dinsdag, februari 27, 2024
HomeNieuws uit SurinameBelastingregime strenger om Surinaamse ambtenaren te betalen

Belastingregime strenger om Surinaamse ambtenaren te betalen

-

Does Travel & Cadushi Tours

PARAMARIBO, 5 mei – De regering komt er niet onder uit. Het belastingregime wordt strenger en agressiever. Dit zegt vicepresident Ashwin Adhin in de nasleep van het akkoord over verhoging van ambtenarensalarissen. Met de verhoging van ook de honoraria van leden van het kabinet Bouterse, gaan miljoenen gepaard. Dat moet ergens vandaan komen. Er worden reeds stappen ondenromen.

De wetgeving wordt aangepast en waar nodig zelfs aangescherpt. “Het zijn maatregelen die lang zijn uitgebleven. Het gaat om zaken waar we consensus over hebben bereikt”, zei Adhin tijdens een persconferentie. Consensus dan in de aanloop naar de vorming van het tweede kabinet Bouterse. Toen hebben consultaties tussen sociale en deskundige groepen enkele adviezen opgeleverd.

Het verbeteren van het belastingregime behoorde tot de adviezen. Onder meer is anbevolen de rij- en voertuigenbelasting weer in te voeren. Ook werd geadviseerd om belasting toegevoegde waarde op te leggen. Volgens Adhin mag er niet al te veel verschil van mening bestaan. “De protesterende vakbonden hebben het er vaak over dat we de belastinggelden moeten halen die blijven liggen.”

opening
Fernandes Express
Werken in de Caribbean

60 REACTIES
 1. Whoop…., there it is!!!
  De langverwachte belastingverhoging!!
  ”Met de verhoging van ook de honoraria van leden van het kabinet Bouterse, gaan miljoenen gepaard. Dat moet ergens vandaan komen”.
  Adhin heeft nog lef om dat te zeggen….Maar ja,…hij kan niet anders. Daarom is hij een vieze president!!! Wat zal hij er spijt van hebben dat hij dat is…. What’s next???


  Maak melding
 2. Men moet bezuinigingen doorvoeren op dit KUMAKOISI kabinet dat jaarlijks honderden miljoenen opsoupeert.

  Ik heb dit al enkele malen aangekaart. Ze gaan nooit bezuinigen op dit Rare kabinet.

  Weg met deze gasten!


  Maak melding
 3. Leden van het (nep)kabinet krijgen een loonsverhoging voor het niets doen en worden beloond voor het wanbeleid.
  Land failliet, geen geld, alles gestolen, verdampt, in zakken van de kabinet leden. En toch krijgen ze meer geld.
  En dan doodgewoon vertellen dat het geld om hun meer te betalen van de burgers moet komen d.m.v verhoging van brandstof, het betalen van extra belasting, e.a. die nog zullen volgen. Niet te vergeten het levenslang aflossen van de vele leningen die dezelfde gasten hebben gestolen en zichzelf hebben verrijkt!!! Wat een giller!!!!! Wanneer houdt het op???


  Maak melding
 4. Srananmans nog verder UITPERSEN met belasting verhogingen voor ONPRODUTIEVE ROTZOOI !

  PRODUCTIE STAAT STIL IN SURI-DUBAI !!!

  Trouwens :

  ** Kabinet president opheffen, (bejaardenclub zonder nut voor het Volk)) levert de staat RUIM 300 MILJOEN per jaar op, structureel !

  ** Er staat nog steeds meer dan 300 MILJOEN USdollar op Zwitserse Bankrekeningen tnv Surinaamse staatsburgers,
  is daar belasting over betaald ??

  PS : De nieuwe belastingen (BTW en Motorrijtuigen-belasting) werken kostprijsverhogend, dus productie/producten duurder, EXPORTEREN kan Sranan vergeten ! VALUTA NO E KOME !!!


  Maak melding
 5. Haal de benogdigde belastinggelden bij de goudzoekers, vooral de vele illegale goudzoekers die allemaal 2 of meedere bij-vrouwen hebben en 2 of meer auto,s o.a. 4-wheel drive luxe auto’s !! en vooral bij de gasten die in het ooste een dubbele paspoort hebben (franse en surinaamse) !!Verhoging accijns op alcohol en tabak !!!
  Ook bij personen met luxe 4-wheel-drive die geen “bedrijfsvergunning hebben !!
  En wat te zeggen van de Chinezen” met hun grote supermarkten die zg. geen winst maken, dus geen belasting betalen ( ze hebben geen administratie van hun verkopen), wel dagelijkse bijstelling naar boven van hun prijzen !!!
  Stel een “kabinet” in van alle ontheven ambtenaren/directeuren,thuis zittende dc’s en directeuren en ministers en laten ze allemaal desnoods in een klas-lokaal zonder airco’s, arbeid komen verrichten !!! Als leraren/onderwijzers geen airco in de klas hebben, dan dat ook bij de ambtenaren.Op TCT, gaan ambtenaren al langer dan 2-jaar reeds om 11 uur naar huis, er is zg geen airco!!!, alsof ze thuis in hun keuken en zitkamer en wc ook een airco hebben !!


  Maak melding
 6. ”Met de verhoging van ook de honoraria van leden van het kabinet Bouterse, gaan miljoenen gepaard. Dat moet ergens vandaan komen”

  Als Adhin dat werkelijk gezegd heeft als motivatie om de belastingdruk te verhogen, dan moet dat bijna gezien worden als opruiende taal.
  Bijna iedereen wil Bouterse en zijn kliek weg hebben, en dan gaat de Vice President zeggen dat het volk meer moet gaan betalen aan die lui. Dat is olie op het vuur gooien.

  Heeft Adhin wellicht een persoonlijke agenda voor het tijdperk na Bouterse?


  Maak melding
 7. Bouterse, Adhin, Hoefdraad en al die NDP ministers maken flink misbruik v h onderontwikkelde maar goed gelovige arme volk.
  Stelen van de armen is een grote zonde !!


  Maak melding
 8. De baas van vieze poeppresident wenst het volk eerst slapeloze nachten, vervolgens krijgt het volk felicitaties van deze moordenaar, daarna verdeeld hij 50 hectare grond van de inheemsen aan zijn wakamans, hij weet waar het grld van de schoolboeken en het geld van Carifesta geparkeerd is. Samen met zijn schoonzoon Boefstring plunderen ze de staatskas leeg. De ene na de andere scenario volgt om het 8 decemberproces te frusteren, benzineprijs schiet om hoog, miljarden wordt ongedekt gedrukt, leningen vliegen de pan uit en meneer de moordenaar blijft zeggen, A NO Mi en neks no fout. Nu meneer de viezepoeppresident het geld uit het volk eruit Wilt persen om zijn criminele bende daarmee voor hun niet bewezen diensten te honoreren is de vraag, waarop de oppositionele partijen zitten te wachten. Het de zoveelste provocatie van deze bende, en men blijft alles pikken….niet te geloven wat het volk der paarse dommen ooit bezield heeft om voor een massamoordenaar als president te kiezen. Zie wat hij met zijn criminele bende van het land gemaakt heeft. Met deze laatste provocatie is Suriname hard opweg om Venezuela te worden. Dwz, dat de paarse bende voor 20 mei de noodtoestand aankondigt om vrij te kunnen moorden, verkrachten, roven en drugstransporten te kunnen organiseren.


  Maak melding
 9. Maar niemand praat,zelfs Hoefdraad niet) over de gepensioneerden die nog steeds wachten op aan hun rechtmatig toekomende koopkrachtversterking van SRD 100,–waarop zij recht hadden .
  En als de ambtenaren een koopkrachtversterking krijgen zouden de “gepensioneerde” ambtenaren dit toch ook moeten krijgen !!! Dit was indertijd overeengekomen met de Regering.De voorzitster Wouden is in een “zoete slaap kindje slaap toestand”!
  En wat zeg de hoog-bejaarde Hooghart en Merkus in deze?? Misschien voer voor Hugo Blanker in deze kwestie !!!


  Maak melding
 10. Mijn zoon vroeg: Papa wanneer krijg ik zakgeld, m’n vriendjes krijgen 20 srd per week, waarom ik niet? Omdat ik alles vor je betaal zoon. Je school, je eten, je kleding enzovoort. Als je iets nodig hebt regel ik het voor je….of kom je iets te kort? Nee papa…ik kan naar school, ik heb kleren, ik woon en krijg eten.

  Na een paar jaar kocht ik voor hem een auto, betaalde deels zijn benzine. Ik had een goede baan het kon.

  Inmiddels is het bedrijf waar ik werkte gestopt, het kon niet meer uit en ik heb nu een andere baan. Wij meten met minder uit komen. Ik heb de auto van ons zelf maar verkocht om de laatste schlden die wj nog hadden te kunnen afbetalen.
  Ik heb mijn zoon gevraagd zijn auto met ons te delen en ons eventueel bij te staan.

  Hij wed boos en begreep niet waarom wij niet voldoende hadden gespaard en nu op zijn zak komen teren.
  Wat dat wel niet voor hem betekent en vooral wat het betekent dat wij hem niet meer bijdragen in de benzine, zijn woonlasten en kleding. Hij pinaart zegt hij door ons toedoen. Wij hebben het in zjn ogen allemaal verkeerd aangepakt, beter op ons geld moeten letten.

  De mensen de dit lezen en erg vinden wil ik 1 vraag stellen:
  Waarom nu zo afgeven op de regering in plaats van de schouders er met zijn allen onder steken?

  Wij hebben toch ook jarenlang geteerd op de zak van lanti? Wordt het niet eens tijd dat wij elkaar gaan helpen in plaats van klagen over dat we niet elke week meer uit eten kunnen? Nog maar 1 keer per jaar naar Amerika kunnen om onze dollars te storten. Niet maandelijks nieuwe pata’s kunnen kopen van een bepaald merk.

  Hele discussies vinden er plaats in auto’s op vrijdag en zaterdagavond over het “stelen” van lanti van de armen, hun buurvrouw met 6 kids die het zo erg heeft…….dat ze zo hard moeten werken…….om……op vrijdag en zaterdag avnd in hun markX n de rij van de drive-inn te kunnen staan.

  Met alle respect: Schamen julie je niet?


  Maak melding
 11. Ik vind dit zo’n raar beleid, eigenlijk is er geen geld, en toch ga je nu een truc uithalen om ambtenaren een loonsverhoging te geven. Er zijn legio open rekeningen die de regering niet kan betalen aan particuliere bedrijven, plus rente wat terug betaald moet worden.aan financieerders.
  Is het dan nu niet verstandiger om eerlijk en open een goed beleid uit te voeren en op een transparante manier uitleggen wat je visie is om uit de misere te komen. Dit zet echt geen zoden aan de dijk en is alleen uitstel in de hoop dat de mensen niet meer gaan protesteren. Ik snap echt niet waar deze zogenaamde volksvertegenwoordigers mee bezig zijn, het lijkt op symptoom bestrijding maar dan op de meest klunzigste manier.


  Maak melding
 12. @ Isabelle

  Shappoo, je slaat de spijker precies op z’n kop!

  Maar als lanti dan zegt we kunnen niet meer subsidiëren adn staat een deel van de bevolking op en eist uitbetaling, terug draaiing enzovoort enzovoort en vervolgens komen de aasgieren van de oppositie hun deel op eisen.

  Vraag een keer naar hun plannen? Hun antwoord is, dat zien jullie wel als het zover is. Laten we er geen doekjes om winden, iedereen wil op dat “pluche” zitten en de “kas” beheren. Dat is nou een keer de zo als het hier werkt in dit prachtige land. De politieke kleur doet er dan niet toe. Je hoeft geen NDP’er te zijn om te zien dat deze regering wel probeert het tij enigzinds te keren maar een eigen bijdrage van de bevolking…..no way….money no de…Ik kreeg altijs 500 van Lanti…..nu nog maar 250! Ik heb recht op mijn zakgeld lanti! ook al kun je het niet betalen…ik heb recht op mijn zakgeld…..Erg he wat er hier gebeurd en dan alleen maar afgeven op de regering, maar zelf de handen uitsteken of in egen boesem steken? No way…….


  Maak melding
 13. @Kevin; ik hoop van ganzen harte dat jij en je kinderen in je eigen braaksel uit je dikke vette nek stikken. Kontlikker van de moordenaar en vernietiger van Suriname


  Maak melding
 14. @ Kevintje

  Ik lik tenminste nog iets….met andere woorden k de er tenminste nog iets voor…..dat is altijd nog beter dan aleen maar afgeven.
  Wat heb jij gedaan voor je land? Je hand op gehouden? Als je al geld verdiend hebt, weg gebracht naar NL of USA om het daar op te potten?

  Maar bij de vraag wat heb jij gedaan voor je land bedenk ik mij….jij verdiend helemaal geen land zoals Su….Su heeft mensen zoals jou niet nodig….parasieten…bah schaam je je niet?


  Maak melding
 15. @Kevin; het volk van een massamoordenaar beschermer, behoeden van leegplunderen van de staatskas, de goede naam van Suriname internationaal door het slijk halen, veroordelen en achter slot en grendel krijgen van een moordenaar en drugsveroordeelde. De lijst wordt te lang als ik alles opsom; reetlikker van een moordenaar en vernietiger van Suriname. Heb je korting gekregen voor je diensten in natura?


  Maak melding
 16. tja Kevintje,

  Je bent al aan het schelden voor je ook maar iets weet.
  Daarom vraag ik je schaam je je niet?
  Je suggereert, scheldt, veroordeeld, haalt iemand door het slijk enzovoort enzovoort.

  Dat is een gedrag dat elke ontwikkeling van wat dan ook tegenhoudt.
  Je bokkeert alleen de weg van vooruitgang door dit achterlijke gedrag.

  Als ik jou was zou ik eens beginnen te lezen. Het boekje ” Rupsje nooit genoeg”? Is niet al te moeilijk voor je en het verhoogd je niveau enigzinds.

  O by the way…..originele naam heb je (je had het over rovers toch?)


  Maak melding
 17. Klopt het is chapeau…..maar voor jou moest het ook begrijpelijk zijn….je hebt je inmiddels wel verraden ook, waarom ga je niet terug naar NL als het je hier niet bevalt?


  Maak melding
 18. @ Sabaku

  Klopt als een bus……..
  Zelf nog nooit op de NDP gestemd maar als de keuze er is zoals die er nu is……..dan maar stemmen op de minst kwade van alle kwaden…..

  Of de oppositie moet met plannen komen die…..maar het geschreeuw wat ze nu doen geeft weinig hoop……voor de oppositie ligger er naar mijn idee voldoende kansen, maar dat geschreeuw en opportunistisch gedrag dat men nu vertoond….jammer


  Maak melding
 19. @Kevin
  Jij moet je schamen idioot!Hoe haal jij het in je kop ons te vergelijken met een massamoordenaar!Jij moet je schamen dat een ongeschoolde en crimineel lijder is en niet jij..
  Stel je voor een crimineel die nooit heeft gewerkt ,nooit belasting heeft betaald ,terwijl jij je mars zwoegde om geld te verdienen en belasting te betalen.Ik geloof niet dat jij het over Suriname hebt .Je kennis hoe en waarom het zo verdrietig en tragisch gesteld is met Suriname is nihil!!!


  Maak melding
 20. Iedereen de straat op en protesteren tegen het beleid van de overheid. Elke dag, totdat die aasgieren verdwenen zijn. Uit zichzelf zullen ze het veld niet ruimen.


  Maak melding
 21. Deze laatste quote, hoe zeer ik het ook mee eens ben, ie niet van mij…waarschijnlijk van een dagoe die niet zijn/haar eigen nickname kan verzinnen…..


  Maak melding
 22. Er worden verkiezingen gehouden. De strijd barst los.
  De winnaar regeert, heeft alles te vertellen en doen wat ze willen. De verliezers druipen af en gaan met hun staart tussen hun benen in de banken zitten als spek en bonen, onder de mom van oppositie. Ze kunnen rekenen op een levenslang vette salaris zonder enig inspanning te doen. Wachten op de volgende verkiezing. Dan begint poppenkast opnieuw. Zo is het altijd geweest en zo zal het altijd blijven in Su.


  Maak melding
 23. Ik zeg ook ..iedereen massaal de straten op.Wij gaan de billen en de bil van bouta en de rest van de ndpers niet strelen zoals Kevin het doet!!!!Wij gaan protesteren. en wij gaan lawaai maken zodat een ieder ons hoort!! Wij gaan os uiten,wij gaan onze meningen geven…meedoen!!


  Maak melding
 24. @Kevin,
  Je hebt het helaas helemaal mis….houd je in het vervolg bij zaken waarvan je verstand van hebt. Het land is aan de rand van de afgrond gebracht door de NDP en kornuiten…en je noemt in 1 adem de NDP het minst kwade van alle kwaden. Alleen terug naar de slavernij is goed genoeg voor mensen zoals jij..
  Je hebt het niet begrepen…blijf er vanaf…


  Maak melding
 25. @Poppenkast
  Begin je zelf te motiveren.Ga meedoen met de protesten.Laat je niet ontmoedigen met het beeld dat je aan het schetsen bent.Doe mee!!


  Maak melding
 26. Suriname zal uiteindelijk transformeren naar een samenleving waarin aan de burgers wordt gevraagd om meer offers te brengen om de samenleving vorm te geven. Wanneer het eenmaal tot de burgers gaat doordringen dat zij meer belasting moeten betalen om een groot ambtenaren apparaat in stand en om de financiering van voorzieningen te garanderen zal de bewustwording onder hen toenemen. te houden gaat eindelijk mee met de reis der volkeren naar een modernere samenleving. Voorheen moest de staat alleen de offers brengen. Dat is niet meer van deze tijd.


  Maak melding
 27. Onder druk van de aflossingen van de leningen en het dreigend tekort op de begroting kondigt de vice president de unpopulaire maatregelen van belasting verhogingen. De strop rond de necken van de arme Su worden aangehaald.

  Hoelang kan Bouterse het nog volhouden?


  Maak melding
 28. Niet alleen de ambtenaren moeten door deze stakingen door de regering er financieel beter van worden, maar iedere Surinamer waar ook in het land.

  Iedere Surinamer verdient een financieel beter leven in de republiek Suriname.

  Recht En Waarheid Maken Vrij

  God Zij Met Ons Suriname/rs


  Maak melding
 29. @ RobG

  “Suriname zal uiteindelijk transformeren naar een samenleving waarin aan de burgers wordt gevraagd om meer offers te brengen om de samenleving vorm te geven ”

  Helemaal mee eens. Net zo als in 1992 en in 2000 door een regering die weet wat saneren en verantwoordelijkheid dragen is.

  De regeringen Bouterse kunnen slechts pot verteren en het land de afgrond in leiden. 3 keer is scheepsrecht.


  Maak melding
 30. Zolang de moordenaar en vernietiger van Suriname op armoede en macht geilt zal elk Surinamer in welk uithoek van het land dan ook dag- en nacht aan zichzelf lopen vragen, hoe kunnen wij zo stom zijn geweest op een moordenaar en drugsveroordeelde crimineel te stemmen. Het volk van Suriname verdient welvaart, maar eerst moeten ze met het huidige kankergezwel afrekenen!


  Maak melding
 31. jojo, in 1992 en in 2000 kon de regering Venetiaan rekenen op financiële ondersteuning uit Nederland. Daarnaast waren de verdragsmiddelen beschikbaar om het geheel te ondersteunen. We leven nu in andere tijden. Door de regering zijn er thans een aantal flinke stappen gezet zoals het terugbrengen/afschaffen van de subsidies op brandstoffen, gas en elektriciteit. De regering moet nog meer hindernissen nemen om een goede basis te geven aan de economie. Deze maatregelen zijn noodzakelijk, de oppositie is ook van doordrongen dat deze maatregelen getroffen moeten worden. De schizofrene houding van de oppositie maakt dat ze het beleid afkeuren afkeuren terwijl ze bliksemsgoed weten dat terugkeren naar de periode waarbij de overheid alle lasten op zich neemt voorbij is.


  Maak melding
 32. Een deel van dat geld kunnen ze ook uitgeven aan een beter registratiesysteem. Ieder inwoner van Suriname een nieuwe ID met vingerafdruk. Kunnen ze ook andere problemen in Suriname beheersbaar maken.

  Het moet een keer afgelopen zijn met die anonimiteit in Suriname die we vrijheid noemen. Swietie Sranang !

  Samenleven doe je niet alleen met je familie en vrienden, maar met iedereen.

  Want hoe is het het godsnaam mogelijk dat in zo’n kleine samenleving zoveel geweld is tegen elkaar ?


  Maak melding
 33. Opa D heeft om de verkiezingen te winnen IN HET GEHEIM miljarden ongedekte SRD-bankbiljetten gedrukt !

  Daarnaast heeft Opa D ook VIJFDUIZEND EXTRA AMBTENAREN benoemd, als STEMVEE !

  Nu gaat Opa D de belastingen VERHOGEN/NIEUWE INVOEREN om deze ambtenaren meer te betalen en zijn honderd ministers en ex-ministers te belonen !!!!!

  WIE IS NOU ZO STOM IN DIT FAILLIETE SRANAN ?????

  PS :
  Voorstel bezuinigingen :

  ** Opheffen niet-werkend en duur kabinet vd president !
  Winst meer dan 300 Miljoen !

  ** Sluiting van meer dan de helft vd buitenlandse diplomatieke posten ! Leveren Sranan totaal niets op !
  Een miljoenenbesparing !!!
  (zelfs voor Turkeye hebben wij een ambassadeur benoemd, hij woont gewoon in Paramaribo met zijn vorstelijk salaris ! )


  Maak melding
 34. PARAMARIBO, 5 mei – De regering komt er niet onder uit. Het belastingregime wordt strenger en agressiever. Dit zegt vicepresident Ashwin Adhin in de nasleep van het akkoord over verhoging van ambtenarensalarissen. Met de verhoging van ook de honoraria van leden van het kabinet Bouterse, gaan miljoenen gepaard. Dat moet ergens vandaan komen. Er worden reeds stappen ondenromen.
  *********************************************************************
  HOE en WANNEER worden de LENINGEN terugbetaald ??

  Zullen de NDP-Abanies ook naar verhouding belasting betalen???

  Het gelijkheidsprincipe van … g.t l ….r … Hooghart … geldt dus ook voor Regering en Parlement !!!!
  What a bloody shame !!!!!!


  Maak melding
 35. @ Srafu,
  Laat Bouta de 5000 voor de verkiezing benoemde ambtenaren naar huis sturen !! Ze zijn nog geen 3 jaar in dienst en hebben dus nog geen recht op een vaste aanstelling (PW)! Stuur ze naar de bacoven-bedrijven of kokos,podosirie aanplantingen van minister Agoe om te werken !! Ze kunnen ook de plaatsen van de Hatianen innemen in de bouw en landbouw !!
  Dit levert een miljoenen besparing op voor de Overheid !!
  Bouta had beloofd dat de senioren een verhoging zouden krijgen eind april (weer Cayana-graman).
  @ alle posters,… waarom zoveel tijd besteden aan @ Kevin, RobG en Parbo ??
  O ja, SOMBRA heeft een functie aangeboden gekregen(in het oor ingefluiterd door Bout) , beleidsadviseur op MINOv inzake het geven van instructies aan leerkrachten/leraren hoe ze een gedicht moeten voordragen in de klas !!!


  Maak melding
 36. De honoraria voor de kabinetsleden gaan omhoog. Daarvoor moet belastingen verhoogd/geïnd worden. Dit zegt genoeg. Need not say more.


  Maak melding
 37. @ RobG
  jojo, in 1992 en in 2000 kon de regering Venetiaan rekenen op financiële ondersteuning uit Nederland.

  Best RobG.
  U droomt . Heel grote delen van de steun va Nederland was reeds verdampt. In 1992 moest 12 jaar roofbouw hersteld worden. In 2000 waren alle Suralco inkomsten aan Ballast Nedam verpand en was er nog euro 400.000.000 die over 10 jaar is uit gesmeerd.

  Venetiaan had nog geen nagel om zich te krabben en dat zelfde gaat de regering over komen die Bouterse opvolgt. Echter met dien verstande dat dan IAM Gold, Newmont en Alcoa deze nieuwe regering zullen gaan bijstaan en helpen het land weer op potten te zetten.

  Deze ondernemingen weten drommels goed dat Bouterse alleen maar sloopt en afbreekt. Ook hun belangen.
  Alleen de middelen die het land te goed heeft van Alcoa kunnen het verschil ,maken.
  Daarnaast gaat Newmont, tenzij Bouterse niet heel serieus geblunderd heeft, vanaf 2021 serieus bij dragen.

  RobG u bent blind en doof.


  Maak melding
 38. -Alleen als ik de tekst leest krijg ik de rillingen van. Toen Bouterse zijn neef zogenaamd verandering zou brengen bij de belastingdienst is men er achter gekomen dat er geld werd overgemaakt naar andere rekeningen. Er is fraude gepleegd en zaken gingen niet goed.

  Er is NOOIT een onderzoek gekomen, omdat Bouterse zijn neef de verantwoordelijkheid had. Schoften in de familie.

  Een harde feit::::::::::Bouterse gaat de geschiedenis in als de slechte president die Suriname gekend heeft met zijn corrupte beleid, fraude, een moordenaar, machtslust en nog veel meer. Voor zijn nageslacht laat hij alleen maar ellende achter.
  Wie dit tegen wil spreken mag, maar de feiten liegen er niet om.


  Maak melding
 39. Het bovenstaande gelezen hebbende berijp ik waarom het z’n kleren zooi is in suriname, veel teveel ambtenaren cq stemvee gehoost met geld, en nu de niet paarse bevolking ook hier voor mag opdraaien, en als paars nu nog snapt dat er door deze regering geen beleid is gevoerd en alleen maar aan zich zelf heeft gedacht, broekzak vestzak.
  Voor de degene die hier negatief op reageren, noem 10 projecten die zijn gerealiseerd, en noch draaien en geld opleveren, zoals autobanden ongelijk vloeren kruizingen
  Zoetwater export, goud bauxit en olie debakel 18000 huizen.
  En openheid van bestuur corruptie, invloeden van buiten af
  De lafaards durven niet eens te benoemen wie wat waar en waarom, en nu het het spannend wordt laten Cuba Venezuela en Brazilië het afweten dan vraag ik me af waar bouta bang voor is, dat als hij geen functie meer heeft dat al die mannen
  Die oneigenlijk gebruik gemaakt van geld en grond die hun niet toe komen, gejat om het zomaar eens te zeggen.
  En ga niet zeggen dat we een crisistijd zitten want dan LUL je uit je nek goeroe econoom, ik hoef geen namen te noemen toch


  Maak melding
 40. ” Met de verhoging van ook de honoraria van leden van het kabinet Bouterse, gaan miljoenen gepaard. Dat moet ergens vandaan komen. Er worden reeds stappen ondenromen”

  Dit MOET een zieke grap zijn…..


  Maak melding
 41. hmolenaar2016@
  Het is geen zieke grap, het is de naakten waarheid, en maak je borst maar nat het word noch erger, het IMF werd door bouta verguist en als asociaal aan gemerkt, maar wordt toch gedwongen het advies op te volgen anders kan hij het wel schudden, als hij het niet doet kan hij nergens meer aankloppen, ik hoop dat het niet zover komt, er moet moet ook noch afgelost worden, of zal hij zeggen zand er over


  Maak melding
 42. Te joe njang Bouta njan njan joe sa pai Bouta paimang

  Aboma Bouta perst alle lucht uit het Surinaamse volk.

  Hadden ze maar in 2010 en 2015 in hun achteruitkijkspiegel gekeken dan hadden ze deze slang niet tot president gekozen


  Maak melding
 43. @Wo. Ka, en dit is de reden waarom vele NDP,ers hun baas Bouterse nooit de waarheid kunnen zeggen dat hij fout handelt, omdat ze van en met de vijand samen hebben gegeten.

  Niets wat deze regering doet loopt goed. De grootste ramp is ook de ziektekostenverzekering en met geld smijten.

  Vraag Bouterse waarom hij Hernberg met collega 2 jaar terug naar Cuba heeft gestuurd om medicijnen te gaan kopen, toen was alles ook geregeld maar tot heden is er niets aan gedaan.

  Geld drukken en leugens verspreiden door schoonzoon Hoefdraad is ook een groot probleem. GEEN devaluatie en nu zit Suriname in een grote financiële puinhoop.

  O nee, het is de schuld van de buitenlanders waarom het zo slecht gaat in Suriname.


  Maak melding
 44. Beste HACO,

  Dankzij de seniele en bejaarde ‘adviseurs’ van Bouterse zit Suriname voor de derde keer in het riool van de armoede.

  In de de casino’s van Paramaribo zijn deze staatsadviseurs de beste klanten.

  Dit kan alleen in Suriname…


  Maak melding
 45. @Ira
  Op elk gebied knelt het nu in Suriname.
  De zorg in suriname stort langzaamaan in elkaar. Vrijwel iedereen is slachtoffer van het wanbeleid van deze criminele president.
  Ik hoop dat de mensen die op Bouterse hebben gestemd niet uit schaamte aan de zijlijn blijven staan bij de protesten maar meedoen om deze criminele bende weg te krijgen.

  Ook voor die mensen geldt, beter ten halve gekeerd dan ten hele gedwaald


  Maak melding
 46. @Wo. Ka, je hebt groot gelijk en daarom heb ik ook respect voor sommige mensen die op de NDP hebben gestemd en inzien dat het beleid van Bouterse een grote puinhoop is.

  Een begroting voor 2017 is nog steeds niet behandeld in de DNA.


  Maak melding
 47. Ndp is de grootste politieke vloek die oerdomme paarse kloters en het anti paars volk treft. Ndp en ddb zijn de meeste vervloekte kern van de misdaad.


  Maak melding
 48. Je had dus je zoon moeten opvoeden en zelfstandig moeten maken. En hem moeten keren hoe hij een verkiezingskeuze had moeten beoordelen: geen dieven, geen verkrachters, geen rovers, geen moordenaars, geen coupplegers. En uitleggen wat wel in aanmerking komt voir zijn stem: redelijke mensen die van zins zijn hun land er bovenop te halen. Daarbij in de gaten houdend dat gespuis alleen gaat voor eigen gewin en niets te maken heeft met anderen. Hoe was je zelf opgevoed? Net zo?


  Maak melding
 49. Waarom hadden ze staat greep voor 1975 gepleegd toen die blanken nog daar waren .

  Maar wachten tot 1980 om de wettig gekozen regeringvan H Aarron en Lachmon met geweld weg te schieten .

  En nu maar lullen over nep revolutie zelf rijst kan NDP niet gratis delen .

  En maar over oude politiek praten ,geef mij liever me oude schoen terug en dat is NPS .

  Wanneer gaat van der San van justitie de Cocaine verbranden .

  Daar om moest Sillos weg alleen om de Cocaine niet te vernietigen .

  Limbo SRS Radio vraag BoBo Bouterse over de 1000 kg van de nieuwe Haven wat hij er mee gaat doen .

  En draai wat nummers van Papa touwtje voor Doehkie ,Misikaka Krolis van palu en H Herrenberg en ook je baas .

  De kolonisten van jaar 1800 waren 1000 x beter dan NDP Onder drukkers in 2017


  Maak melding
 50. En gelijk heb je hoor Henry. Dat bouta weer aan de macht is laat hij zn dictatoriaal gedrag weer zien. ” iedereen moet rustig wachten tot 2020″ heeft hij gezegd. Dus, wiens deng sma aw njang stront moet je weten dat hij er nix mee te maken zal hebben. Ik zeg KIES A VOLK MOOI!! Meneer Richard Kalloe had na de overwinning van bouta 2,al voorspeld dat t volk niet de juiste keuze heeft gemaakt en dat ze het zullen voelen. En groot gelijk heeft hij


  Maak melding
 51. En ga zo maar door mokro. Vul het lijstje maar aan en je bent morgen nog niet klaar.jammer voor het volk. Kijk maar naar de suri-Nederlanders die weer terugkeren naar Nederland. De belasting hier int bijna de helft van hun geld!!! 38%!!!! En dan nog zegt hij dat alle Nederlanders verplicht zijn belasting hier te betalen. Maar niet die Chinees die geen Nederlands verstaat, ook niet een beetje sranang tongo.nee, hy gaat niet betalen. Sranang, opo joe ai!!! Het is genoeg!!!


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES