woensdag, april 10, 2024
HomeOnderwerpenJustitie en politieSurinaamse overheid ontkent bespieden gebruikers sociale media

Surinaamse overheid ontkent bespieden gebruikers sociale media

-

Does Travel - naar Suriname

PARAMARIBO, 15 apr – Een bericht over het bespieden van gebruikers van sociale media berusten niet op waarheid. Dit meldt het ministerie van Binnenlandse Zaken, Biza. Het is ook niet waar dat telefoongesprekken worden ‘bijgehouden’. Volgens de berichten zijn er maatregelen getroffen om het gebruik te kunnen volgen.

Onder meer zou een verordening zijn uitgevaardigd om het een en ander voor elkaar te krijgen. Het ministerie meldt in een persbericht kennis genomen te hebben van berichten op social media over het bijhouden van alle telefoongesprekken, het bewaken van Whatsapp, Twitter en Faceboo en het controleren van alle sociale media en fora. De nieuwe verordening vanuit het ministerie zou het allemaal mogelijk maken.

Biza stelt “met klem” te benadrukken dat het nimmer een dergelijke verordening heeft afgekondigd, noch uitgevaardigd. Ook heeft volgens het ministerie onderzoek uitgewezen dat het bericht eerst in het Frans op social media is verschenen. Het is dan vertaald naar het Nederlands en verder verspreid. Het ministerie neemt volledig afstand van de inhoud van het bericht.

opening
Fernandes Express
BODO Party

24 REACTIES
 1. Waarom voelt de Surinaamse overheid zich geroepen te reageren op zo’n slecht geschreven bericht? Door te reageren op onzin, laadt de overheid de verdenking op zich dat ze ons bespieden of het op z’n minst zouden willen doen.


  Maak melding
 2. Maar natuurlijk zullen ze dit niet toegeven, maakt eigenlijk ook niets uit, hoe serieus moet je hun, buiten hun criminele gedrag om, nog nemen


  Maak melding
 3. Ten tijde van de militair regime was het 1 x 24 uur afluisteren van gesprekken bij Telesur zowel inkomend als uitgaand verkeer met het buitenland en binnenlandse gesprekken afluisteren was geen uitzondering.
  Er was een speciale kamer ingericht op de afdeling Telefonie. Degene die de scepter zwaaide was een zekere Simson. Een stevig heerschap die zijn aanwezigheid overal liet blijken.
  En zoals vele militairen in dei tijd was hij echt niet vrouwenschuw,
  Dus komen jullie nu niet verklaren dat jullie dit niet doen


  Maak melding
 4. We worden niet bespied, waarom geloof ik dat niet, dit is de zoveelste keer dat we om de tuin geleid oen worden, maar ja had je wat anders verwacht, nee toch ze doen niet anders dan liegen


  Maak melding
 5. Bigi Sma heeft gelijk. Niet alleen het digitale verkeer werd bespiedt maar ook mensen uit de politiek, advocatuur, gezondheidszorg en de zakenwereld. Onder leiding van het hoofd van sectie 1 luitenant Sedney gingen militairen in een groep van negen alle avonden/ nachten per week langs de huizen van belangrijke personen, gebouwen etc. Uitgangsgelegenheden werd ook aangedaan, alsmede bordelen. Iedere ochtend na het ochtendappel werd verslag uitgebracht. Onderschat deze criminele organisatie beter bekend als NDP niet.


  Maak melding
 6. Wie heeft geloof in deze reactie??>Het is al jaren bekend dat elke regering overal ter wereld alles natrekt. Indien dat niet het geval was hoe zouden ze achter bepaalde zaken komen?>Het is weer het onnozele volk z.a de wakaman’s voor de gek houden dat er niet bespioneerd wordt.Wat dan de redenm dat er een inlichtingen dienst bestaat?? Regering hou nu eens op om de bevolking een poets gte bakken door te liegen.Hoeveel is het volk al niet voorgelogen en alles heeft zich geopendaart. Beside, welke regering ter wereld gaat bekennen dat ze bespioneerd???


  Maak melding
 7. Wie de onberechte moordenaars, bij verstekveroordeelde drugsbonzen, onberechte mensenrechtenschenders geloven zijn oerdom tot op hun botten. Wie kan zich nog herinneren in de paarse gemeente dat de grootste misdadiger van het land, gekozen door oerdom paars volk en zoon waren bekeerd door Meye Anus Belazericus. Anno 2017 weet de hele wereld dat, op dat paars misdadig minnend paars stront volk na. HET IS WEL WAAR.


  Maak melding
 8. Nooit bribi a didibri foe sranang, na leki zelfmoord. En ooktoe Stef Anus de voorspoed en paarse leugen prediker, noch Misjoesosokaolo, de paarse knettergeke volksidiote aap, nog Dodsombololli de paarse schijtvreter. Geloof nooit een ndper.


  Maak melding
 9. De minister van binnenlandsezaken is ook 1 van de paarse strontvlieg!!

  wie houdt wie voor de gek?? Dis a no sari tori ma Na soso anansie tori!!


  Maak melding
 10. NDP na gewoon Gó-man en daar hoort bespieden bij. Denk maar terug aan de verkiezingen toen Willy Soemita/Willy Silence van de KTPI met Ram Sardjoe ging praten.

  Ramon Abraham was er als de kippen bij om Willy Soemita vandaar te halen, midden in de nacht. Zo zie je maar hoe deze Gó-NDP-boelers zijn.

  Ze zullen nooit een bijdrage leveren aan de economie, maar met zelf overlevering/ zichzelf verrijken bezig zijn, armoede creëren bij de het Surinaamse Volk.

  Recht En Waarheid Maken Vrij

  God Zij Met Ons Suriname/rs


  Maak melding
 11. Spy, wie zit er ook al weer in de bajes in de V.S. en verdacht van banden met en faciliteiten scheppen in Suriname aan moslim terroristen gelieerd aan de Al Qaida, is toch echt geen prominent lid van het Front


  Maak melding
 12. Al is het waar of niet waarom wordt er niet gereageerd op de spionage van de Yanks over de hele wereld.Ze willen zelfs ook weten hoe bepaalde Sranamans aan hun geld komen.Laten ze eerst kijken naar hoe DIK Trump aan zijn rijkdom is gekomen.En niet direct reageren aub eerst info verzamelen over mijn reactie als het klopt of niet.En om jullie alvast te helpen kijk maar naar Duitsland.


  Maak melding
 13. Censuur leest onze brieven. Nu gaan ze de e-mail en sociaal media checken. kijk wat ze op de waterkant doen. Pers vrijheid? Kennen dat woord niet.


  Maak melding
 14. Mundo@
  Wat moet ik hier mee appels met peren vergelijken, suriname vergelijken Duitsland Nederland Amerika, dan snap je het wel.
  Mundo is is wereld ik vraag me af hoe jij er in staat, jou beredenering slaat kant nog wal, het verschil tussen 130 miljard 900miljard, ten over staan van Suriname met met z’n 3 miljard poe hè dan snap je het wel lampie


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES