dinsdag, februari 20, 2024
HomeNieuws uit SurinamePolitieke crisis in Venezuela naar hoogtepunt

Politieke crisis in Venezuela naar hoogtepunt

-

Does Travel & Cadushi Tours

PARAMARIBO/CARACAS, 31 mrt – De politieke crisis in Venezuela lijkt naar een nieuw hoogtepunt te gaan nu het hooggerechtshof in Venezuela het parlement aan de kant heeft geschoven en de taken ervan heeft overgenomen. De oppositie die het parlement controleert, spreekt over een “staatsgreep” en zegt dat het gerechtshof de kant kiest van de linkspopulistische president Nicolas Maduro.

Het Venezolaanse congres wordt geleid door de oppositie, het hooggerechtshof is op de hand van de president Nicolás Maduro, die in 2013 de macht overnam van de in 2013 overleden Hugo Chávez. Er ontstaat nu dus een nieuwe en mogelijk gevaarlijke confrontatie tussen de linksrevolutionaire Maduro en de centrumrechtse oppositie.

Brazilië, Argentinië, Mexico, Colombia en Chili hebben zich “erg bezorgd” getoond over de situatie in Venezuela en Peru heeft zijn ambassadeur teruggeroepen uit protest tegen het “opschorten van de democratie” in Venezuela. Suriname heeft nog niet gereageerd.

(FOTO: president Nicolás Maduro(r) was in oktober 2015 op bezoek in Suriname en werd hartelijk ontvangen door president Desire Bouterse)

opening
Fernandes Express
Caribbean Party

16 REACTIES
 1. Een crisis is er al in dit land dankzij deze moordenaar, die net als Maduro ongeschoold is,en geen kaas gegeten hebben van economie en monetair beleid, weg met deze rotzooi, de tijd is nu rijp om schoonschip te maken met deze criminele paarse bende.


  Maak melding
 2. @Bouchar
  Bouterse hoeft een dergelijke ingreep niet eens te doen want hij heeft een meerderheid aan jaknikkers in de assemblee die het altijd met hem eens zijn of ze willen of niet.
  Het komt wel op hetzelfde neer namelijk intimidatie binnen eigen partij en buitenspel zetten van de oppositie.


  Maak melding
 3. Aay Baja…….Wat een puinhoop met de regering in Venezuela.
  Als de opperrechter de kant van de pres heeft gekozen dan is de oppositie nu buitenspel gezet. Wat een ramp weer voor de bevolking in dat land.
  Ik vraag me af of straks baas Bouta ook in Suri zulke spelletjes gaat spelen met de rechters. Want de oppositie is nu monddood. Die heeft niks te vertellen aan de Pres. Want hij doet alles wat hij wil. Che mi Gado! Aay mi switi Sranang!!!!


  Maak melding
 4. Een buschauffeur en een gymleraar…beiden hebben kans gezien om hun land financieel / economisch / moreel in no-time finaal naar de kloten te helpen. Het enige verschil is dat het Venezolaanse volk het niet accepteert en de massaal de straat op gaat en het Surinaamse volk lui, laf en lamlendig in zijn hangmat blijft liggen.


  Maak melding
 5. Er is toch een klein verschil tussen Maduro en de slachter van verworden Surbabhai, hij laat mensen oppakken en opsluiten en ontneemt velen hun vrijheden, maar hun levens niet. In Venezuela werd er ook geen belasting betaald door het arme volk. Benzine is binna gratis. Ten minste deed Chavaz nog veel voor vele arme Venezolanen. Gerwinl bij didibri en duivelse trawanten al die oerdomme debiele dwaze verarmde paarse idioten het slachtvee zijn geworden. Al bij al zijn het wel twee megalomane psyopaten die denken een god te zijn. Geen wonder als de paarse sekte als bezeten paarse zombies straks de straten op zullen gaan om het komend protest en 8 dec. proces te verstoren.


  Maak melding
 6. Hooggerechtshof in Venezuela is het ook zat dat de Europese bovenlaag daar de mensen uitzuigt en alle rijkdom op Zwitserse banken stalt. De armen zijn niet gelukkig met de situatie nu, maar willen voor geen goud die Europese uitbuiters weer aan de macht. Gerechtshof heeft dat goed begrepen.


  Maak melding
 7. Noorwegen en Venezuela zijn twee olierijke landen met een ongeveer even grote bevolking. De Noren hebben de olieopbrengsten belegd in een staatsfonds en zijn inmiddels het welvarendste en rijkste land van Europa.
  Venezuela heeft nog veel meer olie dan Noorwegen en de Venezuelanen leven in bittere armoede. Hoe kan dat???

  Het antwoord is dat Venezuela bestuurd werd en wordt door incompetente idioten. (Maduro was buschauffeur). Het tragische is dat de Venezuelanen hier zelf voor gekozen hebben. Domme mensen nemen domme besluiten en als ze spijt krijgen, zoals nu, dan zegt de machthebber dat ze pech hebben, maar hij blijft!
  Democratie werkt alleen in een volwassen ontwikkelde samenleving.


  Maak melding
 8. Voor Suriname en voor Venezuela kan de OAS een beslissende rol spelen om de Democratie en de Rechtsstaat
  te herstellen !

  De volksvertegenwoordiging buiten spel zetten in Venezuela is pure dictatuur !

  De onafhankelijkheid van de Rechterlijke Macht aantasten en dwarsbomen in Sranan, is pure dictatuur !

  PS : Alleen al een vernietiging van de Amnestiewet door het OAS Hof vd Mensenrechten, zou een enorme opsteker zijn voor de Rechtsstaat en de Mensenrechten in Sranan !


  Maak melding
 9. Ik heb nooit goed begrepen wat het heen en weer getrek is met het 8 december gebeuren. Er is al een internationaal onderzoek geweest en rapport opgemaakt. Lijkt mij dat nu het misdaden tegen de menselijkheid betreft dit toch bij het Internationaal Hof kan worden aangebracht. Voor hen heeft niemand onschendbaarheid en kan niemand om wat voor reden dan ook dwars liggen. Geen bevel op grond van welk artikel uit de Grondwet, geen (zelf)Amnestie want het Intwrbationaal Orgaan reageert op grond van Internationaal Recht welk boven ieder nationaal Recht staat.


  Maak melding
 10. Vraag maar eens hoe het gaat met de vrienden uot Equatoriaal Guinee. Die hebben nog nooit zoveel intersse gehad voor het Internationaal Rechtssysteem tegen corrupte dictators die dachten veel ongestraft te kunnen
  Wie weet eigenlijk hoe het gaat met een president en vice precident van een zuid amerikaans land die nog bij de inauguratie van de president van suriname zijn geweest? Volgens mij zaten die kort daarna toch in het gevang?


  Maak melding
 11. O La La……De Surinamers vinden alles goed wat de Pres
  doet.Want op straat gaan durven zij niet van laf zijn.De bange Luilakken en Poebroeken die gaan schijten op straat
  van angst om te gaan protesteren.
  Die Luilakken die Koekeloeren alleen achter hun gordijnen wie allemaal protesteert op straat voor Bouta.
  Daarom doet Bouta wat hij wilt in Suri. Want hij weet ,dat ze
  vreselijk bang zijn voor hem.Che!!!!


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES