dinsdag, februari 27, 2024
HomeOnderwerpenMaatschappijMassaprotest in Surinaams grensdistrict Nickerie niet te stuiten

Massaprotest in Surinaams grensdistrict Nickerie niet te stuiten

-

Does Travel & Cadushi Tours

PARAMARIBO, 5 mei – Het is oorlog! Zo lijkt het devise van de protestbeweging in Suriname’s meest westelijke district, Nickerie. De gemoederen zijn verhit genoegen. Hoewel de autoriteiten een vergunning weigeren voor openbaar demonstreren, zal het er toch van komen. De streefdatum voor het massaprotest in Nickerie is nu niet gehaald. Protestleiders voelen zich genomen.

Na gesprekken met de leiding van het Korps Politie Suriname, KPS, was een andere indruk ontstaan. Het gevoel overheerste dat er geen strobreed in de weg zou worden gelegd buiten Paramaribo. Nu zegt de locale overheid dat er een autorally op program staat. “Er staan andere krachten hierachter. We kunnen het niet hard maken, maar begrijpen het wel”, zegt vakbondsleider Robby Naarendorp tegenover de Ware Tijd.

‘Andere krachten’ dan die geducht zijn op uitbreiding van het protestvuur. Vooral vakbondsleiders rond de vakcentrale C-47 hebben zich de afgelopen weken ingezet voor het massaprotest. Het succes is niet uitgebleven. Gezien de reactie van de autoriteiten, zit de schrik er vet in. De protestbeweging weigert terug te deinzen. “Men probeert blokkades op te werpen, maar we gaan er dwars doorheen.”

opening
Fernandes Express
Werken in de Caribbean

25 REACTIES
 1. Dan ga je toch allemaal naar de autorally daar is een vergunning voor. Zet je borden langs de weg en ga je vermaken bij de autorally en laat het land zien dat je er met duizenden bent met borden en vlaggen.

  Je mag toch naar een publiek evenement. Je support allen een ander doel.

  DC ’s zijn kleine dictators.


  Maak melding
 2. Jojo, een autorally is er om van te genieten.Dit genot moet niet verpest worden door jaloerse figuren die persoonlijke doelen nastreven. Men moet het ook vanuit de inzetbaarheid van de politie bekijken. De draken van de oppositie zijn uitgeblust in Paramaribo. Hun acties in de hoofdstad hebben geen zoden aan de dijk gezet. De draken zijn lamgeslagen in Paramaribo vestigen de hoop op Nickerie.


  Maak melding
 3. Lees nog eens goed wat je schrijft! Kijk dan in de spiegel dan zie je wat voor een achterlijkdebiel je bent. Wees niet bang Bouterse zal vallen net als alle andere dictators. Maar jij zal altijd recht lullen wat krom is. Ik denk dat zelf jou ouders jou niet mogen. Iedereen weet dat Suriname de rechten van de mens overtreedt alleen jij bent blind en doofstom.


  Maak melding
 4. Het niet willen verlenen van een vergunning aan de bevolking van Nickerie om te protesteren is het zoveelste misdaad van de Nationale Dieven Partij. Men is bang dat de Nickerianen eindelijk kunnen laten zien dat ze klaar zijn met de grootste alcoholist en stomste politicus die Nickerie ooit voortgebracht heeft; pagala kutha ( mad dog is dolle hond) R. Doekhie. DeZe idioot heeft in samenwerking met een niet Nickeriaan die daar de dienst uitmaakt ( Dc ) de protestmars te boycotten. De rally heeft voorrang, daar heeft men wel manschappen voor. Je moet wel van de malle zijn om niet te willen begrijpen dat de lui van de criminelen partij in hun joky schijten. De Nickerianen moeten garnaalhersen Doekhie laten zien dat de moordenaar en drugsveroordeelde crimineel niks meer in Nickerie te vertellen heeft. De Nickerianen zijn niet bang uitgevallen, laat dat helder zijn. Doekhie moet zijn rum bezopen gezicht niet meer in Nickerie laten zien. Nickerianen, ga dwars door alles, laat zien dat het een district van vele intellectuelen is en niet bang uitgevallen is. Lang leve de geest van Jagernath Lachman, lange leve de spirit van de Nickerianen. Dood aan Doekhie, Bouterse en iedereen die met hen collaboreert.


  Maak melding
 5. Waar willen ze nu weer over protesteren?
  – herwaardering?
  – respect voor de leraaren?
  – terug brengen brandstofsubsidie?
  – snellere afhandeling herwaardering;
  – Uit de FISO willen?
  – Weer terug willen in de FISO;
  – snellere afhandeling uitbetaling?
  – Loonsverhoging mag niet uit belastingverhoging betaald worden?
  – tegen de verarming (door de geeiste loonsverhoging);
  Of zijn ze tegen autorally’s 😉

  Waarom geen acties voor:
  – recht van onderwijs;
  – recht om meerdere auto’s te bezitten;
  – recht om luxe pata’s te dragen;
  – recht op gezondheidszorg;
  – recht op electriciteit;
  – recht op water;
  – recht op ? McDonalds?
  – recht op ? Prado?

  Ja we pinaren echt……….

  Ik ben de weg kwijt tussen de opportunisten en de vakbondslijders en vakbondsleiders……


  Maak melding
 6. RobG

  U bekijkt Suriname met een Europese bril.

  Ik volg de DNA livestream en stel vast dat de enigen die daar leven de mensen van de oppositie zijn. NDPers vragen alleen naar de bekende weg.
  Van der San is een aanfluiting die niets durft te zeggen en Hoefdraad is een gecertificeerde leugenaar


  Maak melding
 7. De Nickerianen hebben geen tijd voor dat achterlijk gedoe van die enkelingen uit de stad om te protesteren in hun district.

  De Nickerianen willen rallyrijden, and that’s it baby !!!!

  Een beetje plezier mag, na al het harde werk dat men dagelijks verzet in dit district !

  Daar zouden die protesterende en idiote rukkers uit PBM een puntje aan kunnen zuigen !

  Hoor je de mensen in Nickerie klagen dat het niet goed gaat in het land ? Nee, want daar hebben ze geen tijd voor want ze zijn bezig voor zichzelf te zorgen dat het goed met ze gaat.

  Protesteren, doelloos en kansloos rondlopen te schreeuwen in de hete zon is not done in Nickerie !
  Men is het niet gewend om als asociale hooligans allerlei kreten en onzin richting onze president uit te kramen.


  Maak melding
 8. @Milton
  In geval je het niet weet…Nickerie is in Suriname!!
  het is niet in Dubai.De rijke honden die zich ndpers noemen die boeren het goed, Auto rally is voor hun genot en vermaak.Voor de rest van de armen betekent het niks.Wat gaat een autorally voor ze doen dan ?Hahaha….bouta en co ,vooral de plesjident van Nickerie.de hond doekhi is aan het schijten..Er zijn toch andere routes die bespaard zijn van een autorally,?Geef de nickerianen hun vergunning zodat zij hun stem kunnen laten horen Onderdruk het volk niet .,het is geen 1982 maar 2017 !!!Wij gaan vechten voor onze rechten. Nickerianen meedoen ,massaal meedoen.Laat niets en niemand jullie tegenhouden ,Een autorally gaat geen verlichting voor julie en ons brengen. Het is een sport voor verwende rijke ndp honden!!


  Maak melding
 9. De juristen van het kabinet van de president creeren obstakels voor de protestr beweging. Geen vergunning van de DC. Buitenlanse vijand in opmars etc.

  Wat de mensen die honger hebben kunnen doen is voor hun deuren op straat staan met of zonder vlaggen of andere creatieve anti onderdrukking technieken toepassen.

  Good luck Nickerie. Madjoe bangsa Suriname. Voorwaarts!


  Maak melding
 10. Alleen maar die slogan “we zijn moe’ zegt genoeg. Iemand die door z’n baas wordt weggetrapt, gaat een ander wijs maken hoe een land vooruit moet worden geholpen. Deze jongeman is echt eentje die met bierblikjes staat te gooien in een stadion als z’n ploeg achter staat.


  Maak melding
 11. SPA en Da 91 hebben het goed verwoord; we protesteren om de regering naar huis te sturen! De rest gaan meedoen om het mandaat terug te eisen.


  Maak melding
 12. Maar let op ! De BvL en ALS zijn op dit moment in overleg met de minister van Onderwijs, die het eisenpakket van deze organisaties zal bespreken met de president.

  Stel dat alle partijen overeenkomen dat eea zonder stakingen en protesten verder uitgewerkt zal gaan worden, dan hebben Wij zijn moe, DA91 en de SPA een heel groot probleem !
  Hoe moeten zij dan verder met hun kans en zinloze acties !

  Want strakjes lopen er slechts 12 man te protesteren en te roepen dat de regering naar huis moet !

  We zullen het gaan zien !


  Maak melding
 13. Iedereen klaagt over de verhoging van de brandstofprijzen.
  Desondanks wordt een autorally gehouden. Hebben deze auto’s water i.p.v. benzine als brandstof?


  Maak melding
 14. If a moes boss,mek a boss
  Ung ne frede no wang suma moro
  Weg met de boevenbende
  Time for change
  Sranang people ung bondroe
  Stre def stre wie no sa frede.


  Maak melding
 15. @Milton
  Wij zijn deze modus operandi gewend ,eerst staken en daarna gesprek hebben met de moordenaar en dan doen alsof iedereen tevreden is of tevreden moet zijn . Het hangt ervan af welke LEIDER je kiest om het gevecht tegen je baasje ,de Lijder. aan te gaan,of welke het langst kunnen uithouden want je baasje doet hard zijn best om ze te bedwelmen met allerlei geschenkjes. Enkelen bezwijken en geven over.Daarna begint het cycle weer………en zo gaan we maar door.


  Maak melding
 16. Milton@
  Hoe houden we het paars gespuis tevreden, geeft ze drank brood en spelen, en eten uit je hand, als je al zover bent gezakt dan hebt je karakter als een garnaal


  Maak melding
 17. ik ben bereidt de weg naar Zanderij te blokkeren met vracht wagens op verschillende delen van de weg ook op pad van wanica en de drie bruggen over de saramacca kanaal..

  zeg het maar we hebben al knok ploegen klaar ..


  Maak melding
 18. Ndp is de meest vervloekte politieke partij en hun misleider en lijder de meeste vervloekte politicus/ Maar het paars oerdom volk is vervloekt.


  Maak melding
 19. De mensen die voor die bandieten en moordenaar hebben gestemd waaronder juist de analfabeten ja want die zijn snel te pakken en luilakken ook kortzichtige apen zoals ronnie brunswijk en somohardjo waterberg


  Maak melding
 20. Bouterse zit vanaf zijn eerste termijn niet om het land tot ontwikkeling te brengen hij vanaf zijn aantreden bezig met de december moorden waarvan hij persoonlijk mensen heeft vermoord te stopen


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES