mogen letterlijk DOOD vallen===Het volk wordt voor de gek gehouden en lees maar hoe de stand van zaken is….

  Hakrinbank: Staatsschuld bijna verdubbeld in twee jaar

  -PARAMARIBO – Suriname heeft bijna SRD 9,6 miljard aan binnenlandse en buitenlandse schulden. Dit is bijna een verdubbeling van de schuldpositie van het land vergeleken met 2014. Hiervan maakt de Hakrinbank melding in haar jaarverslag over 2016. Suriname is ruim SRD 5,8 miljard verschuldigd aan het buitenland, en ruim SRD 3,7 miljard schuldig aan binnenlandse kredieturen. Vooral de buitenlandse schulden namen fors toe in 2016. “Het geldtekort bij de overheid is nagenoeg geheel gefinancierd met buitenlandse leningen”, schrijft de Hakrinbank.

  De Centrale Bank van Suriname (CBvS) is de grootste schuldeiser van de overheid, die haar ruim SRD 2,4 miljard verschuldigd is. De overheid kan voorlopig niet bij de Moederbank aankloppen voor geld. Daartoe is er een overeenkomst getekend in 2016, gezien de negatieve gevolgen daarvan de afgelopen twee tot drie jaren. De particuliere banken zijn de tweede grootste schuldeiser en hebben bijna SRD 880 miljoen tegoed bij de overheid. Het is de overheid gelukt om haar schulden aan “particulieren” lichtelijk terug te brengen naar onder een half miljard SRD’s in 2016.

  Suriname heeft volgens de Hakrinbank nog een lange weg te gaan voordat het land uit de crisis komt. De hoge schuldpositie van het land betekent dat er veel aflossingen zullen zijn de komende jaren. Daarnaast wordt er ook verwezen naar de realiteit dat de economie volgend jaar nog zal krimpen met nog ongeveer 1 procent. Om een reactie gevraagd blijft Winston Ramautarsing, voorzitter van de Vereniging van Economisten (VES) kritisch: “Het volk moet de waarheid worden voorgehouden dat wij er nog lang niet uit zijn. Adviseer het volk om de buikriem strak te houden en om na te gaan hoe ze zichzelf verder kunnen versterken.”


  Maak melding

 32. Ira, bedankt voor je info.
  Hier heb je wat aan.
  Als ik jouw posting lees en deze bijvoorbeeld vergelijk met die van minister bojo., dan zegt dit mij genoeg over de persoon.
  Je hebt het in je posting over de Hakrinkbank
  Op een andere site las ik ook iets over het ” mooie resultaat” van de Hakrinkbank..
  Het was niet mooi, eeder superslecht. Zonder dat ik de leiding hiervan de schuld wil geven.
  Op europese of amerikaanse beurzen zou zo’n bank zwaar afgestraft worden.
  De winst is puur en alleen ontstaan doordat de USD in waarde is gestegen.
  Uit reguliere bedrijfsvoering zelf is geen winst behaald. Integendeel behoorlijk verlies.

  Een ander punt dat je vermeldt is de schuld van de regering aan de centrale bank:
  belachelijk. Dit is monetaire financiering. Vorig jaar april was ik in Su en hoorde ik de president op de tv verkondigen: geen monetaire financiering. Wat mij toen opviel is dat hij niet wist wat dat was. Heel erg. Dit valt hem minder kwalijk te nemen. De figuren rond hem hadden hem dit moeten hebben verteld.
  Het artikel
  Uit de meeste posting hierboven valt af te leiden dat men woest is. Behalve bojo.
  De site van waterkant is soms irritant, voor mij.
  Ze wil steeds de naam bojo vervangen door een ander woord
  Een van de opties zijn bobo.
  De nederlandse of de surinaamse vraag ik mij af.
  Er is een positief punt uit de tekst te halen.
  Bouterse geeft toe dat het huilen met de pet op is in SU (helaas). Hij zegt niet wat hij eraan gaat doen, maar als, als het achter de rug is ooit dan heb je een goede sociale ontwikkeling achter de rug. Positief toch?
  Nog een punt dat ik uit de tekst haal:
  Als de president zegt dat het slecht gaat en dat hij meevoelt met de bevolking ( waar of niet waar, dit meevoelen speelt even geen rol),
  hoe kunnen er dan figuren hier posten dat het helemaal niet slecht gaat in SU. Dat het elf goed gaat.
  Hiermee maak je jezelf ongeloofwaardig tot zelf belachelijk.
  Beleid steunen, tot daar aan toe, maarsomsis het beter te zwijgen en niet te reageren.


  Maak melding

 33. @Ira

  Naast dat Bouterse en zijn regering nergens antwoord op hebben gegeven en wazige toekomst beelden gaven ze een beeld dat haaks staat op dat van Hakrim bank. De regering voorziet al groei in 2017 terwijl Hakrim bank ook volgend jaar nog krimp ziet.
  Hoefdraad ziet in het betalingsbalans overschot winst maar vergeet dat daarvan $ 80.000.000 terug moet naar het IMF en heel veel direct weer vertrekt als aflossing en fee’s van Newmont danwel als rente op alle mega leningen.

  Ook vergeet men dat de staatsschuld herijkt moet worden zodra de cijfers van 2016 door het bureau van statistiek zijn vastgesteld. Bij die herijking stijgt de buitenlandse schuld met ongeveer 85 % omdat de koers vam 4,05 naar 7,60 bij gesteld moet worden.

  Hoefdraad ziet over het hoofd dat de deviezen voorraad stijgt omdat er binnenslands niets meer gebeurd omdat de mensen hun koopkracht verdwenen is.
  Hoefdraad vergeet dat de giften uit Holland en de pensioenada’s het land laten drijven omdat ze bijna 20% van de economie gaan vormen.


  Maak melding

 34. de Nationale Dieren Partij met hun farao al Bouta verkoopt gebakken telo lucht. Vooral milf Jenny is hier een liefhebber van. Dat er niet nog een paar flauwe kul commissies benoemt zijn!


  Maak melding

 35. @@Jojo, je hebt groot gelijk. Boefdraad had beter minister van buitenlandse zaken kunnen worden.

  Als ik alles op de voet volg weet ik een ding zeker en dat is het feit dat deze man Bouterse het land en Instituten gewoon aan het kapot maken is. Ook brengt hij het land naar de afgrond.

  Om over belangrijke zaken te gaan praten in de DNA is Bouterse niet te vinden, en als hij toch besluit te gaan praten in de DNA dan wordt een oude LP afgespeeld waar niemand wat aan heeft.
  Triest voor zo’n prachtig land met een moordenaar aan het hoofd.

  @@Pico, de reden waarom ik soms bepaalde info kopieert is het feit dat vele NDPérs altijd het tegenovergestelde aangeven van wat er precies aan de hand is in Suriname.

  Je schrijft ook:::::Vorig jaar april was ik in Su en hoorde ik de president op de tv verkondigen: geen monetaire financiering. Wat mij toen opviel is dat hij niet wist wat dat was. Heel erg. Dit valt hem minder kwalijk te nemen.
  -Dit is een van de kenmerken van de NDPérs.


  Maak melding

 36. @STRAFU:

  ” IK HEB MIJN PRIVE DRUKKERIJ, OM VOOR MILJARDEN AAN ONGEDEKTE SRD-BANKBILJETTEN TE DRUKKEN ! Belastingsysteem bla bla bla, over het CORRUPTIESYSTEEM GEEN WOORD”

  Wederom hoe kom je aan deze onzin? Geef eindelijk eens aan waar je dit vandaan hebt?
  Je roept alleen maar onzin en leugens!

  “de Paarsen brengen steeds vaker RACISME en Racistische praatjes in stelling om het door hen veroorzaakte FAILLISSEMENT van het land te verdoezelen of te verdedigen !”

  1. De NDP is de enige niet etnische partij in SU, dus racisme? Hoe en waar? Vertel………..
  2. De NDP heeft het land Failliet gemaakt? Waar haal je die onzin vandaan, heb je een bron?………

  “Dezelfde twee Creolen, Desi en Gilmore hebben ook al onze Monetaire Reserves en al ons Goud, laten VERDAMPEN !!!!
  De 70 % inflatie is ook Creools en de dagelijkse PRIJSVERHOGINGEN zijn Creoolse dommigheden !”
  1. Vertel waar je deze onzin wederom vandaan hebt? Bron graag………
  2. Wederom kom je met je verzonnen 70%…..je lult nergens wordt er gesproken over 70%…..o ja…in DE West…die zich later zelf corrigeerde………….

  Je raaskalt weer en lijkt alleen maar onzin te kunnen schreeuwen als een overslaande hangende langspeelplaat.

  Hou eens op met leugens verspreiden om op deze manier populair te willen doen. Zieig gewoon


  Maak melding

 37. @hmolenaar2016
  “Staatsschuld is de afgelopen 2 jaar verdubbeld door onverantwoorde Paarse leningen om schulden af te lossen”

  Waar haal jij het vandaan dat de leningen onverantwoord zijn?
  En als de staatsschuld in de afgelopen 2 jaar is verdubbeld, wat is het effect ervan voor SU in positieve of negatieve zin?

  “De zakken van de leden van de Paarse Roversbende zijn weer goed gevuld”
  Is dit een mening of een gevoel of is dit bewezen?

  “Zijn dochter reist business class naar Parijs om ongegeneerd in de duurste winkels te shoppen en hij weet hoe het Surinaamse volk zich voelt en doorheen moet gaan?”

  So What? Jaloezie bemerk ik? Dus jou dochters moeten zich aanpassen aan jouw werk? Doe ff normaal………

  Zielig dit soort post’s


  Maak melding

 38. IRA,

  Met alle respect wat jij post was al geruime tijd bekend.
  Men maakt de vergissing dat terugdringen hetzelfde is als groei.

  Ja het is groei, maar dan op basis van inlopen op achterstanden.

  Daarnaast wat is er erg aan dat schulden verdubbelen? Er staat veel tegen over en ze kunnen worden betaald? Ik zou de schuldenlast van de privepersonen wel een willen weten die dat hier allemaal zo hard lopen te roepen dat het zo erg is?
  Over 3 jaar weten we precies of deze regering zijn werk goed heeft gedaan.
  Uiteraard schrijft de Hakrinbank niet positief over de financiele positie, hoe zou dat nu komen?
  Dat is ongeveer vloeken in de kerk. Maar toch hebben ze behoorlijk geprofiteerd?

  Daarnaast geef jij aan dat jij er op uit maakt dat door de post de meeste mensen woest zijn.
  Uhu weet jij hoeveel mensen hier onder meerdere namen verschijnen om hun mening te versterken? In 2020 weten we of jij gelijk hebt.

  Daarnaast wordt steeds de vergelijking gemaakt met hun thuis basis Nederland. Deze twee economien kun je niet met elkaar vergelijken.

  Quote;
  “hoe kunnen er dan figuren hier posten dat het helemaal niet slecht gaat in SU. Dat het elf goed gaat.
  Hiermee maak je jezelf ongeloofwaardig tot zelf belachelijk.
  Beleid steunen, tot daar aan toe, maarsomsis het beter te zwijgen en niet te reageren”

  Hoe kunnen mensnen uit NL hier roepen dat het bar en bar slecht gaat, lege schappen, lange wachtrijen, moord en verderf? Je vergeet in jou zin 1 woord: ZO…dat het niet ZO slecht gaat. Kijk dan gewoon eens rond op straat! Doe je ogen open!. Dit volk pinaart? Daarom komen ze zeker allemaal hierheen……….


  Maak melding

 39. De KUMA-LOVERS Robg alias LAUWPIE, Domsco en Kevin laten zien hoe KUMA-DOM ze zijn om een desastreus beleid welk het land naar de knoppen heeft gebracht met hand en tand blijven verdedigen.

  Wonderboy Gilmore vertoont ook zulks gedrag: Terwijl het Schip Suriname aan het zinken is blijven deze gasten maar roepen dat het ergste achter de rug is.

  Ik denk dat Wonderboy Gilmore bedoelt te zeggen dat het ergste nog moet komen.


  Maak melding

 40. De voorman van de NDP, het Sranan PROBLEEMGEVAL, heeft Sranan een Staatsschuld bezorgd van RUIM TIEN MILJARD !

  WIJ ZIJN OP DE GOEDE WEG , tjaaaaaah ……….

  PS : En Gilmore blijft zijn USD-rekening in het buitenland spekken via zijn riante daggeldregeling !


  Maak melding

 41. @ STRAFU

  “De voorman van de NDP, het Sranan PROBLEEMGEVAL, heeft Sranan een Staatsschuld bezorgd van RUIM TIEN MILJARD !” – Wat wil je nu egenlijk zeggen?

  “PS : En Gilmore blijft zijn USD-rekening in het buitenland spekken via zijn riante daggeldregeling !” – Oooh? Dat is erg, waar heb je die info vandaan? Daar wi ik meer over weten.

  Of? Neeeeeee Dat doe jij niet, zomaar iets tetteren….no way…jij nooit.


  Maak melding

 42. @Simme Henry

  “De KUMA-LOVERS Robg alias LAUWPIE, Domsco en Kevin laten zien hoe KUMA-DOM ze zijn om een desastreus beleid welk het land naar de knoppen heeft gebracht met hand en tand blijven verdedigen.”

  Als wij zo dom zijn zoals jij beweert. Leg ons dan eens (onderbouwd) uit waarom wij zo dom zijn en schijnbaar belangrijke info over het hoofd zien?

  “Wonderboy Gilmore vertoont ook zulks gedrag: Terwijl het Schip Suriname aan het zinken is blijven deze gasten maar roepen dat het ergste achter de rug is.”

  Vanwaar deze info, dat zinkende schip? Statestieken geven andere info? Dus graag aangeven waar ik dat kan vinden.

  Overigens noem ik dat geen verdedigen, maar wel statestieken onderscheiden van roddel en achterklap.


  Maak melding

 43. @@Kevin, een ding staat vast:::jou baas Bouterse die jij zo op handen draagt is en blijft voor mij een moordenaar.

  Hij heeft vanaf de jaren 80 laten zien dat hij helemaal NIET veranderd is. 3x is scheepsrecht. Doe wat onderzoek.

  Hij staat nationaal en internationaal bekend om zijn drugs en zoonlief heeft ook het gedrag aangenomen, daarom zit hij voor 16 jaar achter de tralies.
  Vergeet niet dat kleinzoon ook het gedrag heeft aangeleerd hoe je anderen in elkaar moet slaan.

  Ik zal NOOIT van mijn leven achter zo een persoon staan, sorry, ik heb waarde en normen van mijn ouders meegekregen.

  Bouterse mag 2020 weer winnen, de armen zullen eronder lijden en NIET de personen om Bouterse en de mensen die een goede baan hebben bij de particuliere sectors.

  Bouterse denkt NIET aan de ander, maar aan zichzelf.
  -Toen Venetiaan aan de macht was mocht niemand met een scalian het water op om goud te gaan zoeken, omdat de bewoners het water ook gebruiken.
  -Bouterse komt aan de macht en zie al die scalians op het water. VIND JE DIT GOED!!! Twee van die scalians zijn van Bouterse en zoon. Er zou een onderzoek komen, maar helaas is deze in de doofpot nu.

  Als Bouterse DOOD valt zal alles uit de kast komen. Ik wacht op die dag, maar ik hoop dat hij eerst zal lijden wat hij anderen heeft aangedaan.

  -Ik wacht nog steeds op een corruptiewet die behandeld moet worden.

  Nederland heeft allerlei voorzieningen en in Ned hou een ieder zich aan wet en regelgeving. Ook is er controle op vele zaken. Sommigen proberen naast de wet te handelen, maar als je gepakt wordt weet je ook wat er opstaat.

  Hoeveel criminelen en goedgeschoolden zitten in de Surinaamse politiek tegenover die van Nederland???

  De crisis in Nederland is achter de rug en zij hebben een overschot aan geld, en het beleid van Bouterse heeft gemaakt dat men armer is geworden.


  Maak melding

 44. Het volk heeft gekozen. Bouta blijft president. Het volk zal de riem nog zeker de komende 15 strakker moeten aantrekken.

  Een volk zonder principes verdient niet beter.


  Maak melding

 45. Kevin
  Je quote is van mij. Wat je vervolgens erbij haalt is voor jouw rekening niet voor mij noch van mij.
  Je zou de door jou gestelde vraag aan die mensen moeten stellen, waar je het over hebt.
  Ik kom in oktober naar Su en zal me proberen te vergewissen van ” de lege schappen” waar je het over hebt.
  Ik kan dit niet garanderen, aangezien ik net als vorig jaar alleen kom om een oude vrouw te bezoeken.

  Iets anders
  Ik heb misschien een fout gemaakt. De enige die dit weet is de president.
  Raar? Nee hoor.
  Ik heb gelezen dat Bouterse zei: ik weet….. en voel
  Ik heb hieruit afgeleid dat de president bedoelde dat hij met het volk meevoelt.
  Hij heeft dit Niet gezegd. Hij heeft nergens gezegd dat hij meevoelt, alleen dat hij het voelt.


  Maak melding

 46. Zoooo jammer voor het Surinaamse volk.Maar ze hebben gekozen…Ik zal never nooit kiezen voor een president die betichtigd wordt van moord en moordzaken en frauduleuze handelingen.BA SOEKOE BA FENI BA TJARIE.2020 koppie erbij..


  Maak melding

 47. Beste Ira,

  Niemand verplicht jou om achter Boua&Zn te staan of eens te zijn met het beleid. Gelukkig mag dat iedereen voor zich weten. Daarvoor mogen we ook weer in 2020 onze pink blauw laten maken.

  Je praat over Venetiaan en scalians.
  In de periode Venetiaan waren er wel degelijk skalians aan het werk.
  De brazilianen waren reeds bezig op o.a. de Corantijnrivier en Corantijnrivier.
  Destijds districtscommissaris Verno Pryor van Brokopondo keek simpelweg steeds de andere kant op. Ja dan zie je niks en is het er dus ook niet. Je heb wel gelijk dat de trend zich na 2010 heeft ingezet op het stuwmeer. Maar dat was nadat ze van de rivieren waren gehaald.

  Het is echter nog steeds bij wet verboden om op openwater goud te winnen. Waarom dan wel gedoogd?
  Als men het woord skalian in de mond neemt in de DNA zijn er maar een paar die echt opkijken. De rest kijkt naar de grond, de muur op z’n mobiel/I-pad en is niet “geintresseerd” en men wil graag verder met de orde van de dag.
  Tuurlijk mag je daar Bouta & Zn de schuld van geven, maar what about de oppositie dan? Die ook naar de grond, de muur en in de lucht kijkt? De belangen zijn te groot voor een ieder daar is mijn mening.
  Of ik dat goed vind? Absoluut niet.

  Helaas met je laatste stelling kan ik niets. Su heeft een hele andere cultuur en economie dan NL. In mijn ogen niet met elkaar te vergelijken en men moet dat ook niet willen.


  Maak melding

 48. @ Pico,

  Niets van jouw heb ik over genomen, misschien over het zelfde geschreven bij toeval maar dat jij dat ooit hebt gepost is mij totaal niet bekend. Dus mijn quote is niet van jouw. Als jij vindt dat dat anders is laat mij dat dan maar eens zien. Jij beweert immers dat ik jouw quote gebruik.
  Daarnaast begrijp ik ff helemaal niet waar jij nu op doeld.

  Een andere topic misschien? Over dat stuk van de Nederlandse econoom Marein van Schaaijk? Jij hebt het over het IMF ik niet…………..mijn info komt van o.a. Stichting Stuseco niet van het IMF.


  Maak melding

 49. De track record van de MOORDENAAR spreken boekdelen.

  – Militaire Coup, resultaat:
  Branstigting.
  Mensenrechtenschendingen.
  Moord.
  Diefstal van het volksvermogen.
  Totale vernietiging.

  – Regering Wijlenbos (ook ndp):
  Diefstal van het volksvermogen.
  Totale vernietiging.

  – Regering het gaat beterworden (het volk moet vooral geen trek hebben in een broodje stabiliteit) wederom ndp:
  Diefstal van het volksvermogen op grooteschaal.
  Mega productie van de geldpers.
  Veel wetgeving om één MOORDENAAR uit het gevang tehouden.
  Wederom totale vernietiging.

  – Regering van de nogvijf Debielen (wederom ndp):
  Verdere wetgeving om de MOORDENAAR uit het gevang tehouden.
  Totale ontmanteling van de gehele samenleving.

  Vertel mij hoeveel harde valuta er in kas is na de overname van de voorraad broodjes stabiliteit en de achtergelaten vooruitzichten, nadat wij met bloed zweet en tranen uit het naar moord en mensenrechtenschendingen stinkende ndp dal zijn ontsnapt?


  Maak melding

 50. Bouterse kan weten waar het volk door heen gaat, maar voelen nooit.
  Reden: Bouterse hoeft niet elke dag dubbeltjes om te keren eer hij ze kan uitgeven.

  Deze man baadt in het goud, krijgt gouden gebraden haantjes op zijn bord, drinkt het duurste van het duurste, laat zich in een dure auto rondrijden etc.
  Hij en zijn gezin leven in weelde.
  Kortom hij weet niet wat pinaren wil zeggen, dus kan hij dat ook niet voelen.


  Maak melding

 51. The trackrecord van ? ik neem aan dat je DDB bedoeld?

  Kom eens met feiten, cijfers en niet met dom gettetter alsof er een oude langspeelplaat is blijven hangen.
  Maar ik ben bang voor je dat je dat niet kunt……..alleen maar dom tetteren


  Maak melding

 52. 1 op 3000 zegt niets! Dacht ik al.
  Verder had ik het over boekdelen, ga maar opzoek.

  Hoor ik dat je denkt dat er 7T (10 tot de macht 12) in de Staatskas zit dank zij de MOORADENAAR?!


  Maak melding

 53. Kevin@
  Je gaat steeds meer op Damsco, mazda lijken.
  Ik vindt ook dat het uitstekend gaat in sur en dat er echte leiders rond lopen, met heel veel kennis ik begrijp ook waar men zich druk om maakt????????? Kevin@ idioot.
  In dit geld de regel opzitten, pootje geven en blaffen als de baas het zegt, kruip terug onder je steen betweter, en denk nou niet dat je het regenwater hebt uitgevonden


  Maak melding

 54. ddb aan het Surinaamse Volk, ik wens u slapeloze nachten.

  ddb slaapt als een tuberoos, al staat heel Paramaribo in brandt of onder water.

  ddb voelt wat het Surinaamse Volk voelt.

  Wie houdt Wie Voor De Gek?

  De dief wiens zak gevuld is roept, “houdt de dief!”

  Sari (his)tory

  Recht En Waarheid Maken Vrij

  God Zij Met Ons Suriname/rs


  Maak melding

 55. @ Haco

  Gewoon met feiten komen en cijfers en niet met FB verhaaltjes zoals jij dat gewend bent.

  Jij komt niet verder net als die randdebiel W. met 1 op 3000 tot 7T = 10 tot de macht 12. ??? Hij post vanuit PCS neem ik aan.
  Prima als men een mening heeft, maar ga niet dom roepen dit zijn de feiten, zo is he……..want het is te vinden op FB.
  Daarnaast verdraai niet steeds de zaken en haal er niet steeds wat anders bij om je gelijk te willen halen.

  Suriname is failliet..prima..geef aan waarom en waar we dat kunnen vinden.
  Bouta is een moordenaar prima…geef aan wanneer en hoe en wat hij veroordeeld is….tot die tijd is hij nog steeds verdachte….
  Boefdraad druk stiekem geld bij……kom met die bewijzen
  Venentiaan heeft onderhoud gepleegd…laat zien dan waar en wat…alles is terug tevinden.

  Maar nee…als je het niet kunt ga je mensen belachelijk maken….en dat is dom Haco en W…dan val jezelf zo vreselijk door de mand….en het is zo vreselijk zielig gedrag….ga zo door…top


  Maak melding

 56. The moral high ground.

  De rest staat allemaal in de annalen, ga maar lezen.
  Je hebt toch niets tedoen op het ka kabinet dan Buitelandse spirituale op onze kosten te nuttigen.


  Maak melding

 57. Qoute:

  Vanwaar deze info, dat zinkende schip? Statestieken geven andere info? Dus graag aangeven waar ik dat kan vinden.

  Overigens noem ik dat geen verdedigen, maar wel statestieken onderscheiden van roddel en achterklap.

  @Kevin

  Vanwaar deze info het zinkende schip??

  Suriname heeft een totale schuld van bijna 10 miljard US Dollar.
  Hier staat heel weinig productie tegenover. Hoe denk jij dat Suriname deze gigantische schuld zal betalen?

  Je weigert in te zien dat de deze van moordverdachte en veroordeelde drugscrimineel het land naar de afgrond heeft geleid.
  Als dit heerschap nog drie jaar aan de macht blijft, is Suriname verloren

  Kevin, jij praat alles goed wat deze prutsers doen daarom zeg ik dat jij dit WANBELEID met hand en tand blijft verdedigen.


  Maak melding

 58. @ Henry

  Wat is de schuld per inwoner van Su?

  En is dat veel? Check dat eens met de wereld economie…………..

  De gemiddelde auto is meer waard die men voor de deur heeft staan.


  Maak melding

 59. Deze schaamteloze hond hoort niet te ademen. Een kogel door de schedel is een gepaste straf voor dit wezen, dat lager is dan een straathond


  Maak melding

 60. Je reactie is verstuurd maar moet eerst goedgekeurd worden.

  Kevin

  @ Jiyani…….piewkie…boedhoe

  Ik weet zeker dat er in de Olifanten Partij meer goud om de nekken hangt van de olifanten dan dat Bouta&Zn ooit in zijn leven zal hebben.

  Dom huisvrouwen gelul wederom, FB gebral, jaardagtori……………


  Maak melding

 61. @Kevin,

  Quote:

  Wat is de schuld per inwoner van Su?

  En is dat veel? Check dat eens met de wereld economie…………..

  De gemiddelde auto is meer waard die men voor de deur heeft staan.

  @Kevin,

  Dus als ik jou goed begrijp vind je deze totale schuld niet veel voor Suriname?

  10.000.000.000 USD: 500.000 inwoners= 20.000 USD per inwoner

  Ik vind deze schuld wel gigantisch. Ik dacht je mij duidelijk zou maken hoe Suriname deze schuld zal terug betalen????


  Maak melding

 62. @ henry

  Yepp, zo bereken je de schuld per inwoner…….zucht

  Hij lag ergens rond de 29.000 SRD en door de koers stijging nu op en rond de 47.000 SRD.

  In dollars zoals jij graag wilt in de buurt van $ 5.500,00 / 6.000,00

  Voor wie wil weten hoe ik aan de cijfers kom: (Bron BvS)


  Maak melding

 63. Dus als iedereen zijn auto of 1 van zijn auto’s zou verkopen en een kwart tot de helft af zou dragen aan Lanti…geen schuld meer per inwoner.

  Of

  Eerlijk zijn inkomsten opgeven en belasting betalen………


  Maak melding

 64. Schuld per inwoner ???
  De gemiddelde Srananman heeft geen auto voor de deur staan !

  Er is en er komt ook geen WERK door het Paarse Wanbeleid !

  Land heeft veel te weinig inkomsten en geen productie, nadat de Paarsen alle gelden en goud hebben doen VERDAMPEN !

  Het wordt ( helaas voor het volk) door het Wanbeleid, een langdurig en zwaar Paars staats-faillissement !

  PS : Vraag is hoeveel Ongedekte SRD Opa D nog zal drukken ! NEKS NO FOUT, MONNIE DE !!!!!


  Maak melding

 65. @ Strafu

  Het autobezit is hoger dan in bijvoorbeeld NL (zie BVS/CBS) . Of heb jij andere cijfers die dat tegenspreken? Bijvoorbeeld uit “De West”

  Je raaskalt weer als een kip zonder kop en nog steeds en wederom compleet niet onderbouwd. Gewoon een zielige roeptoeter. Kom lekker op het vlaggenpleinstaan met je beweringen en onzin verhalen.


  Maak melding

 66. “Kevin
  Pico

  Klopt vergeten de juiste naam erbij te zetten, excuus

  woensdag 21 juni 2017 om 20:06 uur.”

  Dus!!!!! Een kwestie van lezen!!!!!


  Maak melding

 67. @Kevin,
  Yepp, zo bereken je de schuld per inwoner…….zucht

  Hij lag ergens rond de 29.000 SRD en door de koers stijging nu op en rond de 47.000 SRD.

  In dollars zoals jij graag wilt in de buurt van $ 5.500,00 / 6.000,00

  Voor wie wil weten hoe ik aan de cijfers kom: (Bron BvS)

  woensdag 21 juni 2017 om 20:40 uur.

  @Kevin,

  Ik ben geen econoom: Rekenkundig gemiddelde = 20.000 USD


  Maak melding

 68. Kevin, alle Srananmans hebben een Mercedes voor de deur staan !!! ”’Paarse hallucinaties !”’
  Daarom komen de meesten ook niet eens in aanmerking voor financiering van een woning ! `WROKO NO DE`

  SCHULD per hoofd van de bevolking zegt NIETS, als de Paarse overheid ervoor heeft gezorgd, dat onze exporten nagenoeg NIHIL zijn en dat de Productie nog steeds afneemt ! Negatieve groei !

  De staat heeft bijna geen Valuta-inkomsten !

  Er is een andere overheid nodig om GROEI van de productie in gang te zetten ! De CORRUPTE paarse machthebbers zijn er niet in geslaagd enige productie van betekenis te bewerkstelligen !

  Alle geld en reserves zijn WEG en er is niet geinvesteerd in productieve sectoren en activiteiten !

  Opa D en de bejaarde adviseurs hebben niet de bagage om Sranan economisch te runnen !

  Een totaal op DURE LENINGEN gestoelde Paarse economie zal altijd falen !

  Staatsschuld is a RUIM TIEN MILJARD , maar de Paarsen kunnen niet tellen !

  HET UIT DE BAJES HOUDEN VAN OPA D IS HET

  PAARSE HOOFFDOEL, NIET de BELANGEN VAN HET

  VOLK !


  Maak melding

 69. Tjek jaarverslag Hakrinbank :

  ~~ Hakrinbank: Staatsschuld bijna verdubbeld in twee jaar~~

  Gewoon een CORRUPTE Paarse bende !

  Waar haalt Hakrinbank deze cijfers vandaan vragen de Paarse leerling/propagandisten !

  Hoe kan Onze paarse staatsschuld 10 MILJARD bedragen ?, vragen de DOMBO´S !


  Maak melding

 70. @Eis,

  Quote:
  Poepe Henry, we nemen het jou niet kwalijk. Jij stinkt alleen maar naar stront en je bent zwakbegaafd.

  @Eis,

  De van moordverdachte en veroordeelde drugscrimineel is het land naar de afgrond voeren:

  Carifesta miljoenen verdampt
  Cassave fabriek miljoenen verdampt
  Huizen fabriek Consultancy kosten verdampt
  Treinproject: consultancy kosten verdampt
  Naschoolse Opvang miljoenen verdampt
  Ministerie OW Ramona miljoenen verdampt
  Gopie case met gronden
  Nak deng Pakket: ministerie van Sociale zaken
  Monetaire Reserve verdampt

  Wie ruikt hier naar Stront en is zwakbegaafd? Het antwoord is helder!!!


  Maak melding

 71. Deze man weet en voelt niet eens wat de nabestaanden doormaken van de mensen die hij heeft vermoord, dus als hij zegt dat hij de noden van het volk kent en voelt, is dat klinkklare onzin. Deze man kent geen emotie, Hij is een psychiatrische patiënt. En die nullen om hem heen zijn geen haar beter.


  Maak melding

 72. Is Kevin een kloon van Roy de Miranda, of misschien is het de Miranda zelf wel met een Nickname, hoe en waarom zou iemand anders zoveel tijd en moeite investeren in het krampachtig ontzenuwen van de postings van het wanbeleid van de huidige regering met aan het hoofd een massamoordenaar en drugscrimineel, zonder behoorlijke opleiding


  Maak melding

 73. @Eis, over gestoorde Henry gesproken. Je kon het niet beter verwoorden. Bij hem moet je het simpel houden.Het ligt in de aard van het beestje.


  Maak melding

 74. Hoefdraad zit te verkondigen dat het de goede kant op gaat en de directeur van de Hakrinkbank schets een tegenovergesteld beeld van de economie van Suriname. Wie, oh wie moet je geloven. De Boef die binnen is gehaald door DDB of de econoom van de Bank…

  DDB kon het niet, kan het niet en gaat het nooit kunnen…


  Maak melding

 75. Opa Desi : TIEN MILJARD staatsschuld stelt niets voor, wij DRUKKEN veel meer Ongedekte SRD-biljetten in een nacht !

  Aldus de Paarse economie lessen van het Paarse A NO MI kopstuk , Opa D. !

  PS : De door MIJ beloofde 17.866 volkswoningen worden morgen in onze Paarse haven gelost !!!!

  MIJN Sneltrein, Parbo — Onverwacht, gaat op 1 juli as rijden !

  Het gaat de goede kant op !!!!!!!!!!!! Un pina go doro !!!


  Maak melding

 76. @ Strafu

  “…..als de Paarse overheid ervoor heeft gezorgd, dat onze exporten nagenoeg NIHIL zijn en dat de Productie nog steeds afneemt ! Negatieve groei !”

  – Nog steeds niet heb je een bron voor mij waar ik dat kan vinden. Dus wederom dom gelul en zelf verzonnen om maar stoere taal te kunnen uitslaan….zielig

  “Kevin, alle Srananmans hebben een Mercedes voor de deur staan !!! ”’Paarse hallucinaties !”’
  Daarom komen de meesten ook niet eens in aanmerking voor financiering van een woning ! `WROKO NO DE`”

  Dat is nou net het probleem, men wil met 1500 SRD/mnd een mercedes en een eigen woning in vreemde valuta, 5 kids en 3 x per jaar groot feestvieren……….en alles gefinancierd met een gesubsidieerde dollarkoers.

  “De staat heeft bijna geen Valuta-inkomsten !” Waar haal jij dat vandaan?

  “Er is een andere overheid nodig om GROEI van de productie in gang te zetten ! De CORRUPTE paarse machthebbers zijn er niet in geslaagd enige productie van betekenis te bewerkstelligen !”

  check eens de echte cijfers..De groei is hoger dan onder Venetiaan, de export en productie zijn hoger dan voor 2010…..Wederom leeg gelul.

  “Alle geld en reserves zijn WEG en er is niet geinvesteerd in productieve sectoren en activiteiten ! KLOPT!!!!!
  Venetiaan heeft niks uitgegeven aan onderhoud, dat gebeurd nu en dus nu wordt die “beroemde” schatkist aangesproken op iets wat men verzuimd heet, nl: ONDERHOUD PLEGEN.

  Er is niet geinvesteerd in productieve sectoren: klopt exact in de periode voor 2010.

  “~~ Hakrinbank: Staatsschuld bijna verdubbeld in twee jaar~~” Yepp….erg he……dus jouw concussie is dan…Su is failliet….Yeah Right Mr. Econoom.

  “Waar haalt Hakrinbank deze cijfers vandaan vragen de Paarse leerling/propagandisten !
  Hoe kan Onze paarse staatsschuld 10 MILJARD bedragen ?, vragen de DOMBO´S !”

  Ja, waar halen ze deze cijfers vandaan? ABS misschien net zo als anderen? Maar ja jij begrijpt dat niet, jij roept aleen maar wat.

  Ik stop met jou Strafu. Je bent niks anders dan een hinderlijke roeptoeter niet gehinderd door enige vorm van kennis die ongefundeerd hele domme uitspraken doet. Succes verder.


  Maak melding

 77. @ Kevin

  “Hoe kan Onze paarse staatsschuld 10 MILJARD bedragen ?, vragen de DOMBO´S !”

  Ja, waar halen ze deze cijfers vandaan? ABS misschien net zo als anderen? Maar ja jij begrijpt dat niet, jij roept aleen maar wat.”

  Beste Kevin

  Op de vraag waar halend ze deze cijfers vandaan? Het antwoord voor U bij het bureau voor Staatschuld

  aub voor de link www invoegen:
  sdmo.org/images/tabellen/Schuld-BBP_ratios_jaarcijfers_tabel6.pdf

  Hier staat vermeld een staatschuld van SRD 9.600.000.000 waarvan het buitenlandse deel SRD 5.800.000.000 bedraagt tegen een koers van SRD 4,04.
  Op de 2de pagina zult u zien dat het bureau van Staatsschuld niet goochelt met het de ontwikkeling van het BNP zoals de minister van Financiën regelmatig doet in zijn prognoses.

  Het zal u duidelijk zijn dat zodra de koers volgens de wet bijgesteld moet worden de schuld explodeert. bij een koers van SRD 7,6 wordt de Staatsschuld zonder extra leningen maar liefst SRD 14.700.000.000 en dus ongeveer 90% van het BNP.

  U stelt steeds listige vragen waarvan u feitelijk de antwoorden al kent. Daar bent u slim genoeg voor.

  Wat denkt u dat er gebeurd als alle nog niet ingeroepen leningen wel gebruikt gaan worden. Dan is de kans dat de buitenlandse schuld, zonder dat iemand er iets aan kan doen groeit met $ 300.000.000 (= SRD 2.300.000.000) levens groot.
  Het laatste is het addertje onder het gras van de wijziging van de wet op de staatsschuld. Hier door werden aangegane leningen die nog niet gebruikt werden even buiten de boeken geparkeerd.

  Kevin, Hoefdraad speelt een Pyramide spel met de natuurlijke hulpbronnen van Suriname.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.