vrijdag, april 19, 2024
HomeOnderwerpenMaatschappijProtestdemonstraties in Suriname gaan door: dit is het begin!

Protestdemonstraties in Suriname gaan door: dit is het begin!

-

Does Travel - naar Suriname

PARAMARIBO, 7 apr – “We zullen blijven komen. Het zal niet blijven bij lopen, we zullen overschakelen in de tweede versnelling. De brandstofprijs moet terug en de verarming moet worden stopgezet.” Dit zei een spreker tijdens een protestdemonstratie voor het Dr. Ir. Franklin Essed regeringsgebouw in Paramaribo. De demonstranten wilden vicepresident Ashwin Adhin spreken.

Maar Adhin was met de stille trom vertrokken, naar bleek. “Het wordt steeds erger. De armoede grijpt maar om zich heen, daarom is het belangrijk de brandstofprijs terug te draaien. Laat de regering weten dat we nu met harde acties zullen komen. De hele samenleving zou nu moeten opstaan en nee zeggen tegen het beleid”, zei Wilgo Valies van de onderwijsvakbonden ALS en BvL.

Volgens Valies worden allerlei intimiderende maatregelen. Die moeten de deelname van leerkrachten aan de demonstraties voorkomen. Maar valies ziet de maatregelen eerder als een prikkel voor de leerkrachten. De protesten moeten elke dag doorgaan. Volgens de vakbeweging en de bedrijven die meedoen, zal het na het weekeinde iets intenser gebeuren, “binnen de perken van de wet.”

opening
Fernandes Express
Caribbean Night

41 REACTIES
 1. De liefde ‘ soso lobi’ voor didibri bij de vele ndper’s die protesteren is veranderd in haat. Ehh fawakka nevo, ie stem baas, sa je doe dja? Tjoeri…. eeeh nevo a teng faja foe meki grap nou. Ano e go moro soortoe politieke of religieuze partij ie je behoor. No nevo, ai go om a toekomst foe oeng pikien. Ieja mi stem dong fasie bikasi Meye beng taki dat baas en zoon bekeer tot Jezus. Ma na soso lee, lee alleen foe wi dong sma sa e go na eng kerki foe Meye stem tapoe ing. Mi no e go moro na kerki foe Meye om deng mpp valse soso lee dreng apostelen disie. Deng eis moni alla moengtapoe en ooktoe deng njang uit hanoe foe baas didibri. Ai tjies 6.000srd, kande nou a de 18.000srd. Neks neks mi kong vooruit. Foeroe ndp mati foe mi sa stem ndp e hatibrong tapoe baas. No wang spaar ie mang spaar, no wang koirie ie kang koirie vrij of foeroemang leki baas en Meriba e beroof joe. Staatskas legi, mi ma e wagtie verhoging pensioen. Bus kong diri, gasoline kong diri, alesi kong dirie da mpp baas en rovende corrupte elite habing bun no ka, meki lening, teki monie uit a lening leki lobbykosten en poti wang bigi deel in deng sakka, dan wang mr.drs Boefdraad bai wang palies foe moro 700.000 amerikan dalla. Fa kang dat baas e pai a foermang disi so foeroe da wi sa stem in 2010 en 2015 poting drape, soso lobi nanga bribi in baas we kakaka moro dan tijdens regering Venetiaan. No nevo, baas en paarse rovende gangsta mpp, want wi gangsta volk sa baass ooktoe leri gangsta fassie sinds 1980, stem tapoe a mpp leugenaar disie. Sorry nevo dat mi beng kosi joe foe tege baas, ma joe habi leti. Baas moes gwe, a tori kong werede gi a heri volk. En baas no mang houde wang boos volk bestaande uit libiesma sa habi angri tege, wiens na ndp, abop, vhp ini a sree disie wie na alla wang tege deng mpp roversbende elite ndp en lijder, een zeer kleine groep vervloekte roversbende.


  Maak melding
 2. Brunswijk doet niet mee met protest want hij heeft een samenwerkingsverband met crimineel Desi B. in het binnenland .. Als Desi B. hangt hangt Brunswijk ook ..

  Tra fas no de !! Alla deng crimineel moes gwe !!


  Maak melding
 3. Brunswijk moet niet meedoen aan de protest loop…Brunswijk moet nergens aan meedoen.Deze man is een filantroop en een oplichter.Heeft Suriname beroofd van zijn hout en goud.Hij heeft zich zelf verrijkt ten koste van het volk.Waar ter wereld heeft iemand van de ene op de andere dag een houtconsessie en een goudmijn..Brunswijk/abop mijn stem zou je nooooit krijgen..jij bent nog niet eens in staat een normaal gesprek te voeren..HBO geschoold? Heb je dat diploma gekocht of gehad?.Geen respect voor jou uitbuiter en boef van het volk.WEG WEZEN terug naar je hol..rijk door “hard”werken.Ha ha ha Dat kan alleen in Suriname de ene dief/oplichter beschermt de ander.


  Maak melding
 4. Het wachten is op:
  IK draai de prijsverhoging terug, in plaats van x cent wordt het x-2cent. Dat doe ik! al zegt het IMF iets anders.
  We gaan ze samen een lesje leren. Wie denken ze wel niet dat ze zijn.
  Ga naar huis, vertrouw op mij.


  Maak melding
 5. Ik heb aan de hand van de gepubliceerde leningen in Parbode wat berekeningen gemaakt. Overigens de vermelding dat deze lijst opgenomen in de Parbode niet volledig is. De laatste lening van Boefdraad van 20 miljoen usd staat niet op deze lijst.
  Suriname heeft totaal (omgerekend naar SRD 11 miljard geleend.
  Per Surinamer is dit Srd 20.000. Dit betekent dat boven het hoofd van 550.000 Surinamers een schuld hangt van SRD 20.000.
  De totale rente die Suriname per jaar moet betalen bedraagt (omgerekend naar SRD) 650 miljoen.
  Dat is ruim 1200 srd per jaar per Surinamer.
  Dit zullen de Surinamers vroeg of laat met zijn allen terug moeten betalen. Dus behalve het per dag steeds duurder wordend leven hebben jullie ook een schuld opgelopen waar jullie helemaal niet van geprofiteerd hebben. Vraag? Moet ik jullie feliciteren of condoleren met deze uitkomst en moet die lummel DDB nog blijven of moet hij zijn biezen pakken en verdwijnen.


  Maak melding
 6. Als alles en alle bezittingen van Bouterse,Brunswijk en al die andere reetkevers in beslag wordt genomen is de schuld van Suriname betaald.

  Of is dit een verkeerde optie.
  Als ze in de Bajes zitten hebben ze toch niks meer nodig


  Maak melding
 7. Off Topic

  Bij het Anne van Dijk Rijst Onderzoekscentrum Nickerie (Adron) zijn vandaag twee nieuwe rijstvariëteiten geïntroduceerd. Dat gebeurt wel vaker maar de namen die de soorten hebben meegekregen, zijn wel heel bijzonder: Adron DDB 1 en Adron DDB 2. Ofwel de afkorting van president Desire Delano Bouterse. Minister Soeresh Algoe van Landbouw Veeteelt en Visserij (LVV) maakte dit bekend.

  Lees meer: Rijstsoorten vernoemd naar Bouterse – naar-bouterse.

  Bron: de ware tijd, d.d., 07-04-2017

  Dit is een hele domme beslissing die er genomen is. Door dit besluit zal ik geen Surinaams rijst kopen en eten, ofschoon ik meer een aardappeleter, spaghetti-eter, macaroni-eter, Franse keuken eter ben.

  Als ik rijst ga eten zal ik eerder voor een buitenlandse product gaan. Ik denk dat vele Surinamers, die problemen hebben met deze man ook het Surinaamse rijst gaan boycotten.

  Recht En Waarheid Maken Vrij

  God Zij Met Ons Suriname/rs


  Maak melding
 8. @John,excuse ik had de bron erbij moeten vermelden. Ik heb dat overzicht integraal van parbode geplukt. De laatste lening van 20 miljoen om Paramaribo van een likje verf te voorzien is door jou keurig in de eindbalans meegenomen. Het is gewoon triest voor woorden dan onze broeders en zusters maar niet willen begrijpen dat we ongeacht onze etnisch achtergrond we aan elkaar gedoemd zijn. Dat geld zal door alle bevolkingsgroepen opgebracht worden, jammer dat een deel beter in graaien, beroven, verkrachten en oplichten is en het andere deel in hard werken, sparen vooruit kijken
  Dat voorbeeld van de Vietnamees is eem voorbeeld van een nieuwkomer die het gemaakt heeft in Su door hard te werken en te investeren in de toekomst. Wij, oudkomers hebben een historisch gegroeid probleem met elkaar, zonder dat het ooit openlijk gezegd is. De onderbuik gevoelens gaat als dit financiële vraagstuk niet op een correcte manier aangepakt wordt zorgen voor escalatie tussen de bevolkingsgroepen. Het zal dus verder niks met het 8 decemberproces te maken hebben maar met racune, haat en intolerantie jegens elkaar. De hoofdoorzaak van dit is niemand meer of minder dan de vernietiger van Suriname en zijn zogeheten mensen met een ” natte Kont”.


  Maak melding
 9. Soewer Algoe, was goed gewassen en netjes op de bank gezet. Op een onopgemerkte moment sprong ie weer in de beerput en kwam met DDB 1 en DDB 2 bovendrijven. Wat heeft deze man voor de agrarische sector tot nu toe betekend?


  Maak melding
 10. Bouta moet weg!!!!!
  Als mang diesie na soso vernietig ey vernietig!!!!
  Duivel bouta mekaar wagie blaas ie mars!!!!
  Sakasaka volksmisleider!
  Ie kang djompo lieba nanga mr. Dubai misikba


  Maak melding
 11. BEWIJS van CORRUPTIE: I. Kanhai en Linscheer hebben in januari in opdracht van #Lummel Dino bezocht in de gevangenis. Daarvoor is er USD 12.388,- betaald door Ministerie van Buitenlandse Zaken.


  Maak melding
 12. Linscheer en Kanhai waren in Ny op kosten van de staat Suriname met goedkeuring van de raad voor ministers om over veiligheidszaken te praten. Kanhai heeft een eersteklas ticket gehad en ook gratis verblijf voor zijn kennis over veiligheid etc. Kanhai is toevallig ook de raadsman van de rovers duo; vernietiger van Suriname en verkoper van Suriname. Waar Linscheer dus niet goed in is in waar een onverzorgde onfatsoenlijke en krompratend raadsman wel. Waarom wordt Linscheer dan niet vervangen. Over wiens veiligheid waren deze twee dieven in NY op kosten van de staat Su gaan praten. Wat heeft het opgeleverd. Ja Linscheer ken ik toen hij commandant in Nickerie was en een huurhuis aan de Ballastraat had. Intussen is Ballastraat verander in een andere naam. Linscheer is de verhuurder nog steeds huur van minimaal twee jaar schuldig. Hij heeft in die woning zich als een varken gedragen, alles kort en klein geslagen. Nooit willen betalen, maar wel bedreigen en intimideren. Deze man heeft een zeer slechte reputatie in het leger en heeft verschrikkelijke dingen gedurende de periode van de binnenlandse oorlog gedaan. Hij is niet beter dan de vernietiger van Suriname. Deze 2 begrijpen elkaar goed. Mr Kanhai moet door de orde can advicaten van zijn ambt worden ontheven. Deze zg rechtskenner kan amper fatsoenlijk communiceren etc. Ik snap dus echt niet wat deze duo voor 6 dagen in Ny waren gaan doen, als het geen bezoek aan de landverkoper, landverrader, drugsdealer en moordenaar van onschuldige zwervers in Su was op kosten van het volk van Suriname. Ophangen deze misdadigers, uitroeien dit kanker gezwel van Suriname.


  Maak melding
 13. Kan die vrachtwagen niet met spandoeken voorzien van krachtige leuzen worden opgetuigd?Of heeft men daar geen geld voor. Het lijkt wel een feest truck. Daar raakt die Kabouterse niet van onder de indruk.Men heeft het hele weekend om dar aan te werken.


  Maak melding
 14. Weet je, een heleboel NDPers stellen de vraag wat we gaan doen en hoe wij het gaan redden als DDB er niet meer is. Ze doen alsof DDB een soort Godheid is.
  Wel, maak jij je maar geen zorgen. In de eerste plaats is niemand onsterfelijk en/of onvervangbaar en in de tweede plaats gaat het leven gewoon door.
  Wat we wel moeten doen is nu reeds een plan maken voor het geval Bouterse vroegtijdig (vóór de verkiezingen van 2020) van het toneel moet verdwijnen.
  Vraag: Wat is onder zulke omstandigheden de gebruikelijke weg die wij moeten bewandelen.
  Plan A:
  Natuurlijk eerst een zakenkabinet die de volgende verkiezingen moet voorbereiden en natuurlijk Suriname’s schuldenpositie verifiëren. Een oproep aan de hele wereld aan mensen en instanties die gelden van Suriname te vorderen hebben om zich aan te melden zal zeker werken. Daarnaast de paspoorten van alle politici onder en van DDB 5 jaar in beslag nemen zodat ze Suriname niet kunnen verlaten. Grenscontroles versterken.
  Verkiezingen. Naar de stembus en hopelijk wordt nu met verstand gestemd.
  Dan wordt een nieuwe regering samengesteld, die hele moeilijke taken krijgt. Ze zullen Suriname van de financieel, economisch, sociaal, maatschappelijk, criminaliteits- en medische problemen moeten redden.
  De eerste vraag die opdoemt is natuurlijk:
  Kan Suriname dit alleen of moet zij de hulp van het buitenland inroepen.
  Ik denk dat Suriname het buitenland nodig zal hebben wat betekent dat wij politici en regeerders moeten hebben met schone handen.
  Bouterse kon niet vrijelijk naar het buitenland. Dat moeten onze nieuwe machthebbers wel kunnen.
  Suriname zal gebruik moeten maken van de kennis en ervaring om een economie te redden uit de tijd van de onvergetelijke Telting en de grootste minister van Financien aller tijden van wie ik de naam ben vergeten.
  Hopelijk zullen de wereldhandelsprijzen voor goud, olie en Bauxiet gunstig worden en indien dat niet het geval is zullen natuurlijk andere maatregelen getroffen moeten worden.
  De Clad , de Algemene rekenkamer en de belastingdienst van Suriname versterken met objectief personeel en deze organisaties belasten met de administratieve controles van Suriname vanaf 2010, de eerste periode van Bouterse tot en met de val van DDB.
  Dus DDB : zorg dat alle administraties controleerbaar zijn.
  Wat weten wij van deze periodes?
  Toen DDB aantrad in 2010 hebben ze een enorme erfenis van Venetiaan overgenomen. In 2015 was Suriname technisch Failliet. Controleren: pe a monie go?
  Periode 2015 tot de val van DDB wordt gekenmerkt door leningen. Sommige van deze leningen zijn boekhoudkundig als inkomsten van Suriname verwerkt. Van anderen weten wij niet waar ze voor zijn gebruikt. Carifesta, naschoolse opvang, EBS en ministerie van openbare werken en verkeer zijn zeer interessante onderwerpen.
  De belastingdienst moet zich met name bezig houden met vermogensbelastingkwesties. Met name onverklaarbare vermogenssprongen en zwarte inkomsten dienen afgestraft te worden door naheffingen en boetes. Names en faces mogen niet van invloed zijn.
  Als deze controles zijn afgerond alle personen die gerotzooid hebben met geld flink straffen. De enige manier om de straf te voorkomen is door alle gestolen gelden terug betalen.

  Plan B: mag u zelf invullen


  Maak melding
 15. Als de vernietiger van Suriname, wakamans in Ocer ( verborgen agenda) wilt ontvangen om naar hun grieven te luisteren_ geen enkel wakkaman gaat naar Ocer om zijn identiteit prijs te geven en vooral niet aan een moordenaar_ dan kan hij samen met zijn “natte kont” Adhin ook op de volgende vragen inzake de reis van Linscheer en Kanhai een antwoord geven (ontleend aan ingezonden stuk sr.nieuws, d.d. 08/04/2017);
  • Wat was die speciale opdracht?
  • Namens wie? Namens de president, namens de minister van justitie, de minister van buitenlandse zaken?
  • Wat zijn die bijzondere kwaliteiten van advocaat Kanhai op het gebied van internationale georganiseerde misdaad?
  • Welke instellingen zijn bezocht en met wie is er gesproken?
  • En wat was het onderwerp van gesprek?
  We kijken met belangstelling uit naar de antwoorden.


  Maak melding
 16. Plan B:
  1: Belastingen met goed gekwalificeerde personeel met een onafhankelijke controle orgaan reorganiseren. Alle districten krijgen hierin lijnbevoegdheden.
  2:Onderwijs reorganiseren. Alle onbevoegde personeel met een mobiliteitsplan herplaatsen. Aansluiting zoeken bij hogescholen en universiteiten. Onafhankelijke controle organen inbouwen.
  3. Gezondheidszorg reorganiseren, expertise inhuren en lokaal personeel opleiden.
  4. Justitie en politie grondig reorganiseren, alles en iedereen die met corruptie ongeoorloofd gedrag, financiële winst bejag hard straffen zodat herhaling voorkomen kan worden.
  5. Alle lokale hulp en dienstverlenende instellingen overheid/ semi overheid, NGO etc, doorlichten, personeel herscholen vooral op het gebied van gespreksvoering, arbeidsethos, rapportage en accuratesse.
  6.Hulp aan geëigende buitenlandse expertise bureaus vragen om alle, maar dan ook alle overheidsorganen van de laagste tot het hoogste echelon te sreenen, systeemsyroomschema van info input tot output op onregelmatigheden te screnen en met voorstellen te komen voor vebetering van de overheidsdienstverlening te verbeteren
  7. Lokale ondernemers stimuleren om werkgelegenheid te creëren, zodat urbanisatie een halt toegeroepen kan worden.
  8. Alle financiële instellingen doorlichten,belagenverstrengeling doorlichten en alles normalisren, ook de vele casino,s etc.
  9. MKB- reorganisren.
  10. Infrastructuur Oost-West, opdaren en niet alle de logistiek voor de aderlating van Suriname.
  11. Defensie reguleren en effectief inzetten ter bescherming van de nationale grenzen.
  12. Mensen de gelegenheid geven om ongeoorloofde verdiensten bij de fiscus aan te geven.
  13: Internationale betrekkingen normaliseren en hulp vragen om criminaliteit van internationale karakter grondig in kaart te brengen/ bestrijden.
  14: Diverse bevolkingsgroepen met elkaar verbinden, sociale cohesie bevorderen.
  15: Overheidsapparaten saneren.
  16: Werkgelegenheid creëren.
  17: Openbaar vervoer reguleren.
  18: Alcohol gebruik/misbruik streng aanpakken.
  19: Huiselijk geweld, tienermoederschap drop-out aanpakken.
  20: Alfabetisering aanpakken.

  De overige 80 punten eer ik uit. Kortom; een 100 puntenplan indienen en dat implementeren.


  Maak melding
 17. Hahaha, Bouterse hoeft maar te melden dat een neiuwe oogst BB is aangekocht en de demonstraties gaan direct verminderen,, hahaha.
  Nu moeten de aanhangers BBmetDDB-rijst eten van Algoe, hahaha. Het za; bast beter smakenn, hahaha.


  Maak melding
 18. Brunswijk no e go stratie zomaar. Brunswijk is leider van de harde kern van Suriname. De Surinaamse Hooligans. Ze zijn nu aan het nagel bijten maar te deng mang diesie e loes kong dan na burgeroorlog ..

  Tra fas no de !! Bouta moes gwe !!


  Maak melding
 19. De leraren verdienen geen loonsverhoging, want wat hebben zij de jongeren geleerd !!
  Crimineel Desi B. laat monumenten ter ere van hemzelf vereren.
  De jonge onervaren Surinamers hebben gekozen voor een criminele regering.
  Wat hebben de jongeren op school geleerd.
  Het zijn die domme leraren die nu loonsverhoging willen, omdat zij de jongeren verkeerd hebben onderwezen !!

  Waar zijn de verstandige jongeren van Su ???


  Maak melding
 20. Kijk, zo voer je de bestuur uit en je hebt veel goede ideeën. Ik vind dat jij een politieke partij moet oprichten en de Suriname moet regeren i.p.v. bouterse.


  Maak melding
 21. Misschien moet de regering meer aanpassen in de onderwijs. Serieus waarom gaan ze niet de school tijden verhogen voor de basis- en middelbare school? of de niveau van de scholieren/studenten onderzoeken?

  De verstandige (Nl) Surinamers (inclusief ik) wonen gewoon in Nederland en studeren en werken met plezier om geld verdienen.


  Maak melding
 22. Het democratisch recht om te demonstreren moet ingeperkt worden. Minst om het geringste grijpen surinamers dit aan om te gaan demonstreren niet wetende dat het schade berokkenend.


  Maak melding
 23. @ Parbo

  “Het democratisch recht om te demonstreren moet ingeperkt worden.”

  U staat een dictatuur voor als u democratische rechten wil inperken.

  Niet de demonstrant brengt schade aan maar de regering. Leest u het rapport van Fitch maar na waarin Suriname naar Junk status wordt afgewaardeerd.


  Maak melding
 24. -Bouterse heeft in 1980 alle wetten en regels vertrapt. Ook heeft hij dat geld van Suriname laten devalueren en toen was er een groot probleem::: de extra nullen op het geld.
  Zie waarom het vandaag ook weer niet goed gaat onder deze zelfde moordenaar Bouterse.

  Geen enkele regering had nog geld over om belangrijke zaken voor Suriname te doen, omdat de staatskas LEEG was.
  Vandaag geven zij Venetiaan de schuld dat hij niets voor het land heeft gedaan, dit terwijl de staatskast LEEG was door Bouterse/Wijdenbosch en aanhang.

  Wat Bouterse nu moet gaan doen is ervoor zorgen dat hij de wetten en de regels weer in orde gaat maken en dat de Surinaamse munt weer zijn waarde mag krijgen, maar::: met een drugdealer, een moordenaar aan de macht zal het NOOIT goed komen.

  Zie weer de devaluatie, zie weer de wetten en regels die hij vertrapt!!!!!!

  Ik wens het land en volk al het goede toe.


  Maak melding
 25. Het gros van de surinaamse jongeren beseffen niet dat hun toekomst in gevaar is.Velen zijn slechts geinterseerd in hun mobiele telefoon voor de rest is het wat ze van hun baas geleerd hebben.Neks no fout.En dit moet de toekomst van morgen worden.Geen reden om vrolijk te zijn.


  Maak melding
 26. Minister Gillmore Hoefdraad van Financiën gaf een presentatie over de financieel-economische situatie van het land. Hij legde uit dat de regering genoodzaakt was de brandstofprijs te verhogen, aangezien de government take al opgesoupeerd was. De inkomsten zijn nodig om onder andere verhoogde salarissen te kunnen betalen. Jerry Miranda, minister van Openbare Werken, Transport en Communicatie, heeft enkele van zijn plannen uiteengezet.

  WTF.

  Ik die geen salarisverhoging heb gekregen, zoals de meeste Surinamers, moet meer brandstof gaan betalen om salarisverhoging van ambtenaren te financieren. En dat durven ze gewoon als reden voor de verhoging aan te geven. Dus de werknemers in de private sector mogen opdraaien voor de salarisverhogingen van de ambtenaren en worden dus dubbel gepakt, geen compensatie voor de priisverhogingen en tevens betalen voor andermans compensatie. Wanbeleid ten top en tevens laat je zien dat je niet in staat bent het beleid te maken en te verkopen.


  Maak melding
 27. De meeste demonstranten zijn figuren die afhankelijk zijn van bedrijven die overheidssubsidies ontvangen. Daarnaast eisen deze profiteurs dat de overheid de benzine moet blijven subsidieren. Alle brandstof die Suriname invoert wordt voor meer dan de helft betaald door de overheid.Mensen moeten meer eigen verantwoordelijkheid gaan dragen.


  Maak melding
 28. Eigenlijk moeten wij nu komen met wat (belasting)besparende tips voor Surinamers.
  Let op : de grootste winnaar van een belastingverhogende maatregel is de staat, maar de grootste winnaar kan ook de grootste verliezer zijn.
  Kijk: in mijn jonge jaren liep ik van het Latourproject naar mijn school aan de Calcuttastraat ruim 3 tot 5 kilometers. Soms, als de zon te heet was, gingen we aan de trein hangen. Ja, ik heb ook in de getto gewoond. Later ging ik met lijn B nar de Muloschool. Een abonnement kostte toen niet veel. Pas op mijn 18e jaar kreeg ik van mijn moeder (eenoudergezin) een fiets en toen ik ging werken heb ik een bromfiets gekocht. En ik heb veel gefietst en gebromd in mijn leven. We gingen op de fiets helemaal naar Moengo of Coronie en Zanderij. Nu weet ik dat fietsen en bromfietsen in Paramaribo levensgevaarlijk is. Alleen stagiaires worden in Paramaribo ontzien.
  Dus: als de benzine duurder wordt maak dan minder gebruik van de auto. Gevolg: als er minder benzine wordt verkocht, heeft de staat minder geld. Ga fietsen, brommen lopen of ga met de bus.
  Als EBS duurder wordt stap dan over op spaarlampen, gebruik ventilatoren in plaats van Airco’s. Begin nu reeds vaten te kopen om het regenwater op te vangen om de tuin te besproeien. Plant van die kleine eenvoudige maar dagelijks benodigde dingen zoals peper, soepgroente, tajerblad, sopropo etc.
  Let op : hoe minder je uitgeeft, hoe minder de staat van jou kan plukken. Ik hoop dat jullie iets hieraan hebben.


  Maak melding
 29. @Ganja

  “Daarnaast eisen deze profiteurs dat de overheid de benzine moet blijven subsidieren”

  Beste Ganja. De goverment take op de benzine etc. is bijna 50% van de prijs aan de pomp. Ofwel de Regering neemt van elke liter SRD 2,50 of meer. Hoe kan er dan gesubsidieerd worden. Indien de regering subsidieert moet de regering betalen in plaats van ontvangen..

  Het is tragisch dat er mensen zijn die naar de woorden van Minister Welzijn naadloos geloven terwijl hij ook de rekensom maakt dat de regering nu SRD 2,50 plus van elke liter neemt na een verhoging van ongeveer SRD 0,60.

  De woorden van Welzijn en zijn rekensom horen niet bij elkaar.


  Maak melding
 30. @John; we kunnen ons gelijk naar de middeleeuwen teleporteren. Boertjiewaggie ben je vergeten te noemen. Open riolen en fakkels, zweep slagen i.p.v bezoldiging. We kunnen vanaf het onafhankelijksheid plein dan staan kijken hoe welig in het paleis gegeten en gedronken wordt en hoe de heren met hogehoeden ons de kruimels de tafels ons toewerpend n.b dat alles met ons geld…nee John zo werkt dat niet. Stree deh fu stree!


  Maak melding
 31. Geen cent verhoging naar een overheid die doodleuk stelt dat miljarden aan staatsgelden zijn VERDAMPT !

  Machthebbers die weigeren financiele verantwoording af te leggen en die ook weigeren zware corruptie, gepleegd door bevriende politici, te laten bestraffen !

  No dji deng neks ! Stop deng verhoging !

  Mek deng VERDAMPER pot Sranan monnie nanga Sranan gowtu baka !


  Maak melding
 32. Bouterse waar is dat geld van Suriname gebleven.Die mensen leven in armoede en het gaat heel slecht in het land en daarom demonstreren ze.Je hebt met jouw beleid het land naar de kloten geholpen.Je moet je schamen en onmiddellijk opstappen anders vragen wij aan die Amerikanen om je op te pakken en naast je zoon te zitten in de gevangenis in Amerika dat er rust komt in Suriname want het kan niet zo zijn dat je je zelf verrijkt ten kosten van alles.


  Maak melding
 33. Bouterse laat de EGO aan de kant en laat die mensen leven want je gaat toch een keertje dood en je neemt niemand en niks mee.
  Die BURGERS zij hebben ook een tijdelijke leven.
  en die OUDEREN daar van gaan elke dag tientallen dood.

  VOOR DAT JE DOOD GAAT PROBEER IETS MOOIST ACHTER TE LATEN VOOR DIE JONGEREN WANT ZIJ ZIJN NET BEGONNEN MET LEVEN. ALS JE NAAR DEZE ZIN VAN MIJN LUISTERD ZAL IK JOU DANK BAAR ZIJN OOK NA DE DOOD,


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES