Tweehonderd jonge Surinamers onderzocht op hartafwijking

12

PARAMARIBO, 3 mei – Tweehonderd jonge Surinamers zijn onderzocht op de mogelijke aanwezigheid van een hartafwijking. Dit meldt het Academisch Ziekehuis Paramaribo, AZP. Het onderzoek is uitgevoerd door Nederlandse specialisten en hun Surinaamse collega’s. De Nederlandse artsen maken deel uit van de negentiende kinderhartscreeningsmissie naar Suriname.

De missies worden al sinds de jaren tachtig uitgevoerd, dankzij donaties. Ook worden steeds Nederlandse specialisten bereid gevonden deel te nemen. De missieleden stellen belangeloos hun deskundigheid beschikbaar.In Suriname wordt al lang voor de aankomst voorbereidend werk verricht. Dit gebeurt op de afdeling Cardiologie van het Thorax Centrum van het AZP. De missies worden meestal één keer per jaar uitgevoerd.

De Nederlandse missies dateren van de jaren zeventig en tachtig. De missies werden uitgevoerd op initiatief van het Eddy en Ingrid Fonds. Met geldinzamelingsacties in en buiten Suriname werd gezorgd voor financiële steun. Het fonds betaalde dan voor de toen nog incidentele bezoeken van buitenlandse kindercardiologen aan Suriname. Het fonds helpt nog steeds betalen voor de kinderhartscreeningsmissies.


12 REACTIES

 1. Mooie gebaar van Nederland, Nederland is enige land dat Suriname uit deze misere kan redden. Altijd hebben nep nationalisten Holland uitgescholden we worden uitgebuit !!!
  Vergeet de slaventijd, zie de slavernij niet als een kapstok. Kijk vooruit, blijf niet de hele dag in je hangmat liggen.

  Waarom moest Suriname onafhankelijk worden?
  Waarom geen gemenebest vormen dat is het beste voor Suriname.

  Nederland en Suriname is onlosmakelijk met mekaar verbonden vergeet dat niet.

  Wie buit Suriname nu uit !!!!!!!!!!!!!


  Maak melding

 2. HULDE aan de mensen die dit mogelijk maken en dank aan de Nederlandse artsen die er ook voor zorgen dat Surinaamse artsen deze opleiding kunnen volgen, nogmaals een groot compliment.


  Maak melding

 3. Goed verwoord,’Ray’ en ‘GrietjeBie’.Afhakken die satanische kop,waarin slechts plaats schijnt te zijn voor LIEGEN,DRUGS en MOORDEN.Vuil waardeloos satanisch monster is deze man.


  Maak melding

 4. Bedankt Nederland, bestaat de mogelijkheid om de onafhankelijkheid nietig te verklaren en dat wij weer een onderdeel van het koninkrijk mogen worden.

  Want het is na 1975 een zooitje geworden, ik geloof niet in vertrouw op eigen kunnen van een bepaalde bevolkingsgroep !!!!


  Maak melding

 5. Nederland!! wat ben zijn jullie goed zeg!! Het enige vergissing is, dat jullie een Tijdje terug in Suriname waren voor schedel operatie bij AZ en toen hadden jullie de schedel van de Boef moeten opereren en een beetje varkensstront in had moeten stoppen, want er zit alleen maar paarse vliegenstront erin!!!

  Die varkensstront zou beter werken nu in Suriname!! Of wat beter zou zijn, was de koppen gelijk afrukken of afhakken!!!

  Maar desondanks een 10+ voor de Hollanders!!!


  Maak melding

 6. Ook al zou je een chip met gedetailleerd informatie over een crisisplan in zijn hersenen implanteren, hij zou het toch verzieken. You why; he is to stupid to understand anything. So so poppenkast; ik eis een applause voor mijn dubbeltje….Drop!


  Maak melding

 7. Waarom doen de zogenaamde vrienden van D.B. zulke dingen niet? China, Indonesië etc. Omdat ze helemaal geen vrienden van hem zijn! Waarom weigert D.B. zulke artsen uit dat door hem zo gehate land, waar hij zijn opleiding ontving-Weert-, niet? Vragen, vragen.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.