zaterdag, april 20, 2024
HomeOnderwerpenJustitie en politieSporttest blijft loopbaancriterium bij Korps Politie Suriname

Sporttest blijft loopbaancriterium bij Korps Politie Suriname

-

Does Travel - naar Suriname

PARAMARIBO, 23 mrt – De zwaar gehekelde sporttest blijft criterium bij het Korps Politie Suriname, KPS. Een kort geding, aanhangig gemaakt door de Surinaamse Politiebond, heeft geen soelaas kunnen brengen. Politiemannen zullen zich moeten blijven onderwerpen aan de veel besproken sporttest. Het kort geding is afgewezen.

Volgens de rechter is de Surinaamse Politiebond niet bevoegd om de vordering tot stopzetting van de sporttest, in te dienen. Het bestuur van de vakbond heeft de leden aangeschreven om hen te informeren over het verloop van het kort geding. Immers zijn het de meeste leden die bezwaar hebben tegen de test. “De rechter heeft de vordering op formele gronden afgewezen”, stelt de vakbond.

Inhoudelijk is dus geen besluit genomen door de rechter. “De rechtsvraag staat dus nog recht overeind: is de sporttest en het hebben van een rijbewijs als benoembaarheidsvereiste (on)rechtmatig?” aldus de vakbond. Het aanvechten van de sporttest houdt er niet bij op. Er zal hoger beroep worden aangetekend. De sporttest werd tijdens de vorige regering Bouterse ingevoerd. Politieagenten werden ‘te dik’ bevonden.

opening
Fernandes Express
Caribbean Night

4 REACTIES
 1. ZE moeten niet alleen een sporttest doen maar een gedegen training in fatsoensnormen, een goede beheersing van de Nederlandse taal en last nu nog least; een degelijke training in gespreksvoering. Dora had het voorbeeld moeten geven maar ze was te zwaar voor de JOB.


  Maak melding
 2. Vitaal en mobiel zijn voor de politie is vanzelfsprekend. Of dat een deel voor bevoordering moet zijn, daar heb ik mijn bedenkingen over. Het moet in het beleid worden opgenomen om bepaalde specifieke gedragingen te bevorderen, anders heeft deze hele scenario geen zin.


  Maak melding
 3. Hahaha, die KPS probeert Ben Johnson, Carl Lewis en nog enkele van die Jamaicanen in te huren, hahahaha.
  Jamaica funk, that what it is hahahahaha.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES