Centrale Bank Suriname houdt geldzendingen uit Nederland vast

89

PARAMARIBO, 13 jun – De Centrale Bank van Suriname houdt geldzendingen uit Nederland vast. Volgens directeur Ramon Hooplot van Caritransfer, een agentschap van Western Union in Suriname, gaat het om geld dat familie in Nederland oevrmaakt naar Suriname. Het geld gad al lang ter bestemder plekke moeten zijn. “Tot nu toe ‘zit’ de bank als het ware op het geld en zegt ze dat ze later zal melden wat er gaat gebeuren.”

Intussen zitten mensen in Suriname te springen om hun geld. Niemand weet waar hij of zij aan toe is. Caritransfer wil er nog even tegen aan kijken. “Ik wil eerst praten en hoop zo snel mogelijk duidelijkheid te geven over waar we staan”, zei Hooplot in het radioprogramma ABC Actueel. Net zo lang zullen de klanten geduld moeten hebben. Een reden voor het vasthouden wordt niet gegeven.

Behalve het probleem met de Centrale Bank van Suriname, is er ook het overstelpende aanbod aan overmakingen. “Eind mei hebben mensen uit Nederland massaal geld overgemaakt. Het is de maand van het vakantiegeld, waardoor ze twee keer zoveel te besteden hebben”, zegt Hooplot. Al dat geld zit nu dus vast. Caritransfer kan het niet aan, het systeem is overbelast.. Dit leidde al tot vertragingen in de overmaking.


89 REACTIES

 1. In dit soort landen kun je alles verwachten, hier moet je geen vreemde valuta op de bank willen hebben, vooral met deze paarse corrupte bende aan het roer, kan je geld nooit veilig zijn.


  Maak melding

 2. Unbelieveble…hoe durven ze.Het is geen inkomsten derving waar jullie je voor hebben ingezet.Het is geld waar Surineds hard voor gewerkt hebben.Ga eens je kop gebruiken en zelf ideeën verwerven om valuta te genereren.Geef de CBVS toestemming op jullie buitenlandse rekeningen te gaan zitten met hun afwachtende houding…er wachten veel Surinamers met hoge nood op dit extraatje…heb er geen woorden voor


  Maak melding

 3. Het geld wil Desi gebruiken om drugs te kopen en te verhandelen. En er kan nog valuta in de leb maag van donki joeka gersie, joeka boefdraad en ingi Desi. Dit is echt criminele daad om geld die bestemd is voor de armen vast te houden.


  Maak melding

 4. Het geld wil crimi Desi gebruiken om drugs te kopen en te verhandelen. En er kan nog valuta in de leb maag van donki joeka gersie, joeka boefdraad en ingi Desi. Dit is echt een criminele daad om geld die bestemd is voor de armen vast te houden.crimin op en top. Ze willen met zoveel mogelijk valuta van het volk het land uitvluchten


  Maak melding

 5. Dit vraagstuk speelt zich al een tweetal weken af bij Western Union. Andere bedrijven die deze diensten ook aanbieden vanuit Nederland hebben dit probleem niet.Western Union moet de schuld maar bij zichzelf zoeken.


  Maak melding

 6. Belachelijk dat ook het bankwezen niet normaal kan functioneren. Wat is het belang van de Centrale Bank van Suriname om transfergelden aan te houden? Veel rente zullen ze niet verdienen, maar wel veel misnoegen van de consument oogsten. Het roer moet om, hoe dan ook. De lafaards zullen met hun wanbeleid doorgaan.Overal in het land zie je kaalslag, iedereen voelt het behalve de paarse ellendelingen.


  Maak melding

 7. En toch willen we Bouta als President !! Nog 5 en in 2020 voor het leven Pres., totdat Dino overneemt.Nu Bharara is ontslagen door Trump, krijgt Dino ook Amnestie en maag naar Suriname !!
  Abdoelwa,psuedo-econoom van NDP, wat gebeurt met het geld (euro’s) van de overmakingen op de Centrale bank ?
  Is Eugene ermee verdwenen of ermee afgekocht om naar Obiang mee te nemen ??
  Abdoelwa, je achterban in Commewijne,Wanica, Suriname,
  Saramacca, verzuipen maar we horen niets van jou !!
  Wel gaat jou min. Dikie-ka om de haverklap als er een grote regendruppels vallen in het binnenland met noodhulp daar na toe !!
  Djawa’s, geen Idul-Fitre gebedsdienst op het Onafhanelijksplein dit jaar, om Staatsgevaarlijke dreiging !!


  Maak melding

 8. had ook geld overgemaakt en naar Fam. en kreeg de boodschap dat de ontvanger geblokkeerd was. dus heb ik het geld terug genomen en via RIA (Volkscredietbank) overgemaakt. en ze konden het gelijk opnemen in Suriname.

  Mensen laten gewoon gebruikmaken van onze eigen Surinaamse bankwezen. ik heb geen geloof in Western union, en al die dagen dat ze het geld vast houden trekken ze wel rente, en wij worden niet gecompenseerd voor het lange wachten. dus zie ik het als pure oplichterij van western union.


  Maak melding

 9. De makkelijkste manier om aan geld te komen: stelen van anderen.
  Overduidelijk het bewijs dat Su in deviezennood zit en men niet normaal meer denk. Waar zijn de volgende Telting en Hildenberg.


  Maak melding

 10. Ik zou zeggen massaal naar de Hindoestanen toko’s gaan om je geld over te maken. Laat ze gewoon links ligeen.SME Shipping in Rotterdam.De staat doet niks alleen maar hun eigen mensen bestellen.western union zal het heel moeilijk krijgen hier na.met Surinaamse klanten. WANT die gaat niet meer komen bij ze.oplichters


  Maak melding

 11. Het boek van Hans Moison: “Pe a moni de ” geeft duidelijk weer hoe corrupt de Centrale bank van Suriname is.
  Mooi boek met een duidelijke weergave !!!!


  Maak melding

 12. RobG zou dit wellicht verdedigen met een reactie van :
  “Suriname heeft even geld nodig en dit mogen zij doen want Bouta en zijn coalitiepartners hebben geld nodig”.
  Boute zegt “Surinamers jullie moeten ook helpen om Suriname uit de stinkende moeras te halen”

  Maar het is niet het geld van de overheid het is geld van de werkende Surineds die ze uitkotsen


  Maak melding

 13. Niemand hoeft geld meer naar Suriname over te maken want het komt niet meer bij de mensen aan.Ze krijgen alleen maar SRD.i.p.v.Euro’s.Dat is een waarschuwing.


  Maak melding

 14. Waar blijft mijn reactie? Sensuur ???

  Wel bij deze nogmaals:

  Het boek van Hans Moison: ” Pe a moni de” geeft de werkelijkheid weer hoe corrupt de Centrale bank van Suriname en de DSB zijn. Mooi boek met een DUIDELIJKE weergave hoe het reilt en zeilt bij de overheid.


  Maak melding

 15. Mi Gado….van een bank verwacht je niet dat hij jou geld gegijzeld gaat houden met de bedoeling het van je te stelen of ja, je moet in Suriname zijn om het te geloven,het is waar!!


  Maak melding

 16. We zijn een onderontwikkeld land.Dus niet eens een land in ontwikkeling.En in een onderontwikkeld land worden normen en waarden toegepast naar tijd en omstandigheden.Breeveld praat van incidentele beleid.
  Dan heb je ook geen instituten om je beklaag te doen als je slachtoffer bent van dit soort beleid.Was er zo een lichaam waar je je kon beklagen,zou de regering voorzichtiger worden.
  Bij zaken doen in Sur.is het nemen zo als het aankomt.Loop je wat mis,accepteer het maar.Reken niet op zekerheden.


  Maak melding

 17. Als je in georganiseerd verband activiteiten onderneem om andere mensen hun geld afhandig te maken dan is dat de definitie van een criminele organisatie.
  Laat dit nu net ook zo goed aansluiten bij het handelen van elke bank..Een bank is een samenwerkingsverband om het geld van anderen tot zich te nemen en liefst tot zich te houden. Hierbij zijn vrijwel alle middelen toegepast en nog afgedekt door wetgeving ook.


  Maak melding

 18. De centrale bank va Suriname creëert op deze manier alleen maar wantrouwen tegen zich zelf. Als bij een centrale bank van een land jouw eigen geld niet meer veilig is?. Tja hoe diep ben je dan al gezonken als land. Ik zou zeggen. Mensen haal jullie alle vreemde valuta’s die bij een Suriname bank is weg.
  Op een gegeven moment zullen jullie alleen maar waardeloze SRD krijgen.


  Maak melding

 19. Ja die koenoe van het land laat zich verplegen in in het zorghotel en ja daar moet je ook flink neertellen valuta dus mensen even door denken ( wijdenbos)en het volk mag stikken en dood gaan in hwt zieken huis .deze gasten leven in alke lux en praal.


  Maak melding

 20. Het blijft mij elke keer weer verbazen hoe bekrompen sommige lieden zijn. Zonder de juistheid van berichten na te trekken komen ze steeds weer met beledigingen naar Suriname en Surinamers. Shame on you!!! Stop minder energie in schelden, beledigen en vervloeken en meer in zaken eerst uitzoeken. CBvS houdt geld vast??? Het geld gaat niet eens via de CBvS. Maar ja, goed nieuws verkoopt niet dus alle onzin is welkom. Nogmaals…shame on you!!


  Maak melding

 21. Nog steeds zijn sommige Srananmans verwonderd ????

  Deze Paarse sukkels hebben al meer dan DRIE MILJARD gedrukte, ongedekte, SRD-bankbiljetten doen VERDAMPEN !!!

  Ook al ons Goud en al onze Deviezen bij de Centrale Bank zijn zo goed als VERDWENEN !!!

  Wat verwacht u dan van deze Paarse Vernietigers ??????

  PS : Dezelfde Paarse clan die ongedekte bankbiljetten heeft gedrukt en nu overal miljoenen-leningen afsluit, heeft NOG STEEDS de leiding van de Centrale Bank en van het ministerie van Financien in handen !

  Dussssss…… MORO HEBI DE NA PASSIE E KONG !!!!!


  Maak melding

 22. @Paarse-propagandist Kevin, u mist WERDERHOOR ????

  Ik mis HOOR en WEDERHOOR bij de KRIJGSRAAD te Paramaribo ! Waar uw BAAS, Opa D, te BANG is om te verschijnen als HOOFDVERDACHTE van Massamoord op onze Srananmans !

  Laat DAT hoor- en wederhoor maar starten, VEROORDEEL AL DEZE MASSAMOORDENAARS/FOLTERAARS van 8 december !

  Daarna de daders van de Moiwana-massamoord op onschuldige dorpelingen, hard aanpakken !

  PS : RECHTSSTAAT SRANAN SA WINI !!!!!


  Maak melding

 23. Wat mij verbaast is dat sommige maar de schuld legt bij de Surinaamse bank, terwijl andere zeggen dat Western Union de schuldige is. Willen jullie zo graag Suriname in een kwaad daglicht zetten? Ik kan mij dat niet indenken. Zo slecht is Suriname toch niet??? Shame on you.

  Peace out,

  Kwamma (de Saamaka)


  Maak melding

 24. Wie stuurt er nu geld naar zijn familie in Suriname ? Ik ieder geval niet. Leer mij Suri’s kennen. Het liefst liggen ze 24 uur pd in hun hangmat.


  Maak melding

 25. Dat het geld zo lang mogelijk vast gehouden wordt was reeds al langer duidelijk.

  Er wordt opzettelijk vertraagt. wie de schuldige is. Geen idee.

  Het zal zeker te maken hebben met dat het “heel erg goed’ gaat met het land.
  Deze giften zijn langzamerhand het enige waardoor nog wat aan deviezen binnen komt.

  Bouterse/ Hoefdraad graag u dankje wel.


  Maak melding

 26. Dat de regering ddb geen valuta heeft is een feit, maar dat valuta dat door SuriNeds wordt overgemaakt wordt achtergehouden door de CBVS is gewoon crimineel. Valuta moet rollen om het leven in Suriname draaglijker de maken, de economie voortgang te laten vinden.

  Directeur CBVS stop met deze domme daad en ga samen met de mini ster van Financiën een goede beleid uitstippelen voor de Surinamers en de republiek Suriname.

  Suriname moet gaan kijken met welke producten zij valuta kunnen verdienen, rijst, toerisme, enz.

  ddb, mini ster van jus pol en het leger, enz moeten zorgen voor de veiligheid in het land en de criminaliteit de kop in drukken, gemakkelijk zal het niet worden, met een veroordeelde ddb, enz.

  de dief roept, houdt de dief!

  Sari (His)Tory

  Triest dat Suriname zo ver gezakt is,

  Recht En Waarheid Maken Vrij

  God Zij Met Ons Surinamers


  Maak melding

 27. Je hoort het zoo vaak als mensen geld moeten vermaken….de bank dit…de bank dat…Je hoort het altijd van dezelfden
  Het gekke is als ik geld overmaak zijn die problemen er nooit.
  Maar al is het zo/of niet…we geven de overheid gewoon de schuld…lekker makkelijk (en goedkoop)


  Maak melding

 28. Giraal geld overmaken is gemakkelijk, het is maar een getalletje in een computer dat verandert. Als echter de begunstigden het geld fysiek willen opnemen bij de bank, dan ontstaat er een probleem als de bank het niet in de kluis heeft liggen. De bank bezit het geld wel, maar de biljetten liggen in Nederland.
  Wellicht is dat het probleem.


  Maak melding

 29. Ach, als Theresa May een regering kan vormen met (ex)terroristen, dan moet je nergens van opkijken.
  Alle banken – behalve die van Iran en Noord-Korea – werken voor Westerse gierigaards. Daarom ook willen ze de regimes van Iran en Noord-Korea omver werpen. Zodat een wereldwijde gierige bankregime er komt.


  Maak melding

 30. Voor veel verarmde oerdomme ndper ’s wordt er weinig of helemaal geen gelden overgemaakt door hun familie in Ned. Enkele familieleden die sinds jaren tachtig en tussen 1996 en 2000 het land uitvluchten, en nu een werk en rustig leven hebben in Nederland, na vele ontberingen weten een ding met volle zekerheid, mijn broer, zus, neef, nicht, oom, tante zijn ndper ’s en we hadden hen gewaarschuwd voor dit gevolg. Boos krijsten ze neks no fout. Ook in 2015 krijsten ze paarsdom bezeten, we ga weer vo vijf. Geen ene eurocent krijgen ze van ons hoorden we ze zeggen. Ze verdienen ddb en zijn paarse rovende gangsters die hen doen lijden en verder verarmen.
  Onze oma en opa kunnen zich wel verheugen want geregeld krijgen ze steun van hun kinderen en naaste familieleden in Ned.. Alla deng famirie sa stem ddb moes durf foe kong aksi of opo deng anoe na huize oom Ludje en tante Liesje na Abrabroki. Want we gaan ze beleefd zeggen, ga naar ddb voor hulp.


  Maak melding

 31. MENSEN , HALEN JULLIE JE VALUTA ALS BLIKSEM VAN DE BANKEN IN SURINAME !!!!!!
  WANT BINNENKORT ONSTAAT ER EEN BANKRUSH.
  DIR BETEKENT DAT ALLE BAKEN GESLOTEN ZULLEN WORDEN OP BEVEL ,ZOADAT ER GEEN VALUTA OPGENOMEN KAN WORDEN.
  U KUNT WEL SRD PINNEN VIA DE AUTOMAAT. DIT IS EEN EXCUUS OM AAN HET VOLK TE ZEGGEN MAAR JULLIE KUNNEN GELD PINNEN EN NORMAAL LEVEN
  PRECIES ZO IS HET GEGAAN IN ARGENTINIE, TER WIJL ER EEN NIEUWE BEZENDING ONGEDEKTE SRD IN OMLOOP WORDT GEBRACHT WELKE REEDS IN DE MAGAZIJN VAN DE CENTRALE BANK LIGT(W.C. PAPIER)
  DUS BOUTA ROOMT VIA STROMANNETJES AL JULLIE VALUTA,DAAROM STUUK GEEN EURO NAAR FAMILIE


  Maak melding

 32. Surinamers met valutarekening ,kijk uit !!!
  Binnekort lange rijen mensen bij de banken in Suriname om hun valuta op te nemen.
  Helaas zullen mensen maar mondjesmaat mogen opnemen voor 2 dagen daarna niet meer en gaan de banken op slot
  In de Twee dagen zal na 10 uur de banken zeggen : mensen valuta is op : wacht op bericht
  DIT is 2x voorgekomen in zuid-amerika


  Maak melding

 33. Waarschijnlijk staat dit Western Union kantoor even onder de aandacht van de CBS om witwassen van geld te voorkomen. Daar zijn de banken in Suriname een stuk strenger mee geworden sinds de Internationale regels zijn verscherpt.


  Maak melding

 34. Weer een zet, zodat mensen hun valuta opnemen bij bank om vervolgens beroofd te worden !!
  Net als indertijd het advies van Somo de grondrover ! Vanaf toen wisten de roofmoordenaars dat mensen hun geld hadden opgenomen en thuis bewaarden !!

  Koers gaat “de lucht in” ! dat is de bedoeling !

  Abdoelwa, pseudo-econoom van de paarse drek, leg eens even uit wat er aan de hand is !!


  Maak melding

 35. Uilskuikens die van alles en nog wat hier roepen over de staatsbank van Suriname.
  jullie zijn makkelijk voor 1 gat te vangen.
  Western Union is een commerciële bank instelling
  heeft zijn filialen in Suriname waar de geldstromen digitaal binnen komen.
  Zij hebben alles volledig in eigen handen.
  Er zijn zaken intern fout bij de western Union.
  Men misbruik de centrale bank door hun de schuld in de schoenen te schuiven.
  Bij het gros van de bezoekers hier is het ze wel gelukt zo te zien.
  Jullie reacties laat zien dat je Suriname als pispaaltje wilt neerzetten.Doemdenkers!
  Slimheid staat los van intelligentie.
  Het is bekend dat de commerciële banken witwassen en geld stoppen in illegale praktijken.
  Meteen wordt er afgegeven op regering NDP, Bouterse ,Suriname ,en allerlei vuil spuiterij naar ook mensen die op een respectvolle wijze hun brood verdienen.
  Voordat je scheur open trek probeer eerst jullie botte hersens te gebruiken.Of houd je grote MUIL dicht.


  Maak melding

 36. jij komt zeker niet uit abrabroki
  Kom het niet uit de lengte dan zal het uit de breedte moeten komen want alleen de zon(hoogte) komt voor niks op niet?
  De gedachte om desnoods in de modder(diepte) te ploeteren voor je eigenwaarde is dat geen optie?(en ik spreek niet als ndper)
  Nee wachten op geld overgemaakt door familie uit Ned..
  Als dat jou niveau van eigenwaarde is ,zegt het mij genoeg.


  Maak melding

 37. Ergens wel een goede ontwikkeling, misschien dat nu ook de mensen die het hoofd boven water konden houden dankzij de sponsoring vanuit Nl. ook eens de straat opgaan om te protesteren tegen de wantoestanden tegen dit criminele zooitje wat zich regering noemt en de feitelijke oorzaak is van de ellende in Suriname.


  Maak melding

 38. Het is afwachten wat er precies aan de hand is, omdat de Centrale Bank aangeeft dat zij van niets weten.

  Wat ik erg vind is het feit dat mensen hun geld niet kunnen ontvangen, dit terwijl velen het hard nodig hebben in deze moeilijke tijd.


  Maak melding

 39. @Morisson, u zegt “Het is bekend dat de commerciële banken witwassen en geld stoppen in illegale praktijken.”

  Er is EEN OBSTAKEL en SABOTEUR in Sranan om Corruptie en illegaal verdiend geld op te sporen en de daders te berechten, en dat is de NDP en haar Leiding !

  De president WEIGERT stelselmatig corruptie aan te pakken, vooral gepleegd door KOPSTUKKEN van de NDP. Lees de CLAD-rapporten maar !
  De president saboteert het OM, waardoor vervolging van de Staatsdieven niet plaatsvindt !

  Door de NDP is er ook geen goede anti-corruptiewet of screeningswet en ook geen FIOD !

  Er wordt maar gegraaid bij aanleg bruggen, de nep-spoorlijn, het Schoolboekenproject, de Naschoolse Opvang keukens, Carifesta, een compleet jaarbudget van Openbare Werken etc etc etc !!!!!!!!!!!

  Dit is geen doemdenken, doch de Paarse realiteit, het VERZIEKEN van Onze Financien en Onze Economie door Paars Wanbeleid !

  De Paarse ongedekte Gelddrukkers en Vernietigers van al onze reserves, tevens geldleners voor onproductieve uitgaven, hebben ons Land FAILLIET gemaakt !

  De gevolgen van het Paarse faillissement komen steeds meer naar buiten ! De Centrale Bank tracht de gewone banken te beknotten en te beperken, om prive-zaken voor de corrupte politici te regelen !

  HELAAS, MORO PAARSE HEBI O DORO !!

  PS : NDP de Rechtsstaat moet terug in Sranan !
  Vervolg alle misdadigers, inclusief moordenaars, harddrugs-dealers en corrupte politici !


  Maak melding

 40. @@Srafu, ik lees vaak jou mening en je hebt op vele punten groot gelijk. De grootste boosdoener in Suriname is Bouterse en co die zich verrijken in het land.

  Zie nu weer de corruptie in wageningen/Nickerie over de gronden waar minister Algoe betrokken is.

  Ik wacht af wat er straks naar buiten zal komen over de gelden die men niet kan ontvangen, dit terwijl het nog nooit een probleem was.


  Maak melding

 41. Stop de corruptie!
  Stop het witwassen van crimineel geld!
  Stop drugs doorvoer!
  Stop criminaliteit!

  Maar als er dan regels komen? Weg met deze regering!!!!

  Elk bericht op FB wordt voor waar aangenomen door de mensen die hier beweren dat ze zo intelligent en slim zijn en dat ze alles voor SU overhebben. Elke strohalm wordt aangegrepen om Su in discrediet te brengen.

  Jullie zijn gewoon bang dat Su een keer een echt land wordt zonder de hand boven het hoofd van 1 bepaalde bevolkingsgroep door een stelletje Olifanten ten aanzien van corruptieve handelingen.

  En maar roepen “I love Su”

  Sukkels


  Maak melding

 42. is een rommel dat die bevolking daar dit allemaal toestaat, om eerlijk te zijn is het niet eens meer de schuld van de regering hoe zaken in Suriname aan toe gaat,de bevolking moet zichzelf in de spiegel kijken en zich afvragen of ze echt zo stom en achterlijk zijn dat ze dit toe laten.


  Maak melding

 43. dus Morrison jij bent echt 1 van die oelewappers die in de spiegel moet kijken, of dit niet waar was, had je lummel Gersie direct gehoord.


  Maak melding

 44. Kevin@
  Lees de posting Van Srafu, en geef voor je geloofwaardigheid,
  Eens commentaar wat is waar en wat niet zou jij dat kunnen.
  En we nemen jou verhaal aan als zoetekoek


  Maak melding

 45. Kevin@
  Wat betreft dat er regels moeten komen dat geloof je zelf niet, ze gaan zichzelf niet gevangen nemen toch, gezien jou posting o. 13.45


  Maak melding

 46. Ik maak weleens contant geld via Western Union naar familie in Suriname maar mij is nooit verteld dat de ontvanger in Su dat geld bij Centrale Bank van Su moet ophalen. Ze halen het altijd op bij een filiaal van Western Union in Suriname.

  Betreft het online overboekingen? Kan iemand mij dat vertellen?

  Peace out,

  Kwamma (de Saamaka)


  Maak melding

 47. @@@Kevin, ik hoop dat je op de hoogte bent van wat er speelt onder de NDPérs in Wageningen en Nickerie.

  =Ik heb bijna mijn vermoeden dat toen de wereld bekend maakte dat er miljarden geld naar Suriname wordt overgemaakt de regering deze heeft geblokkeerd.!!!

  Hoefdraad en co moeten netjes en op tijd hun geld kunnen ontvangen en aangezien Suriname haast geen geld heeft moet men wat anders gaan bedenken. Dit ondanks digitaal geld.


  Maak melding

 48. @ Kwamma en Ira

  De centrale bank doet helemaal niks met geld overmakingen van en naar prive banken. Het enige dat speelt is dat bij grote overmakingen aangetoond en gechecked moet worden door de (prive) banken waar dit geld vandaan komt. Dat is niks anders dan bij europese banken. Dat kan tijd in beslag nemen. Maar dat is juist goed en correct ivm witwaspraktijken. Daarnaast geeft Hoogplot zelf aan: “Caritransfer kan het niet aan, het systeem is overbelast.. Dit leidde al tot vertragingen in de overmaking” zijn eigen woorden.

  @ Ira,

  Ik heb half gelezen/gehoord wat er in Nickerie is gebeurd met de NDP. Prima als ze dat aanpakken. Gewoon goed dat dat gebeurd.


  Maak melding

 49. Ik heb even op de site van Western Union gekeken naar online overboeking naar het buitenland. Daarin staat dat bij online overboekingen, het geld binnen drie bankwerkdagen op de bankrekening van de ontvanger wordt gestort, afhankelijk van het bestemmingsland.

  Het is wel belangrijk om na te gaan of Western Union dat geld wel op tijd heeft bijgeschreven op de bankrekeningen van de ontvangers. Als de overboekingen op donderdag of vrijdag gedaan zijn, wil zeggen dat de overboekingen van donderdag uiterlijk maandag op de bankrekeningen van de ontvangers zullen moeten staan en de overboekingen van vrijdag uiterlijk dinsdag op de bankrekeningen van de ontvangers in Suriname.

  Stel dat er overboekingen zijn gedaan op woensdag en Western Union op vrijdagochtend storingen heeft met online overboekingen, dan zouden de ontvangers in Su uiterlijk maandag hun geld kunnen ontvangen.

  Peace out,

  Kwamma (de Saamaka)


  Maak melding

 50. Kevin,

  Dank je wel voor de duidelijke uitleg.

  Bedragen vanaf 5000 euro zien ze in Nederland al als verdachte transactie. Vooral als er maandelijks dergelijke bedragen niet op jouw prive rekening gestort worden.

  Weet je wat, men is nooit te oud om wat van andere te leren. Ik leer graag van andere mensen. Vandaag wat van je geleerd van de Centrale bank van Suriname.

  Peace out,

  Kwamma (de Saamaka)


  Maak melding

 51. @ kwamma
  YW

  Helaas nemen mensen te veel de onzin (op o.a. FB etc) voor waar aan.
  En helaas zijn de schrijvers in Su geen journalisten maar sensatie schrijvers met een politieke voorkeur c.q. afkeur en totaal niet onpartijdig.
  Als je de onzin van wat de journalisten hier in Su durven te schrijven zonder ook maar enige vorm van informatie check of wederhoor zou plaatsen in bijvoorbeeld een NL krant of in de US. Zouden ze de ene na de andere rechtzaak aan hun broek hebben.


  Maak melding

 52. Egyptische toestanden wordt verwacht bij Surinam ambassade in Den Haag.
  Komt alle kondre mang to DH want wij suri’s van Nederland moeten laten sollen door de Bouta awaris daar.

  Eind van deze maand een allen naar DH.


  Maak melding

 53. Wat WEL waar is :

  Overal ter wereld werkt geldovermaking snel en effectief,
  ook via WUnion, alleen in SURIBABWE NIET !!!

  Wij beschikken namelijk over TEVEEL Valuta !
  (exporten lai, productie bigi !!!)

  DENKI A TORI !!!

  PS : eea heeft niets met Facebook etc te maken, wel met Paars Wanbeleid (begrotingsoverschrijdingen en corruptie)) en Paarse GELDDRUKKERIJ van ongedekte bankbiljetten !
  Opa D heeft voor MILJARDEN ongedekt geld uitgegeven,
  eindstand, Sranan FAILLIET !

  KONDRE E PINA !!!!!


  Maak melding

 54. @@@Kevin, je hebt het over witwaspraktijken, is het niet verstandig dat Bouterse eerst aan de top begint wie geld in het buitenland heeft en al die corruptie onderzoek van Clad???? Inclusief van Bouterse ook.
  Dit zal NOOIT gebeuren en men wacht nog steeds op een anti corruptie Wet!!!

  =Waarom ineens een onderzoek????? het gaat om heel veel geld.
  Die vertraging heeft te maken met het feit dat velen vakantiegeld hebben ontvangen en geld hebben overgemaakt naar hun familieleden in Su.

  Binnenkort ga ik weer naar Su en kan jou vertellen dat ik regelmatig contact heb met mensen in Su. Het is niet fijn om te horen wat er allemaal speelt.


  Maak melding

 55. kevin@
  je toont dat je niet weet wat je moet antwoorden, zoals gewoonlijk kan je het niet staven en mij noem je Goedkoop, steun trekker uit Holland, als dit het is wat te berden kan brengen wie is hier dan goedkoop sjappie, je bent net een pedaalemmer als je op je tenen gaat staan gaat je bek open ,is trouwens wel makkelijk kun gelijk alle onzin er in gooien die je uitkraamt


  Maak melding

 56. @ Strafu,

  Dus overal ter wereld gaat het sneller dan in Su?
  Dat weet je zeker? Overal gaat het sneller en effectiever dan in Su? Wederom zeg je zomaar wat.

  Waar haal je die onzin steeds vandaan dat er maar ongelimiteerd bankbiljetten gedrukt worden. Je zegt wederom zomaar wat.

  Ongedekt miljarden uitgeven, hoe dan, waar dan…..gelul in de ruimte wederom. Kijk eerst eens naar statestieken voor je zulke domme uitspraken doet.

  Je grijpt gewoon wederom een topic aan om jouw ongenoegen over deze regering te uiten. Ga gewoon lekker in 2020 stemmen voor een ander beleid/regering.


  Maak melding

 57. @ Ira,

  Helemaal mee eens, maar je zult ergens moeten beginnen toch met de anticorruptie?

  Dat van hetb egenhouden van de CBvS is gewoon een broodje aap verhaal de fout zit bij hun zelf en ze zeggen het ook, maar het is zo lekker gemakkelijk om de schuld weg te schuiven. En mensen geloven die onzin gewoonweg gemakkelijk en roepen dit soort onzin gewoon maar.

  Het onderzoek waar ik op doel is een anti witwas onderzoek, wat overal wordt toegepast. Bij een bepaald bedrag dient te worden nagegaan of de overmaking niet “verdacht” is. Dat is een standaard verhaal. Echter sinds kort pas geitroduceerd in Su tegen het witwassen van geld.

  Mensen in Su moeten zelf ook de hand in eigen boesem steken en niet alleen klagen over wat ze tekort komen.

  Als je er dan toch bent ga dan ook eens kijken bij de Mac en Burger King. Ze klagen allemaal dat ze dit nog maar 1 keer per maand kunnen doen en niet elke week zoals ze gewend waren. En uiteraard zijn er ook schrijnende gevallen, waar niet.


  Maak melding

 58. @ Kevin

  “Ongedekt miljarden uitgeven, hoe dan, waar dan…..gelul in de ruimte wederom. Kijk eerst eens naar statestieken voor je zulke domme uitspraken doet.”

  Voor dat u roept domme uitspraak graag eerst eens kijken bij bureau voor staatsschuld. schuld binnenland 2015 en dan naar september en u kunt waarnemen dat Hoefdraad toen SRD 2.400.000.000 monetair (niet gedekt) gefinancierd heeft om de toenmalige achterstallige betalingen te kunnen betalen.

  Dat was ongeveer 1 jaar aan niet betaalde rekeningen resp. de illegale roodstand bij de CBvS.

  Wellicht kunt u onderkennen dat u er naast zit.


  Maak melding

 59. @ JoJo,

  Ik zit er volledig naast in uw versie.
  Bij het woord ongedekt ga ik ervan uit dat daar totaal niks tegenoverstaat. Maar u heeft het antwoord reeds gegeven.
  2.400.000.000 gefinancierd.
  Dat is wat anders dan biljetten ongedekt bijdrukken zoals wordt beweerd.


  Maak melding

 60. @Kevin

  Monetair financieren is geld creëren door de Centrale Bank.
  Monetair financieren is ongedekt geld geven aan de overheid. geld dat er een minuut eerder niet was.

  De dekking is de beloofte dat het terug betaald gaat worden over een periode van 30 jaar en dat er heel weinig rente betaald gaat worden.

  Of men het nu in een computer op de balans van de CBvS aanmaakt en Srd 2.400.000.000 overmaakt naar het ministerie van Financien of nieuw gedrukte extra Biljetten in de flappemtap stopt is precies het zelfde


  Maak melding

 61. @Jojo , bedankt voor de info over de ongedekte SRD-financiering (monetaire financiering) , tbv Paarse Kevin.

  Ik had de cijfers en het artikel niet direct bij de hand !

  Sommige Paarsen, weigeren in te zien dat wij failliet zijn gemaakt, door paars financieel wanbeleid !


  Maak melding

 62. @ Strafu en JoJo

  Strafu, jij roept zo maar wat en verschuilt je nu achter de uitleg van JoJo.

  JoJo heeft gelijk zoals ze dat vertelt. Dat is wat anders dan zomaar geld bijdrukken om uit te geven zoals Strafu beweert.


  Maak melding

 63. Dit probleem kan worden omzeild. Als je een betrouwbaar familielid hebt, laat je hem/haar het geld aan de begunstigde overhandigen en stort je detegenwaarde in euro’s op zijn/haar bankrekening in NL. Gaat al jaren goed.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.