Minister Regionale Ontwikkeling bezoekt Zuidoost Suriname

12
Minister Regionale Ontwikkeling bezoekt Zuidoost Suriname

Minister Edgar Dikan van Regionale Ontwikkeling (RO) is sinds vrijdag op werkbezoek in Zuidoost Suriname. Hij had vrijdag een ontmoeting met Bono Velantie, de graman van de Ndjuka stam, op zijn residentie te Drietabiki aan de Tapanahonyrivier.

De minister reist zaterdag met zijn delegatie door naar Apetina aan de bovenloop vande rivier. Hij is in gezelschap van: August Bado (districtscommissaris Sipaliwini / Tapanahony), Wensley Misiedjan (directeur Duurzame Ontwikkeling Afro Surinamers Binnenland), Nielton Grootfaam (directeur Inheemsen), Leeroy Jack (directeur Agrarische Ontwikkeling Binnenland).

Ook de parlementariërs Aida Nading en Rudolf Zeeman maken deel uit van de delegatie.


12 REACTIES

 1. Hij gaat alvast poolshoogte nemen voor een stuk agrarisch grond voor eigen gebruik. Daarnaast gaan hij alvast een paar oema’s scoren om kinderen te verwekken, en onder weg nog een paar familiebezoekjes voor later natuurlijk.Dit alles in het kader van: ingeval hij gereshuffeld wordt , en met lege handen komt te staat.

  in het verleden behaalde resultaten biedt geen garantie voor de toekomst tog??? a mang dinkie


  Maak melding

 2. Er word nooit verteld wat de bedoeling is van de reis van deze niets doeners ze reizen maar zonder een doel ik snap deze djoekas niet of het iets met banen is of iets met economie of iets iets iets iets ZEG iets stomme idioottttt zakkenvullers


  Maak melding

 3. Wanneer gaan ze naar de afstammelingen van de afro-slaven in Coronie en de kustvlakte, en de gebieden waar de afstammelingen van Brits-indische en Javaanse immigranten wonen ? Ze zijn toch van “Regionale Ontwikkeling “? Hebben ze kaas gegeten van Ruimtelijke Ordening ??? Is deze minister alleen voor het binnenland op dit Ministerie aangesteld???

  Ook de nieuwe minister van ROBG (Samsoedin); wat voor opleiding heeft genoten v.w.b. ruimtelijke ordening en grondbeheer? Heeft zij kaas gegeten van juridische zaken ??


  Maak melding

 4. Hahaha. Een hele degelatie is op pad, hahaha.Om een obia voor baas Bouta te laten doen, hahaha. Baas Bouta wil geen risico’s nemen, hahaha. Alle afgoden van de ndjoeka’s worden aangeroepen voor zij heil hahaha.
  Zodra baas Bouta Allah afvalt, zal hij vallen, hahaha.


  Maak melding

 5. Dit volk en ontwikkeling gaan niet samen nooit, never, niente, nunca. Aziaten hebben zijn harde werkers en hebben kennis van aanpakken. Dit volk in het binnenland heeft kennis om een hangmat op te hangen !!!


  Maak melding

 6. Wat een raar volkje. Altijd als het gaat om het binnenland en of binnenlandbewoners zijn de meeste reacties zwaar negatief en ronduit discriminerend. Het is makkelijk en laf om thuis te zitten en deze mede Suri’s voor alles uitmaken.

  Jammergenoeg dat edezeen deel van deze groep hun geschiedenis niet goed kent. Want hun geschiedenis begint niet in Suriname met de komst van de slavernij en ook niet in Afrika maar helemaal in Israël. Ze zouden dit moeten weten dan zouden ze hun leven beteren en gelijk te beginnen te leven volgens de regels van Jahawa Al Basham en diepe berouw tonen en vergiffenis vragen.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.