donderdag, april 11, 2024
HomeFotoStaatsgreep Suriname vandaag 37 jaar geleden

Staatsgreep Suriname vandaag 37 jaar geleden

-

Does Travel - naar Suriname

Een vrouw loopt langs de plek waar op 25 februari 1980 het hoofdbureau van de politie in Paramaribo werd opgeblazen met granaten, geschoten vanuit een militaire patrouille boot op de Surinamerivier. Dit gebeurde tijdens de Sergeantencoup oftewel de staatsgreep in Suriname die Desi Bouterse en Roy Horb met 14 collega-sergeanten, ‘de Groep van 16’ genoemd, vandaag 37 jaar geleden pleegden.

De plotselinge staatsgreep van de officieren werd massaal gesteund door het Surinaamse volk en omgedoopt tot ‘Revolutie’. Het Surinaamse volk hoopte dat Bouterse Suriname tot ontwikkeling kon brengen. De positieve verwachtingen van het volk sloegen echter al gauw om in teleurstelling met als dieptepunt de Decembermoorden in 1982.

opening
Fernandes Express
BODO Party

46 REACTIES
 1. Een regelrechte vervloekte staatsgreep, die dood en verderf veroorzaakt tot heden als een kanker ziekte dat heeft ingeworteld.
  Het volk heeft de staatsgreep nooit en nimmer ondersteunt, maar uit vrees voor sancties en dood .37 jaren lang parasiteren en roven , is dat nou niet genoeg ?


  Maak melding
 2. Moord op onschuldige burgers, burgeroorlog , grootschalige handel in cocaïne, economische achteruitgang , moreel verval , normvervaging , grootschalige corruptie, diefstal, criminaliteit zijn de “verworvenheden” van de staatsgreep van 25 februari 1980.
  Hoe dom moet het volk zijn om dezelfde criminele couppleger weer in het centrum van de macht toe te laten.
  Mi granma bo taki, ” het gaat vo je kome”


  Maak melding
 3. Bruma en Arron waren zeer tevreden over hun resultaat: de vernieling van Suriname.
  DDB, de minste van de officieren, was de meest machtswellustige en greep z’n kans op een moordachtige wijze. Daarna via een politieke partij. Hij bracht revolutie in het land: de revolutie van vernieling. En God stond erbij en keek ernaar.


  Maak melding
 4. Wat heeft die sergeantencoup uiteindelijk opgeleverd onder leiding van deze moordenaar,ėėn doffe ellende in al die jaren tot nu toe, met als resultaat, een ingestorte economie, complete chaos, en een rating van B-


  Maak melding
 5. @Begiemang,

  Ddb was geen officier, maar een sergeantje van de landmacht, en zelfs een sergeantje van de landmacht, heeft niet eens de status van een onderofficier, maar hoogste manschap.terwijl een sergeant van de Marine wel een onderofficierstatus heeft, vanwege een uitgebreidere opleiding met daarbij een middelbaarmanegementopleiding, en dat heeft deze moordenaar niet.


  Maak melding
 6. surinaame heeft leiders nodig met hart en visie en wilskracht voor het land en volk van surinaame en men moet over geloof en ras heen kijken ieder is nodig bij de op bouw van ons geliefde land surinaame als het doel en het hart juist is om surinaame ver te brengen ons kinderen kinderen en daar naar en er zijn kansen te over voor surinaame ik heb er geloof in maar men moet bouterse laten iedereen weet dat hij niet de man was die het zal of moest doen voor surinaame ook hier zal surinaame over heen komen met de wil van god zal er een tijd komen dat surinaame zal bloeien kijk terug in de tijd hoe het was en met dat kan men naar een toekomst bouwen geloof in eigen kracht maar men moet wel de juiste leiders hebben om het land te sturen met hart visie en wilskracht gado bless surinaame


  Maak melding
 7. @Mohamed
  De paarse stemmers lijden aan een variant van het paarden virus, het ” boerikie” virus ook wel het dong kaw virus genoemd. Sommigen hebben daarnaast ook last van het koebi virus namelijk een geheugen van 2 seconden


  Maak melding
 8. wat heeft het opgeleverd? niets alleen ellende suriname staat aan de afgrond , achter uitgang economie,corruptie, diefstal, enz wie heeft de leiding van dit alles de coupe pleger en de 8 december moorden waar de tegen standers werden vermoord, dus wie gaat suriname weer op het rechte spoor brengen ???? de moordenaar of wie??


  Maak melding
 9. 37 jaar in de tijdperk van Bouterse en als zijn zoon Dino uit de gevangenis komt gaat deze Soap serie weer verder. Wat is Suriname toch na de onafhankelijkheid toch flink vooruit gegaan.


  Maak melding
 10. Het gaat al 37 jaar de goede kant op, hoeveel van de 16 coupplegers lopen er nog rond? Volgens mij zijn we al op de helft en hoe meer de tijd verstrijkt, hoe sneller het gaat met de afvalrace, alleen jammer dat de race niet in alfabetische volgorde verloopt.


  Maak melding
 11. Een Volk Dat Voor Tirannen Zwicht Zal Meer Dan Lijf en Goed Verliezen Dan Dooft Het Licht…

  Toen ik van de staatsgreep hoorde op 25 februari 1980, wist ik dat dit niet goed zou komen of zou gaan. Ik heb nooit vertrouwen gehad in die slampampers van de staatsgreep en hun handlangers sinds toen tot nu toe. Kijkt u maar hoe de vlag van Suriname erbij hangt.

  Soldaten zijn oa om de grenzen van een land te beschermen, zij moeten zich nada, nunca, never, nooit,niks, nul, notie met het bestuur van een democratische rechtsstaat bemoeien. Deze 16 soldaten waren niet meer dan sergeanten/slampampers, de laagste rang van een leger. Deze slampampers hebben Suriname in verval gebracht.

  Nergens in de wereld waar soldaten/slampampers aan de touwtjes trekken gaat het goed, zie oa Rusland of hoe het de USSR is verlopen.

  Recht En Waarheid Maken Vrij

  God Zij Met Ons Suriname/rs


  Maak melding
 12. @@mohamed
  @ Wo Ka,!! De paarden virus was al in februari 1980 al, die zijn groep bendeleden had gekozen!! alleen was het nog niet bekend. Het moest nog onderzocht worden, maar zo ver was en is het niet gekomen!! Naar mate de tijden(35 jaren) verstreek, is het uit zichzelf los gebarsten en dat zien wij met wijde ogen open wat de virussen doet in Suriname nu!!
  Het zijn de virussen die komt uit de reet van de rioolratten!! en de vernietigende stront is paars!!!!

  Alle Surinamers zijn daarmee hard besmet geraakt!!!


  Maak melding
 13. Dit is het gevolg van deze vervloekte coup. Een aanbeden gekozen moordenaars als president. Wo ka. Geen enkele ontwikkeling, op geen enkel gebied. Geen enkele eenheid, maar verdeeldheid, geestelijk en moreel verval, misdaad op misdaad. Wo ka oerdom slecht paars volk dat de leider verdiend die hen doet lijden. Wo ka


  Maak melding
 14. Bouta …de vloek van Suriname!!
  Zijn revo heeft alleen maar dood en verderf en achteruitgang voor ons gebracht.
  Revo dag is gewoon een dag van bezinning en geen feest.
  Een dag van rouw ,een dag om de tragische zwarte bladzijden in de geschiedenis van Suriname te gedenken!
  De volgende regering moet revo dag schrappen en een werkdag ervan maken.!


  Maak melding
 15. Vandaag vieren en eten vele oerdomme debiele paars knettergek bezeten aanhangers deze paarse revo schijt en pis van hun lijder en trawanten vol koppijn, slapeloze nachten en een paarse kater. Wo ka, oe tjang tkie baas en duivelse trwanten paarse schijt en pis vol leugen en bedrog. WO ka, wahahahaha


  Maak melding
 16. Niet alleen een staatsgreep hebben ze gepleegd, maar ze hebben elk jaar weer een flnke greep in de kas van het land gedaan. Nu is er niets meer overgebleven en moet hij bij de bevolking bedelen voor hulp aaan de marrons in het overstroomde gebied.
  Dat is pas Revolutie!


  Maak melding
 17. Sorry, foutje! Bedankt!

  “De plotselinge staatsgreep van de officieren werd massaal gesteund door het Surinaamse volk en omgedoopt tot ‘Revolutie’.”

  In mijn tijd kon je met een ULO diploma GEEN officier worden. Wel onderofficier. Dat weet Para padvinder man, die heeft het tot Korporaal geschopt.


  Maak melding
 18. @Sital..
  Deze vloek hoe ook goed bedoeld zou zijn voor Su is gemanipuleerd
  Maar door 1 persoon…..helaas mis ik de denkwijze van de volk… ze geloven in sprookjes….als paars valt….wat dan….?lang leven de IMF….meer dan 29 jaar schuld……vertel dit aan jullie kinderen…..happy monkies….one Su love RIP oompie love you

  .


  Maak melding
 19. Alle suri’s gefeliciteerd met deze prachtige dag. De dag waarop wij definitief afgerekend hebben met de oud kolonisator en haar spionnen. Bouterse is een vrijheidsstrijder en een revolutionair. Een man van de volk. Moge hij nog vele jaren het volk dienen. God zij met suriname


  Maak melding
 20. @ Manu
  @Begiemang,

  Ddb was geen officier, maar een sergeantje van de landmacht, en zelfs een sergeantje van de landmacht, heeft niet eens de status van een onderofficier, maar hoogste manschap.terwijl een sergeant van de Marine wel een onderofficierstatus heeft, vanwege een uitgebreidere opleiding met daarbij een middelbaarmanegementopleiding, en dat heeft deze moordenaar niet.
  //////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////
  Met titels,en hoge rangen win je de oorlog niet ,oliebol,..dat gebeurd ook met jou helden aan de Noordzee als zij op missie gaan, of ze schieten op hun eigen manschappen,of ze worden overrompeld …dus .je moet slim ,en politieke strateeg zijn,en lef hebben,geen bangerik, geen rodse muts op hebben,geen pannenkoek zijn,en geen flapdrol,..m a w ,je moet veel in je mars hebben,anders breekt men jou mars.,……dan overleef jij en dat heeft DDB laten zien,.hij heeft ze allemaal overleefd .dus BEK houden,en reageer hier niet meer, OMDAT JE LULT …veel succes verder HOOGGESCHOOLDE DOMMERIK !


  Maak melding
 21. Vreemd ,nietwaar?!
  De revo babies zoals Paraman, Parbo,RogB, Damsco Pannekoek en don the wrong thing om een paar op te noemen , ontbreken hier op deze o,zo belangrijke dag voor hun,
  Zeker zijn ze Satan aan het bidden voor nog meer kwaad want hun baasje is nu een papieren tijger zonder tanden !!
  Hahahahahaaaaaa…


  Maak melding
 22. @Parbo
  Gecondoleerd!!
  God mag Suriname verlaten hebben maar we hebben Karma nog.Wij maken ons niet bezorgd met die krankzinnige held bouta van je.Karma zal met hem afrekenen, Je baasje zijn tijd nadert daarom dat hij om vergiffenis loopt te smeken,hij hoopt dat hij niet gestraft zal worden. Hahahahaaaa,,,,
  16 landverraders die een coup pleegden en niets vermoedende burgers de schrik van hun leven bezorgden. Toen volgde dec moorden 1982,Moiwana slachtingen,bouta amnestie,en de rest van de ontelbare rampen niet te vergeten de bange rechters,om maar niet te praten van sandew hiera, de broeder verrader!!


  Maak melding
 23. @ seedor,J
  wat stel dit monument voor zou het niet beter zijn een hoofdkwatier of een overheidskantoor daargeplaatst kunnen worden.

  zaterdag 25 februari 2017 om 19:45 uur.

  Hallo PANNENKOEK,in 2 regeltjes,maak jij 1000 fouten,ga eerst goed leren schrijven en kom dan terug idioot,het is een belangrijke plek,een kapot geschoten kolonialistisch bolwerk van de KOLONISATOR !..Ga er met je kinderen naar toe,als je die hebt en laat hen zien wat REVO is.


  Maak melding
 24. Raar he, bouta wilde Suriname bevrijden ,van wie dan?! Geen enkel buitenlandse macht was betrokken bij deze staatsgreep, Bouta en 15 van zijn vrienden pleegden deze staatsgreep en hun doelwit waren surinaamse instanties.De enige die schade hebben geleden van deze zogenaamde bevrijding waren de surinamers zelf!!.En na 37 jaren zijn wij nog steeds aan het lijden en nog steeds is het bouta die ons zo doet lijden!!


  Maak melding
 25. @ Ray
  @Manu
  Precies,met de meeste spoed de zogenaamde revo monument wegdozeren want telkens als men ernaar kijkt wordt men er ziek en goed misselijk van.

  zaterdag 25 februari 2017 om 14:42 uur.

  Halllooo,..Pannenkoek RAY, het is een doorn in je oog noh ?,wel dozer het weg,als je stoer bent ga het wegdozeren,..jo sie va ding Revo mang o priet joe MARS !…gie joe …ga noh !!!


  Maak melding
 26. @ Ray
  Raar he, bouta wilde Suriname bevrijden ,van wie dan?
  ///////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////
  Snap jij dat nog steeds niet EZEL ?
  Kijk maar in de spiegel daar staat ie vlak voor jou PANNENKOEK.


  Maak melding
 27. er werd gestolen en het volk werd voor de gek gehouden , toen kwam er een coup.
  bouta noemt het de revolutie.
  37 jaar na dato is er niets veranderd.
  er word door de macht hebbers nog steeds gestolen en het volk bedrogen.
  is dit de nieuwe definitie van een revo ?


  Maak melding
 28. Ray loop toch naar de maan met je 16 landverraders. Als ze de bevelen van de strijdkrachten hadden opgevolgd dan was er niets aan de hand geweest. Maar nee ze moesten de benen nemen. Spijtig dat het ze gelopen is aan de andere kant Suriname is een last lichter geworden. Bouterse blijft nog vele jaren president. Je pech pannenkoek. Hahaaaa


  Maak melding
 29. Na 37 jaar SRD gedevalueerd….inflatie meer dan 60%……wie is er nu aan de macht dan……..verrek bouta is weer aan de macht…….daarom herhaald de geschiedenis zich!!!


  Maak melding
 30. @Parbo
  Het zijn 16 landverraders.Hoe anders komt het dat deze afschuwelijke dag niet in de geschiedenisboeken mag voorkomen.Het is verboden erover te lezen of op de scholen erover te praten.,Je baasje is zo ziek dat hij overal onzichtbare vijanden ziet.Hahahaaaa…hallucinatie heet dat.Zijn amnestie als die gestript wordt is je baasje net een jankende hond meer niet.Zijn amnestie houd hem overeind en daarom heeft hij zichzelve ermee beloond.Hij ,je baasje is een ordinaire moordenaar ,wees blij dat jou vader niet geexecuteerd werd eerder.


  Maak melding
 31. De successtory van deze megalomane dorpsidioot is, na 41 jaar, het land financieel / economisch / moreel finaal naar de kloten. Dinootje voor 16 jaar in de bajes, Meriba voor jaren achter slot en grendel. Schuldenlast is door het plafond geschoten. Paarse randdebielen hier op het forum wanen zich, onder invloed van wit poeder in die zwarte neus, met deze gevaarlijke gek als president, in heaven.


  Maak melding
 32. Lekker makkelijk, 16 Gemartelde en Standrechtelijk Doodgeschoten ongewapende Surinaamse HELDEN, noemt een massamoordenaarslover hier verraders !

  De massamoordverdachte tracht geschiedenis te vervalsen, ECHTER GEEN SNIPPER BEWIJS ter ONDERSTEUNING van zijn WAANIDEE BRENGT HIJ NAAR DE KRIJGSRAAD !

  Erger, HIJ DURFT DE KRIJGSRAAD NIET IN DE OGEN TE KIJKEN, VERSCHIJN NIET !

  Verschuilt zich thans al een paar jaar liever achter een NEP-amnestiewet !

  En dat voor een president die een eed heeft afgelegd op onze Grondwet !!!


  Maak melding
 33. Er is nooit sprake geweest van een revolutie, eerder van een ordinaire staatsgreep door een stelletje mislukte narcistische honden, die zich zelf over de ruggen van het arme domme volk hebben verrijkt.
  Suriname is nog steeds bezig te dekoloniseren.
  En dit zal doorgaan tot dat blaka basya het leven laat.
  Het volk van Suriname zal dan met heel veel trauma’s ontwaken uit hun diepe slaap…
  Dan pas zal Suriname weer zich zelf kunnen opbouwen.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES