donderdag, februari 22, 2024
HomeOnderwerpenEconomieSuriname heeft geen geld voor voorlichting over gele koorts

Suriname heeft geen geld voor voorlichting over gele koorts

-

Does Travel & Cadushi Tours

PARAMARIBO, 27 feb – Suriname beschikt over te weinig middelen om een behoorlijke voorlichtingschampagne te kunnen voeren over gele koorts. Dit zegt Lesley Resida, directeur van het Bureau voor Openbare Gezondheidszorg, BOG. Internationaal, en vooral uit de Verenigde Staten van Amerika, wordt groot alarm geslagen. Suriname reageert er bescheiden op.

Dat het er zo aan toe gaat heeft niets te maken met gebrek aan verantwoordelijkheidsgevoel. Resida zegt tegenover de Ware Tijd dat behalve geld, ook de mate speelt waarin de ziekte zich ontwikkelt. Met de weinige middelen die het bureau ter beschikking heeft wordt getracht zoveel mogelijk het maximale te bereiken. Voorlichting en voorzieningen zijn wel beschikbaar, maar dan beperkt.

Slechts een selecte groep kan worden voorzien. Het gaat dan om personeel bij grensposten, vliegmaatschappijen, gezondheidsdiensten en op de internationale luchthaven te Zanderij. Volgens Resida moeten prioriteiten worden gesteld als het om maatregelen gaat tegen het binnendringen van het gelekoortsvirus. Het BOG bekijkt toch nog mogelijkheden de hele samenleving voor te lichten.

opening
Fernandes Express
Caribbean Party

23 REACTIES
 1. Suriname heeft vooral last van de paarse koorts oftewel de paarse criminelen plunderen het land. Het enige medicijn tegen de paarse koorts is deze regering wegjagen. Zo niet ,
  Wo Ka


  Maak melding
 2. Dat wordt weer lenen,de zoveelste dan. Voor nodeloze zaken die in niemands belang liggen zoals kranslegging bij een monument dat ons meer doet denken aan een criminele daad ,de illegale revo van drugsmaffia bouta,is er wel geld om te vermorsen.


  Maak melding
 3. Wanneer heeft een land geld voor dit soort belangrijke zaken, als ne-Gers aan de macht zijn, wanneer, welk land met een nee-Gers clubje heeft ooit welvaart aan de bevolking gebracht. Vandaag feesten en morgen zout bij de buren lenen, stelletje poepzooi.


  Maak melding
 4. Beste meneer Resida,

  De gouddelvers en hun aanhang in het binnenland die vrij door Paramaribo reizen en Brazilië zijn een groter gevaar.

  Van toeristen die uit gebieden met Gele Koorts komen kan men maatregelen zoals verplichte vaccinatie invoeren. Geen vaccinatie= geen entree in het land.


  Maak melding
 5. Dat het economisch niet lekker loopt in Suriname is ons allemaal duidelijk. Het zelfde geldt voor de situatie in het buurland Brazilie. De mondiale crisis m.b.t. tot olie, goud en grondstoffen treffen ook de Braziliaanse economie ook zeer zwaar. Maar zo zie je maar weer. Een groot aantal media in Suriname zijn nog niet doordrongen van de maatschappelijke verantwoordelijkheid die ze hebben te dragen. De radio / tv-stations, kunnen mijn inziens per dag een uur van hun zendtijd kosteloos beschikbaar stellen voor voorlichting aan de bevolking.


  Maak melding
 6. Men moet in Suriname kleurrijk ‘outside the box’ gaan denken; onze paarse idioot moet, net als die oranje Amerikaanse idioot, vaker gaan twitteren, onze paarse idioot verstuurt dan een paar twitterberichten naar zijn paarse aanhang en vraagt hen het bericht door te sturen naar hun bonte, kleurrijke Surinaamse familie. Op die manier zal een groot deel van de Surinaamse bevolking heel goedkoop voorgelicht kunnen worden over gele koorts.


  Maak melding
 7. de vraag is, waar is al het geld
  misschien in de zakken van familie bouterse?
  spuit die paarse rat in met het gele koorts virus
  op een paar losers na zal niemand huilen


  Maak melding
 8. Heel veel oerdomme paars verdoemde paria’s gaan de paarse ka worden. Van al die valuta leningen is er binnen no time geen cent meer over, wel hoge rente en wo pai deng mi ka moro megaschulden. Binnen zes jaren hebben de paarse lijder die volk en verdoemde paarse aanhangers doet lijden, samen met zijn roverheid gezorgd voor nog meer armoede, werkeloosheid, misdaad, kortom paars geestelijk en moreel verval vanaf de top van dit land tot de laagste paarse rat die van baas zijn vuilnisbelt, de paarse schijt en pis eten en drinken vol leugen, corruptie en kommer en kwel. Na demonen Partij in zijn geheel van top tot teen is de vloek die het land teistert.


  Maak melding
 9. @ Waar is het geld!! Ik hoop dat er wel iemand is, die al het geld van de rioolratten afpakken en in de reet van de grootste Awarierat volstort met een gummistok, totdat het uit zijn smoel uitpuilt!!!


  Maak melding
 10. Geen geld..????….maar wel geld voor een zware delegatie van ministers naar Tapanahony. Dit typeert wederom het hersenloze paarse wanbeleid, waardoor een heel volk tot de bedelstaf is verheven.


  Maak melding
 11. @@ KOOS!! het zijn krabdagu’s!! alleen krabdagu’s schijten paars!! nadat zij zelfs de stront van soortgenoten opvreten hebben!! Het zijn hyena achtigen!!! Vaak zie je ze op straat dood gereden en helemaal verpletterd! en stinken!!!!!! MI Gado, je wilt echt niet in de buurt komen, vooral als de zon om een uur of 1 heel erg vel is, nadat het geregend heeft!! en dat beest ligt al een paar dagen dood op straat!!


  Maak melding
 12. Als de verkiezingen naderen dan heeft deze partij wel staatsmiddelen volop ter beschikking om gratis bruine bonen met zoutvlees te verstrekken aan die ongeschoolde stemmers.

  Maar geld voor belangrijke zaken is plotseling verdampt !!!!

  Wo ka moro wang dei wo njang ka ini a kondre !!!!


  Maak melding
 13. Lieve mensen dat geld dat geleend is een deel zit aan een kant, wanneer de verkiezing nadert dan ga je die paarse dagu hebi’s zien hoe ze die paarse ezels gaan pakken met geld pakketten grond uitgiften. Dang gaan ze blaffen dat er geld is. A moni lusoe. Toch hoor je mensen vertellen dat het goed gaat in het land. Je gaat die djunki’s zien en zo worden ze gepakt. Centralebank kan ervan mee praten. Lening op lening voor de verkiezing straks. Ding bongro bita paarse ratten.


  Maak melding
 14. Poema ,ik vind je een rioolrat.

  Je weet Zelf niet in welk land je leeft

  Ik kan je alleen maar zielig vinden.

  Zou je niet beter aan je moeder kunnen vragen wie je vader is?
  .Je hebt de boodschap nog steeds niet begrepen.Het zal ook niet meer komen.Daar ben je te stom voor.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES