woensdag, april 17, 2024
HomeOnderwerpenEconomieBedrijfsleven tekent 2e ronde ‘Verklaring van Paramaribo’

Bedrijfsleven tekent 2e ronde ‘Verklaring van Paramaribo’

-

Does Travel - naar Suriname

PARAMARIBO, 13 jun – Vandaag, dinsdag 13 juni 2017, zullen vertegenwoordigers van het Surinaamse bedrijfsleven in een tweede ronde de ‘Verklaring van Paramaribo’ ondertekenen in restaurant Spice Quest. In de Verklaring zijn stappen aangegeven die bedrijven een hou-vast bieden om discriminatie en uitsluiting van groepen, met name de LGBT-gemeenschap, tegen te gaan met als uiteindelijk doel dat LGBT-werknemers dezelfde rechten krijgen als hun heteroseksuele collega’s.

De Verklaring is één van de uitkomsten van Workplace Pride-conferentie van 9 juni 2016, die werd georganiseerd door Parea, de vereniging voor gay professionals in Suriname. Bij de eerste ronde hebben 16 organisaties de verklaring ondertekent.

“Wij zijn erg verheugd dat wij deze tweede ronde kunnen organiseren. Na de eerste ronde hebben wij van een aantal bedrijven veel vragen gekregen om toch nog hun ondersteuning te laten blijken. zegt Parea-voorzitter Juan Pigot. “”Het is geweldig om te zien dat de weg die wij circa een jaar geleden zijn ingeslagen een vervolg heeft.” Discriminatie op grond van seksuele oriëntatie is overigens verboden volgens het wetboek van strafrecht.

Volgens de Parea-voorzitter zullen gelijke rechten voor LGBT-werknemers de productiviteit van bedrijven verhogen en een positief effect hebben op het investeringsklimaat in Suriname. En wij hopen echt dat andere bedrijven dat steeds meer gaan inzien. “Dit is een stap vooruit voor onze economie”. Deze editie van de Paramaribo Verklaring is onderdeel van het Caricom Pancap project, Regional Local Capacity Initiative (LCI) waarbij de private sector bewust wordt gemaakt van de LGBT inclusieve werkvloer.

De Workplace Pride werd georganiseerd in samenwerking met de Nederlandse Ambassade te Paramaribo en de Workplace Pride Foundation. Het doel was diversiteit en inclusiviteit op de werkvloer te stimuleren. Het middellangetermijndoel is dat alle cao’s in Suriname genderneutraal worden, inclusief die van de overheid.

opening
Fernandes Express
Caribbean Night

3 REACTIES

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES