woensdag, februari 21, 2024
HomeOnderwerpenMaatschappijBekende Surinamers inspirators voor de jeugd

Bekende Surinamers inspirators voor de jeugd

-

Does Travel & Cadushi Tours

Wat hebben Jörgen, Nisha, Soekhi, Roué, Kenny en Kayente gemeen? Dat ze bekend zijn, is wel duidelijk. Maar ze delen naast hun roots ook onthullende portretten die ze hebben gemaakt voor het boek Suriname Beken(d)t. De Surinaamse award winning fotograaf Raul Neijhorst brengt binnenkort het tweede deel van zijn boek Suriname Beken(d)t uit. Een boek met onthullende verhalen en portretten van 75 Surinaamse sterren.

De fotograaf portretteerde en interviewde Surinamers verspreid over de wereld en vroeg hen een andere zijde van zichzelf te laten zien. Niet enkel de bekende namen bij het brede publiek werden opgezocht, ook de verborgen parels werden in kaart gebracht. Denk bijvoorbeeld aan Francisco Elson die als eerste en enige Surinaamse Nederlander een NBA ring won. Harald Hasselbach die tot twee keer toe de Amerikaanse Superbowl won. En Giannini Moreira die voor o.a. Lady Gaga en Rihanna danst. En niet te vergeten Giorgio Tuinfort die voor o.a. Michael Jackson en Whitney Houston muziek heeft gemaakt.

Met beide boeken wil de fotograaf een positieve kijk geven op talentvolle en veelzijdige Surinamers. Daarnaast laat hij hiermee een inspiratie na voor jongeren die zich door hun afkomst en achtergrond weleens afvragen of zij gelijke kansen en mogelijkheden hebben. Dromen, onverwachte wendingen, verwachtingen en moeilijke stappen komen op ieders pad, dat bewijzen de 150 persoonlijke, open en verrassende interviews wel.

Het eerste deel werd in november 2015 gelanceerd. Daarin vind je 75 namen als Borger Breeveld, Edgar Burgos, Cynthia McLeod, Gerard Spong, Ilonka Elmont, Erwin de Vries, Aliyah en Letitia Vriesde.
Deel twee, naar verwachting in juni gelanceerd, zal wederom 75 namen bevatten zoals Nelli Cooman, Sunnery James, Ernesto Hoost, Thea Doelwijt, Michael Reiziger, Eddy Assan, Gerald Vanenburg, Astrid Roemer, Howard Komproe, Berget Lewis, Dolores Leeuwin, Ray Slijngaard, Remy Bonjasky, Shrinivasi en DJ Chuckie. Tijdens de launch wil de fotograaf alle 150 bekende Surinamers die in de 2 boeken staan uitnodigen zodat ze ook elkaar kunnen ontmoeten.

Het eerste deel werd met een succesvolle crowdfunding deels gefinancierd. De crowdfunding voor deel 2 is nu gestart. De crowdfunding heeft een bijzondere vorm. Er wordt niet zozeer naar donaties gezocht; het boek kan juist vooraf worden besteld. Middels deze bestellingen hoopt de fotograaf voldoende geld in te zamelen om het boek te kunnen drukken.
Crowdfunding gaat via http://bit.ly/ikbeneenTrotseSurinamer

opening
Fernandes Express
Caribbean Party

6 REACTIES
 1. Een naam die zeker ook genoemd mag worden is:
  Jan Ernst Matzeliger.
  Een echte Surinaamse revolutionair. Want dankzij hem konden / kunnen de “gewone” mensen ook schoenen kopen.


  Maak melding
 2. Een naam die ook genoemd mag worden is :
  Jan Ernst Matzeliger.
  Een echte Surinaamse revolutionair. Want hij heeft er voor gezorgd dat “gewone” mensen ook schoenen konden betalen.


  Maak melding
 3. Zoals ik al vermoedde. Alleen maar namen uit de zwarte bevolkingsgroep en dat laat zien hoe racistisch Suriname is. Laat de Surinamers die steeds klagen over racisme en discriminatie in het vervolg hun grote smoelwerk dichthouden. Zelf zijn het de grooste racisten. Waar blijft de naam van Rasam de Javaanse arts die vrijwillig en geheel belangeloos zieken helpt ? Waarom wordt dr. Girjasingh die om de 3 maanden in SU neerstrijkt om mensen GRATIS te opereren, niet genoemd ? Surinamers als jullie lef in je hebben kom dan in opstand !


  Maak melding
 4. @ abrabroiki

  Dit gaat over bekende mensen.
  Die 2 namen die je aanhaalt dat zijn goede mensen die een ander prijs verdienen, een lintje of zo. Laten we dankbaar zijn dat zulke mensen nog bestaan.
  Maar haal hun goede naam niet in een lijn met racisme, daar zitten zij niet op te wachten.


  Maak melding
 5. Ook deze minister is ongeschikt als minister van Justitie.Vind je het gek dat Suriname niet vooruitkomt met zulke grappenmaker.Ik lach mij rot als ik zulke idioot ziet als minister.Bouterse zulke mensen benoem je als minister.Opstappen is de beste voor Suriname.Dat is mijn advies.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES