woensdag, februari 28, 2024
HomeNieuws uit SurinameDirecteur Energie Bedrijven Suriname geschorst

Directeur Energie Bedrijven Suriname geschorst

-

Does Travel & Cadushi Tours

PARAMARIBO, 18 mrt – Rabindre Parmessar is geschorst als directeur van Energie Bedrijven Suriname, EBS. De voormalige parlementariër voor de Nationale Democratische Partij is in ongenade gevallen bij zijn superieuren. Hoewel hij reeds geruime tijd op de schopstoel zat, was er niet meteen aanleiding voor drastisch ingrijpen. Parmessar heeft daar nu in hoogst eigen persoon voor gezorgd.

In elk geval wordt het als reden aangevoerd. Het afsluiten van de energievoorziening aan het Diakonessenhuis in Paramaribo blijkt achteraf een onvergeeflijke misser. Volgens EBS heeft het ziekenhuis een te grote achterstand opgelopen in de betaling. Na aanmaningen is overgegaan tot het knippen van de stroomtoevoer naar een aantal afdelingen van het ziekenhuis. De kritiek vanuit de samenleving was niet mals.

Kritiek die zeker regeringspartij NDP op dit moment kan missen als kiespijn. Het kan er bij de critici niet in dat tot een dergelijk besluit wordt overgegaan waar het een ziekeninstelling betreft. De bestuursraad bij EBS heeft Parmessar nu voor een maand geschorst en het heeft er veel van dat hij niet terugkeert. Rabindre Parmessar maakte ooit naam als directeur en ‘redder’ van het failliete Academisch Ziekenhuis Paramaribo.

opening
Fernandes Express
Werken in de Caribbean

50 REACTIES
 1. Dit soort tafrelen kun je zien aankomen, daar je een ondeskundig individu plaatst op een post als directeur, alleen omdat deze misleider als een Parmisser geliěerd is aan die paarse boevenpartij.
  Zo zie je meerdere hoge functies op posten die Ndpers zijn, maar totaal niet functioneren en ongeschikt zijn.


  Maak melding
 2. Hahaha, een bok in het nauw maakt rare sprongen hahaha.
  Ouwe bok Boota laat een van z’n kontlikkers ontslaan, terwijl hij die man die geen geld overmaakte naar het ziekenhuis niet ontslaat, hahaha.
  Zeg nou zelf, wie heeft meer schuld? Die man die het geld niet heeft overgemaakt (zijn plicht) of die man die wanbetalers afsluit (zijn plicht), hahaha.
  Het begint te gisten en te stinken binnen de NDP, hahaha.


  Maak melding
 3. Met de dag worden de problemen groter. Veel geplaatsten gaan het einde aanzien komen en de laatste beetjes die gestolen kunnen worden achter overdrukken.

  De kist is helemaal leeg. DSB is leeg gehaald, Newmont en Staatsolie leveren minimaal en dus is er geen eind aan de tunnel. EBS is failliet omdat de staat niet betaald en zij Staatsolie niet kan betalen.

  Parmessar kan niet langer de ellende van EBS verstoppen het geen gaat leiden tot stroom onderbrekingen als het Alcoa uitkomt.

  Het licht gaat uit.


  Maak melding
 4. Dit verbaast mij in iedergeval niet.
  Overal waar Permessar de leidig krijgt denkt hij dat het bedrijf van hem is dat hij onder en boven de wet staat.

  In zijn periode als directeur van het AZ was zijn gedrag niet anders.

  Leidinggevende schrobberen en zich van niemand iets aantrekken.mag ontslag.

  Net niet oneervol omdat hij volgens zeggen een flinke greep in de kas had gedaan.

  Eens een boef altijd een boef! Weg ermee. 🙂


  Maak melding
 5. De Volkspresident stuurt Eigen partij mensen weg wanneer ze buiten de streep gaat. Wat heb ik altijd gemist bij andere rotte partijen ter wereld.


  Maak melding
 6. De paars vervloekte, de nationale doden partij, lijder en corrupte trawanten verdienen het om na onderzoek levenslang achter de tralies te verdwijnen en alle gestolen goed van land en volk terug te betalen. Het komt NOOIT meer goed, althans niet voor de komende generatie goed. Misdaad, leugen en bedrog regeren in de harten van deze elite corrupt rijk geworden ndper’s. Vervloekt zijn ook de aanhangers die deze misdadigers, leugenaars en rovers aanbidden. Wo ka.


  Maak melding
 7. Maar hij krijgt een vette bonus en uitkering voor de rest van zijn leven.

  Dus zogenaamde .. Doen alsof .. Het domme volk trapt toch overal in.


  Maak melding
 8. er zullen van te voren harde afspraken zijn gemaakt om bouta’s nieuwe energie regels in te voeren en te handhaven
  energie van een ziekenhuis afsluiten hoe duivels ben je dan
  deze man heeft geen beschaving en trots en hij zal wel ergens anders een goed verdiende portemonnee toe gespeeld krijgen


  Maak melding
 9. ik heb altijd gezegd,, dat de n d p bende een kliek is van alleen ja knikkers, huigelaars, foetoe boys zwarte figuren ..

  alle geld wolven zo als de hindoestanen die ze zijn, worden langzaam aan uit-ge-knik-kerd.

  kijk maar naar de djoeka’s allemaal worden weg gesaneerd..

  suriname wordt gedelegeerd door domme stomme niks nuttigers die zich zelf blaka-mang / afro nakomelingen noemen..

  de rest van het volk wordt als echte foetoe boy gebruikt, het lantie apparaat is bij uitstek een blakamang domein in loon dienst voor de blakas..

  allemaal best betaalde loon trekkers, vaste maand inkomen voor het niks doen..

  de tijd zal het leren , hoe erger het gaat worden….


  Maak melding
 10. in 2020 zullen ze toch weer op djengiz khan gaan stemmen.
  gelukkig is suriname niet groter als een pisvlek op de landkaart dus verkassen uit su is een optie.


  Maak melding
 11. Die Parmessar gedraagt zich net als de moordenaar die hem ooit binnen heeft gehaald. Hij moet gedeporteerd worden naar Ned en in Gouda als koffiedame in de gemeente tewerkgesteld worden. Zielige hoopje kontlikker dat hij is. Hij is nooit genezen van de klap die hij ooit van Tarantula gekregen heeft, daarom gedraagt hij zich ook als een van de grootste misdadigers van deze eeuw..hoe kan je in je poephoofd halen om de stroomvoorziening van een ziekenhuis af te sluiten….tori mai keh poedhie maro.


  Maak melding
 12. Prediker 10
  1Dode vliegen zullen zelfs een pot zalf doen stinken. Ja, een kleine dwaasheid kan veel wijsheid en aanzien tenietdoen!
  2 Het hart van een wijs man laat hem het goede doen, maar het hart van een dwaas leidt hem naar het kwaad.
  3 Waar de dwaas ook heen gaat, steeds ontbreekt het hem aan verstand, zodat iedereen merkt dat hij een dwaas is.
  4 Als u van uw meerdere de wind van voren krijgt, neem dan niet uw ontslag. Een rustig optreden kan fouten voorkomen.
  5 Er is nog een slecht ding dat ik zag toen ik de wereld in het voorbijgaan bekeek, een droevige zaak, die koningen en heersers betreft:
  6 Ik heb gezien hoe onnadenkende mensen groot gezag kregen en verstandige mensen hun verdiende ereplaats werd onthouden.
  7 Ik heb zelfs dienaren zien rijden, terwijl vorsten te voet gingen als dienaren.

  Alle ndper’s zijn dwaas van leider tot paars slaafse aanhanger, religieus of niet. Paars dwazen zijn het allemaal.


  Maak melding
 13. De Surinaamse economie is verworden tot een spelletje afwentelen van je financiële problemen op de volgende in de keten met de overheid als aanstichter van dit spel en grootste wanbetaler.

  Niet betaald krijgen voor geleverde diensten schijnt nu is Suriname de normaalste zaak te zijn met desastreuze gevolgen voor alle bedrijven.
  Het resultaat: de facto zijn alle parastatale bedrijven, ziekenhuizen, banken en de overheid failliet.

  Ik ben geen fan van Parmessar , maar hij wordt nu als zondebok geslachtofferd terwijl overheid de boosdoener is.
  Zo langzamerhand blijven er maar weinig zondebokken over. Wie is de volgende ? Elias van staatsolie ?
  Als alle directeuren zijn ontslagen, geschorst of weggestuurd om gewijzigde beleidsinzichten blijft de overheid als echte schuldige over.


  Maak melding
 14. Dit mag nooit en te nimmer gebeuren. ook al zou er een betaling achterstand zijn..

  Ze hebben echt een zonnesteek opgelopen . die gasten. Terecht dat ze eruit geschopt zijn/worden Wat een debielen zeg!

  Stel dat men juist op dat moment bezig waren met operatie’s, wat dan. Nou weet ik toevallig dat er noodstroom aanwezig moet zijn, maar dan nog. .

  Dit is echt olie, olie dom


  Maak melding
 15. Ach dodson en de r.v.c. zullen worden terug gefloten worden zoals altijd
  Hoe kunnen ze een coca-smokkel van tonnen euro’s vriend van de baas zoiets aandoen.
  Ze moeten maar uitkijken dat zij niet worden afgezet Door de opgeblazen baas.


  Maak melding
 16. Rabindre Parmessar is opgeofferd om de samenleving te sussen. hoe wil de regering de 100 miljoen srd die EBS nog moet innen oplossen. wat is er met de mensen die voor Rabindre Parmessar daar hebben gewerkt gebeurd. was daar niet voor een groot bedrag aan geld en goederen verkwist/verduisterd/gestolen. is dat allemaal in de doofpot gestopt. je hoort daar niets meer over. welke onbekwame figuur moet daar de misstanden nu “onder de pet houden”


  Maak melding
 17. Omdat leiders,regeringen,de gewone burger (VAAK en op elk gebied) boven zijn stand leeft.De mens is niet te verzadigen,heeft een onrustige,kwaadaardige geest die in hem huist.Een volk dat niet geleid wordt raakt verwilderd en leeft losbandig zoals zijn Leiders.Het kwade in de mens neemt de controle over hem en dat in het eens zo gemoedelijke Suriname.Wie kan deze onrust terug draaien…wat moet er gebeuren? Suriname moet zich ontdoen van de onruststokers..


  Maak melding
 18. Hiermede worden wel diepere problemen van Suriname, mijn geliefd geboorteland, blootgelegd.

  In de eerste plaats het beperken van gezondheidsrisico’s. Elk zichzelf respecterend ziekenhuis hoort noodaggregaten in huis te hebben. Zodra de stroom uitvalt nemen deze noodaggregaten de stroomvoorziening over. Dit is het bewijs dat de Surinaamse ziekenhuizen niet beschikken over deze voorziening. Denk aan de gevolgen voor operaties en beademingsapparatuur, om enkele voorbeelden te noemen.

  In de tweede plaats is dit een bevestiging van de lage denktrant van onze Surinaamse ambtenaren.
  Gebleken is dat het Diakonessenhuis per abuis gekwalificeerd is als “klein economisch verbruiker” en niet als sociale instelling. Het moet toch elke domme ambtenaar zijn opgevallen dat geen enkele klein economisch verbruiker miljoenen SRD aan stroom per maand verbruikt en dat er in dit specifiek geval iets fout zit. Aan de andere kant moeten wij deze ambtenaar bedanken voor zijn fout, die de druppel was, om de emmer voor de val van Parmessar te doen overlopen.

  En als ik zeg dat ik bang ben geworden om mijn vaantie in Suriname door te brengen vanwege de slechte gezondheidszorg en de hoge criminaliteit, worden Surinamers boos op mij.
  O, Suriname, in de jaren 60 toonaangevend in Zuid Amerika: wat ben jij laag gevallen.


  Maak melding
 19. @Hermien; alles goed met je? Ben je bekeerd

  …stimuleer je achterban en elk volwassen persoon van jou achterban over te lopen naar bijv VHP…en ik vergeef je je zonden, Amen!


  Maak melding
 20. Wegwerken met een levenslange vette uitkering om de volgende paarse graaier te accomoderen en de allerlaatste SRD’s uit de staatsruif ter vreten.


  Maak melding
 21. Niet Parmissar moet geschorst worden maar het hoofd technische dienst cq /finanaciele dienst die de opdracht hebben gegeven tot afsluiting !!!! ,zonder toestemming van de Directeur !!
  Trouwens, Diaconesse Ziekenhuis heeft jarenlang de “EBS” bedonderd en opgelicht, door deze aansluiting als voor “een kleinbedrijf” te doen aansluiten !!!


  Maak melding
 22. De Surinaamse vuile was van Bouterse komt vroeg of laat wel naar buiten.

  NDP zal het in 2020 niet redden, behalve als men weer Pakketten gaat uitdelen en die mensen als slaven gaat benaderen.

  Meneer Sno mag ook zijn biezen pakken met de verkeerde cijfers die hij heeft.


  Maak melding
 23. Eemn maand schorsing en dan? De nieuwe directeur gaat een vrijbrief geven aan alle wanbetalende ziekenhuizen?

  Van bijna-president tot minister tot de schopstoel nu. Van de NDP moet hij de trap afdalen. No names, no faces zei z’n leider.


  Maak melding
 24. En nu maar afwachten of het ziekenhuis alsnog de achterstallige EBS rekeningen betaald. Het geld is er niet , maar zal per slot van rekening toch ergens vandaan moeten komen.

  Rabindre Parmessar heeft voorlopig het gelag moeten betalen, maar mogelijk is dat hij ook opzettelijk en bewust heeft gehandeld omdat hij een signaal heeft willen afgeven, dat het met deze regering toch niets wordt. Anderzijds zie ik niet dat deze man verkeerd heeft gehandeld door de stroom-voorziening van het ziekenhuis af te sluiten aangezien het zakelijk en disciplinair belang van de EBS immers voorop staat. Het lijkt mij niet onwaarschijnlijk dat de voorlopige schorsing van Permessar wellicht op andere motieven berust.


  Maak melding
 25. @John

  Om Suriname een beetje te verdedigen. Alleen voor de essentiële functies zijn Noodstroom aggregaten beschikbaar.

  Feit is wel dat er niet goed nagedacht wordt als er opdrachten uitgevoerd worden. Technici voeren vrij wel blind uit wat opgedragen wordt door niet materie deskundigen.

  De gevolgen zijn:
  >> Ziekenhuizen die gedeeltelijk afgesloten worden van het stroomnet.
  >> Gemalen die bij hoge waterstanden niet functioneren omdat geen brandstof is.
  >> Staatsolie dat down gaat omdat er problemen zijn in het EBS net terwijl het zelf een heel forse (noodstroom0 powerplant exploiteert.

  Helaas zijn de managers zonder inhoud de baas en wordt goed nadenken gestraft.


  Maak melding
 26. EBS heeft enkele afdelingen van stroom afgesloten, dus niet het hele ziekenhuis.
  Ze moeten DNA afsluiten. Daar komt laatste jaren niets goeds vandaan.


  Maak melding
 27. @Django,

  Lees goed! Niet het hele ziekenhuis, maar een paar afdelingen werd van stroom afgesloten. Dus niet waar behandelingen en operaties plaats vinden, lijkt mij.

  Ja, waarom zou AZ geen ernstige waarschuwing moeten krijgen? Ook zij moeten betalen, net als die andere ziekenhuizen, net als iedereen.


  Maak melding
 28. LEES GOED ! Sranan is FAILLIET gemaakt door de machthebbers ! !

  Dit soort idiote problemen zullen steeds meer voorkomen, helaas voor het VOLK !

  De machthebbers moeten ophoepelen !

  PS : Srafteng psa keba, stop nieuwe slavernij !!


  Maak melding
 29. -Parmesser is directeur van de EBS, en ja hoor,, Abrahams zit in de rvc en deze heeft het ook voor het zeggen.
  Deze twee heren hadden een tijd terug problemen met elkaar.
  Gek genoeg is deze Abrahams ook nog adviseur van Bouterse, twee banen dus.
  Parmesser is directeur en is niet de persoon die opdracht geeft om stroom af te sluiten.

  Zie maar weer hoe men aan het volk denkt, ze mogen namens Bouterse gewoon dood vallen, dit terwijl de overheid zijn schulden niet op tijd betaald.

  Het is in ieder geval een NDP probleem, en toch zal men de Front weer de schuld geven.

  Door het waardeloze beleid van Bouterse krijg je zulke toestanden.
  ==Ik hoop dat ze met z’n allen die het land vernietigen letterlijk verscheurd worden door leeuwen en opgevreten worden.


  Maak melding
 30. -Wat er ook speelt is dat er iemand graag directeur wil worden bij de EBS en deze persoon heeft Parmesser zwart gemaakt.
  Hier speelt politiek een vieze rol, maar dit heeft niets te maken met het afsluiten van energie van het ziekenhuis.

  Het wordt nog spannend


  Maak melding
 31. Ik weet de oplossing voor dit probleem, hahahahah

  tegenwoordig kan je sommige mobieltje draadloos opladen.

  Dus, gewoon een abonnement bij Essent en in geval van stroom uitval, de boel draadloos opladen.

  Qi-technologie heet dat.

  probleem opgelost,,,hahahahh


  Maak melding
 32. De 8 december slachtoffers waren door velen gewaarschuwd om nooit van hun leven met didibri in zee te gaan. Enkelen werkten voor hem waren zijn revo perschef, revominister, revoadviseur, revomilitair, revoarts of gewoon revobevriend uit bewondering voor deze revoduivel. Hij heeft het gros van hen, gewoon voor de gek gehouden, met zijn revo visie van toen en nu wederom sinds 2010. Oerdom (Tienduizend malen) zijnde paarse debielen namen de waarschuwingen niet in acht, no stem tapoe a revo didibri. De afgelopen zes en een half jaar maakt het paars verwoestend financieel, sociaal moreel wanbeleid overal leed. Vervloekt zijn moordenaars en allen die moordenaars de handen opleggen, aanbidden, vereren en uit hebzucht uit hun klauwen vreten. Ieja ,vervloekt zijn ook allen die hebben gestemd op moordenaars, gelovig of niet, wo ka.


  Maak melding
 33. Het zou van daadkracht getuigen als @ Damsco, @ Parbo,
  @ To{do}tRt, @ Paraman, hun invloed aanwenden … er voor zorgen … dat de schorsing van abanie Par … misser { top mislukkeling } per direct wordt ingetrokken.

  Rommel in de jungel …. Nationale Dieven Paleis staat op instorten !!!!


  Maak melding
 34. Een beddenhuis waar doorgaans de armsten van dit land worden verpleegd energie onthouden is uitermate laf en mogelijk ieglijk ook nog racistish!


  Maak melding
 35. START met het OPPAKKEN van de managers en ex-managers van EBS, die gemeenschapsgoederen hebben verduisterd !

  Tot nog toe worden zij op ONWETTIGE WIJZE door de politieke bende van machthebbers, BESCHERMD !

  Net zoals bij het Openbare Werken CORRUPTIE-schandaal, worden politieke VRIENDEN/toppers
  NIET OPGEPAKT en VEROORDEELD !

  PS : het door de machthebbers veroorzaakte FAILLISSEMENT zal steeds meer en heviger gevoeld worden door het gehele Volk !

  De gehele economie staat stil en is helaas VERNIETIGD door ERNSTIG WANBELEID !

  PARMESSAR wordt geofferd om zware conflicten binnen de Machthebbbers-kliek uit te vechten !
  Wie krijgt uiteindelijk de Afobakadam in prive-bezit ?????


  Maak melding
 36. Doekhie komt nu ongenuanceerd op voor zijn NDP vriend en denkt dat de president niet op de juiste wijze geinformeerd is en dat men gezocht heeft naar een stok om te slaan.

  De verdeeldheid komt er aan want weer zal de president moeten zwijgen en Parmessar het zwijgen moeten opleggen zodat hij niet uit de school klapt.

  Het land vraagt om duidelijkheid en gaat die niet krijgen. Het land kan haar conclusies trekken.

  Het buitenland kan haar conclusies trekken nu in de VS de President als leider van een criminele organisatie is weg gezet.


  Maak melding
 37. Parmisser heeft ooit gezegd dat Dokson ongeschikt zou zijn als mini ster. Nu meemt Dokson wraak door de Raad van Commissarissen onder druk te zetten.


  Maak melding
 38. parmessar

  vandaag heb jij de rekening gekregen
  weet hoe je de ondernemer chiragally hebt willen kapot maken omdat hij npe er is

  kies joe mars mooi
  vaarwel politiek ndp cadaver bye bye


  Maak melding
 39. Persoonlijk vind ik dit onterecht, ziekenhuizen moet ook haar verplichtingen nakomen ook iedere burger.

  Dit was een aanmaning maar niet de cruciale afdelingen werden getroffen maar enkele niet belangrijke afdelingen binnen een ziekenhuis. Dit mag, hier is niks mis mee.

  Hoe wil je anders de betalingsachterstanden innen????


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES