vrijdag, april 26, 2024
HomeOnderwerpenEconomieSurinaamse vakbeweging stelt regering ultimatum olieprijs

Surinaamse vakbeweging stelt regering ultimatum olieprijs

-

Does Travel - naar Suriname

PARAMARIBO, 31 mrt – De prijzen van brandstof moeten terug naar het oude niveau. Dit stelt de Raad van Vakcentrales in Suriname, Ravaksur. De regering krijgt acht en veertig uren de tijd om de verhoging in te trekken. De nieuwe prijzen voor gasoline en diesel zijn moordend en zullen prijsverhogingen in de hand werken. In een brief aan president Bouterse wordt aangedrongen op snelle actie.

De gevolgen van de duurdere brandstof zijn niet te overzien. “We kunnen niet langer wachten. Want hoe langer we wachten hoe ingrijpender de effecten van de verhoging zullen zijn. We kunnen dit niet zo laten”, stelt Ravaksur-voorzitter Robby Berenstein in de brief. Tijdens een persconferentie van Ravaksur zei vakbondsleider Armand Zunder dat de prijsverhoging onrechtvaardig is. Niemand kan het aan.

De arbeiders hebben het al zwaar door het falend beleid van de regering. “Dit is al jaren zo, maatregelen worden los en vast genomen en flankerend beleid ontbreekt”, zei Zunder. Burgers worden keer op keer overrompeld met allerlei pijnlijke economische en financiële maatregelen. Maatregelen die horen in een structureel aanpassingsprogramma zonder dat het zo genoemd wordt. Volgens Ravaksur is het hoog tijd dat de samenleving zich merkbaar verzet tegen het beleid.

opening
Fernandes Express
Caribbean Night

25 REACTIES
  1. Overheids uitgaven aan adviseus afschaven
    Ministers de rest van hun leven onderhouden afschaven
    Er moeten echte banen in het bedrijfs leven industrie erbij komen om 50% van de ambtenaren naar over te zetten.
    Als je niet in DNA komt opdagen voor vergaderingen dan ga je het in je salaris merken wordt gehalveerd . Of kom je 10 keer zonder goede reden niet opdagen dan is het niet voor jouw weggelegd. Want dan hou je het volk voor de gek. Zo kan ik nog wel even door gaan. Er komt eerst zuur dan zoet.


    Maak melding
  2. “Ik word moe” van de slappe houding van oppositie en vakbeweging. Bij elke lastenverzwaring wordt luid geprotesteerd maar verder niets gedaan.

    Mobiliseer samen met andere maatschappelijke en politieke organisaties het volk en ga op straat protesteren tot de verhoging van tafel is , of nog beter stuur de regering naar huis.


    Maak melding
  3. Het volk gaat niks doen. Ze accepteren hun grote revolutionair en zijn revolutie.
    NDP-stemmers missen de harde hand van de bakra bassie. Zij hebben nu eindelijk weer een leider.


    Maak melding
  4. Waar zijn de jongeren die massaal op deze huidige regering hadden gestemd??

    Volgens de jongeren moesten mensen (ouderen die dat meegemaakt hebben) de moorden van de jaren tachtig vergeten en het verleden achter zich laten.

    Mijn vraag aan hun nu is,
    Zullen ze nu deze economische situatie die van kwaad tot erger wordt ook vergeten en vergeven?


    Maak melding
  5. Dit is water naar zee dragen, de regering gaat niets terug draaien .vanaf het begin hebbeb ons mond dicht gehouden terwijl de situatie al erg genoeg is in dit land .er komen nog meer verhogingen. Succes mensen


    Maak melding
  6. De NDP – stemmers hebben door hun verkeerde keuze gezorgd dat Suriname nu een achterstand heeft van 50 jaar.

    De jongeren en de hindoestanen van wie je eigenlijk enig intellegentie zou verwachten hebben de domste keuze ooit gemaakt. Desi B. maakt goed gebruik van deze groep. Deze groep zijn de lokkertjes / het voorbeeld voor de rest v d samenleving. Hij neemt ze goed in de malling. Kijk maar naar vp Ashwin A. de loopjongen, hij moet telkens het slechte nieuws verkondigen.

    Veel NDPers zitten nu in een ontkenningsfase, want het is moeilijk om toe te geven dat je eigenlijk een ezel bent geweest.


    Maak melding
  7. Die moordenaar is zelf te laf, om dit volk wat hij genaaid heeft met zijn loze beloftes, het nieuws te brengen van al die verhogingen,en spant andere meelopers en jaknikkers voor het karretje,deze inpopulaire maatregelen, te komen afkondigen in de Dna, maar het zijn de laatste stuiptrekkingen van deze grote crimineel, die het gefikst heeft, om een land 3 maal te vernietigen, waardoor het volk nu gebukt gaat onder een enorme schuldenlast, en een uitzichtloze toekomst.


    Maak melding
  8. Dat suri op de 31ᵉ plaats staat op de ranking list van ‘Global petrol prices’, is absoluut geen reden om deze plek te vergoelijken.

    Wil je een ‘economische’ vergelijking met de rest van de wereld maken, dan moet je verschillende variabelen erbij halen.
    Een vergelijking met de inkomsten per persoon, het verdienkapitaal van betreffende landen, de schulden en het aantal inwoners, zijn enkele voorbeelden.
    Conclusie een 31ᵉ plek is een grove schande.

    Een inflatie van meer dan 50% betekend dat het salaris meer dan 50% is geslonken.
    De prijzen van de levensmiddelen zijn gestegen
    De elektra en waterprijzen zijn gestegen
    De benzine prijzen zijn gestegen en de wegenbelasting komt eraan.

    Iedereen beslist over zijn eigen portemonnee/gezin.

    Zelfs in russia gaan ze de straat op, Suriname be smart por favor!


    Maak melding
  9. De hoogte van het brandstofverbruik in Suriname staat in een schril contrast met de economische productiviteit van het land. De verhoudingen staan totaal scheef. Uit analyses blijkt dat het hoge brandstofverbruik niet met een economische bedrijvigheid te maken heeft.
    Ik vermoed dat recreatieve activiteiten, met andere woorden ontspanningsactiviteiten de boventoon voeren m.b.t. het brandstofverbruik in het land. De standpuntbepaling van Esmerald slaat daarom ook nergens op. Zij tracht een irritant gezwel goed te praten.

    Een prijsverhoging van brandstof kan de balans om laten slaan.Een prijsverhoging zal minder recreatief verkeer tot gevolg hebben en het verschaft de overheid meer middelen om de wegeninfrastructuur te verbeteren en te onderhouden. Daarnaast kan een deel van dit geld aangewend worden om o.a. een investeringsfonds voor startende (ondernemers) mede te bekostigen.


    Maak melding
  10. Langzaam maar zeker wordt het volk verder uitgebuit. Ondertussen zijn vele oerdomme paars verarmde ndper’s paars aan het schijten en pissen hoe te overleven in de paarse jungle waar het roven en stelen gestadig blijft toenemen. Velen ndper’s zijn getroffen door de misdaadvloek, zoals zoon en zgn stiefzoon van de paarse vloek zelve die dit land sind 1980 teistert, didibri. Nie klage ma drage oerdomme paarse klootzakken die moordenaars aanbidden.


    Maak melding
  11. Het is niet mijn standpunt.

    Het is de wijze waarop de wetenschap syntheses maakt en hypotheses vaststelt.

    Een stelling moet altijd beargumenteerd worden.
    “Kijk nou suri staat op de 31ᵉ plek op de wereld- ranking”, is een nietszeggend feit!
    Kun je aangeven uit welke analyses blijkt dat ‘het hoge brandstofgebruik’ niet met een economische bedrijvigheid te maken heeft?
    Wie?


    Maak melding
  12. Eenmaal begonnen, niet meer stoppen met acties, we zijn niet meer voor uitleg vatbaar, wat komen ze nog uitleggen in verband met de verhogingen? Het lijkt meer op de negercultuur; de ouders moeten eerst eten en dan de kinderen, want de ouders moeten voor de kinderen zorgen. Wat als de ouders niets of niet voldoende doen om het geld te verdienen? geen geld , geen eten! De kinderen gaan dan vroegtijdig werken en de ouders zitten lekker te wachten op de verdiensten van de kinderen en deze houden dan weinig of niks over., met alle negatieve gevolgen van dien. En dit is precies wat gebeurd tussen overheid en volk. De overheid doet niks om het extra geld van buiten te halen en zit dan af te troggelen van het volk, door allerlei boevenstreken toe te passen. Ze willen wegenbelasting invoeren. Waarop zullen de berekeningen zijn gebaseerd, hoe zullen ze aan de bedragen komen? Indien het zover is, laat de overheid de berekeningen ook presenteren, want straks zie je allerlei bedragen(ondragelijk ook) en niemand zal kunnen uitleggen hoe ze aan de bedragen zijn gekomen. Bovendien, de gouvernmenttake was toch in de plaats van deze wegenbelasting? waarover wordt er dan nu gezeurd, wat gebeurt er met de gelden hiervan en moeten wij als volk steeds dubbel en dwars betalen. Het bedrijfsleven is de grootste boosdoener in deze. Werkgevers berekenen snel de effecten door in hun prijzen en daarom wordt er niet gevoeld door deze groep. hierdoor krijgen we steeds allerlei verhogingen. Maar laat deze zelfde groep(het bedrijfsleven ) een keertje opstaan en zeggen neen, we pikken dit niet meer, sluiten hun deuren massaal en geven hun werknemers toestemming om de straat op te gaan om op te komen voor het landsbelang, dan wordt het fenomeen van een twee drie verhoging dit , verhoging dat, naar het rijk der fabelen gestuurd. Het houd terstond op, eerlijk het is het proberen waard. De vakbonden zijn nu goed begonnen, alleen moeten ze het bedrijfsleven aan hun kant hebben en het houd voor eens en voor altijd op.


    Maak melding
  13. Ik snap dat je driftig op zoek bent naar wetenschappelijke artikelen, maar mijn tijd is kostbaar.

    Daarom is mijn advies; schrijf een briefje naar de Surinamer Alven Roosveld.
    Ik denk, nee ik weet absoluut zeker dat Alven graag je vragen zal beantwoorden.

    Dit is Alven:

    De Government takes
    De Staat moet overeind gehouden worden. Het geld moet van ergens komen, want alleen de zon gaat om noppes op. Dus de Staat neemt. Daar is op zich niets mis mee. Totdat u beseft dat deze Staat, deze (r)overheid steeds enkel en alleen van u neemt. Voor elk financieel obstakel wordt door kortzichtigheid domweg gekozen voor de weg van de minste weerstand en dat…ja dat is uw portemonnee. Zo ook bij de government take.

    Wat is er hier aan de hand. Deze regering is een government take van SRD 1 komen aantreffen en heeft het successievelijk verhoogd naar bijna SRD 2. Minister Ferdinand Welzijn van Handel, Industrie en Toerisme zegt dat de huidige prijsverhoging van brandstof een government take van SRD 1 moet garanderen ongeacht de koersontwikkeling.
    De regering neemt die ene SRD vooraf en laat de gevolgen voor een koersverhoging pertinent los op het volk. De regering speelt safe want ongeacht de stijging van de koers is de government take veilig. En als blijkt dat de regering slechts SRD 1 overhoudt, wil dat zeggen dat de government take van voorheen helemaal is verdampt vanwege de koersstijgingen die wij hebben gehad.

    Er moesten meer SRD’s op tafel gelegd worden voor $1. Deze handeling is dus een koerscorrectie voor de.overheid, een overheid die zelf door wanbeleid ons in deze malaise heeft gebracht. Waar blijft de koerscorrectie voor het verdampte gedeelte van het salaris van het volk??? En elke keer dat u vraagt om meer geld, bent u het probleem. Niet meer, om meer te kopen, maar om te simpelweg te overleven. Dan zou u een golf van prijsstijgingen oproepen.

    Wel wat gebeurt precies nu? De bekendmaking was niet koud of zie daar, de bushouders eisen per direct een verhoging en wanneer zag u voor het laatst een regeringslid in de bus? Neen u betaalt, deze (r)overheid neemt en zal blijven nemen totdat wij zeggen BASTA.

    Wie het zwaard heeft, zegent zichzelf. Deze regering stelt zichzelf veilig en laat het zwaard met de scherpe kant op ons neerkomen.

    Volk van Suriname hoe lang gaan wij dit nog pikken? How long will we let this government take?
    Alven Roosveld Bron: Starnieuws 30-03-2017


    Maak melding
  14. @ robg
    de hoogte van het brandstof gebruik heeft te maken met het ontbreken van een betrouwaar alternatief als vervoer..
    het openaar vervoer is een ramp , de fiets is geen optie als je nog lang wilt leven,
    de slechte smalle wegen zorgen voor files en dus ook voor een hoger brandstof verbruik. .
    surinamers houden niet van zuinige autos maar van zuiplappen.
    de gemiddelde auto heeft 6 cillinders .
    een benzine prijsverhoging zal het auto gebruik echt niet beperken.
    als men het wc papier duurder maakt zal men echt niet minder gaan poepen.


    Maak melding
  15. @basmatie,

    De overheid kan fietsdagen en autodagen uitvaardigen.
    Op de even dagen rijden ook particuliere auto’s, op de oneven dagen rijden geen particuliere auto’s. Op zondag mag alles rijden.
    De mensen zullen dan op de oneven dagen veiliger van een (brom- of motror)fiets gebruik kunnen maken.


    Maak melding
  16. “De hoogte van het brandstofverbruik in Suriname staat in een schril contrast met de economische productiviteit van het land.”

    zegt RobG. Oftewel Suriname is gewoon te arm om zoveel energie aan autorijden te verspillen. U moet harder werken, meer produceren, meer geld verdienen, dan kunt u de benzine best betalen. Nu denkt u alleen maar aan uitgaan en feestvieren en daar heeft u gewoon de middelen niet voor.

    En, daar heeft RobG eens een keer volledig gelijk in. Suriname kan niet door gaan zaken te subsidiëren als er geen geld voor is. En, wil men de staatsuitgaven kunnen blijven betalen dan moet er belasting binnenkomen.

    Men zal zich moeten realiseren dat Suriname een zinkend schip is en dat er binnenkort nog veel meer zaken zijn dan brandstof die heel erg duur worden.


    Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES