maandag, juni 17, 2024
HomeNieuws uit SurinameJAP Airport Suriname vraagt om begrip voor ongerief

JAP Airport Suriname vraagt om begrip voor ongerief

-

Does Travel - naar Suriname

PARAMARIBO, 23 mrt – Na bijna 30 jaar is het sinds kort weer mogelijk om vanuit Suriname rechtstreeks te vliegen naar de Verenigde Staten van Amerika. Het rechtstreeks mogen vliegen naar de VS heeft erin geresulteerd dat ook de veiligheidseisen op de Johan Adolf Pengel International Airport te Zanderij vorig jaar verder zijn aangescherpt. Vanwege de internationale/ ICAO security standaarden is de drop-off zone bij de vertrekhal van de JAP Airport toen verplaatst. Door dit laatste is er voor de bezoekers van de Airport wat ongerief ontstaan.

Doordat er een veiligheidszone moest worden gecreëerd bij de vertrekhal, waarbij auto’s en andere voertuigen minimaal 30 meter van de incheckbalie moeten zijn verwijderd, is de drop-off zone verplaatst. Door de verplaatsing biedt de bestaande luifel van de vertrekhal nu geen bescherming meer bij regen. De NV Luchthavenbeheer vraagt bezoekers in onderstaand filmpje daarom begrip voor het eventueel ontstane ongerief.

“De luchthaven is momenteel bezig met een certificeringsproces en dat betekent dat wij gewoon moeten voldoen aan alle eisen die worden gesteld aan de luchthaven. Wat de zaak in een versneld tempo heeft gebracht zijn de rechtstreekse vluchten naar Amerika. Suriname moest gauw voldoen aan de eisen en toen is het besluit genomen om de maatregelen direct in te voeren zodat die vluchten naar Amerika snel uitgevoerd kunnen worden” aldus Luchthavenmeester Steve Vrieze van De NV Luchthavenbeheer.

Een tijdelijke oplossing bij de vertrekhal moet ervoor zorgen dat reizigers ook bij regenval normaal afgezet kunnen worden(FOTO onder). In de uiteindelijk gewijzigde situatie zal de luifel verder doorgetrokken worden zodat bezoekers bij regen niet niet nat worden, aldus de architect die belast is met de aanpassing.

opening
Fernandes Express
Passion in concert

22 REACTIES
 1. wat een zootje, eerst willen ze schijten dan gaan ze schijthuis bouwen. Dat weten ze toch al dat dit gaan gebeuren, waarom hebben ze geen maatregelen getroffen? Maar ja zo werkt het in SU. Kijken hoe lang het duurt, in SU tijdelijk oplossingen worden vaste oplossingen. dus niet verbaasd zijn als over een jaar niets veranderd.


  Maak melding
 2. Een international luchthaven lijkt op een Afrikaanse airport.

  De stoep is zo smal je amper met volle kar met koffers kan lopen. De ingenieurs komen zeker uit Afrika. Een international airport met groene zinkplaten. Liever konden ze bananenbladeren gebruiken zoals in butulesi !!!!

  De mensen die achter de balie’s werken hebben nooit geleerd om te groeten.


  Maak melding
 3. @jacopar.
  U hebt 100% gelijk. JAP lijkt idd op een Afrikaanse AirPort. Dit noem je toch echt geen airport. Het heeft totaal geen uitstraling. Vies en smerig!!!
  Ik was onlangs op St Maarten, nou dat is pas een AirPort. Jap is totaal niet mee te vergelijken. Dan vraag ik me af waarom
  daar wel en in Su niet. En dat is met vele dongen.
  Je hoort Surinamers vaak zeggen bijv. Waterkant is ontzettend mooi geworden of Jap is ontzettend mooi. Ze zijn niets gewend en nemen al vaak genoegen met kleine veranderingen. Waterkant heeft bijv. Nog steeds die ouwe kapotte straattegels etc,
  Su zal NOOIT voorruit komen!!!
  Dat is triest maar waar.


  Maak melding
 4. Op Schiphol sta je voor lul,bij de aankomsthal moet je buiten uitstappen en niet onder een dak,dus regen of geen regen.
  Daarna moet je een km lopen om bij het vliegtuig te komen.
  Waarover hebben jullie het nou!
  Als jullie niets te doen hebben ga maar pokeren lul.


  Maak melding
 5. En hoe moeten de mensen die “begeleiding” nodig hebben i.v.m een “handicap/ beperking” doen ???
  Met met geen woord wordt daarover gerept !!!

  Typisch in Suriname; en natuurlijk de onbeschofte houding van het personeel aan de bali !!!!


  Maak melding
 6. Jacopar
  De mensen die achter de balie’s werken hebben nooit geleerd om te groeten.

  Eigen persoonlijke waarneming
  Er wordt NOOIT gegroet. Zelfs de MP (lees militaire politie en dus geen MA2xPANG) weet niet wat groeten is. ZE kijken altijd zogenaamd toch maar ze stellen toch eigenlijk niet zoveel voor.
  Alhoewel de douane van USA zijn ook niet mals hoor dus ze proberen die amerkangs na te doen.

  Trouwens weet je wie ze Sranang amerkang noemen toen ik het hoorde schoot ik echt in de lach ja het zijn binnenland bewoners die zo genoemd worden.

  Wat wel moet voldoen aan de eisen is naast beleefdheid de snelheid afhandelen en adequaat antwoorden bij vragen.


  Maak melding
 7. U heeft iets tegen Afrika?

  Ga kijken op Schiphol. Je staat daar niet onder een afdak. Zelfs als je naar de parkeergarage loopt, sta je in het buitenlucht geheel onbeschermd tegen eventuele regenbuien.

  Maar blijf maar dom praten over Afrika…


  Maak melding
 8. Pak de trein naar Schiphol…die stopt op de luchthaven, roltrap naar boven en je staat in de centrale hal. Je komt geen meter buiten. Maar de meesten zitten liever met hun luie reet in een auto.


  Maak melding
 9. Op schiphol wordt je netjes behandeld en tenminste gegroet.
  Dat ze jullie met drugshonden opwachten is jullie eigen schuld. De lichaamsopeningen zijn niet bedoeld om drugs te vervoeren.


  Maak melding
 10. Franky R(@
  Van welke planeet kom je, hebben ze een nieuw Schiphol gebouwd, waar hebben ze die gebouwd dan, zielepoot. Je was zeker in 1950 voor het laatst daar.


  Maak melding
 11. Geeft niet als je een beetje nat wordt. Als je in Nederland nat wordt, wordt je gelijk ziek. Als je in Suriname nat wordt, wordt je juist gezonder.


  Maak melding
 12. Nieuw Schiphol?
  Ja, aan de Airlines…maar kom met de auto naar Schiphol en je mag door de regen lopen.

  En ik vlieg toch meermaals per jaar, dus ik kan goed vergelijken qua verschillende landen.

  Jij dus niet.

  @salamander
  Inderdaad kun je ook met de trein en blijf je droog. Maar dan moet je weinig tot geen bagage hebben


  Maak melding
 13. @ Franky R.

  Op Schiphol kun je ook droog naar binnen als wat geld over hebt voor parkeren.

  In de tropen regent het regelmatig wat harder en schijnt zin heftiger dan in Nederland. In de tropen kun je overal droog uit stappen en naar de vertrekhal.

  Bij een vergelijking is het zinvol het totale beeld in ogenschouw te nemen.


  Maak melding
 14. @ Sabato Franse,

  In Nederland wordt beslist niet elke klant beschermd en behandeld als een koning.
  Er zijn genoeg mensen van migranten afkomst die hun verhaal kunnen vertellen hoe onvriendelijk ze zijn bejegend door wit winkelpersoneel.


  Maak melding
 15. @Jojo,

  Als je maar betaald, dan kan dat inderdaad.

  Maar sowieso is het onzin om Schiphol als vergelijking te nemen zoals de Uber-domme Haco dat doet.

  Zanderij is geen hub zoals Schiphol


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES