Suriname’s minister van Justitie en Politie betreurt eigen uitspraken

46
Van der San nieuwe minister van Justitie in Suriname

PARAMARIBO, 23 apr – Minister Eugène van der San van Justitie & Politie heeft spijt van recente uitspraken over misdaad en misdaadbestrijding: “Bij de rouwplechtigheid van twee omgekomen Chinese winkeliers heb ik in de hoedanigheid van minister van Justitie & Politie, tijdens de betuiging van medeleven aan de familie en de Chinese gemeenschap uitspraken gedaan, die ik als minister niet had mogen doen. Deze uitspraken zijn breed in de media verschenen en behandeld en hoeven niet opnieuw te worden aangehaald, derhalve betreur ik dit voorval.”

Weliswaar is het standpunt dat het leger moet worden ingeschakeld gebaseerd op de grondwettelijke taakverdeling tussen leger en politie. “Ik ben mij ervan bewust dat ik mij heb laten leiden door de plaatselijke emotionele toestand en aan al degenen die mij graag op de korrel wilden nemen, maar ook zij die zich oprecht bezorgd hebben gemaakt over die uitspraken, de gelegenheid op een dienblad heb geboden om zich te uiten”, stelt Van der San.

Tijdens de rouwplechtigheid zei de minister dat de misdaad ‘anders’ moeten worden aangepakt. “Wat wij nu meemaken, het zijn geen buitenlanders die de orde verstoren, maar onze eigen mensen. En daarom doen wij een beroep op het Nationaal Leger om op te treden, net zoals zij zouden optreden tegen een buitenlandse agressor, om samen met de politie op te treden, op zo’n manier dat zij geen genade moeten hebben met de mensen die bezig zijn op dit gebied.”


46 REACTIES

 1. Van de San mag naar zijn moer lopen. Deze man voert de stasie agenda uit van de regering. Politie agenten die met bivakmutsen een vreemzame demonstratie proberen te beëindigen. Regelrechte DDR praktijken.


  Maak melding

 2. @Koos, met Bouterse aan de macht leef je gewoon in de jaren 80. Dictator handelen.

  Dit had ik al eerder geschreven:::

  -van der San heeft laten zien wat de kenmerk van een NDPér is. Schreeuwen over de bescherming van de Chinezen en nu al zeggen dat je op je woorden moest letten.

  Bouterse, dit zijn de deskundige die allemaal om je heen zitten. Boefdraad is ook zo’n deskundige die het land Suriname naar de klote heeft gebracht.

  Vervloekt Bouterse en aanhang in de DNA


  Maak melding

 3. Wat een toestand!!!
  Eugène van de San druipt af als een hond met de staart tussen de benen.Zó ken ik de eigenwijze en vastberaden man niet.Het is inderdaad een gewaagde onderneming gebleken om op oude leeftijd de positie van minister van Juspol te ambiëren en de positie van directeur van het kabinet van de president op te geven.Op die post kon hij zich openlijk af
  vragen of Bouterse zijn militair tenue opnieuw moest aantrekken.Over intimidatie gesproken!!!


  Maak melding

 4. Bij zijn eerst volgende toespraak gaat deze man weer een enorme uitglijder maken!

  Deze man denkt dat hij alle wijsheid in pacht heeft vandaar het het korte lontje.

  Onze Geschiedvervalser gaat gegarandeerd weer brokken maken!
  Het gaat echt niet lang duren eer deze brokkenpiloot weer in de fout gaat.

  Hij is een kopie van Brunswijk op het voetbalveld!


  Maak melding

 5. Wij,surinamers,hebben spijt dat nog een andere ndp clown minister van Juspol is geworden,Eentje die nauwelijks minister geworden is en alvast zichzelf en de surinamers aan het teleurstellen is.


  Maak melding

 6. Bij van der san nemen emoties de overhand ,hij wil bewijzen dat hij een mens met emoties is .Wat een monster is van der san/ Hij moet zijn emoties gaan tonen bij de graven van de 15 vermoorde burgers!


  Maak melding

 7. typisch koffiewijf Eugenie van der Swam.
  Lekker naar iedereens pijpen kletsen.
  Die uitspraken had je als mens ook niet mogen doen.


  Maak melding

 8. Bescheidenheid siert de mens. Maar dat kan men van geen enkele paarse marionet zeggen, ze hebben dezelfde allure als hun baas didibri. Wat een ironie vol paars gekakel als een kip zonder kop. De grootste misdadiger, wiens zoon en stiefzoon, vele ex militairen, en vele oerdomme aanhangers, zelf hun jonge kinderen van 12 jaar zijn verworden drugssmokkelaars, rovers en dieven. Ndp is en blijft de oorzaak van roof, moord en armoede. Zeg het die paars oerdomme hersenloze aanhangers niet.


  Maak melding

 9. Leve de Snesi-winkri-wet !

  Waar blijft de Ingi kondre wet ??????

  Leve de miss Koosje-wet !!!!

  Leve de CLAD-rapporten weggooi-wet !

  Leve de Anti-corruptie-wet in de Koelkast !

  Leve de Sranan-huisvrouw-wet ! (vrouwen bestolen in eigen huis)

  Leve de vrije moordwet (art 148 GW inroepen) !

  Leve de drukkerswet, vrij Ongedekte miljarden bankbiljetten drukken !

  Leve de gemaskerde agentenwet !

  PS : U zal lang moeten wachten op de WET op basis waarvan ALLE POLITIEKE STAATSBOEVEN WORDEN OPGEPAKT EN BERECHT !

  Nieuwe slogan machthebbers : “Wij zijn niet failliet, wij zijn SKEER” !!!!!


  Maak melding

 10. Weer een ouwe Ndp marjonet,die jaren lang eeen moordenaar heeft mogen likken, en daardoor beloond is geworden met een ministerspost waar hij totaal ongeschikt voor is, en nog voor veel problemen zal gaan zorgen, omdat deze kip zonder kop, niet berekend is op zijn taakomschrijving.


  Maak melding

 11. Ik keur het roven van wie dan ook af. Ik kan me zelf in de schoenen van de Minister zetten. maar hij als verantwoordelijke mag nooit zulke uitspraken doen.
  Maar de chinezen zijn ook zeer onbeschoft naar de klanten toe. Ik ga daarom mijn spullen kopen en let extra op en ik kijk wat de vervaldatum is en of de prijs van de rekken klopt met dat van de computer.
  Ik ga in geen enkele winkel om niets te spelen of op borg te nemen. ik heb altijd een grote mond en pik ook geen ka van die chinezen. Als 1 me bedreigt laat ik zijn mars wel opsluiten.
  Ik zie wel dat er rovers en bedriegers gepakt worden maar ze laten ze te vlug los. Opdrachtgever moeten jullie ook aanpakken


  Maak melding

 12. Van der San heeft een theoretische heelal blunder begaan als minister van Justitie en Politie van de Republiek Suriname en heeft de democratische rechtsstaat, die al behoorlijk te kijk staat door crimineel DDB nu nog meer te kijk gezet in de wereld. Als hij een fatsoenlijke burger is met kennis, ervaring en geweten dan houdt hij de eer aan zichzelf.

  Recht En Waarheid Maken Vrij

  God Zij Met Ons Suriname/rs


  Maak melding

 13. Typisch NDP gedrag .. Van president en minister tot aanhang ze praten en doen zonder na te denken. Impulsief en onverantwoord. Achteraf altijd spijt. Een consequent poer broekoe weer broekoe systeem.
  Daar wil jij toch niet bij horen.


  Maak melding

 14. “En daarom doen wij een beroep op het Nationaal Leger om op te treden, net zoals zij zouden optreden tegen een buitenlandse agressor, om samen met de politie op te treden, op zo’n manier dat zij geen genade moeten hebben met de mensen die bezig zijn op dit gebied.”

  Binnenkort krijgen wij weer een correctie van deze mini-ster van de partij van de Nationale Debiele Personen. Hallo, wij leven nog steeds in een rechtstaat, niemand mag dus standrechtelijk geëxecuteerd worden.
  Het is geen jaren 80 van de voorige eeuw.

  Next time make shure that mind is in gear before mouth coms into motion.


  Maak melding

 15. we hebben een leger nodig voor de buitenlandse agressor
  wha ha ha ha ha
  het leger en de wakka mangs zijn nodig om bouta te beschermen
  hij is bang noh ka

  daarom wilde hij zo graag alleen met die wakka mangs praten omdat hij ze wapens heeft gegeven en om te komen spioneren tussen ons maar die gingen opeens publiekelijk het eens zijn met de demonstranten
  ghe ghe ghe

  bouta zal wel last hebben van slapeloze nachten
  fge ghe ghe

  dus, dun dat nietszeggende leger uit en zorg liever voor een goed werkende justitie en politie,


  Maak melding

 16. als bouta eindelijk weg is moet het leger nog alleen voor ceremoniele doeleinden worden gebruikt
  voor bescherming moeten we een contract afsluiten met bv amerika
  als suriname onder amerikaanse bescherming valt zullen grote bedrijven minder bang zijn om zich te vestigen daar er geen coup meer gepleegd kan worden en hun geld safe is


  Maak melding

 17. En Tigri kan kan de criminineel Desi nog steeds niet innemen. Desi is mentaal en fysiek voor 99 % dood. Zijn adviseurs als Limburg nemen de beslissingen


  Maak melding

 18. met deze lijder valt weinig te besturen..

  beter voor land / volk is zo spoedig mogelijk nieuwe verkiezing..

  land is immers lang en breed failliet.

  hij heeft samen met vrienden families al het geld/goud opgemaakt eventueel geparkeerd in Gunee Bissau bij obinago..

  hoe langer hij blijft zitten, des te erger wordt het ..

  2020 zal een droom blijven..

  nog5 komt nooit meer..


  Maak melding

 19. Bij zijn aantreden als min can jus & pol had ik hem als een Eunuch betiteld. Ik hoop dat Men nu snapt waarom ik hem dat predikaat geef. Om het maar nog een keer te stipuleren; van der San is poiltiek gecastreerd. Derhalve kan hij als een politieke eunuch niks meer dan onzin kramen.


  Maak melding

 20. Een paar mensen hebben het artikel te snel gelezen en hun emotie had wellicht de overhand.
  In het artikel lijkt het, als je te snel leest, dat van der San weer idiote uitspraken heeft gedaan. Dit is echter niet zo.
  Vanaf:”wat wij… gebied” waren zijn oude uitspraken.
  Hiervoor maakt hij dus zijn excuses.
  Maar
  1. opmerkelijk dat hij nu deze excuses maakt. Zou het te maken hebben met het bezoek van de ambassadeur?
  2. Hij kan het zelf nu, in zijn excuus, niet laten om zijn ware aard te tonen. Hij moest en zou iets moeten roepen over derden. Namelijk de personen die hem op de korrel willen nemen. Niet gepast van der Sam.
  Wees een grote jongen en ga diep door de stof en hou het daar dan ook bij.


  Maak melding

 21. Ik hou het toch op nummer 1.
  Zie mijn posting op het artikel
  Amerikaanse ambassadeur Suriname bij minister Justitie.
  een dag of twee geleden.


  Maak melding

 22. Als alles nu echt afweegt…is het dan zo’n slecht idee om wanneer de Politie het niet aan kan om het leger onder regie van de Politie mee te laten helpen de criminelen in de kraag te vatten en op ze te jagen, in het verleden is dit ook al gebeurt toen de in 2003 de Caricom spelen in Su werden gehouden
  Dat werkte toen ook goed!


  Maak melding

 23. Voor degene die nooit live een roofoverval heeft meegemaakt is het makkelijk lullen. Immers de beste stuurlui staan aan wal.

  Totdat je echt meemaakt, dat je beroofd, mishandeld, famlieleden verkracht, vermoord is geworden. Wat mij betreft en na wat ik heb meegemaakt mogen alle middelen die bestaan ingezet worden om de criminaliteit te bestrijden.

  Zelfs de avondklok of een langdurige noodverordering mag weer komen wat mij betreft. Dan leeft je in ieder geval niet in angst dat de rovers gaan komen in je huis. Hoewel ik geen NDP er ben wil ik dat elk mens zich veilig moet kunnen voelen in notabene zijn eigen veilige plek, nl. zijn huis, waar je nu ook niet veilig ben.


  Maak melding

 24. De positie van Juspol in de paarse regering van Bouterse is problematiek. Als je opdrachten van het kabinet van de DDB moet uitvoeren is het heel anders dan je de besluiten mag helpen formuleren.

  Mobiele eenheid, Chinese begrafenis na misdaad etc. zijn graafkuilen voor een juspol minister. De Kabinet van DDB is de regeer orgaan. Bekijk het maar door de US presidentiele regeer system bril. Dus DDB moet opdonderen niet van der san.


  Maak melding

 25. Wat het leger inzetten tegen het volk, is Suriname zo in rep en roer. Net water in de molen van Bouterse om het leger in te zetten. Ik denk dat hij zijn eigen mensen stuurt op boeven pad en doen als of het leger nodig is tegen criminelen. Zoetjes aan keren de handelingen van de jaren 80 terug. Volk van Suriname wees op uw hoede.


  Maak melding

 26. Gelukkig heeft Suriname een President die politiek volwassen is.
  Mijn zelfcorrectie is ontstaan door mijn vorming en beschaving.

  Hoewel het niet de politicus Jogi is die bepaalt wanneer een minister zijn of haar portefeuille moet teruggeven, wil ik voor de duidelijkheid aan hem meegeven, dat teruggeven of neerleggen voor mij geen enkel probleem zal opleveren omdat ik niet om eigen belang maar om landsbelang deze politieke functie heb geaccepteerd.

  Trouwens ik zal de geschiedenis niet kunnen ingaan als de minister van Justitie en Politie die het kortst heeft aangezeten, aangezien er een voorganger was die maar één dag minister was en ik ben het al drie weken.

  Eugène van der San

  *******************************************************************
  Wat een Oelewapper !!!

  Eugène …. Armand …. je broer …. heeft in alle opzichten meer hersens …. meer beschaving! Nooit gedacht …. ooit minister te worden …. flapdrol ????

  Wat is vandaag de dag een ministerschap in Suriname waard …. wat is vandaag de dag een Presidentiële Onderscheiding in/van Suriname waard.

  @ Eugène …. kerel …. je bent er voor eigen belang en niet om land en volk te dienen. Abanies en Moordenaars dienen slechts het eigen belang …. basta !!!!


  Maak melding

 27. “Henry
  Bij zijn eerst volgende toespraak gaat deze man weer een enorme uitglijder maken!

  Deze man denkt dat hij alle wijsheid in pacht heeft vandaar het het korte lontje.

  Onze Geschiedvervalser gaat gegarandeerd weer brokken maken!
  Het gaat echt niet lang duren eer deze brokkenpiloot weer in de fout gaat.

  Hij is een kopie van Brunswijk op het voetbalveld!”….

  @Henry

  Van der San is al weer bezig met zijn volgende uitglijder…zie zijn reactie alweer op Jogi in Starnieuws. Als mini ster van jus.pol zal je toch maar weer het laatste woord moeten hebben….hahaha…


  Maak melding

 28. De leerkrachten en personeel van het Examenbureau die niet waren gezwicht om te sjoemelen, zodat zijn dochter moest slagen voor het toelatingsexamen tot het mulo-onderwijs gaan binnen kort “een buffel schijten”. Zijn dochter wordt binnenkort
  benoemd tot “beleidsadviseur” op onderwijs !!
  Valies kan alvast zijn borst ook nat maken !!


  Maak melding

 29. in de hoedanigheid van minister van Justitie & Politie is het inderdaad niet gepast om zulk uitspraak te doen.

  als ik moet kiezen tussen de rovers en bewapenen van de chinezen (tussen 2 kwaden) dan voor de chinezen. en de laatste uitspraak van San om de leger in te zetten tegen de rovers juich ik toe
  tot groot verdriet van heel veel vrienden en sympathisanten van de klote rovers. de rovers hebben geen idee welk trauma en verdriet ze bij slachtoffers te weeg brengen. ze vernietigen hun levenswerk, vertrouwen in de mensheid, HET LAND
  en nog veel meer binnen enkele seconden….dood schieten deze agressors natuurlijk op een politiek correcte manier.


  Maak melding

 30. De man is net als zijn baas niet capabel voor de job.Wat hij wel perfect zal doen is proberen het december proces verder te frustreren.


  Maak melding

 31. Deze man toont zijn brevet van onvermogen nu al.
  Om Santohki als racist te bestempelen laat hij zijn ware aard zien !!!!
  Santokhi is beste minister van justitie die ooit het land heeft gehad daar bestaat geen twijfel over. Dhr. Schalkwijk heeft het zelf aangegeven.

  Deze van der san is zelf een vuile vieze racist !!!!!!


  Maak melding

 32. @Sabaku,

  @Henry

  Van der San is al weer bezig met zijn volgende uitglijder…zie zijn reactie alweer op Jogi in Starnieuws. Als mini ster van jus.pol zal je toch maar weer het laatste woord moeten hebben….hahaha…

  Sjinnie gaat zeker in de voetsporen treden van onze draaideur vandaal op het voetbalveld om dan weer sorry te komen zeggen… hahaha


  Maak melding

 33. WAT WILLEN JULLIE.

  Niet zo lang terug zei een mevrouw iets over rechten van Criminelen moest ze dood.

  Nu zegt een minister het tegenovergestelde over Criminelen moet hij ook dood.

  WETEN JULLIE WEL WAT JULLIE WILLEN.


  Maak melding

 34. WE WILLEN GEEN FAILLISSEMENT !

  JAAG DE FAILLIETMAKERS VAN SRANAN WEG !

  JAAG DE DRUKKERS van MILJARDEN AAN

  ONGEDEKTE BANKBILETTEN WEG !!!!!

  Daarna ZWARE aanpak CORRUPTIE EN ANDERE

  ROVERS !!!


  Maak melding

 35. Deze gek moet de eer aan zichzelf houden, en per direct opstappen. Hij blijft een schoon schoon gewassen varken, die zichzelf steeds in de modderpoel blijft rollen. Gezien zijn scholing, ligt het aan zijn opvoeding die hij niet bij geschoold heeft, zijn hersens zijn gebleven in de acherbuurt vanwaar hij komt/.


  Maak melding

 36. wat een waardeloze lul,, hij moet onmiddellijk aftreden in de gevangenis plaatsen..

  zulke figuren horen niet in overheid dienst te werken..


  Maak melding

 37. Deze vogelverschrikker is minister van justitie geworden, met zijn outlook en kort lontje dacht hij dat hij iedereen zwart kan maken maar wat hij vergeet hij is zelf ook zwart !!!!!


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.