maandag, december 4, 2023
HomeOnderwerpenMedia en literatuurDeel 2 van boek 'De schreeuw van Bastion Veere' aangekondigd

Deel 2 van boek ‘De schreeuw van Bastion Veere’ aangekondigd

-

Does Travel & Cadushi Tours

Het nieuwe boek van essayist Theo Para, De schreeuw van Bastion Veere deel 2, verschijnt in het najaar. Dat werd aangekondigd in het NOS Radio 1 Journaal, waar Para hoofdgast was in verband met het 8 december strafproces in Suriname. Bastion Veere is de naam van de plaats delict in het Fort Zeelandia te Paramaribo(FOTO).

De essayist noemde de decembermoorden ‘het meest weerzinwekkende onderdeel van een totalitaire machtsgreep’. Hij wees op het in brand schieten van radiostations, een krantengebouw en het gebouw van de grootste vakcentrale, in de nacht voor de moorden. Ook wees hij op de verschijningsverboden en censuur en op de afschaffing van algemene verkiezingen en parlement, in de regeringsverklaring van 1 mei 1983.

De schreeuw van Bastion Veere, deel 2, wordt evenals Deel 1, uitgegeven door Uitgeverij Van Gennep in Amsterdam. Deel 2, evenals Deel 1 een verzamelbundel, bevat essays en columns sinds het aantreden van de hoofdverdachte van de decembermoorden als president in 2010, alsook niet eerder gepubliceerde brieven en teksten. Dit jaar, op 8 december, is het 35 jaar geleden dat de folteringen en moorden plaatsvonden.

opening
Fernandes Express
Caribbean Christmas Party

7 REACTIES
 1. Helemaal waar…als de jongeren zich nog niet verdiept hebben in hun eigen geschiedenis dan krijgen ze de gelegenheid.Dit boek zou gesubsidieerd moeten worden en gegeven aan alle leerlingen van alle middelbare scholen in Suriname.Had ik het geld maar..de toekomst van Suriname (jongeren) effe wakker schudden.


  Maak melding

 2. In een land met verkapte censuur, word dit boek waarin de hoofdrolspeler de hoofdverdachte in het 8 december moordproces is, zeker verboden.
  De schoolgaanden moeten beteffende hun geschiedenis zo dom mogelijk gehouden worden.


  Maak melding

 3. Na Dagu Personen, vnl afstammelingen van Afrikanen en oerdomme aanhangers van de grootste misdadiger van het land, zijn zo dom dat ze liever neks wille wete van het verleden, terwijl de toekomst in het verleden ligt. Oerdomme revo aanhangers hun kinderen hebben op deze moordenaar gestemd. Het zijn de lui’ste mensen. Alles wille ze gratis. Baas tjies a dong mpp paars dongvolk. Ai mek deng ka, net als drie paarse idioten twee vrouwen en een zeer dom uitziende oude man, die dom gek demonstreerden voor het gerechtshof, allemaal afstammelingen van Zimbabwe. Wahahahahaahah


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES