Symposium Teruggave Archieven Suriname

6
Symposium Teruggave Archieven Suriname

Historicus en ex-minister van Binnenlandse Zaken, Maurits Hassankhan, vertelt tijdens het symposium Teruggave Archieven Suriname (TAS) over de teruggave van de Surinaamse archieven en het gedeelde documentaire erfgoed Suriname-Nederland. In het gebouw van Het Nationaal Archief Suriname(NAS) heeft de directeur van het Nationaal Archief Nederland (NAN), M. Engelhard, de archiefdoos woensdag overhandigd aan de directeur van het NAS, Rita Tjien Fooh, waarna de ondertekening van het overdrachtsdocument heeft plaatsgevonden. Ook ondertekenden de twee directeuren een intentieverklaring.


6 REACTIES

 1. Van bouta eisen we de volgende dossiers
  ‘Coup 1980 dossier,telefoon coup dossierDec 1982 dossier,Bouta amnestie dossier,Moiwana dossier, dino en Meriba dossier en niet te vergeten vergiffenis dossier.Grappig toch dit allemaal gebeurd op surinaams grondgebied en heeft 1 persoon centraal staan en we vragen opheldering aan Nederland!!


  Maak melding

 2. Waarom denk je dat Nederland het archief vrij geeft, de verantwoordelijkheid ligt nu bij sur om het archief vrij ter inzage te maken zodat jullie er bij kunnen, zo de waard is vertrouwd hij zijn gasten, wat denk je te vinden??? De waarheid, zet je maar schrap.


  Maak melding

 3. Archieven naar Suriname, moet je doen, vroeg of laat vliegt het gebouw waarin ze dan bewaard blijven vanzelf wel weer in de fik, of ben ik nu te cynisch


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.