donderdag, mei 23, 2024
HomeOnderwerpenEconomieSuccesvol congres 'Zakendoen met Curaçao' in Suriname

Succesvol congres ‘Zakendoen met Curaçao’ in Suriname

-

Does Travel - naar Suriname

Vorige week organiseerde Internationaal Ambitieus het congres ‘Zakendoen met Curaçao’ in samenwerking met lokale partner 4U Business Solutions in Suriname. Het congres werd georganiseerd om Surinaamse ondernemers te informeren over de kansen en mogelijkheden op het eiland, zoals exportbevorderingen en uitbreiding van het netwerk.

Het congres dat in het Courtyard by Marriott Hotel Paramaribo plaatsvond, werd naast het hotel mede mogelijk gemaakt door De Ambassade van Het Koninkrijk der Nederlanden in Paramaribo, de Hakrinbank N.V. en het investeringsinstituut Curaçao Investment & Export Promotion Agency.

Voor het congres kwam er speciaal een delegatie over vanuit Curaçao. Doordat Curaçao op slechts 2,5 uur vliegafstand ligt en er met behoud van de Nederlandse taal zaken kan worden gedaan, is Curaçao is een interessant land om zaken mee te doen. De avond werd geopend door de Ambassadeur, Dhr. E. Noorman.

Voor de Surinaamse ondernemers bood het congres tevens een oplossing voor de huidige valuta –en economische crisis. Om de lokale economie op gang te krijgen is export en internationalisering van het MKB noodzaak geworden. Curaçao ligt naast de deur en is naast de Nederlandse taal ook interessant vanwege de HUB-functie richting de VS en Latijns-Amerika. Daarnaast biedt Curaçao ook fiscale voordelen zoals de holidaytax en de Economische-zone.

De delegatie bestond uit experts en ervaringsdeskundigen die hun kennis en visie deelden, zodat ondernemers succesvol deze markt kunnen betreden. Onderwerpen die de revue passeerden betroffen onder andere de zakelijke en lokale cultuur. Daarnaast werd er een focus gelegd op de juridische, fiscale en financiële kant van zakendoen met Curaçao. Nadat alle sprekers hadden gesproken was er een paneldiscussie, waar de bezoekers vragen konden stellen aan de sprekers. Dit gezelschap bestond uit Franklin Suares (Cinex), Nevita Mezas (The Business Connection), Mr. Mirto Murray (SMS Advocaten), Steve Vanenburg (PwC) en Drs. Rafiek Sheoradjpanday (Hakrinbank).

Na afloop was er ruimte voor het netwerken en werd de eerstvolgende handelsmissie in maart naar Curaçao aangeboden, waarnaast Surinaamse ook Belgische en Nederlandse bedrijven aan kunnen deelnemen. De fijne sfeer werd kracht bijgezet door de livemuziek van de band.(FOTO vlnr:
Steve Vanenburg, Silvino Seymour,Franklin Suares, Pascal Fredrik, Lloyd Cameron, Mirto Murray, Rafiek Sheorajpanday en de dame voor: Nevita Mezas)

opening
Fernandes Express
Caribbean Night

14 REACTIES
 1. De politici van Curaçao zijn minstens zo corrupt als die van Suriname.

  Waarom denk je dat die man (Helmin Wiels) een paar jaar terug is vermoord?? Juist hij wilde orde op zaken stellen.

  En dat de regering steeds “valt” heeft te maken met omkoperij, steekpenningen e.d.

  dus kan men rustig zeggen : soort zoekt soort.


  Maak melding
 2. Twee vrouwen beroofd en geklapt 24 Feb, 10:13
  Bij een handelszaak te Paranam zijn twee slachtoffers beroofd door vier criminelen. Zij hebben de slachtoffers enkele slagen toegebracht. De criminelen waren gewapend met vuistvuurwapens en jachtgeweren.

  De mannen hebben geld, mobiele telefoons, alcoholische dranken en andere spullen buitgemaakt. Starnieuws verneemt dat ze ook ervandoor gegaan met de handtas van een van de vrouwen. Daarin was er geld en diverse documenten.

  Na de beroving hebben de criminelen de plaats te voet verlaten. Het is niet bekend hoe zij ter plekke zijn gekomen. De politie van Paranam is nog bezig met het onderzoek.

  xxxxxxxxxxxxxxxxx
  En nog verwacht men dat in Sur geïnvesteerd word.
  Zeker voor de zoveelste roof en moorden.


  Maak melding
 3. Oh, het was in 2015 ook een seminar geweest nl: succesvol zakendoen met trinidad & tobago. En de doksa’s zijn uit de verpakkingen gevlogen zeker.
  Niemand wil meer zaken doen met suriname. Alleen tijdverlies en zonde voor de enegie. Qua corruptie en criminaliteit is de verhouding tussen suri en kersaw 1:1 , sari tori egte.


  Maak melding
 4. @ Sam: De theorie rond de moord op Wiels is dat hij in ruil voor geld grote drugshandelaars beloofd had Curaçao onafhankelijk te maken en daarna de drugshandelaars vrij spel te geven.
  Wiels heeft zich niet aan die belofte gehouden (Ze kijken wel uit om de band met Nederland te verbreken) en daarom is hij vermoord. Op 5 mei om 5 uur met 5 kogels. Het loon van een verrader.

  Kortom, Wiels beloofde een tweede Bouterse te worden. Orde op zaken stellen op Curaçao? Haha.


  Maak melding
 5. @Hans van den Broek. Dit is de eerste keer dat ik hiervan hoor.
  Ik neem aan dat je mij (ons) een link kan laten zien waar ik dat kan lezen?

  Zouden de delegatie leden van Curaçao’ weten dat Suriname geen anti-corruptie wet heeft? Hier kan al jaren niet overgestemd worden door tegenwerking.
  Dat dit betekend dat als ze bestolen worden ze hun geld niet zullen terug krijgen.

  Niet aan beginnen swa.

  Ik rust
  Djamoe


  Maak melding
 6. De achterliggende gedachte is om Nederland, Belgie en Curacao te laten investeren in Suriname. Want zonder hun hulp kan Suriname niks produceren en exporteren. Vandaar dat die Noorman de zaak sponsorde. Hij moet immers het Nederlandse belang dienen. Rechtstreeks zaken doen met Bouterse lukt niet, dus dan maar via Curaçao.


  Maak melding
 7. @ Djamoe:

  De theorie over de reden voor de moord op Wiels is door Jacob Gelt Dekker naar buiten gebracht.
  Op deze pagina van de website Follow The Money: https://www.ftm.nl/artikelen/whodunnit-wie-heeft-helmin-wiels-vermoord kun je er over lezen. Helaas moet je daar voor geregistreerd zijn.
  Op dit adres staan alle artikelen over Wiels: https://www.ftm.nl/zoeken?query=wiels
  Ik had het op de vroegere website van Gelt Dekker gelezen, maar op Curaçao wil men openlijk niets weten van zijn theorie. Gelt Dekker is een zakenman die 55 miljoen in Otrabanda had geïnvesteerd. Hij heeft de wijk opgeknapte en onder andere een slavenmuseum en een hotel opgericht.

  Op Curaçao was hij een omstreden figuur omdat hij openlijk zei wat hij dacht van hoe men daar politiek bedreef. Vooral Wiels had de pest aan hem en wilde hem van het eiland weg hebben. Het hotel van Gelt Dekker, Kura Hulanda, is failliet gegaan en Gelt Dekker woont nu op Key West, in Florida.


  Maak melding
 8. @ Djamoe:

  Tip om zonder registratie een artikel op FDM te lezen:
  Klik de link aan, zodra het artikel verschijnt op het kruisje in de adresbalk drukken. De boodschap dat je moet registreren wordt dan niet geladen en je kunt het artikel lezen.

  Ik las daar overigens dat Gelt Dekker nu weer een andere theorie rond de moord heeft.


  Maak melding
 9. @Hans van den Broek.

  Ik heb jou bericht gelezen.
  Bij FDM werd ik op een gegeven moment doorgestuurd naar youtube.

  Als ik hier iets vertel .
  Over een artikel. Geef ik hier ook de link door.
  Dan kunnen mensen dat via internet zelf gelijk opkomen.

  Jou manier is te moeilijk.

  Ik rust
  Damoe


  Maak melding
 10. Leuk dat er een delegatie is die op kosten van de burgers in sproojjes geloven…helaas burger ze eten daar gewoon patat….en een fricandel of kroket….meer niet….wat is deze toegevoegde waarde voor ons….?weer Een hoop Waar een Andere Niets aan heef….domme apen….en dan durven ze ondetwijs in Su…onder banden leggen…….? Dit geloof je niet…..oja export doks….ze laggen ons uit daar…….


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES