dinsdag, februari 27, 2024
HomeNieuws uit Suriname'Meer kans op drugssmokkel door vluchten Suriname - VS'

‘Meer kans op drugssmokkel door vluchten Suriname – VS’

-

Does Travel & Cadushi Tours

PARAMARIBO/WASHINGTON, 18 mrt – De kans is groot dat drugssmokkel toeneemt, nu rechtstreekse vluchten worden onderhouden tussen Suriname en Verenigde Staten van Amerika. Dit stelt het Amerikaanse ministerie van Buitenlandse Zaken in haar jaarlijkse rapport over bestrijding van drugshandel en witwaspraktijken. Suriname wordt aangemerkt als een doorvoerland.

Drugs worden vanuit Zuid-Amerika via Suriname doorgevoerd naar Europa en Afrika Ook naar de VS gaat er wat, maar dan in veel mindere mate. Sinds vorig jaar kan weer rechtsreeks worden gevlogen tussen beide landen. Suriname kon na jaren weer voldoen aan de veiligheidseisen van de Amerikaanse luchtvaartautoriteiten. Het State Department vindt de aanpak van Paramaribo tegen drugshandel zwak.

Weliswaar wordt formeel stelling genomen tegen drugshandel. Volgens de Amerikanen komt er vrij veel corruptie bij publieke diensten voor. De meeste cocaïne gaat het land uit via vrachtcontainers. Ook worden vissersbootjes ingezet die de waar naar open zee vervoeren. Daar wordt het overgeladen op grote schepen. Suriname heeft vaker aangegeven dat de controle langs de uitgestrekte grenzen haast onuitvoerbaar is.

opening
Fernandes Express
Werken in de Caribbean

26 REACTIES
 1. De aanpak tegen drugshandel is zwak hier in Suriname, vind het State Department, gek hė met een veroordeelde drugscrimineel al president, die hielenlikker van der San, zal wel weer een andere mening ventileren met zijn onzinnige verhaaltjes en bekrompen denkwijze op starnieuws.


  Maak melding
 2. Hahaha, kletsverhaal van die Amerikanen. Op hin luchthavens is sowieso zeer strenge controle en vrachtcontainers naar de VS is te verwaarlozen. Die Amerikanen zitten achter Bouta aan, hahaha.


  Maak melding
 3. Het gehele Surinaams volk krijgt wederom te maken met de drugsvloek, die de oorzaak was van de binnenlandse oorlog. Schande voor anti paars, maar schade voor vele drugsdealers rondom de grote paarse lijdsman en baas, didibri wiens zoon gelukkig is opgesloten in de VS. Moge de Gerechtigheid en Waarheid voorgoed afrekenen met alle drugshandelaren en smokkelaars in paars verdoemd drugs doorvoer land Suribab. Land waar twee bij verstek veroordeelde drugscriminelen op handen worden gedragen door een groot deel van het volk. Het oerdom paars en geelzwarte volk dat misdadigers als leiders koos. Wo ka. Straks komen er ook voor passagiers uit Suribab 100% controles. Wal lijdt het volk sinds 1980 onder deze paarse duivels die oerdomme aanhangers van deze misdadigers aanbidden en vereren. Die misdadige aanhang van didibri en lonni doen waarschijnlijk ook zaken in drugs. Na drugs partij na wang vervloekte partij.


  Maak melding
 4. afgelopen woensdag is mijn vriend terug gekeerd uit suri. ,maar er was nergens controle op Schiphol..

  dus waarover praten we dan ,,, 100% controle …. niemand te bekennen hij zo kon doorlopen..


  Maak melding
 5. als bouta de grootste drugsdealer was van suriname dan was hij niet skeer geweest tot aan 2010.
  dino heeft een mega transport geregeld van 10 kg. en zit nu in the states.
  de grote drugsdealers zin van huis uit de hindostanen .
  al 45 jaar staan ze eenzaam aan de top als drugsdealers
  .


  Maak melding
 6. Prediker 9
  1Ook dit onderzocht ik grondig: Het feit dat gelovige en wijze mensen afhankelijk zijn van Gods wil; niemand weet of hij liefde of haat zal ontmoeten. Men weet niets van tevoren.

  —-Dus Meye en Misikeba zijn bedriegers in dienst van de drugsbaas didibri.

  2 Iedereen krijgt te maken met dezelfde ervaringen, of hij nu goed of slecht, godsdienstig of niet godsdienstig, werelds of gelovig is.
  3 Ieder deelt in hetzelfde lot en dat lijkt onrechtvaardig. Daarom doen de mensen slechte en dwaze dingen en kiezen zij hun eigen onverstandige weg, want het ontbreekt hun aan hoop; het enige dat de toekomst hun brengt, is de dood.
  4 Er bestaat alleen hoop voor de levenden. U kunt beter een levende hond dan een dode leeuw zijn!
  5 Want de levenden weten tenminste dat zij op zekere dag zullen sterven. Maar de doden weten van niets, zij hebben geen loon meer te verwachten. Er wordt niet meer aan hen gedacht.
  6 Wat zij tijdens hun leven deden (liefhebben, haten, benijden) is in het vergeetboek geraakt en zij hebben niets meer van doen met wat hier op aarde gebeurt.
  7 Ga daarom maar gewoon door met eten en drinken en wees er blij mee, want zo heeft God het altijd al gewild.
  8 Draag feestkleren en zorg dat u er goed verzorgd uitziet.
  9 Geniet van een gelukkig leven met de vrouw van wie u houdt gedurende de dagen van uw voorbijglijdende leven; want dat komt u toe in dit leven, bij alle moeite die u zich op aarde getroost.
  10 Doe uw best bij alles wat u doet, want in de dood waar u naar toe gaat, bestaat geen werk, geen voorbereiding, geen weten en geen begrijpen.

  11 Opnieuw keek ik over de aarde en ik zag dat de snelste man niet altijd de wedstrijd wint, dat de sterkste niet altijd als overwinnaar uit de strijd komt, dat wijze mensen vaak arm zijn en mensen met grote vaardigheden niet als vanzelfsprekend beroemd zijn. Alles komt neer op geluk; op het juiste moment op de juiste plaats zijn.
  12 Een mens weet nooit wanneer hem iets zal overkomen. Hij is als een vis die in het net wordt gevangen en als een vogel die in een strik komt vast te zitten.

  13 Bij het observeren van het menselijke doen en laten, maakte ook het volgende een diepe indruk op mij:
  14 Een klein stadje met slechts enkele inwoners werd belegerd door een koning met zijn leger.
  15 In dat stadje woonde een wijze, arme man, die wist wat er moest gebeuren om de stad te redden en op die manier kon de stad de dans ontspringen. Maar niemand dacht eraan hem om raad te vragen.
  16 Toen besefte ik dat (ook al is wijsheid beter dan kracht) de wijze man als hij arm is, veracht wordt en de mensen zijn woorden niet op prijs zullen stellen.
  17 Maar toch zijn de rustige woorden van een wijze man beter dan de kreten van een koning van dwazen.
  18 Wijsheid is beter dan oorlogstuig, maar één dwaas bederft veel goeds.


  Maak melding
 7. Oproep aan de president van de republiek Suriname.
  Geachte president kunt u ingrijpen in de toenemende drugs transporten naar europa? Ons geliefd Suriname krijgt een zeer slechte naam in de internationale betrekkingen. heel hartelijk dank voor uw ingrijpen.


  Maak melding
 8. @Jep Sranang; wattt, je Wilt zeker dat ik me brood verlies noh, ik doe “neks fout” a People lob mie, ik ben bezig in het binnenland, dus doe niet moeilijk en stel je ook geen moeilijke vragen. Heb je ruimte in je koffer, buik en of een andere gaat, we helpen je als je ons helpt…begrepen zo werkt dat ding…alla ollo musu vul, daarom krijg ik almost alle stemmen van dikke negerinnen en neger, maar ook koelie en jampas de in a spel, alleen leid ik veel verlies..dus..doe je ding.


  Maak melding
 9. Meer dan logisch een land dat geregeerd word door een veroodeelde president voor drugs en als toetje ook nog verdacht word van moord. Zoon lief hoofd van de veiligheidsdienst wederom gevonnist voor drugs.Wat kan je anders verwachten ?De doorsnee labiele surinamer vind dat ook OK.Als wij deze wanstoestanden collectief goedkeuren zullen wij de tol moeten betalen.Tra fassi no de.


  Maak melding
 10. Zolang wij een drugssmokkel faciliterende regering in Suriname hebben, zien ze mij niet in Amerika, ik had al geen zin in de 100% controle op Schiphol en ik heb al helemaal geen zin in een 200% controle in het Amerika van ‘the pu$$y grabber Trump’; ik wil elke Surinamer, die van plan is naar Amerika af te reizen, aanraden genoeg vaseline mee te nemen, al jullie lichaamsholten zullen zowel met röntgenstralen als met een endoscoop diepgaand onderzocht worden.


  Maak melding
 11. Lijkt me sterk deze klootzakken weten precies wat er meestal in de wereld gebeurt.Waarover lullen ze.Ze zijn in staat de maan te bezoeken en drugs en wapens door te laten wanneer het ze uitkomt en nu gaan ze lullen over SWITI Sranan.Gelukkig hebben ze DIK TRUMP als president en gelukkig hebben ze het druk met Turkije, Rusland,Midden Oosten en nu komen Noord Korea,China and who knows erbij.Er zullen nog velen van hun kids doodgaan,ze sturen ze toch zelf om landen binnen te vallen.


  Maak melding
 12. Suriname wordt in de USA omschreven als een corrupte staat waarin veroordeelde drugscriminelen zijn benoemd tot in de hoogste regeringsposten.

  Surinamers die denken dat de 100 procent controle op Schiphol al vernederend is, zullen zeker niet met een SLM vliegtuig willen aankomen op een USA airport.

  Suriname is onder Bouterse verworden tot de ultieme criminele bananenrepubliek.


  Maak melding
 13. Het wordt spannend, dus Dino kan zijn drugs van uit de gevangenis in de U.S.A distribueren, wat een vooruitgang.
  Ding mang hebie boi.


  Maak melding
 14. Nu kijken of Sranang mangs drugs durven te smokkelen in hun lichaam of via de zgn luchtbrug.
  Kijken hoe hoog de straffen zijn want Amerika is geen Holland.

  Dus wie durft om iets in hun lichaam mee te nemen?


  Maak melding
 15. Die Amerikanen handelen zelf in drugs, denk maar aan de Iran contra affaire waarbij ene hoge militaire piet Oliver Xxxx grote hoeveelheden drugs uit Nicaragua verhandelde om illegaal acties tegen Iran te kunnen betalen.
  Waar de Yankees werkelijk bang voor zijn is dat SLM vanuit het laadruim (of gewoon verstopt in de wc-afvalbak) een pakketje in de oceaan dropt wat door handlangers kan worden opgepikt.


  Maak melding
 16. @ Drugs worden vanuit Zuid-Amerika via Suriname doorgevoerd naar Europa en Afrika Ook naar de VS gaat er wat, maar dan in veel mindere mate??

  Ik dacht kortgeleden te hebben gelezen dat er een samenwerking zouden plaatsvinden met de Amerikanen inzake ( controle ) in-en uitvoer.

  Dan zou je eerder denken aan afname- dan toename betreffende kwestie.


  Maak melding
 17. Goede zaak,als de CIA over de hele wereld drugs smokkeld om hun cliënten te voorzien,moeten anderen aan de zijkant blijven staan kijken,hoe de vieze staten zich verrijken,da ju na wan boeritjie,de vraag naar cocaïne in Amerika is gigantisch,laten zij van dat lekkere spulletje afblijven,maar dat kunnen zij ook,het is vraag en aanbod,als de Duivelse kinderen hun geweten willen sussen,omdat ze anderen zoveel leed en ellende hebben bezorgd(denk aan de verschillende oorlogen om sommige landen moedwillig leeg te roven)Allah slaapt niet,geef ze wat ze willen en vernietig ze,inshallah


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES