Surinamers gepakt met e-bericht over visumvrij reizen naar Amerika

17

PARAMARIBO, 1 jun – Nogal wat burges blijken te zijn getrapt in een wrede grap op het net. Volgens een bericht op Facebook zou Suriname zijn toegevoegd aan de lijst van landen waarvan de burgers visumvrij mogen reizen naar de Verenigde Staten van Amerika. De Amerikaanse president Donald Trump zou er een speciaal besluit voor geslagen hebben. Het betreft de zogenaamde waiver list.

Op de lijst komen vooral landen in Europa voor en ook Canada. Maar volgens de Amerikaanse ambassade in Paramaribo slaat het bericht nergens op. Surinamers moeten nog netjes een inreisvisum aanvragen. “In tegenstelling tot geruchten die de ronde doen, is de lijst van landen waar vrijstelling van visumplicht geldt, niet veranderd”, meldt de ambassade in een bericht dat ijlings de deur uit werd gestuurd.

Het moest wel. Volgens de Ware Tijd is de ambassade overstelpt met telefoontjes. Ook melden personen zich enthousiast aan, na de lancering van het bericht. Volgens dit bericht zouden Surinamers honderd en tachtig dagen visumvrij mogen verblijven in de Verenigde Staten van Amerika. Trump zou met de gulle geste niets anders willen dan de onderlinge handelsbetrekkingen te stimuleren.


17 REACTIES

 1. Het kunnen alleen domme paarse kakkerlakken zijn die hierin kunnen trappen. Een verstandige kritische Surinamer zou dit checken, info inwinnen bij de US- Ambassade in Paramaribo, ook kijken naar hoe staat Suriname in de wereld bekend, oa, mensenrechten, drugscriminaliteit, doorvoerland van drugs, mensenhandel, wapenhandel, financieel-econiomisch bb- ranking, enz.

  Op grond van deze punten komt een verstandig mens tot een conclusie dat het bericht, fake/nep is.

  Ik ben benieuwd wie die clown is, die dit bericht naar buiten heeft gebracht. Uit welke hoek komt hij en waarom heeft hij/zij het gedaan? Wat wilde die persoon hiermee bereiken?

  Gelet dat Suriname (Inter)nationaal zeer slecht staat zegt genoeg, uit welke hoek dit bericht zou komen, maar kan ook iemand (kind, zwakzinnig persoon) zijn die het erg vind dat zijn/haar land zo slecht in het (wereld)nieuws staat

  Recht En Waarheid Maken Vrij

  God Zij Met Ons Suriname/rs


  Maak melding

 2. De idioten die dit bericht verspreid hebben, inclusief de media, moeten zich diep schamen en eventuele schade vergoeden.
  .
  Ja die mensen die er klakkeloos intrapten waren misschien dom, maar dat maakt de grappenmakers en media niet minder schuldig.


  Maak melding

 3. Lijkt mij niet zo moeilijk vanwaar dit bericht komt.
  Vraag:
  1. Waarom zou men zo’n bericht verzenden?
  2. Wie heeft er belang bij om dat te doen?

  Antwoord:
  1. Hiermee kun je aangeven dat de weg vrij is voor “vluchtende” surinamers die het land willen verlaten en zich voor een betere toekomst willen vestigen in de US omdat het zoo vreeeeeselijk slecht gaat in SU;
  2. Oppositie;


  Maak melding

 4. Nu ze de vruchten van paars moeten plukken,willen ze weg.Jullie hebben er voor gekozen en neem de verantwoordelijkheid.Einde 2018 hebben jullie al een groei.


  Maak melding

 5. Je reactie is verstuurd maar moet eerst goedgekeurd worden.

  Kevin

  Lijkt mij niet zo moeilijk vanwaar dit bericht komt.
  Vraag:
  1. Waarom zou men zo’n bericht verzenden?
  2. Wie heeft er belang bij om dat te doen?

  Antwoord:
  1. Hiermee kun je aangeven dat de weg vrij is voor “vluchtende” surinamers die het land willen verlaten en zich voor een betere toekomst willen vestigen in de US omdat het zoo vreeeeeselijk slecht gaat in SU;
  2. Oppositie;


  Maak melding

 6. The Visa Waiver Countries

  Visa Waiver Countries
  Andorra
  Australia
  Austria
  Belgium
  Brunei
  Chile
  Czech Republic
  Denmark
  Estonia
  Finland
  France
  Germany
  Greece
  Hungary
  Iceland
  Ireland
  Italy
  Japan
  Latvia
  Liechtenstein
  Lithuania
  Luxembourg
  Malta
  Monaco
  Netherlands
  New Zealand
  Norway
  Portugal
  San Marino
  Singapore
  Slovakia
  Slovenia
  South Korea
  Spain
  Sweden
  Switzerland
  Taiwan
  United Kingdom

  Dit zijn landen die hun zaken op orde hebben. Zover zijn wij nog lange na niet.


  Maak melding

 7. 11. “When Mexico sends its people, they’re not sending the best. They’re not sending you, they’re sending people that have lots of problems and they’re bringing those problems with us. They’re bringing drugs. They’re bring crime. They’re rapists… And some, I assume, are good people.”

  Quote Trump!!! Selectie aan de poort. In Suriname is iedereen welkom. Not in the USA.


  Maak melding

 8. Ik zou vooral de Afro Sranamans willen adviseren om niet naar de VS te gaan.De grootste massa moordenaars wonen in de VS.Afgelopen dgn is een 15 jarige Afro Amerikaanse kid doodgeschoten weer door een blanke idioot die zich zelf politie noemt.Ook is 1 van de huizen van top basketballer Lebron James met racistische teksten beklad.Voor info zie interview James met CNN over dit voorval.En probeer goed te luisteren wat hij allemaal zegt.En misschien heel misschien leren sommige van jullie er wat van.


  Maak melding

 9. @Kevin

  Het gaat niet goed met Suriname. Zie je dan niet paarse idioot hoe surinamers smachten om het land te verlaten?! Het maakt niet uit naar welk land ze willen ,feit is dat ze Suriname willen vluchten met thanks aan jou paarse lijder! En hiervoor hebben ze de oppositie niet nodig!


  Maak melding

 10. Nee, zo gemakkelijk is het niet om in de USA te komen zelfs niet als een tourist. En met een Trump die ee wal wilt bouwen? De mensen zitten inderdaad te springen om weg te gaan. De Us is inderdaad niet de plaats momenteel om te verhuizen. Als zwarte man kan je zo doodgeschoten worden door de blanke politie. Probeer maar Canada. De politue schiet niet vanuit de heup daar.

  Waarom heft de ondernemer zijn geld niet op de bank? Heeft hij de kranten niet gelezen? Boeven en nogmaals boeven.


  Maak melding

 11. Ik vraag me af als Trump weet waar Suriname is.In the USA b.v.kennen 99% ons niet.Als je vraagt waar Suiname is antwoord het grootste deel ergens in Afrika.


  Maak melding

 12. @ Peter Jackson. Inderdaad de 99.9% van de Americanen weten niet waar Su ligt. Trump krijgt waarschijnlijk drugs rapporten van Su zoals zoveel drugs onderschept etc.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.